Miért rögtön nem homokfúvóval probálkozol? ;-) Ellenjavallott ez a módszer, de nagyon.
> Csak érdekes, nem CD-anyaghoz van kötve aláthatóság, hanem mérethez. Fura
Pedig a CD méretét a Cdíró vagy a cd "fejlécébe" gyárilag beírt adatokból szedi. Mindenképpen nekem a "csökevény" szédé tünik a híbásnak. Sérülhetett a "fejléce", és emiatt nem bír írni rá a szédéíró. Én erre tippelek.
tomshowyer:
Tiltsd le az íródról az automatikus lejátszást. Ha így sem tudod törölni a lemezt, akkor vidd el egy ismerősödhöz, akinek más márkájú írója van. Szinte biztosan le fogja tudni törölni, és utána már Te is tudod használni majd.
Xp alatt a Windows Media Playerrel irattam egy zeneszámot mp3ból CD-re (cda formátumban)azaz újraírható CDre.
Felírta frankón valamit még rápakolhatott mert úgy lezárta a cdt, hogy a cd-író progival NEM TUDOM újraformázni/törölni!
Az Easy CD creator az alábbit irja ki törlés esetén:
"Device is reserved by other process...."
Mondok neki egy okét és kiszáll.
Tönkretette az újraírhatóságot a MediaPlayer vagy mi a szösz?
szonár:
"Mi a jóég az a Deinterlace method ? (Állítási lehetőségei:odd,normal,interpolate.)"
A TV váltottsorosan, 2 félképpel adja a képet, és ezért DVD-n is így van. Viszont ha monitoron nézed, akkor a gyors mozgású részeken "csíkoz".
Ezért kell használnod a Deinterlace módot, ha a monitoron akarod majd a rippelt filmet megnézni.
Az Odd és a Normál az egyik félképet veszi, és a sorait megduplázza, amásik félképet pedig eldobja. Az interpolate pedig egymásra másolja a 2 félképet. Szerintem az első kettőt használd, mert az interpolate-tal nagyon elmosódott lesz a kép.
Ha tv-n fogod nézni, akkor felesleges használni a deintelace-t.
F. C. King Bastard:
"Azért érdekelne, hogy szerintetek mi lehet az oka"
Nem használtál olyan lemez márkát-típust, amit eddig nem? Ill. azóta már írtál mást, és az rendben volt? Nem RW-re írtad?
Simulacrum:
"megírtam múltkor egy cd-t 8x-an és sajnos akadozások lettek benne."
Lehet, hogy a forrás MP3 fájlokban van hiba. Próbáld ki, hogy a jövőben először vaw-vá alakítod őket (pl. a CDEx-szel), majd a vinyóról meghallgatod a végeredményt, és csak ezután írod lemezre.
"Mennyire lehet gond mellette futó más programok, net, nyomtatás?"
Audiócd-nél akkor is okozhatnak gondot, ha van "cd rontás védelem" az íródban. Ugyanis újrakezdéskor nem tudja pontosan illeszteni a folytatást, de ami az adatcd-knél nem gond, azt a csúszást a fülünk észreveszi.
Tehát íráskor inkább ne csinálj mást a gépeden.
"Vannak mp3-ak, amiket a Nero nem képes felírni, azt hallottam ez a számokban lévő szünet miatt van"
Szerintem inkább ezek sérült MP3-ak. Próbáld ki vaw-ba konvertálni őket. (És visszahallgatni.)
Én sajnálnék otthon elbaltázni (szétszedés, ovatos ecsetelés a "szemen") egy SCSI írót, inkább szerviz, ott pontosan megmondják, hogy kezd "halyogosodni" a lencse, vagy elállitodott a fej, etc..
Igen, eddig profin. Olyan kényelmes volt, mert ingzssebben elfért. Jó, amióta pendrive van, egyre inkább háttérbe szorul, de azért jobb lenne, ha minden OK lenne.
Nekem LG illetve firmware után Gold Star íróm van :) és nekem csak a padus disc jugger írta meg, bármivel próbáltam a Nero beállítását elvégezni.
Igaz ez már tavaly nyáron volt. :D
Mivel már megválaszolták a kérdésed én csak annyival egészítem ki, hogy pont a leírtak miatt ha törlöm akkor a teljes bár lassű törlést választom. Ez eltarthat nálam akár 40 percig is.
Személy szerint jobban preferálom a teljes törlést, hiszen ha a már emlitett viaszos táblán lévő regény maradványaira írsz, előfordulhat a későbbi beolvasás sórán, hogy az "új" és "régí" betüt és felolvassa a gép.
Teljes törlés ugymond kopaszra formázzá a táblát, tehát ismét "szüz" felületre írhatsz.
Egy CD-RW átlag 1000 törlés, írás ciklust visel el. Amennyiben gyorstörlés, írás, híba, a francba, újra gyorstörlés, írás, siker taktikát alkalmazod, ezzel megrövidited a szédéervé használati idejét, hiszen ua az anyagot tulajdonképpen kétszer íród fel.
Ezért, bár a teljes törlés időigényesebb, én mégis az alkalmazását javasolnám.
Van egy 99-es Yamaha 4/4/16-os SCSI írom (ritkán használom), és egy alig használt 8 cm átmérőjű újraírható CD-m. Nos, az író nem látja, így törölni, írni se lehet rá.
Viszont az öregecske CD olvasóm (ASUS 40x) simán látja. Az író minden más szart ír, olvas eddig, leggagyibb 12 cm átmérőjű újraírhatókat.
Egyszerű elöregedéssel van dolgom, vagy csak egy alapos portalanítás kéne (ezt hogyan)? Esetleg vmi nagyobb hiba?
Szia vOrOn. Koszonom a gyors valaszodat,megertettem. Nos ugy jartam hogy megirtam eg RW cd-t es a NERO irashibat jelzett, ezutan ujra gyorstorles es siker (azonos beallitasokkal). Azert kerdezem mikor kell teljes torles mert talan tobb ujrairas utan, szuksegesse valhat, vajon nem e azert jelzett irashibat a Nero ?
második kérdésedre (én NanDub-ot használtam, bevált):
A) If the difference between audio and video is constant throughout the video:
Load the file into VirtualDub, VirtualDubMod, or NanDub.
Set BOTH "Video"(VirtualDub, VirtualDubMod and NanDub) and "Audio" (VirtualDub and NanDub - VirtualDubMOD>"Streams>"Stream list") to "Direct Stream Copy".
From the "Audio" dropdown menu, select "Interleaving" (For VirtualDubMOD, rightclick on the listed audiostream and then select "Interleaving")
Under "Audio skew correction", set an appropriate number of milleseconds (positive or negative) in the box labelled "Delay audio track by"
Save with a new filename
Gyors törlés: olyan mintha a viaszos táblákra írt könyv tartalomjegyzékét (TOC - Table Of Content) törölnéd csak, maga a "regény" (vagyis az adat) ott marad. Ilyenkor még ISOBUSTERREL vagy más buheráló progival visszanyerhető az adat.
Teljes törlés: nemcsak a tartalomjegyzék, de maga a "regény", vagyis adat törölve lesz.
Elvileg nem, hiszen egy adott file-t kell behúznia, folyamatosan a memcache-be, aztán küldeni kifelé, esetleg ha nagyon töredezett a file, de elvileg és gyakorlatilag ez sem lassthat annyit, hogy bufferunderrun legyen a vége. Egészen biztos, hogy semmi más körülmény nem változott a problémamentes írások óta?
Sziasztok!
Szereztem egy új,felhasználó barát (wizard-os) dvd rippelő progit,de egy állítási lehetőség még így is van rajta csak nem tudom mire.Mi a jóég az a Deinterlace method ? (Állítási lehetőségei:odd,normal,interpolate.)
Másik kérdésem az lenne,hogy milyen progival lehetne helyretenni elcsúszott hangú,letöltött avi/divx klippeket?
(10 másodperc csúszás van az egyiken.)
Sziasztok!
Szilveszterkor letöltöttem néhány avi filmet, és a HDD-n már alig maradt hely. Ki szerettem volna írni CD-re Neroval a VCD menüvel, de az eredmény egy fejtetőre állított film lett, és a szélesvásznú filmből 4:3-ast kreált. Azért a TV 16:9-es menüjével újra szélesvásznú lesz, de fejjel lefele nem a legjobb. Mitől fordul meg a film, és hogyan tudnám úgy CD-re venni, hogy az nézhető is legyen?
a Darwin nevű (MacOS-szerű) "open source" OS ISO-ját (>600MB) próbáltam kiírni
- AMD 800 Mhz
- Windows 2000 SP4 (angol)
- Mat(su)shita CW-7582 író (max 4x-es seb.-et tud)
paraméterek mellett. Máskor sohasem volt gondom ezen a gépen a 4x-es sebességgel, de most sem a Nero 5.5.9.14, sem az NTI CD-Maker 6 Platinum nem boldogult az írással, az utóbbival sikerült végül 1x-es sebesség mellett megcsinálni (a Neroval).
Azért érdekelne, hogy szerintetek mi lehet az oka... Az image file-ok kiírása erőforrásigényesebb lenne? :-O
(A CPU terhelést sajnos nem figyeltem közben.)
A logfile-okat (érdemibb részüket) is idenyomhatom, ha segít. - Érdekes még, hogy a Nero a tesztet rendben lefuttatta, és a tényleges égetés kezdetekor mondta csak be az unalmast...