Keresés

Részletes keresés

jon lord Creative Commons License 2004.12.12 0 0 1251

Ezenn már én is gondolkoztam, hogy nem lehetne hülyéskedni az indító motorral.

Így hát már le is mondtam az átalakításról!

Te mint rutinos Hammondozó hiszek neked!!!

Előzmény: tehtube (1250)
tehtube Creative Commons License 2004.12.11 0 0 1250
Nem csoda hogy "japánosan" szólt, ugyanis Lord - jómagad - a '69 szeptemberi Concertódon kipróbáltál énelmarshallokat. Nem is Te, inkább az Ájen :-) Valamiért nem válhatott be, mert 69 decemberében fogtad magad és a lezljeid helyett azt kötötted a Hamidra. A 69 októberi Montreaux-i koncertfelvételen mégegyszer megcsodálhattuk a jó kis lezlis hangot az egyik legfelszabadultabb közreműködéseddel. A januári Bíbíszín viszont már csak állt a hang, ámbár annál keményebben, mint a cövek. A 69 szep-70 májusig összetákolt Inrokk lemezen is jól kihallható a műfaj és stúdióváltás. SZóval igazi Marshall, igazi Hammond másképp nem is szólhat.....................................Más.......................................Nem javaslom a modifikációt, nem éri meg buherálni. Megoldható, csak mindig többe fog kerülni mint egy eredetileg is olyan gép. A gond, az önindulós kékeszöld kerek motor. Azon túl már nem fér a scanner, különben is kell még egy kinyúló fogaskeréktengely ami benyúlna a scannerbe. Az E100 orgonámon az indítómotor helyén van a túloldalt a scanner. Megint meghajtási problémád lesz. A legnormálisabb megoldás ha kompletten, kockamotorostul, scannerestül, meg a shift line vennél egy mechanikát és az önindítót is, de akkor már nem kapcsolgathatod a fordulatszámot. És az L100-nak azért más a belső kapcsolása. Ide a hasonlatosság már nem elég. Nem fog úgy szólni, hadd beszéljelek le róla. Erre van kitalálva az M3, M100 (esetleg E100, T100) ha olcsóbban akarnád kihozni mint az ABC sorozat.
Előzmény: jon lord (1248)
jon lord Creative Commons License 2004.12.11 0 0 1249

Ja!

És ezek a hangregiszter állás nem egész full torzítón szólnak!!!

jon lord Creative Commons License 2004.12.11 0 0 1248

Laurens & Tehtube!

Na ezt figyeljétek!

Olcsón ha minden fasza tudok venni egy L100-ast.

Ez még semmi.Valószinű, hogy lesz egy "SCANNER WIHT COUPLER" vibratom is ami ugye köztudott, hogy csak az M3-ban és B3-ban,stb... ben van.

Ha a szerelő beletudá nekem szerelni ezt a cuccot az L100-ba akkor az szinte már nem is számítana spinet-nek.

Multkor ki próbáltam az M3-ast egy MARSHAL combón 60-wattoson.

Basszus tiszta MADE IN JAPAN volt.

Aki teheti próbálja ki!!!     800840000   vagy    888040000  vagy 888888888

Ezek tiszta DEEP PURPLE hangzások.

De mind ehez még kell CHORUS VIBRATO/NORMAL és PERCA. THIRD. SOFT.

Szerintetek elfér a SCANNER VIBRATO egy L100-ban???

Ha nem akkor szerzek egy M3-as hangmechanikát.

jon lord Creative Commons License 2004.12.11 0 0 1247
Igazatok van nem egy nagy dolog!
tehtube Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1246
Lord! Végy egy pákát! Egy drótocska visszaforrasztásáért ne kelljen külsőst hívni. Más bibi azon nem fordulhat elő. Ez meg esetleg még a szállításból adódó megrázkodtatásból is keletkezhetett. Semmiség. Üdv.
Előzmény: jon lord (1243)
jon lord Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1245

Mijen jó ez a fórum!!!

Sok-sok Hammond életét lehet vele megmenteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jon lord Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1244

Ja!

És neked is köszi HALSAMAN!

jon lord Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1243

KÖSZÖNÖM LAURENS!!!

MAJD, HOGY NEM ÉLETET MENTETTÉL!

MÁR HÍVTAM A KÖZÖS SZERELŐNKET ÉS KOMPLETT Á-TÓL CETT-IG ÁTNÉZI MAJD AZ EGÉSZET.

Előzmény: LaurensHammond (1241)
Halsaman Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1242
Jaaa, én egész másképp értelmeztem John szavait...

Nos, ez nálam NAPI probléma. Én a sajátomban azt hiszem, az összes drótot is ki fogom cserélni azon a környéken, mert nagyon törékenyek.
Előzmény: LaurensHammond (1241)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1241
A legkissebb problema ami Hammond-okkal elofordulhat...semmi panik!!!:-) Hatul szepen a regiszeterek zsinorjait latni lehet--(szines drotocskak) az szakadt le! Nekem is eresztette mar el a forrasztas, ha erosebben rantottam ki...vagy csak ugy....elvegre ezek 30-40 eves forrsztasok!:-) Szoval egy zseblampa, vagy jo feny kell hozza, es szepen egy kis cinnel vissza tudod magad is forrasztani a regiszternek a nyilhegyes vegehez....lasd a mellette levo tobbit! Javaslat:hizd ki 8-ra az osszes regisztert, kiveve amelyik nem szol! Igy latni fogod azt pont hatulrol, hogy oda kell vissza forrasztani....
Előzmény: jon lord (1238)
Halsaman Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1240
Akkor nem egy regisztered nem szól, hanem egy leütött billentyű és egy regiszter kombinációja, nem?

Nem úszod meg szétszedés nélkül, szerintem. De ha létezik olyan kontaktspray, amivel 5 méterről körülbelül ráfújsz az orgonára és ettől megjavul, feltétlenül szóljatok! Vevő lennék rá!:)))
Előzmény: jon lord (1238)
KKNC Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1239
December 18.-án, szombaton este 7kor a Jókai klubban Trinity 5. szülinapi koncert lesz. Elhangzik majd sok saját, Genesis és Emerson dal! Színpadon lesz Halsaman Hammondja is. Mindenkit szeretettel várunk!!koncert
jon lord Creative Commons License 2004.12.10 0 0 1238

O.k. Köszi!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

LAURENS KÉREM SEGÍTSEN!!!

NEM SZÓL AZ EGYIK REGISZTEREM!!!

Fölső manuálnak és a leg vékonyabb hantól visszafele a harmadik.

Én nem merem szétszedni. Mit csináljak???

tehtube Creative Commons License 2004.12.09 0 0 1237
Sok függ a hangsugárzótól az biztos, de Hammond nélkül - mint megtapasztalhattad - félsiker. Hogy ne szóljon a magas, inkább egy kapcsolót építs be még a crossover után, de az erősítő előtt, és kapcsold le a magashang útját. Ez sem lesz teljes siker, a tied nagyot szól túlságosan a mélyben. Volt egyrotoros 125-ös lezlim, abban 12-es hanxóró volt, ami keményebb, merevebb, ezáltal több a magasa. De mint írtam korábban, egyáltalán nem biztos hogy egyrotoros lezlit használtak, mert az viszont fele teljesítményű (20W). Továbbra is azt feltételezem, hogy egyszerűen "rosszul" mikrofonozták ki. "Elfelejtették" a tölcsért is felvenni. Ezt a középhangon üvöltő dobrotort ki kell kísérletezni. Ha az M3-asról az én dobozkimenetemet használod ebben az esetben, (a végfok utánit) a kimenetét jól föltekered, közelebb fox állni a valósághoz.
Előzmény: jon lord (1236)
jon lord Creative Commons License 2004.12.09 0 0 1236

Tehtube kérlek segíts nekem!!!

Neked már volt 1 rotoros Leslied?

Én a 760 -as on hiába veszem le a hangerőt a magasról.

Akkor sem szól úgy az alsó rotor mint a steppenwolf-ba.

A magas hangok egyszerűen elvesznek.

Csak a mély döng úgy mint az állat.

Azt kérdezném tőled, hogy a Steppenwolf-os Leslie-ben van e mély hangváltó vagy teljessen egyenesben szól?

Azt hittem régen, hogy ez orgona fügvénye, aztán rájöttem, hogy nem csak az.

Szerintem 40%-ban orgona 60%-ban Leslie.

Ha van valami véleményed szívesen várom!!!

tehtube Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1235
Először bemelegítésként az Organs In Orbit-ot. Ez egy válogatás különböző, de nem a jazz hőseinek felvételeiből. Nagyon jópofa. Nem is mindig Hammond van benne szerintem. Oszt' Jackie Davis: Tiger On The Hammond se kutya (tigris) Shirley Scott néni - Memorial album 58-62. És a már sokat sztárolt Sam Páglia mindhárom lemeze. www.sampaglia.it Van egy dévédé: a Gov't Mule-é. Az orgis srác egy '74-es B3-at használ 2 122/147-el plusz kimikrofonozva egy 925-ös lezli. Az orgin egy D6, meg egy Electro Harmonix guitar synth, az orgi mellett meg szintén egy vurliccer. Elég jó dvd a nagy gitárhős-énekessel Warren Haynes-el. (no jó, a végére, közepére kissé fárasztó :-)
Előzmény: KarnEvil (1230)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1234
Ott pedig a cuccok nem masak, mint a kalsszikus elektomechanikus hangszerek: Hammond C3, Mellotron (feher szinu),Hohner Calvinet D6,Rhodes suitcase. Ez igy nem is rossz!:-)))Magyarorszagon nem is tudok ilyen zeneszt, vagy gyujtot akinek ez igy megvolna.....na jo, a mellotron-on kivul egyvalakit tudok....:-)
Előzmény: akapuli (1232)
KarnEvil Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1233

Csak nem egy Mellotronról van szó? :)   (Nem láttam a filmet.)

Előzmény: akapuli (1232)
akapuli Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1232
akkor meg kene nezned jobban azt a filmet! :-) nem fender es nem is zongora.
Előzmény: jon lord (1219)
akapuli Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1231
sok helyenjatszik wurlitzeren (neki ez, es nem a rhodes volt a maniaja) :-)
Előzmény: LaurensHammond (1217)
KarnEvil Creative Commons License 2004.12.08 0 0 1230

Azt hiszem, doktor úr, hogy nálam már jelentkeztek is a függőség tünetei...

Van egy lemez, amit ha hallgatok mostanában, akkor alig bírom abbahagyni, ha meg éppen nem hallgatom, akkor is ott motoszkál a fejemben. Jimmy McGriff: Electric Funk a címe. Mit tetszik ajánlani? ;)

Előzmény: tehtube (1228)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1229
Nagyon koszonom a bolt hirnevenek tamogatasat, es reklamjat Tube koma:-) Bezony vannak Hammond-os cd-k mindig....ez olyan mar mint egy borospince...ahol bor mindig van:-)
Előzmény: tehtube (1228)
tehtube Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1228
Kecskemétre kéne menni. Bakelitet kéne venni. -vagy cd-t- Vigyázz orgis...!!! ... mert ha túl jó a zene, esetleg beteges függőséget okozhat. (Esetleg gyökeres stíluselhajlást. Van kb. 60 féle Purple cédém, melyeket az öreg orgonisták mégrégebbi zenéje miatt már alig hallgatok. :-)
Előzmény: KarnEvil (1226)
sanyorzó Creative Commons License 2004.12.07 0 0 1227
A Syrius 73-74 körül a Bercsényiben játszott hétvégeken rendszeresen. Egyik alkalommal azt hiszem Szakcsi is vendégszerepelt. Pataki átült Szakcsi Fender zongorájához, Szakcsi pedig M 100-ozott. Szédületes session volt, kár hogy nem maradt róla felvétel. A Syrius akkor jött haza Ausztráliából, mesélték, hogy az összes szerelésüket kamionostól együtt ellopták, és csak a Hammondot sikeredett valahogy visszacsókázni. A Devill,s Mascurade máig is az egyik legjobb lemez.
KarnEvil Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1226

Érzem, el kell mennem Kecskemétre... :)

Előzmény: tehtube (1225)
tehtube Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1225
Lord! A Jimmy Smith-től a The Champ-ot gyakorold be. Ha elejétől a végéig menni fog, király leszel a rockzenében. Jon Lord is ezt tanulta meg a mesterétől. Van Joey DeFrancescós The Champ felvétel is a már említett 99-es incredible lemezen, azt is figyelmedbe ajánlom, ill régi 50-es, 60-as évekbeli koncertfelvételeket. Egyet ne, az 1956-os A New Sound...-ot, mert ott még kicsit kiforratlan és B2-vel játssza. 1957: Smalls Paradise, 1960: Live At Village Gate, 1965: Paris. Kiss úr paradicsomjabeli koncertfelvételei nagyon állatok! Először sokág a 888+perkán nyomja álló lezlivel (akkor még nem is volt lassan forgó), aztán a végén full, perka nélkül gyors lezlivel, gyakran tenyérrel, glissandókkal, géppuska akkordokkal. Természetesen végig a jobbkézre az erős chorus rákapcsolva............................. Jon Lord ezen nőtt fel, erősen érezni a hatását, pl. az Artwoods-al átdolgozta 66-ban a 65-ös Walk On The Wild Side J S feldolgozást. Az eredeti stúdiós kicsit halovány, de a 65-ös párizsi triós ebből is nagyon ütős. Szerezd meg, vesd össze a tanítványéval!.............................. KE! Az Earl Grantokat a kecskeméti boltból vettem (pesti lévén) Megérte elmenni, mert nemcsak jó, de a többi bolthoz képest szerintem olcsó is. Nagyja LP, modemem analóg. Üdv.
Előzmény: jon lord (1223)
KarnEvil Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1224

Kerestem a DC-vel Jackie Davist és Earl Grantet egy rakás hubon, de csak egyetlenegy(!) Earl Grant-Louis Armstrong felvételt találtam, egy zongorás Blueberry Hill feldolgozást. Bár nem rossz az sem :) Lehet, hogy kellene egy Hammondos hubot csinálni, amin megosztanánk felvételeinket. Mit szóltok hozzá?

jon lord Creative Commons License 2004.12.06 0 0 1223
Akkor szólj már neki légyszives, mert nagyon kellene miről tanulni. KÖSZI!!!
Előzmény: LaurensHammond (1222)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.12.05 0 0 1222
Ha szolsz a kecskemeti Victor Audio-s Hammond manias sracnak....akkro biztosan vesz fel Neked Earl Grant lemezt!!!:-)) Syrius is van Neki, mert az a masik buzeriaja....van nehany kaloz...ahol sok sok Hammond orgulje hallhato:-) Az ordog allarcosbalja lemezuk alapmu...Magyar egyetlen igazi prog rock mualkotas, nagyon ajanlott!!!
Előzmény: jon lord (1221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!