Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a 8. Miskolci Nemzetközi Operafesztivál fő szabadtéri helyszínén, a Fő tér Nagyszinpadon játszhatunk a fesztivál zárónapján, június 22.-én. Mivel a fesztivál vezérmotívuma ebben az évben "Bartók és a szlávok", a műsorunk (Allegro, Kiállítás, Diótörő, Romeó és Júlia) erősen "ON-TOPIK". Ha valaki éppen arra járna...
Ez fantasztikus, gratulálok Nekik ezért a sikerért!
ON
És a szívem vérzik, mert eszembe jut, hogy szó volt arról a 2006. június 2-i közönségtalálkozónkon, hogy a 2007-es Operafesztiválra a Solarist is meghívnák Bátor Tamás, a Fesztivál igazgatója és Solaris-produkciók közreműködője révén.
Kicsit megkésve, ezért bocsi. Bizonyára már többen is észre vettétek, de azoknak akik mostanában nem jártak az oldalunkon jelenteném, hogy az oldal -első sorban megjelenésében- frissült. (http://solarisfusion.hu) A dizájn váltás lényege, hogy ezzel is jelezzük a név megváltozását. A domain egyelőre marad, de amint lehet regisztrálok egy újat.
Melbourne-ből érkezett ma az alábbi e-mail, amelyben leírja,
hogy május 15-én (saját szülinapján) a következő magyar zenészektől válogat rádiója műsorában, ottani idő szerint este 8 és 10 óra között a http://www.979fm.net/ adón.
For May 15th (my birthday) I've decided to play some great Hungarian Music:
AFTER CRYING:
regarded as the pinnacle of chamber rock, classical music/King Crimson/Hungarian poetry mix.
They're now on myspace
CSABA VERDRES: ex-keyboardist with After Crying has developed his style more in the modern classical style (influences of Bela Bartok & Keith Emerson can be heard) but is IMHO a master pianist in his own right. Also on myspace at:
SOLARIS: Prog/space rock with flute featuring strongly in the mix. Recently released a DVD of their concert playing songs from their Nostradamus CD.
ATTILA KOLLAR: medieval folkclassical/rock, featuring flute, classical and electric guitar work.
ROBERT ERDESZ: World music with Hungarian flavours, featuring keyboard and strong female vocals.
Listen in to "3rd Ear" streaming live at www.979fm.net
from 8 'til 10p.m. Eastern Aussie time.
PEACE !
Andrew
Itt van egy időzónás táblázat, megjelenítve a nyári időszámítást is, amely az éppen aktuális időket mutatja a különböző zónákban (Budapest és Melbourne kiemelve).
Ha jól látom, akkor most csak 8 órányira vagyunk tőlük, vagyis az ottani este 8 órai kezdéskor nálunk még csak éppen déli 12 óra lesz.
Tehát mi 12 és 14 óra között hallgathatjuk ezt a műsort.
ismétlik a februári IM koncertet a paxon holnap és holnap utan. multkor az elso részt birtam felvenni, de tegnap visszanéztem pörgetve és furcsálottam, hogy teljes koncertnek tünik.
más látta? ez most 2 részes vagy ugyan azt a 60 percet adták le kétszer?
Attila most írta, hogy a Solaris honlapra föltette a klasszikus felállású Solaris (Cziglán-Erdész-Gömör-Kollár-Pócs) koncertlistájának elejét. Lehet hozzászólni!
Ha Bendegúz és Rudi már úgyis játszottak együtt, akkor lehet, hogy mégiscsak alakul a localhost-féle fuvolazenekar, amelyet az előzményben pedzegetett ;o)
(...) köszönjük a csodálatos, és végre, végig a mikronban is hallható pazar játékot Péter!
Íme, Földesi Péter Bendegúz, a NOSTRADAMUS zenekar (= Solaris Fusion) végleges fuvolistája !!!
Nagyon nagy öröm volt hallgatni a játékát,
és jó volt látni, ahogy együtt él a zenével!
És a koncerten még egy kis jópofaságot is láttunk tőle:
el is mosolyodtam magamban, hogy Bandinak vetélytársa akadt ;o)
Amikor koncert után gratuláltam a játékához,
azt nagyon szerényen fogadta. És amikor megjegyeztem, hogy remélem,
Ő már a zenekar tagja marad, akkor kedvesen mosolyogva azt mondta, hogy
igen, marad, Ő a VÉGLEGES fuvolista!
Hát, zene volt füleimnek ezt hallani!
Mert a zenekarra már nagyon ráfért, hogy végre megtalálják az igazit :o)
És az az igazság, hogy ezért nagy köszönet illeti Viszokay Rudit, ugyanis ő ajánlotta maga helyett Bendegúzt utódjául, mielőtt kiment volna Spanyolországba dolgozni.
Egyébként találtam a neten egy régebbi, olyan komolyzenei koncertet, ahol Ők ketten együtt léptek föl :o)
Bocsi, de nem értek egyet a beírásod első felével. A név nagyon is számít. A Solaris tudtommal külföldön is lépett fel, állítólag ezt a nevet ismerik kint. A Solaris Fusionra (ha tudják, hogy ez is magyar) akkor odafigyelnének. Amit utána írtál az OK.
Hm...szerintem nem kell annyira túldramatizálni ezt a névváltást...csak egy névváltás, mi köze ennek a Lényeghez, a zenéhez és az emberekhez? A lényeg pedig úgy tudom, változatlan marad, nem megy el ember, nem változtatnak zenei stílust stb. Mi attól még úgyis tudni fogjuk, hogy a zenekar szívében ott van a sárga karika, és ezt el is fogjuk mondani mindenkinek, aki nem tudja. Ha hivatalos berkekben ezt nem akarják elismerni, az az ő dolguk (nem tudom kié pontosan). Bár én nem sok értelmét látom a névváltásnak se, kinek árt a Solaris Fusion név? A Solarisnak? A Solaris hírnevének? Annak biztosan nem, mert a Solaris Fusion legalább életben tartja a nevet, és akik újonnan megismerik, azok kiváncsiak lesznek a SF múltjára is, azaz a Solarisra, tehát nő a régi lemezek megvételének hajlandósága. Innentől fogva nem értem, milyen nyomós ok állhat a háttérben (gondolom valami személyes jellegű..).
A lelki vonalat hagyjuk inkább a papokra, vagy a pszichológusokra! Igyekeztem a történteket - lehetőségeimhez mérten - a másik aspektusból is megismerni. ...Most, hogy ezen túl vagyok, a hányinger kerülget. Nem attól, hogy vita alakult ki a névhasználat körül, hanem attól, hogy, és ahogy a MÜPA koncert, vagy az első, és második köztali után ennyivel, (S. F. promotálás) és így jutott el a végkifejletbe!
Ezzel már sok teendő nincs, a tudomásulvétel jutott nekünk osztályrészül.
Azért annyi még ide kívánkozik, hogy külön, és megkülönböztetett tisztelet azoknak, akik a Solaris zenéjének életben tartása érdekében hétről hétre gyakorolnak, próbálnak, és ezt kedvvel, a szabadidejük terhére teszik.
Köszönjük Laci, és Tamás! és köszönjük a kitartást Vali, köszönjük ezen kívül a poénokat, vidámságot Bandi! és köszönjük a csodálatos, és végre, végig a mikronban is hallható pazar játékot Péter!
Hát, nem tudom, hogy ez nem pont fordítva van-e egyébként...
Olyan túl sok lemeze nem fogy a Solarisnak, hogy ez fegyver lehetne Gergő ellen!
Inkább a Solaris teheti össze a két kezét, hogy Gergő ennyire lelkesen terjeszti a Solaris lemezeket és a tagok szólólemezeit világszerte!
Nem hinném, hogy Robiéknak ne kerülne egy vagyonba leszerződni valamelyik neves külföldi céghez, ahol azért nem Ők lennének a legnagyobb aduászok, hanem olyan zenekarok, akiknek sokkal több lemeze fogy ebben a progresszív rock kategóriában, és a Solaris csak egy lenne a sok együttes között, nem pedig az egyik favorit, mint Gergőnél az After Crying mellett!
Úgyhogy nem hinném, hogy így történt ez a "ráhatás" Gergőre!
Én inkább magáról a koncertről írnék néhány gondolatot. Bravó fiúk és lány! Számomra az adatott meg, hogy a Solaris Fusion első és utolsó koncertjét nézhettem végig - ég és föld volt a kettő. A Planetárium-beliről hangot adtam már nemtetszésemnek, és nem is akartam újra látni őket, aztán most úgy gondoltam, mégis. Még mielőtt kiderült volna az est "búcsúkoncertsége". És milyen jól tettem, nyoma sem volt a döcögősségnek, igazán jól éreztem magam, a szomorú bejelentés ellenére is, mert hát a zenekar nem szűnik meg.
És - bár ez eretnek gondolatnak tűnhet itt - lehet, hogy hosszú távon jót is tesz majd nekik, hogy nem mindenki azonnal a "Nagy elődre" asszociál, az új daloknál nem nyomaszthat a "meg kell felelni", és egyéb összehasonlítás. Persze "marketing szempontból" jól jönne a Solaris név, de hát ez van. És ne felejtsük, mi (én) csak az egyik oldal prezentációjából ismerjük (em) a történteket. Az ilyen folytatom-nem folytatom, milyen néven, stb. dologból még senki sem jött ki jól, lehetne pédát hozni százával: perek, sértődések, stb.
De vissza a koncerthez:"Bendegúz" produkciója hab volt a tortán, és most Vali játékával sem volt semmi bajom. Játékával - írom -, mert azt továbbra sem értem, miért nem lehet kicsit mosolyogni, a gesztusokkal is követni a zenét, netán kommunikálni a közönséggel. Káptalan Bandi nagyon jó példa volt erre.
Összegezve, fogok én még Nostradamus koncertre menni, csak legyen. Hál' Istennek azt, hogy ki milyen műsorral lép fel, még nem lehet erőből, vagy zsarolással szabályozni.