Keresés

Részletes keresés

GeriSoft07 Creative Commons License 2019.07.28 -1 11 65366

a TV2 videója másért csalás.

6:37.kor vették fel (források szerint) a videót. Az ajtót kinyitották 7 előtt, így a folyosó kiürült, majd mire itt végeztek, mentek az osztályra, ahova egy beteg ért fel eddigre. A többiek ekkor a kartonozó előtt álltak.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (65365)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2019.07.28 -1 7 65365

Minthogy a főorvosnő általában 9 után érkezik az osztályról, cca negyed-fél tízkor (másik épületszárny, mint amit a fotók mutatnak).

A TV2 üres folyosós képe valós, csak egy kis csalás van benne: a hét közepétől nem indítanak 3-5 napos lecsurgásos kezeléseket (5FU), a vastag-végbeleseknél ez a "szabvány", így közel a fele létszám kiesik azokon a napokon.

Amúgy a kemósok addig sem unatkoznak, a begyulladt, bekövesedett, bebarnult vénájú betegeknek szúrják át egy másik vénába az infúziót. Ahhoz nem kell orvosi engedély.

Előzmény: marjori (65364)
marjori Creative Commons License 2019.07.28 0 0 65364
Mindezzel hány órakor indul az első beteg kemoja?
Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (65363)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2019.07.28 -1 5 65363

Mint 8 éves túlélő:

A sugárnál tényleg flottul megy a dolog, csak akkor csúszik el az idő, ha beesnek Budakesziről a tüdősök és azok bekerülnek az időpontosok közé, vagy ha gyereket kell sugarazni.

Én a 26-os voltam, sitty-sutty ment az egész.

A probléma a kemónál van (nem orvosi, hanem szervezettségi okok miatt - szerintem).

Aki kemóra megy, az általában aznap megy vérvételre (friss eredmény kell) is (ahol szintén a liftig szokott reggelente állni a sor, de az viszonylag gyorsan megy, ne számítsuk bele a sorbaállásokba).

Minthogy "sürgős" jelzésű a kérelem, tényleg hamar meg is csinálják - mire sorra kerül (első sorban állás) a regisztráción, addigra a gépben ott is van az eredmény.

Ezt az eredményt ellenőrzi az orvos (megint csak sorban állás után, a második) és írja ki a kemó adagot, amit ismét a regisztráción (ismét sorban állás, a harmadik) nyomtatnak ki és ezzel lehet menni a kemózásra, ami meg már újból rendben megy és az ott töltött idő hossza csak az infúzió(k) lecsorgási sebességétől függ.

Ha a protokoll előírása szerint egy napra esik a sugár és a kemó, akkor azért ugyancsak ügyesen kell cikázni (és ilyenkor borul fel jobban a rend).

Előzmény: japipapi (65360)
japipapi Creative Commons License 2019.07.28 -7 2 65362

Persze, nem vitatom. Biztosan időben is más a tapasztalatom, bár gondolom 2016-ban sem volt kevesebb rákbeteg. Az OOI-ban a PRIMUS 2, 2-es épület alagsorában tettem tiszteletem 7:50-kor. Tiszta, világos,  kulturált váró ,sok  virág, vizesblokk, szék és TV. Na, azt utáltam, mert az M1 szórta Orbán hazugságokat..

Lehet Kasler jobb volt orvosigazgatónak, mint a bársonyszék? 

Tényleg, csak azért írtam, hogy legyen ellen példa is, hogy esetleg helyeként az ember érezhesse, hogy meg akartak gyógyítani. 

Előzmény: GeriSoft07 (65361)
GeriSoft07 Creative Commons License 2019.07.28 -1 6 65361

Ahogy lentebb is írtam, oszályonként változó. Lehet, a te általad bejárt osztály szuper, de amint nem csak én írtam, van bőven olyan osztály, ahol valóban az zajlik, amit ott láttunk.

De a Bajcsy onkológián is ez zajlik, tömött folyosó, órákon át tartó várakozással.

Előzmény: japipapi (65360)
japipapi Creative Commons License 2019.07.27 -7 3 65360

Maximálisan egyetértek. E kommunikációs lármához nem szóltam hozzá, egyrészt kemós tapasztalatom nincs, de mint 60 G sugaras naponta láttam a folyamatot. Nekem soha semmilyen gondom nem volt, időre hívtak, 10 - 15 perc várakozás után teljesítették.  Én voltam minden nap a 8. sugaras, 10 órakor már otthon voltam.

Előzmény: teerted (65359)
teerted Creative Commons License 2019.07.27 -6 5 65359

Ebben a témában - szerintem - az a legnagyobb gond, hogy a médiumokban hülyeségeket terjesztenek, mivel az újságíróknak miminális ismeretük sincs az OOI-ban folyó kemoterápiás kezelések gyakorlatáról. Az összes információjukat az elégedetlen betegektől szerzik, de - úgy tűnik-, hogy még azokat is elferdítik. :(

Előzmény: japipapi (65357)
teerted Creative Commons License 2019.07.27 -6 3 65358

A lelet, az ambuláns lap, stb. a betegé, tehát oda kell neki adni, ha másért nem, akkor azért, hogy egy másik intézményben is oda tudja adni az orvosnak. Az EESzT nem úgy működik, ahogy megálmodták. Az én háziorvosom pl. nem volt hajlandó megnézni a aznap délelőtti laborleletemet.

A betegek szempontjából több adminisztrátor felvétele csak a reggeli sorbanállást rövidítené meg, az orvosokra azután is várni kellene, és az épület sem lenne alkalmasabb ilyen betegforgalom fogadására.

Előzmény: marjori (65356)
japipapi Creative Commons License 2019.07.27 -6 2 65357

Én sem értem miért kell mindent kinyomtatni? Az EESzT éppen arra hivatott többek között, hogy ott van elvileg minden beteg kórtörténete, a protokoll, kiírt, kiváltott és még kiváltható gyógyszer, stb. Ez 2018. szemtember óta kötelező.

Az igaz, az előtti történet többnyire nincs bepakolva az adattárba, de amikor az asszisztens kinyomotatja, annyi erővel feltehetné a tárba, nem kellene papír, a dokinál is ott van EESzT belépés, csak el kell olvasni. 

Úgy tűnik, a kötelező nem mindenkinek kötelező, pedig rengeteg időt megtakaríthatnának.

Előzmény: marjori (65356)
marjori Creative Commons License 2019.07.27 0 2 65356
Magyarul adminisztrátorok felvétele enyhíthetne a problémán?

"A cikkben említett hosszú várakozást az okozza, hogy ezen az osztályon egy adminisztrátorhoz több orvos is tartozik,"

Még miért kell kinyomtatni bármit 2019-ben? Nincs gépen minden, vagy ha a beteg máshol csináltatja a vérképet akkor a betegnél?
Előzmény: teerted (65355)
teerted Creative Commons License 2019.07.27 -6 2 65355

Az OOI 8/A épületében működött a III. kemoterápiás ambulancia. Az osztályvezető főorvosnak volt egy külön bejáratú adminisztrátora. A kezelésre érkezve, a betegnek be kellett adnia az adminisztrátorhoz a kezelés lapját, aki regisztrálta a beteget a számítógépes rendszerben és kinyomtatta a korább leleteket (pl. vérkép a kezeléshez). Az orvos távollétében a C belosztály orvosai látták el ennek az ambulanciának a betegeit.

Kásler távozása után, ezt az ambulanciát a 8-as épületben lévő B belosztályhoz csatolták. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy ha nem volt orvos, akkor az adminisztrátor mondta meg hogy melyeik orvoshoz kell átmenni a 8-as épületbe a kezelés kiírásához. A gondok akkor kezdődtek, amikor a hajdani III. ambulancia főorvosa és az adminisztrátor gyakorlatilag egyidejűleg kilépett. Ekkor nekünk is a 8-as épületben lévő B belosztály adminisztrátoránál kellett bejelentkezni. Amikor még én is oda jártam, akkor nem volt olyan rossz a helyzet, mert a liftből kilépve azonnal mindtegy 15 méteres sor végéhez tudtunk csatlakozni. A korábbi, 1-2 percet igénybe vevő várakozás helyett, most már kb. akár egy óráig is sorban áltunk, mire bejutottunk az adminisztrátorhoz, aki - ha szerencsénk volt - azonnal meg tudta mondani, hogy melyik orvoshoz menjünk. Amikor szétosztottak bennünket a B bel orvosai között, nekem szerencsém volt, mert a nagy tömeg miatt engem átirányítottak a C belre. Azóta is ott vagyok.

A cikkben említett hosszú várakozást az okozza, hogy ezen az osztályon egy adminisztrátorhoz több orvos is tartozik, ezért a bejelentkezés is tovább tart, mert a betegnek a regisztráció után meg kell várnia a leletek kinyomtatását is.

Mivel orvosból is kevés van, az ő ajtajaik előtt is sokat kell várni. A figyelmesebb orvosok nem feltétlenül sorszám szerint hívják be a betegeket, hanem a kezelés időtartamát veszik figyelembe és a több órás kezelére várókat veszi előre.

Előzmény: _Eti_ (65350)
GeriSoft07 Creative Commons License 2019.07.27 -1 12 65354

de most a fideszTV2 sikeresen leforgatott egy videót, a 7-kor nyitó osztályon 6:37kor csak egy beteg volt, az is elégedett volt. Nincs itt kérem semmi látnivaló!

Előzmény: teerted (65353)
teerted Creative Commons License 2019.07.27 0 0 65353

Azon az osztályon, amelyikről írtak, valóban elég szar a helyzet.

Előzmény: emp (65351)
GeriSoft07 Creative Commons License 2019.07.27 -1 4 65352

amikor mi "jártunk oda", a szakrendelésen (nőgyógy hátul) nem volt ilyen, sőt az osztályon sem, sőt min átmentünk, ott sem.

de az ambuláns ellátás a főépületben, az durva volt már akkor is. tömeg, ide oda küldözgetés, elmaradó ellátás, stb

Előzmény: emp (65351)
emp Creative Commons License 2019.07.26 0 0 65351

engem érdekelne, hogy mennyi igaz ebből, hogy ilyen kaotikus állapotok vannak a a Kékgolyóban.

hallottam pár ellentétes állítást, gőzöm sincs, kinek van igaza.

engem egyből Törökbálintra küldtek, ott történt a kemó is, soha nem jártam onkoteamnél.

hoppá, most kellene visszamennem, mert eltelt az első 3 hónap és CT-re kell jelentkeznem.

lehet, már előbb kellett volna hívni őket? már csak hétfőn van értelme.

_Eti_ Creative Commons License 2019.07.26 -1 3 65350

na persze

Előzmény: teerted (65349)
teerted Creative Commons License 2019.07.25 -4 2 65349

Ehhez Káslernek csak anny köze van, hogy elment miniszternek. Az átszervezés már az utódjának "köszönhető".

Előzmény: Törölt nick (65346)
mopszika1011 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 65348

Küzdünk mindennapot akartam irni.. 

mopszika1011 Creative Commons License 2019.07.25 0 8 65347

Szia! A mi kislányunk 16 hónapos..sajnos ezzel a gonddal küzdünk mi is mindenképp:-(  Férjem 2013 óta rákbeteg 2015 -ben áttétes lett ...és sajnos most megint kiújúlt neki..Jelenleg nekem is nagyon nehéz..az agresszivitás is társult a betegségéhez :-( .

A kislányunk is sokadik lombik kezelésre  sikerült és most,hogy megszületett nagy örömünkre..:-) de sajnos a párom. segiteni nem tud..egyedül kell nekem is megoldanom mindent.  A kislányunk még  nem érte,hogy apa pl.miért nem veszi fel az ölébe,miért nincs tūrelme játszani vele stb.A férjem 5 évig rendkivül jól kezelte a  betegsége lelki részét...de most,hogy ismét 3-szor is kiújúlt.. igy esélytelennek érzi már a küzdelmet...érzem ,hogy kezdi feladni..Mi mellette állunk ,mindenbe  támogatjuk..akkor is ,amikor a ránk irányuló sértő szavai  miatt a szivem szakad meg!  ;-(

Előzmény: Törölt nick (65330)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.25 -2 7 65346
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.22 0 2 65345
Köszönöm.
Előzmény: seabound01 (65344)
seabound01 Creative Commons License 2019.07.22 0 7 65344

Sajnos ami egy daganatos beteg lelkében végbemegy, azt nehéz megjósolni és nehéz rá felkészülni, megérteni pedig végképp nem lehet. Sokan ilyenkor épp azért lesznek mufurcabbak, mert úgy érzik, ettől könnyebb lesz a vége, ha már most kicsit "távolabb tolja" a szeretteit. Ami ilyenkor sokat segíthet, az egy onkopszichológus, nemcsak a betegnek (mert gondolom erre aztán végképp nem tudod rávenni) de a hozzátartozóknak is.  Több helyen is van Bp-n (és egy két vidéki városban is), a TB támogatja.

Előzmény: Törölt nick (65343)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.21 -1 1 65343
Hmm és ezek csak apró dolgok amik itt folynak! Nézem hogy beteg! Még próbálok nem mindenért hápogni! Sőt szerintem azért fáj a Gyomrom mert sok mindent nyelvek be, és nem szólok! Én nem értem ezt már csak azért se mert nekem csak apukám hunyt el, de ő nem betegség által! Anyum még van! Nagy nénéim meg ugye ott látogatni se tudtam mert kint élt Angliában temetni lett haza hozva! A többiek mikor elhunytak még gyerek voltam! Ezért nem tudom kezelni a helyzetet úgy ahogy kéne!
Előzmény: _chillout_ (65341)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.21 -2 1 65342
Az apja mindig azt a q..... A M1. Adót nézi reggelente! Még nap közben is át kapcsol! Mert ő ezt akarja nézni! Mi meg itt ülünk mellette így hát.........! De van olyan hogy a kislány ki se jön hozzá tvni bent a saját szobájába inkább nyomja azt az átkozott telefont, vagy tabletett és nekem mutatja hogy milyen videókat néz!! A szívem le szakad olyankor! Ahol 5-6 fős család a kertben!! (nem strandon) a kertben szórakoznak! Igen ilyeneket játszok vele én! Inkább ilyeneket mint telefon és társai! Jó most sokszor játszok vele olyat ami le van töltve! Pix Words. Most 5 Ben. 9 oklevelet kapott. A politikától.... A háta közepére nem kívánja!

Csok.= 1 gyerek. =lakás
2 gyerek a bútor.
3.gyerek az autó,! És hol a szerelem gyerek?
Migránsok? Felét sajnálja! De azt mondja hogy innen a magyar is menekül, mért maradna itt? Ide jó a sok KÍNAI. ÁÁÁ KI VAN TŐLÜK! NEM TUDOM MI BAJA VAN VELÜK DE NEM BÍRJA ŐKET! BOSZANTJA OT A SOK KÍNAI ÜZLET IS!
Előzmény: _Eti_ (65340)
_chillout_ Creative Commons License 2019.07.21 -1 3 65341

A toxikus ember betegen is toxikus. Az, hogy halálos beteg, nem mentség arra, hogy mérgezi a légkört és alázza a családját, csak mert úgy tartja kedve.

Előzmény: Törölt nick (65338)
_Eti_ Creative Commons License 2019.07.21 0 2 65340

Ország-várost? Színre színt? Ez üdvös, a mai gyerekekre nem jellemző, a gyereked különleges lehet.

Pláne, hogy kívülről fújja az aktuál politikát. Szóhoz se jutok. És mi a véleménye mondjuk a migránsokról? Tényleg érdekel.

Ja, bocs, ez már off-topic, de na.

Előzmény: Törölt nick (65339)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.21 -1 0 65339
Tud a kicsikém mindent! 11 éves! Csak ugye szeretne az apjával ország várost, vagy színre szint játszani! De még azt se játszik vele! Akkor hogy is csináljuk? Mi 2en meg próbálunk mindent tőlunk telhetőt meg tenni, de valahogy valami nem jó! Nem elég! Mit csináljunk? Hogy csináljuk? A 11 éves gyerekem kívülről fújja a politikát! Az állam adósságot! A csok hitelt! A migránsokat! M1. Tv műsor!
Előzmény: GeriSoft07 (65332)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.21 0 3 65338
Jajj téged a Jó Isten küldött most hozzám! A párom ül egész nap a tv előtt! Moziba? Ő? Sajnos nem! Jó most szombaton kb 3 órát ki mozdultunk sétáltunk a lánc hídon! De az utcán neki állt veszekedni velem hogy mért hozom ki a levegőre! NEM NINCS AKI SEGÍTSEN! MERT Ő AMÚGY IS 1 NEHÉZ TÍPUSÚ EMBER! SENKI NEM JÖN HOZZÁ! CSAK MI VAGYUNK NEKI! DE Ő AZT AKARJA HOGY BENT Legyünk a házban, még a kertbe se jön ki! Minden ami ffi munka meg csinálom utána meg azon veszekszik velem hogy nekem is az van már a lábam között! Nem értem! Ha meg csinálom az a baj, ha nem akkor meg az hogy nem nézem hogy 1 halálos beteg! Mindenki aki HOZZÁM JÖN ÉS A KISLÁNYHOZ Mondják neki hogy mennyen ő is hozzájuk, hogy ki kapcsoljon, mert mi lesz akkor mikor már majd nem teheti meg! Akkor meg bánni fogja! Most ezek után mit is tehet az ember? Engem nem érdekel mi van velem, jöjjön bár mi! Csak a gyerekemet ne lássam se szenvedni, se sírni! Mert néha....... És jöhetnek most a mínuszok teszek rá! De HIÁBA AZ APJA AKKOR IS MEG VÉDEM, MÉG ÍGY HOGY beteg, szembe megyek vele, hogy most már elég.
Előzmény: _Eti_ (65337)
_Eti_ Creative Commons License 2019.07.21 0 1 65337

Nem is tudom, mit írjak erre. Most eszembe jutott, hogy mikor 12-13 éves voltam, apám mennyire nyügös-idegbajos volt, miközben otthon feküdt betegen (még az is lehet, ezért mozdultam most a témára). Neki a lábát műtötték (hú de régen volt), mankói voltak, hát volt, hogy hozzám vágta :-( Kamasz voltam, lázadó, bármivel fel tudtam idegesíteni. Sérültem? Igen :-( Neki valami csont-izé rákja volt, 2 évig betegeskedett, és 13 voltam, mikor meghalt :-(

Szóval végülis megértem, hogy ha ilyen bizonytalan a légkör nálatok is, akkor ki kell mozdulnod a gyerekkel.

Hát, neked se könnyű, van, aki segítsen?

Előzmény: Törölt nick (65335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!