A lótetű fiatalon is pont ugyanolyan (randa), mint kifejlett korában. Nincs az a "hagyományos" lárvaalakja, mint pl. a cserebogárnak, hanem úgy fejlődik, mint a tücsök (hivatalos neve lótücsök, repülni is tud!). Fiatalon kicsit világosabb a színe. A legkisebb, amivel találkoztam, kb 2 cm-es volt. És lassan kezdődik a vadászidény, nálunk rengeteg van belőlük (pfujjjj)...
Tudja valaki, hogyan lehet felismerni a lótetűt fiatal korában. Az a gyanum, hogy a cserebogárpajoron kívül az is van néhány a kertben, mert ásás közben egy furcsa, világos, áttetsző, soklábú valamit találtam. Ha egy van, lehet több is?
Szia Barnetto!
Idetaláltam... , mint már irtam máshol , azért
gondoltam keverék kutyára , mert ugyhallottam hogy
értelmesebbek mint a faj kutyák.
Persze lehet hogy csak szóbeszéd.
Van két macskánk is , ott például a fajtiszta (perzsa )
határozottan értelmesebb , ravaszabb, mint a
másik .
Lehet hogy csak babona az egész mindenesetre
kiprobáljuk .
Van még egy teknősbékánk Berci , és egy
papagájunk Gyöngyi.
Ezt a topikot a kert- és állatszeretők miatt nyitottam. Onobody kutyakeresése adta az ötletet, végül is sok kertnek és kertbarátnak tartozékai az állatok. Ha nem értetek egyet, akkor is itt írhatok csak 2 sornál többet néhai ebemről.
Szia Onobody!
Most megtudhatod, kinek milyen kutyája volt/van, és Ő (velem együtt) csak azt ajánlja. :-) Így is van ez jól.
Mikor a boxerünk volt, könyvből választottam fajtát. Elsősorban őrző kellett. (lakáson iroda) A másik, hogy a gyerekeim féltek a kutyától, nem lett volna jó egy morcos eb. Minden igényt kielégített, focizott, rajta aludtak (na nem az ágyban), senkit nem támadott heccből, de megérezte a gonosz szándékot, akkor morgott. Anyósom nem mert hangosan rászólni a gyerekekre, mert rögtön ott volt. Egyszer fájt a fogam és jajgattam magamban. Szegény kutya meg volt őrülve.
Szerintem a fajtatisztáknak egyértelműbbek lehetnek a fajta miatt is jellemző tulajdonságai a keverékkel szemben, de a keverékeket nem ismerem.
Ja, szerintem a házőrző kutya legyen nagyobb, mint egy macska, és ne lehessen csak úgy odébb lökni.
Na, nem folytatom. Most nincs semmilyen saját állatom, ez a bánatom.