Keresés

Részletes keresés

Syd Barrett Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1178
Én már december 6-án (Mikulás! :-)))) megkaptam a szerződést, melyből idéznék:

"Szerződés kiegészítés Szereld magad ISDN szolgáltatásra
4./c: Havi 2.500 Ft (áfá-val) összegű forgalmi kedvezményt 24 hónapon keresztül a nem átalánydíjas, belföldön végződő vezetékes és mobil hívások díjából (kivétel a 06 90 ún. emeltdíjas hívások)"

Tehát ez nincs a számla összegéhez kötve, levonásra kerül bármekkora is az (minimálisan ugye 4.875 Ft lehet)

Más. Mennyit kell még az NT-re várni? Mint írtam, a szerződés már egy hónapja nálam van :-(

Előzmény: szilva (1176)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1177
Tisztelt Szilva!

A Szereld Magad ISDN szolgáltatás értékesítése a METRO áruházláncban akció
érvényességi ideje:2001. január 2-től január 31-ig.

Ebben az akcióban van megfogalmazva a havi bruttó 8000 Ft belföldi forgalom felett maximum
bruttó 2000 Ft belföldi forgalmi kedvezmény.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: szilva (1176)
szilva Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1176
"Szereld Magad ISDN szolgáltatás esetén havi bruttó 8000 Ft belföldi forgalom felett maximum bruttó 2000 Ft belföldi forgalmi kedvezmény a 24 hónapos szerződési idő alatt."

Na mármost: én Karácsony előtt intéztem a "szereld magad" bekötését, előtte a szerződést figyelmesen átolvastam. Abban semmilyen 8000 Ft-os beszélgetési díjról nincs szó, csak a havi 2000 Ft-os kedvezményről!!! Úgyhogy ha véletlenül nem a szerződés értelmében számlázna a T. Matáv, akkor elég goromba leszek...

Most akkor mi az igazság? A Matáv már azt sem tudja, mit ad el, és milyen feltételekkel?

szilva

Előzmény: MATÁV Rt. (1174)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1175
Tisztelt Dogissimo!

Amennyiben a Mindenkinek csoomagra gondol, vagy a 150 Ft-os kedvezményre,
a kedvezményezett idöszakok a következök:

- Hétfő - péntek: délután 6-tól másnap reggel 7-ig
- Szombat, Vasárnap: délután 3-tól másnap reggel 7-ig
- Ünnepnapokon: délután 3-tól másnap reggel 7-ig

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: dogissimo (1139)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1174
Tisztelt Mikimaus!

A kedvezményezett idöszakokon belüli helyi hivások ingyenesek, ezért a 2500 FT-os kedvezményt úgy értettem, hogy az ezen felüli hivások esetén vehető igénybe.

A Havi 2 500 Ft-os forgalmi kedvezmény belföldi vezetékes, valamint mobil irányba történő hívásokra vonatkozik, a 06/90-es emeltdíjas irány kivételével.

Az ISDN akciókban különbözö feltételekkel köthetök szerzödések.

Szereld Magad ISDN szolgáltatás esetén havi bruttó 8000 Ft belföldi forgalom felett maximum bruttó 2000 Ft belföldi forgalmi kedvezmény a 24 hónapos szerződési idő alatt.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Törölt nick (1160)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1173
Tisztelt Szasza!

Kérem legyen kedves megirni a telefonszámokat és a hozzájuk
választott adatkezelési módot az ugyfelkapcsolat@matavnet.hu cimre.

A módositást az elöfizetö kérheti, amennyiben megadja a 9 jegyü ügyfélszámát.

Az adatok az adatbázisfrissités után fognak megjelenni a tudakozóban.

Várom levelét.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: szasza_hungary (1157)
HelpDesk Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1172
BUÉK Mindenkinek!

szilva!
A 150ft érvényes egyéni ISDN előfizetőkre a Helyközi 1-es díjzónára is!

mikimaus!
Kicsit lemaradtam az utóbbi hetekben... Mi ez a nem lesz kapcs-díj februártól???

Üdv: HelpDesk

Bad Joe Creative Commons License 2001.01.03 0 0 1171
Na kipróbáltam a kiwwit - kerül amibe kerül :-) - hát gyerekek, ez valami eszméletlenül sz*r. 64k ISDN-nel produkált 0,6kB/s letöltést az origóról (matávnettel 7k körül volt, 5 percel utánna megnéztem). Érdekes módon egy külföldi oldalról 2,5kB/s volt a sebesség. A terminálról is akartam tölteni, de miután a download page betöltése kb. 2 percet vett igénybe, lemondtam róla (pedig a terminál oldalai aztán nincsenek agyoncsicsázva). Szóval ez még akkor se kéne, ha fizetnének érte, bár a ha csak a szolgáltatás díját nézzük, akkor az ár/teljesítmény mutató nem is olyan rossz :-) Mindezek a Pécs környéki elérésre vonatkoznak, de úgy hallottam, máshol se sokkal jobb a helyzet. Böngészésre birkatürelműeknek elmegy, de download mániások messzire kerüljék egyenlőre.
szilva Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1170
No, csak hogy én is vitatkozzam egy kicsit:)

Én úgy tudom, hogy az I-es díjövi (helyi tarifával megegyező) hívásokra érvényes a 150 vagy hány forintos stop, de a Mindenkinek csomag nem.

Jó lenne, ha valaki felvilágosítana minket "első kézből", hogy mi is az igazság ezügyben.

szilva

Előzmény: Törölt nick (1169)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1169
Szia szasza_hungary !

Bocsesz, hogy vitatkozom, de :

1. NEM szűnt meg az I. díjöv, CSAK a díja lett azonos a helyivel! (Épp azért, hogy kijöhessen "valahogy" a 10.5%-os 2000. februári emelés-átlag a 43 %-os alapdíjemelés mellett!!!!!)

2. A MINDENKINEK csomag (és ehhez semmi köze a mindenkiNET-nek!) egyértelműen "helyi vagy helyi díjazású (azaz 0640!!!) számok hívására" vonatkozik a megadott időszakokban!!!!!!!! Aki az ellenkezőjét állítja, az sajna vagy tudatosan hazudik, vagy flreértett!!! Sajnos ezt hivatalosan közölte velem annak idején a "Kormányzati Kapcsolatok Osztálylának h. vezetője" a díjemelést reklamáló "beadványomra" válaszolva!

3. A 150/200 Ft-os kedvezmény a fentiek szerint ugyanígy nem él!

- ellenben a Freestart esetében ha majd negik a 06-51-202-202 elérését máshonnan is (értsd Bp-en kívül) akkor AZ MÁR BELETARTOZIK mindkettő hatálya alá lévén HELYI DÍJAZÁSÚ hívás!

NAGYON NEM SZERETNM, hogy e fals infóknól bárkinek komolyabb kára keletkezzen és csak ezért vitatkozom!

Szeretettel

Maus Róbert Péter

Előzmény: szasza_hungary (1164)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1168
Szia szasza_hungary !

Bocsesz, hogy vitatkozom, de :

1. NEM szűnt meg az I. díjöv, CSAK a díja lett azonos a helyivel! (Épp azért, hogy kijöhessen "valahogy" a 10.5%-os 2000. februári emelés-átlag a 43 %-os alapdíjemelés mellett!!!!!)

2. A MINDENKINEK csomag (

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1167
Szia NaNe (Nők a Nőkért Alapítvány... :-))) )!

NEM akarom megvédeni - elvtelenül - a Matávot, de talán még bevehetnéd a listádba az áramszolgáltatódat is (hiszen ha nincs áram, nem megy a PC-d), az íróasztalod gyártóját (kényelmetlen a billentyűzet kezelése) és az anyósodat is, ha nejed/urad otthjagy a sok netezés miatt!:-)))

De komolyra fordítva: az egész mai számítástechnikai környezetben a telefonközpontok illetve a távközlő hálózatok (a vezetékes!) műszaki megbízhatóság szempontjából (még Siemens központ esetében is:-((( ) a légiközlekedés technológiájának megfelelő biztonsági százalékot ér el!

A probléma éppen az eredeti telefonos hálózati felületen, a kapcsolódó EGYÉB berendezések kapcsolatában merül fel (ez még az analóg készülékekre is sokszor igaz volt, HÍF engedély ide vagy oda!) és ezekre tényleg nem amatáv felelősségét kell ráhúzni!

Az NT dobozok megbízhatósága vagy meg nem bízhatósága tekintetében az ELCON kollégája sorai között olvasva eléggé egyértelmű azonban, hogy a Matáv ISDN alkalmazása terén valami nagy gikszer lesz/van és a kijavítás (talán még az analízis is) várat magára.

Sajnos abban egyet kell Veled értenem, hogy az ügyintéző hölgyek/urak minden esetben egy-egy átkapcsolás után újrakérik az információt, de egy kapcsolási szám és egy ügyfélszám nem a világ - ennél sokkal fontosabb a leghető legszabatosabb probléma-ismertetés!! Hiába ágálok az ellen, hogy nyelv- és gyakorlatidegen kifejezéseket használnak (szolgáltatás berendezése, ISDN migráció, hogy csak alegellenszenvesebbeket említsem) de sajna ma Mo-n a távközlési kultúra mindkét oldalon (szolgáltatói és felhasználói) elég alacsony! Mindenki használni akarja a rendszereket de a win és a mobilok ikonjainak "elbutító" hatása miatt az egészségesen szakszerű terminológiát senki semm hajlandó elsajátítani Érzékeny pontom pl. a hívószámok tagolása (CCITT ajánlás szerint 7 jegy esetén 3-2-2 vagy 3-4 bontásban, 6 jegy esetében 2-2-2 vagy 3-3 bontás), és ha megnézed a "fejlettebb nyugati" államok (kereskedelmi) televízióhírdetéseit, érdekes módon nem találsz olyan feliratot, hogy pl. 45-23456!!! Itthon meg képesek egy mobilszámot úgy kiírni, hogy pl. 06 209 34 5678 !!!

Ehhez hozzá kell venni, hogy sajna a Matáv belső adminisztrációs/ügyfélmenedzsment rendszere (OSS)lassan több problémát okoz, mint hasznot hast (ügyfélszolgálati aspektusban legalábbis)!!!

A Matáv-MatávNet szétválasztás pedig épp a GVH döntése miatt következett be - a kicseszéssel rajtunk keresztül a demokráciának és a monopolellenes törekvéseknek mutatnak fityiszt!!!

"Egyszerűen" élni kell a lehetőségekkel - kötbér, reklamáció, HÍF, FVF - és egyértelműen kell fogalmazni és határozottan, de udvariasan kell(ene) beszélni az ügyintézőkkel! Tapasztalataim szerint ekkor elég sok mindent meg tudnak tenni :-)))

Üdvözöl

Maus Róbert Péter

Előzmény: NaNe (1146)
szasza_hungary Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1166
Szerintem a MATÁVnál mindent tizszer kell megkérdezni.
És hogy müködik a KIWWI Pécsen?? Sokan panaszkodnak rá!!
trancsiloz Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1165
Akkor bocsesz! Hát igen, ha hallgattál volna.. :)
szasza_hungary Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1164
Trancsiloz !

Igen, éni is Pécs mellől telefonálok és érvényes, már megkérdeztem a MATÁVOT!!

trancsiloz Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1163
A problémám a következő: nem pécsi vagyok, de ugyanúgy a 72-es körzetbe tartozom. Ha a kiwwi pécsi számát hívom este 6 után, érvényes-e rá a mindenkinek csomag, vagy a 200 ft-os max. díj? Vagy egyik sem? úgy tudom, hogy a helyi és a helyközi I díjzóna össze lett vonva.

Nem láttam hogy válaszoltak volna a kérdésedre..
Való igaz, a helyi és a helyközi I tarifája azonos, ugyanakkor a megkülönböztetés továbbra is él! Nem tudom biztosan, most hogy van, de néhány hónapja, amikor én érdeklődtem, akkor azt mondták, hogy a mindekinek és a többi netes kedvezmény csak a helyi hívásokra vonatkozik, a helyköziekre nem.

Előzmény: Bad Joe (1156)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1162
Helló!

Jegyezd fel pontosan(SIC!) a bejelentés idejét és az hibaügyeletes operátor nevét (!!!) és utána amíg ki nem jönnek (3 munkanap után számítva, ui. ennyi az Üzletszabályzatban és a KHVM meg ISO9001/2 által vállalt szerelési/javítási határidő) tessék pár százezres telefonszámlát csinálni!!! És garantáltan el fogják fogadni a számlareklamációt - még akkor sem tehetnek mást, ha egyértelmű, hogy Te telefonáltál !!! "Gentelan Agreement" :-(((

Üdv.

Maus Róbert Péter

Előzmény: mazs (1159)
actsy_farang Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1161
"van néhány progi, amivel össze lehet vonni különböző hozzáféréseket:
http://www.midpoint.com
http://www.vicomsoft.com/surfdoubler/info/surf.teaming.html"(köszi)

Hát erre gondoltam Butthead barétom, kurva vicces mi?:)))

Előzmény: turosderelye (1154)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1160
Helló Kolléga!

"2500 Ft-on felüli beszélgetés dija, illetve, amennyiben nem helyi számokat hiv, a
kedvezményezett idöszakokon belül "

Na ez így nem igaz ám !!!

Ugyanis helyesen:

2500Ft-ig bármilyen irányban kivéve az emeltdíjas irányokat (0690xxxxxx)ÉS a kedvezményes időszakban (illetve munkaszüneti napon 15-07 óra között) elkövetett helyi vagy helyi díjazású hívások ingyenesek, az ezen kívüli hívások díját kell megfizetni!!!

ÉS majd februártól MEGSZŰNIK a kapcsolási díj is!!!

Üdv.

És BUÉK (meg minden egyéb időtávra: BUxK) !!!

Maus Róbert Péter

Előzmény: MATÁV Rt. (1150)
mazs Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1159
Ja és még egy kérdés a T. MATÁV Ügyfélszolgálattól:

A telefonvonalamat most helyezték át új helyre, a szerelést végző urak viszont a kerítés alján található bekötési pontot semmivel nem takarták el, igy a két vezeték közterületen a földtől 30 cm-re szabadon kikandikál a külvilág felé, lehetőséget teremtve másoknak az ingyen telefonálásra (földkábeles bekötés volt)
A problémát bejelentettem a 143-nak, akik 2 hete küldik a szerelőt.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen (a hibabejelentő által is szabálytalannak mondott) bekötés esetén az esetleges vonallopás költségét ki fizeti és hogy van-e esélyem arran, hogy a spagócokat a külvilág szeme elöl valamikor végleg eltüntetik?
Köszönettel: mazs

mazs Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1158
Sziasztok,

a tapasztalt netezők tanácsát szeretném kérni.
Én jelenleg analóg vonalon keresztűl barangolok (mászok mint a csiga) a hálon, és ebből már kezd elegem lenni.
Elgondolkodtam az ISDN-en is, de beleolvasva ebbe a topicba igencsak gondolkodóba estem: érdemes e kifizetni a belépési díjat, fizetni a kétszeres előfizetést, vesződni a ketyerék beállításával.
Kérem irjátok meg (le) a tapasztalataitokat, hogy miért jó/nemjó az ISDN, milyen letöltési sebesség érhető el (én jelenleg a 3KB-nek is nagyon tudok örülni az analóggal), mennyire üzembiztos, mik a beépített buktatók, stb.
Tehát véleményekre és tanácsokra lennék kiváncsi
Előre is köszi
Mazs

szasza_hungary Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1157
Szemét MATÁV tudakozó!!

ISDN telefonvonalat kötöttek be nekünk. Természetesen a telefonszámok
megváltoztak. Mi vissza is küldtük az adat lapokat, hogy nem kérjük
titkosítani a telefonszámokat. A tudakozó azonban a mai napig titkosan
kezeli a számainkat. Csak a mobil számokat adja ki, azonban ezt sem
tökéletesen, mivel nem a főszámot, hanem az egy előfizető betűrendbe történő
első számát.
Sajnos ezt a problémát jeleztük a Westelnek is, akik elmondták, hogy ez a
hiba az önök rendszerében és nem a Mobilszolgáltatóknál van.
Csak úgy tudtuk a hibát kiküszöbölni, hogy a Westelnél a nem fő
előfizetéseket titkosra vettük. Ők ezt a módosítást 10, ismétlem tíz perc
alatt megtették. Húsz perc után már a Matáv tudakozó sem tudta a számokat.

Ilyen szar a MATÁV adatbázis kezelése?

Bad Joe Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1156
Valahol már elhangzott az elején, de akkor még1szer: van néhány progi, amivel össze lehet vonni különböző hozzáféréseket:
http://www.midpoint.com
http://www.vicomsoft.com/surfdoubler/info/surf.teaming.html

Más... kissé off, de itt sűrűn forognak az illetékesek. A közelmúltban elindult a kiwwi néhány vidéki nagyvárosban is, köztük pl. Pécsen. A problémám a következő: nem pécsi vagyok, de ugyanúgy a 72-es körzetbe tartozom. Ha a kiwwi pécsi számát hívom este 6 után, érvényes-e rá a mindenkinek csomag, vagy a 200 ft-os max. díj? Vagy egyik sem? úgy tudom, hogy a helyi és a helyközi I díjzóna össze lett vonva.

Előzmény: actsy_farang (1134)
bullseye Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1155
naná, hogy analóggal, szóval csak szar poén volt, azért is volt smiley, meg bocs, meg ilyenek.
Előzmény: szilva (1149)
turosderelye Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1154
Ne haragudj keresztapó, de megint csak nevettem egy jót, hogy mit összeszenvedsz itt
Csak röhögök, bocsi
Előzmény: Scyllum stellare (1152)
Scyllum stellare Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1153
koszi a pontositast, tenyleg netmodom van. erosen abban hittem, hogy az nt-k at kompatibilisek, de ez hiba volt.

az ml ppp-ben nem vagyok erdekelt, nem olyan az elofizetesem, a freestartot meg csak kiprobaltam.

sc

Előzmény: oplab (1145)
Scyllum stellare Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1152
Ehhez sem nekem, sem az ISDN-nek, sem a kerdezonek nincs koze. Engem nem is erdekel hogy min es mennyit rohogsz, csak annyira meglepett a hozzaallas hogy nem birtam szo nelkul hagyni, leven a legtobb topiklakonak problemaja vagy kerdese van, es minden bizonnyal annak orul a legjobban, ha valakit sikerult jol megnevettetni. Ilyenkor a megoldas mar nem is erdekli.

Vegyuk azt a hipotetikus esetet, hogy bemesz a bankba, eloadod a problemad, majd az ugyintezo valasz helyett teleszajjal kirohog, es ezt el is ujsagolja mellette ulo dolgozoknak :))) Kivancsi lennek, hogy milyen cimmel es indito nyitnal topikot a a tasztalon. :DDDD

Scy

Előzmény: turosderelye (1144)
Syd Barrett Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1151
T. Matáv!
A választ köszönöm. Én is így kalkuláltam, különben nem vágtam volna bele, ugyanis ellenkező esetben házasságom látná kárát :-)) Ezek után már nincs más hátra, mint várni a postást az NT-vel.
Előzmény: MATÁV Rt. (1150)
MATÁV Rt. Creative Commons License 2001.01.02 0 0 1150
Tisztelt Syd Barrett!

Amennyiben az ISDN vonalat választja Mindenkinek csomaggal, a következö dijakat kell fizetnie:(egyéni elöfizetök esetén)

- ISDN havi elöfizetési dij: akcios: 4875 Ft, listaár 6000 Ft
- Mindenkinek csomag dija: 4000 Ft
- Internet dija ( pl: MATÁVnet 4750 Ft akcios Profi csomag, vagy 7500 Ft listaár), amennyiben választja
- 2500 Ft-on felüli beszélgetés dija, illetve, amennyiben nem helyi számokat hiv, a
kedvezményezett idöszakokon belül

Kedvezményezett idöszakok:

- Hétfő - péntek: délután 6-tól másnap reggel 7-ig
- Szombat, Vasárnap: délután 3-tól másnap reggel 7-ig
- Ünnepnapokon: délután 3-tól másnap reggel 7-ig

Az NT és/vagy a számitógépen lévő beállitásoktól függ, hogy hány csatornát használ
az internetezés közben. Ajánlom figyelmébe az ISDN müszaki Help-Desk szolgálatunkat az 1212/6/3-as menüpontját.

Tisztelettel:

MATÁV Rt.
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: Syd Barrett (1137)
szilva Creative Commons License 2000.12.31 0 0 1149
Lehet, hogy tudatlan vagyok, de áruld el légyszi, hogy hogyan tudsz egyszerre kétfelé PPP-s hívást kezdeményezni az NT-ről! (Most azt az esetet félretéve, hogy a második egy analóg modemmel megy egy analóg portról).

NetMod esetén megfelelő paraméterezéssel valóban le lehet tiltani a második B csatorna ki/be kapcsolását, csak hát ezt az emberek nem szokják beállítani, az alapértelmezett beállítás pedig rendkívül idióta (mondhatni rá, hogy sz*vatós). Ha valakinek nincs átalánydíjas csomagja, vagy nem kedvezményes időben használja az ML kapcsolatot, akkor gatyaráfizetés következik a millió kapcsolási díj miatt. Ráadásul ez akkor is előferdülhet, ha a szolgáltató ugyan nem hajtja el az ML kapcsolatot, csak a 2. csaitit nem hagyja felkapcsolódni, mert ekkor esetleg az állandó sikertelen kapcsolódási kísérletektől ugyanez történik (kapcsolási díjak tömkelege).

Remélem, a Matáv ezt az abszolút tisztességtelen dolgot, amit kapcsolási díjnak neveznek, mihamarabb kiírtja a számlázási programrenszeréből...

Addig is BÚÉK mindenkinek!

szilva

Előzmény: bullseye (1148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!