Továbbra is a B4 mellett a VK-kra voksolok minden hibájuk ellenére. De ezért vagyok annyira kíváncsi a Visountra is, persze csak szárazon, a forgást, torzítást, zengetést majd a lacikámmal elintézem. A Diversi is jópofa és nem olcsó, gyakorlatilag Voce, amit volt szerencsé, decemberben próbálni. Az sem jött be. Az kell hogy a chorus/vibrátós hang a símához képest fémesen sikítson 3-as állásban. No meg ütős keyclick és perka. Nehéz ügy....... 8^)
Igazad lehet, mert most töltöttem le Tony Monaco oldaláról az új instructional videojának a demoját, ahol az új B3-at használja és ezen a felvételen már nem tetszik annyira a hang, mint a Leon-videón...
Laurens! A nagy zenészek nagy pénzért játszanak. Abba már belefér a szállítás is.
Csak a legtöbbször kis pénz, kis foci. Nagyon sokan használnak klónokat, ki is 8^), ámbár a Suzukik 10 éve nem tudnak meggyőzni, egyik rosszabb a másiknál. Talán most a NewB3, de félek, ha valami csoda folytán odaülhetnék, csalódnék. Ok, más egy amatőrvideó, az sok kis finomságot tompít, kevesebb információt ad. Viszont van egy szinte senki által nem ismert és elég korrekt manufaktúra, ajánlom mindenkinek: http://www.diversiorgan.com/index.html [link1]
Haaaaat, nem akarok hallatlanul mit mondani, de szkeptikus vagyok, es elég buzisan neznek ki.....Milyenek azok a labak...mint egy asztal:-)
Azert miert van az, hogy minden nagy zenesz meg a mai napig, regi B3-asokon, es tarsain jatszik!?:-)
Kifejezetten videót keresek. Mától másképp látom milyen is egy számítógép. Egyszerűen tetszik:
http://www.absolute.hu/
Az új minimekk. Egyébként van itt is egy fórum Semi/pro alatt a vintage zonorák/orgonákról ami szintén aktív. Lengyel Zoli orgona oldala is fejlődik, sajátunkra végre felrakták a Tunyós képeket is. Lesz róla videó is. Üdv.
Kezd elég off lenni 8^) Ha már villanymotoros, akkor szóljon folyamatosan, ne kattogjon. Be is tenne! Ja, van valakinek Barbara Dennerlein videója? Pl Paradise Trio, feat. B. D.
Ez viszont nem a chicagoi oragyaros Laurens műve!
Masik ceg csinalta az irogepet, meg a betuk is mas stilusban vannak felszitazva ra!
Viszont azok az Art -deco orak nagyon szepek....lattam mar olyan Hammond orgonakat amcsiban, lakasokban, ahol a lampa,cserepes virag mellett, meg stil szeruen egy Hammond ora is rajta volt:-)
En mar anno venni akartam egy szep szogletes formaju Hammond clock-ot, amin a napokat is muattak, de tobbszor elvittek elolem, 100dolcsi korul volt az ara....annyit nem szantam ra...talan majd egyszer:-)
Nem vészes, egy ilyesmi, van sokféle kiszerelésben L H órásmestertől Szép Art-deco stílusúak mint az akkor épített felhőkarcolók a '30-as években. Ámbár időmérés mellet jobban kedvelem a motoros hangcsiholást továbbra is.
Az hogy messze vagy a hangszer kezelésétől mint mondod, annak érdekes oka is lehet. Szerintem ahogy másoktól is hallom, meg amit ki vélek szedni az írásodból, nem is lehetsz messze, csak,........az a helyzet hogy a szoftver mellé a hardver is nagyon fontos. Szóval csak oda akarok kilyukadni, hogyha az igazi mögé ülnél be ezekután, másképp látnád a dolgokat. Virgásztam, tekertem én is régen lezlin SQ2-vel, VK7-tel, de az M3 volt az első, amihez épp csak hozzáértem és tudtam, hazaértem. A nagy utána már csak hab a tortára :-) Ha Pesten jársz, ugorj be bármikor, és ez mindenkire vonatkozik. Üdv.
Egyébként kösz a gratulációt, bár még nagyon messze vagyok attól, hogy úgy kezeljem a Hammondot, mint ők. Talán soha nem fogom, de azért dolgozom rajta keményen. Ja és már régen tervezem, hogy ellátogatok Kecskemétre abba a bizonyos boltba :)
Hé, hé, hé! Én is Emo rajongó vagyok ám!!! Igazából általa szerettem meg a Hammondot, általa ismertem meg Jimmy Smith-t... Mivel 78-ban születtem, én sajnos csak visszafelé tudok menni az időben :)))
Jo olvasni, hogy vannak akik meg igazi "regi klasszikus" zeneket nyomnak Hammond-on!:-)Groove Holmes, Jimmy Smith, es tarsai fantasztikusak....ezeket a zeneket erezni kell, es ahogyan kezelik a Hammond-ot, azzal a hamisitatlan B3 sound-al....,azert az mar nem egy szimpla Lord ,Emersin féle visitas, tobb annal!
Gratulalok az izlesedhez, es a bandadhoz....jo lenne egyszer ha Kecskemet kornyeken is jarnatok!:-)
Mennyire igazad van! Van is egy kis Korg X5DR modulom, amit a Doorsban is használok basszusra, azzal simán menne is a dolog. Jó lenne megtanulni a lábbasszusozást, csak most másra gyűjtök, de előbb-utóbb úgyis beszerzek egy pedált. A CX-3 egyébként csak 2 midi sávot ismer... Ez elég béna volt a Korgtól, nem tudom, miért így csinálták...
A CX3 nem tud 3 sávon dolgozni? Nem fogad még 2 másik midicsatormát? Láttam a prosiban hogy In-Out-Thru van neki az enyémmel szemben 2×In,-Out. A Suzukinál is így van, de merge box-szal rá lehet dugni a két billentyűzetet.
Jimmy Smith az elmúlt 20 évben egyáltalán nem használta a lábbasszt. Nyáron még a fölső billentyűket is épp hogy :-) Viszont! Rhoda Scott, Barbara Dennerlein ballába iszonyatosan cikázik a pedálokon. Mindent megoldanak bele. Barbara védjegye a PCM bőgőhangszín a pedálon. Nem lehetne számodra is megoldás, hogy a másik billentyűzet (ha van hangja és nem csak master) egy csatornáján nyomnád a lábbasszt? Ráadásul megoldanál egy drága problémát. A nagy Hammondoknál nincs pedal sustain. Jó, a férfiak nem is használják általában, de azért jó dolog. És drága betenni. Egy szintinél viszont no problem :-) Fatar, Viscount 17-es már van 100 alatt.
Próbáld ki, nagyon jó dolog. Egy év alatt profira ki tudnád gyakorlni. Üdv.