Keresés

Részletes keresés

DAVE Creative Commons License 2000.02.20 0 0 180
Lenne egy fórum (az enyém), ahol bármelyik scifi-témáról lehetne dumálni. Van egy olyan fórum is (gabcus!) ahol össze lehetne beszélni, hogy mit tehetünk a tévétársaságok ellen.
Herb-Atea Creative Commons License 2000.02.20 0 0 179
Ez a legutóbbi rész a bioponkettesen nekem nagyon tetszett. Bár egy-két dolog kicsit idegen volt, például nem értem, hogy lettek a klingonok ellenségek. Ha jól emléxem, az első szériában az Enterprise-on szolgált egy klingon is, a neve sajnos nem rémlik...
Ja meg "Szpákk". Ez is furcsa volt. Meg hogy az előzőleg a bioponkettesen bemutatott résznek előzményei is voltak, miszerint 4. és 3. rész, a harmadikban állítólag feltámasztották Spock-ot. Mintha folyamatosság lett volna az epizódok között, csak a "kedves" bioponkettes inkább holmi ócska akciófilmeket adott e részek helyett... És általában, soha nem képesek egy filmet rendesen bemutatni, időben kezdeni, egy kicsit is alkalmazkodni a sok újságban meghirdetett műsortervhez....

/-/

DAVE Creative Commons License 2000.02.20 0 0 178
Emberek!
Az egy alakváltó volt az ST6-ban. Nem csak a Dominion alakváltó?
saron Creative Commons License 2000.02.20 0 0 177
sziasztok
meg teljesen uj vagyok itt
mar regota olvasgatom a topicot, de erdemben nem tudtam hozzaszolni
csak a TOS-t ismerem, a tobbibol nem lattam szinte semmit (az eredetibol se sokat)persze az osszes mozifilmet megneztem, csak amikor volt szerencsem tv3 kozelbe jutni
most olvastam, hogy ujra elkezdik vetiteni a sorozatot
egyetlen oriasi problemam van
se tv se semmi
nem tudom valaki nem veszi esetleg videora a reszeket, vagy ilyesmi
itt a koleszban mondjuk a csatorna megvan csak nincs amivel fogjam
ha tud valaki segitsen legyszi
Laa-Yosh Creative Commons License 2000.02.19 0 0 176
Hm, és az csak nekem esett le, hogy tegnap amolyan "rendezői" változatot láthattunk a filmből? Az annak idején a moziban megtekintett ST6-ban minimum kettő jelenet nem volt ám benne ;)
John Zero Creative Commons License 2000.02.19 0 0 175
Hmm...
Van olyan parancs, amit Kirk kapitany betart? ;)

Az ST 5-6-ban nem nagyon volt ;)

Larel Anorien Creative Commons License 2000.02.18 0 0 174
Valaki magyarázza már meg nekem,miért lett Spockból egyszerre "Spákk"?:))

Ez a Spock-szinkronhang......brrr.

Larel Anorien Creative Commons License 2000.02.18 0 0 173
bioponkettes-forrás az imént:23:25
Előzmény: Herb-Atea (171)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.02.18 0 0 172
22:30 biztosan nem,utána még min.háromnegyed óra más
Előzmény: Herb-Atea (171)
Herb-Atea Creative Commons License 2000.02.18 0 0 171
Van itt valaki, aki itt és most meg tudja mondani, hogy lesz-e a bioponkettesen Star Trek, vagy sem...? Az újság szerint 22.30-kor, a teletext szerint 23.30-kor kezdődik. Megnézni nem tudom, csak a videót beprogramozni.
Gyors választ kérnék tisztelettel.
Köszi.

/-/

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.18 0 0 170
A játékokkal mi a helyzet ? Van valaki, aki esetleg kipróbálta már őket ? Nekem a Starfleet Academy nagyon bejött, a Klingon Honor Guard is nagyon jó, csak sajnos nem egészen úgy működik a gépem, ahogy kéne :(. Generations, DS9 Harbinger, Final Unity, ezeket ki ismeri/használja? Biztos van amit nem említettem.
Ki tudja, hogy folytatódik-e a könyvek kiadása ?
Kataca Creative Commons License 2000.02.17 0 0 169
Üdvözlet mindenkinek, itt Mrs.Spock személyesen! :)
Csucsosfülüeké a világ!
gabcus Creative Commons License 2000.02.17 0 0 168
Hogy mit tervezek a UIP-nél? Igazából csak általánosságokat tudok írni. Előszőr is szorosabb együttműködést. Ez többek között abbn nyilvánuljon meg, hogy legalább lektorálásra adják át a fordításokat. Igaz, az Insurrection esetében mindenki mondta, hogy Lázadás, de a nagytiszteletű céges fordító nem találta elég figyelemfelkeltőnek, ezért lett Űrlázadás a címe. Szóval, ha már megkérdeznek akkor hallgassanak is ránk. Ennek megfelelően a klub megjelenését és általános képét (PR) akarom javítani. Ezért gondoltam arra (egyeztetve Elion-nal), hogy Én (is) megyek el az ilyen stratégiailag fontos megbeszélésekre.
Visszatérve a témákra, szeretnék beszélni velük a Paramount-tól kapott jogaikról: mire jogosítja Őket, továbbadható-e esetleg átruházható-e, stb. Több okom is lenne erre, de ezekről egyenlőre még nem beszélnék.
A fax illete e-mail kampányt egyenlőre nem tartom jó ötletnek, mert nem harcolni mennénk, hanem tárgyalni. Ellenben ha van ötletetek, hogy mit kéne velük elintézni ne habozzatok, és tegyétek közre, vagy ha olyan jellegű, akkor ott az e-maiul címem.
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.16 0 0 167
Nagyoreg

Voyager. Már korábban is írtam, hogy szerintem kicsit túl nagy feladatokat oldanak meg, és nem is 45, hanem az utolsó 1 percben. Nem túl hihetőek, Harry Kim zászlóst meg szerintem nyugodtan elveszthették volna már ...:(. Ha meg ennyire okosak, akkor már rég haza kellett volna jutniuk, nem? Arról nem is beszélve, hogy ha valaki összeszámolta volna, a negyedik szezon végére már csak a főszereplőknek kellene életben maradni.
Viszont Jeri Ryan egyértelműen feldobta a sorozatot :) (várjátok csak ki a 6. szezont .....)

Előzmény: Nagyoreg (166)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.02.16 0 0 166
Helloka!

Visszatérve arra, hogy miért nem tetszik a Voyager, kitaláltam, hogy milyennek kellene lennie. Lehetnének benne 4-5 részen keresztül folytatódó cselekményszálak (pl olyasmi, mint ami a Hirogenekkel volt) sokkal gyakrabban, mint most. Ezen kivül kicsit hanyagolhatnák a Borgot, már unom kissé, hogy a kis Voyager félkézzel lenyomja a többezer kockával rendelkezo Borgot. És jó lenne, ha Harry Kim zászlós is kevesebbszer hallna meg, és nem veszítenének el több siklót...

Most ennyi kritika jutott eszembe...

Előzmény: mrzool (156)
LtGlove Creative Commons License 2000.02.16 0 0 165
gabcus :

Egész pontosan mit szeretnél intézni a UIP-nél ? Tudnál részleteket mondani ? Komolyan érdekel. Ha esetleg fejlemények vannak remélem tájékoztatsz minket.

Előzmény: gabcus (161)
mrzool Creative Commons License 2000.02.16 0 0 164
Hi Oneill!

Üdv a trek fórumon remélem neked is megtetszik majd a Star Trek. A tv3-mal nem sokat lehet tenni sajnos, de ha tudsz németül, akkor a Sat 1-en figyelemmel kisérheted a Voyagert és a DS9 utolsó részeit.

bye,

mr Zool of KlaustroPhobya

Előzmény: Oneill (162)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.15 0 0 163
gabcus

Esetleg hangoljunk össze egy jól irányzott faxeldugítással, vagy emilekkel ?
Talán a politika fórumba kellene írnom - de itt is beszéltünk róla - figyeljétek meg, melyik cég szinkronizálja a brazil/mekszikói sorozatokat ?

Előzmény: gabcus (161)
Oneill Creative Commons License 2000.02.15 0 0 162
Bocs a kívülálló bejelentkezéséért, de láttátok? A TV3 újrakezdi a Treket! persze a legelejéről, és gyaníthatóan a már meglévő szériákat adja le ismétlésben. szokása szerint. Naponta 23 óra után, amikor csak a legádázabb trekkerek nézhetik, például én biztos lemaradok róla, pedig a Csillagkapu igencsak érzékennyé tett a műfajra és kíváncsi lennék rá. Na de ez van. Most Csillagkaput sem kapunk, mostoha a scifisek sorsa Magyarországon. Most majd az után is koncsoroghatunk hogy legyenek szívesek és ugyan már, folytassák, ne csak ezeket a másodvonalbeli akciókrimiket lökjék folyton. Igaz, azokból egy széria is elég.
gabcus Creative Commons License 2000.02.15 0 0 161
A helyzet elég bonyolult. A Paramount-ot hazánkban a UIP Duna Film képviseli, akik magasról tesznek a Trek-re. Igazából több helyen felajánlottuk a segítségünket, de nem volt nagy a lelkesedés. Most a UIP-t akarom megkeresni személyesen több oknál fogva is, és talán tudunk előre is mozdulni, nem csak hátra.
Előzmény: Törölt nick (159)
mrzool Creative Commons License 2000.02.15 0 0 160
Hi!

Emberek! Egyébként elég gyér a forgalom! Mi van? Alig találtam meg a topicot...:( Eddig mindig az első oldalon megláttam.

Végülis nem lenne rossz ez a háttérszin ötlet, csak akkor találjuk már ki, hogy mennyi idő után beszélhetünk egy adott epizódról.

Egyébként aki nem nézte a 7. évadot a DS9-ból, nyugodtan bekapcsolódhatott volna a Final Chapter-be, most viszont már tényleg nem lenne egyszerű...

Visszatérve az ST5 szinkronra: megnéztem a filmet végig, nos durva.:( De a magyarszöveg sem semmi... Pl. mikor Sulu és Chekov beszélnek a Földön, nem a Nap ment le, hanem kisütött! Vagy pl. Sybok: andoriánul. fuck. Ez olyan kb. mint a vulkán.:( Szóval kétlem, hogy ez új szinkron lenne. Ráadásul semmi beleélés nem volt a párbeszédekben, annyira látszik, hogy volt, aki csak ledarálta a szöveget.:( A Row, row your boat magyarul, hát... Még szerencse, hogy a klingon szöveget nem szinkronizálták.:)))

Bye,

Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.14 0 0 159
Mondtam volna a háttérszínt, csak sajnos fogalmam sincs hogyan kell olyat .. Majd megkérdezem Spockot :))

Tényleg a szinkronnal kapcsolatban a Klub nem tudna valamit lépni, mondjuk felajánlani a szakértelmét, vagy ilyesmi ? Esetleg írjunk a Paramount-nak hogy nem értünk semmit az egészből, és a szerzői jogokat sértve megváltoztatták az egész értelmét :)))) (és mellékeljünk egy videokazettát az előtte vetített műsorból -> L.L.)

Előzmény: Dob (158)
Dob Creative Commons License 2000.02.14 0 0 158
A szinkronok szerintem nagyon bénák lettek a magyar verzióban (talán mer rászoktam a német meg angolra), de a szavak nagyon furán hangzottak (főleg az "Egyes" :) Magyaron már elég rég vetítették a sorozatot ahhoz hogy elfelejtsem a TNG-t, de tudom hogy soxor megborzongtam. A néhol tegeződés nemcsak katonailag nem helyes, de még bután is hangzik. (Mondjuk ugyan ez van a többi magyarosított "Sci-Fi"-ben is)

Spolier nem lesz.. bocs megint.. a SW-EP1 topicban bejött,hogy háttérszinnel írtuk, amit nem szabadott elolvasni :) . Na szoval bocsesz mindenkitől..

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.14 0 0 157
Na legalább ilyesmin ne vesszünk össze. Azért írtam amit, mert pl. én felvettem, de még nem néztem meg, és lehet, hogy eredetiben jobban tetszett volna. Meg szerintem más megbeszélni egy epizódot, és más egy szlenges távirati stílusban elhadarni, azt, hogy mi történt. Szerintem egyezzünk meg abban, hogy ha (sokak számára) ennyire új részekről van szó, előtte tegye ki a szerző nagybetűvel hogy SPOILER, és akkor aki nem akarja, nem olvassa tovább. Szerintem sokan nem örülnének, ha leírnám a legjobb Voyager epizódok tartalmát a hatodik szezonból, vagy a fontosabb fordulatokat (ki fog meghalni ...), mert én már tudom, hogy mi lesz.

Szerintem igenis újraszinkronizálta, mert én annak idején egy videó változatot láttam (I-V-ig) és az korrektebb volt. Kirk hangja ua. volt például, de a többieké nem. A VI-ra emlékszem, az feliratos volt a moziban (az volt az első Trek moziélményem), úgyhogy az biztos "új" szinkron lesz :(((( Úgy látszik nekünk semmi sem jó ...

mrzool Creative Commons License 2000.02.14 0 0 156
Hi!

>Nem értem logika de mindeggy.. Az hogy a következő rész tartalmát nem mondom el az >oksa, de hogy mi történt legutobb.. hát nem is tom.. akor nem mondok semmit..

Ki kell állnom Dob mellett, mert igaza van. Ez nem spoiler, mert bárki láthatta. És a fórum egyik része, hogy megbeszéljük a részek tartalmát. Ha Dob vagy én most leirnám a 6. évad részeinek tartalmát, jogosan küldhetne el mindenki egy kis asszimilálásra a Delta kvadránsba.:))) De igy? Vagy ha az epizódokról nem beszélhetünk, akkor miről?

>Kedvenc brazil 2. csatornánk mégiscsak újraszinkronizálta az ST5-t?

Valoszinuleg nem. Ha meg mégis, akkor MENJENEK A FRANCBA! Még nem néztem meg, de felvettem, szóval ma megnézem. Úgy cirka fél órát néztem belőle pénteken, aztán nem birtam tovább... Inkább néztem az X-aktákat. Sulu hangjától teljesen kiakadtam. Újabb gyöngyszem: vészüzenet, vészrádió, vagy mi is volt? Szóval ezt a warp ill. subspace szót olyan nehéz leforditani???

Voyager:

>A Kapitány ugyebár nő.. evvel nem lenne semmi baj,
> de hát ne akarjon keménykedni, kihangsúlyozhatnák a nőies voltát is.

Majd fogják, nem is egyszer, csak várjuk ki. De mégis mennyire kéne kihangsúlyozni?

Chakotay-t viszont nagyon elhanyagolták, kér érte...

Tuvok: ez van. Bár amilyen a Trek, ez még nyugodtan elmegy. De nézd meg pl. a Ds9-os vulkániakat, bennem Tuvok inkább felidézi egy vulkáni képét, mint azok.

Paris tényleg jó karakter, jól fejlődik a sorozatban.

Neelix+Kes: kellett egy szerelmespár a sorozatba, engem ugyan nem zavarnak, de tényleg extra kevés derült ki róluk.

Egyébként leszek előre-hátra utalások, már a 2. szezonban is, hát még később!

Nagyoreg: a Voyager tényleg nagyon szép, szerintem a legszebb UFP hajó!

Bye,

Előzmény: Dob (155)
Dob Creative Commons License 2000.02.13 0 0 155
Nem értem logika de mindeggy.. Az hogy a következő rész tartalmát nem mondom el az oksa, de hogy mi történt legutobb.. hát nem is tom.. akor nem mondok semmit..

kiváncs vagyok ezek után most miről lesz szó ha nem a részekről..
Igazán sajnálom ,ha most meg lett bántva valaki.

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.13 0 0 154
Laa-Yosh

Már többen figyelmeztettük, hogy valószínűleg csak neki tetszik az, ha elmondja a többiek által nem látott részek tartalmát. Talán nyissunk neki külön topicot, ahol kedvére mesélhet :(

Előzmény: Laa-Yosh (153)
Laa-Yosh Creative Commons License 2000.02.13 0 0 153
Legyél már szíves nem beírni az epizódok tartalmát, okés? Én sajna lemaradtam az utolsó széria nagy részéről, ezért most inkább nem nézem már (előbb-utóbb talán ismétlik majd), a fórumot viszont szeretném olvasni...
Előzmény: Dob (152)
Dob Creative Commons License 2000.02.13 0 0 152
A Hétvégi ST5-ről iztlések és pofonok jutnak eszembe.

Ellenben a szombati DS9 iszonyuan jo volt. Nekem nagyon bekött. Defiant kampec, Kai Win átállt a sötét oldalra, Dukat lelepleződött, a Brik meg szétlőtték a földi támaszpontokat, és félelmet keltettek a földi puhányokban. A Kardassziaiaik meg szint vallotak. Másnak nem tetszett??

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.12 0 0 151
sziasztok

Kedvenc brazil 2. csatornánk mégiscsak újraszinkronizálta az ST5-t?
"szia bonsz", "hogy vagy bonsz" - ebből aki nem látta eredetiben (Bones), az a büdös életben nem fog rájönni, hogy miért hívta így az egyik szereplő a másikat. Nem lett volna jobb az, hogy "Doki".
"kapcsolja be a gyorsítót" = (Warp speed Mr Zulu) :(
Gondolom a szinkront nem ingyen csinálták. Ha már pénzt költöttek rá, mi lett volna, ha megmutatják olyan embernek, aki esetleg 1. ért angolul 2. ismeri a Trek történetét/szereplőit stb. Talán ha odafigyelnének, akkor lehet, hogy többen néznék, mert így "csak" MI értjük a nagy részét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!