"Eton", hogy pontosan mondjuk. (És nem a szanatóriumban vagy a tornateremben, hanem a gyengélkedőn (avagy betegszobában) történt a dzsiu-dzsicu oktatás.)
Felül a magyar, alul az angol hangsáv egy részlete (Az "Egy nap a szabadban" elejéről, Stokes: Természetesen, uram. Különösen az a sztori Lady Agatharól és a hat eateni fiúról.).
Úgy tűnik, hogy nagyon nem egyforma a két sáv, a vastagabb részek a nevetések. Az angol nevetés súlyos tömeghang, a magyar meg csak pár tíz ember hangja.
Hát erről igazán egyszerű meggyőződni: a DVD-n menet közben is lehet állítani a hangsávot. Visszaállítod az eredetire, és ha a nevetés nem változik, akkor Szirtes Ágit klónozták az angolok. :)
gondolod, hogy itthon újra felvették a nevetést is külön? főleg ha azt gyárilag adták hozzá? én nem hiszem. szerintem gyárilag adják hozzá a háttérzajokat meg efféléket. persze lehet, hogy tévedek.
Azt nem tudom, hogy az eredetiben benne van-e, illetve: van-e benne háttér nevetés (szinte biztosra veszem, hogy van!!), de amit mi itthon magyarul nézünk és hallunk..., na, az szerintem éppen hogy nem angolos, hanem nagyon is magyaros műkacaj, ismerős hangokkal! :))
Vajon hogyan szólna a sorozat a konzerv kacajok nélkül?? Engem nem zavar ez az aláfestő műnevetés sem, csak érdekelne a szinkron így is. Egyébként ezzel a háttér röhögéssel kapcsolatban egy érdekes dologra jöttem rá. Nem tudom, tárgyaltuk-e már ezt korábban itt - nem magát a kacagások létjogosultságát, hanem hogy azt vajon mi, magyarok honnan is halljuk? -, de támadt egy gyanúm ezzel kapcsolatban, ami persze nem újkeletű. :)
tudjuk, hogy Madge mikor és miért költözött el az ő imádott Teddy mackója közeléből?
Abban a részben, amikor Rose-t becsempészi Teddy az éjszaka közepén a házba, s hazajönnek a többiek, stb. Másnap reggel a kapitány meséli, hogy az utca végén volt egy létra Madge házához támasztva. ????
mert minden brit délután ötkor abbahagyja a munkát és leül teázni. aztán másnap reggel kilencig (gyakrabban tízig) nem lehet őket munkára fogni. ilyen munkamorál mellett hamar csődbejutott volna az összes gumigyár. gumiszú nélkül is :)