gondoltam beteszem ide is bár lehet hogy már szerepelt nem tudom mennyire hiteles információ ez:
most hallottam valamelyik rádióban de csak egy részt sajnos (talán danubius)
a veszprém győr vonal üzemeltetését végszükség esetén átvenné valamelyik önkorményzat (talán bakonyszentlászló de tényleg csak töredékeket hallottam : S) hogy ne kelljen megszüntetni hazánk talán legszebb vasútvonalát ;meg még elsorolták h milyen helyeket érint és h mekkora nehézség lenne ez az átvállaló önkormányzatnak de megpróbálják ha muszáj és minden kötél szakad...
Vidéken nem 2500 Ft a BKV helyszini bírságh mint Pesten, hanem 5000-6000
Ha együtt megszünne egyszerre a BÓKV vesztességessége az a 25-30 milliárd, meg a egészégügy vesztessége, meg a MÁV fővonalak vesztessége, akkor ebbe iciri piciri csepp lenne a mellékvonalak.
BKV bérlett önköltsége 15000 Ft vagy még több.
Az utas BKSZ el vagy anélkül 40% körül fizet
Hiába van tele a 7 es busz ha az is veszteséges.
Ha egy olyan mamutot tart el az adófieztő mint a BKV ami tele van 40% adminisztratív emberekkel.
Ha az utak önfenntartók lennének és nem állami pénzből kuncsorognának az útjavításért nem szólnék.
Csak most 5 év alatt megy tönkre az utak többsége nem 15 év , mint a szocializmusban.
Sofőrök egy része alulfizetett , másik része hajszáll híjján halálos baleset szélén vezet.
Ilyen példákat lehetne sorolni a végtelenségig. Vasútnál is. De minek?
Láttál egy fáradt buszsöfőrt. Jó, elhiszem. Szerinted nem tudnánk mellétenni egy 12 órás műszak végén hullafáradt mozdonyvezetőt?
Vicinálisok lelkes emberek segítségével megmenthetők lennének, zömében.
Hiány mutatkozik a (nem csak szavakban, hanem tetteikben is) lelkes emberekből. Vajon miért?
Sok lelkes ember segítségével én is építhetnék magamnak egy kacsalábon forgó palotát. Vagy egy magánvasutat, Bz-vel. Nálam sem tolakodnak a lelkes emberek.
Ki gépen száll fölébe annak térkép e táj
Ilyen térképek fölött születnek a "biztosan lenne utas, ha..." kezdetű ötletrohamok is...
Az a baj, hogy a nembezárás, és az üres vonatok furikáztatása csak azért, mert hátha arra téved egy csoport, a pénztárcánkra van igencsak negatív hatással.
Busokból tele van a tököm.
Nekem is tele van pár dologgal. Elkezdhetnéd szépen sorban kiiktatni ezeket.
Elsőre mondjuk elintézhetnéd, hogy ne kelljen dolgoznom, csak fizetést kapjak.
Bz pár mellékvonalon nekem kényelmes.
a) verzió: Vegyél magadnak egy Bz-t, és pár menetvonalat hozzá.
b) verzió: Én kifizetem azt, ami neked kényelmes, te cserébe fizesd ki azt ami nekem megfelelő kényelmet nyújt.
Nagyon szép írás van a MN-ben az ipolytarnóci szakaszról. Azt írja, hogy évi 60 milliót fizetnek a szlovákok a Nagykürtös - Losonc vonal magyarországi használatáért. Amúgy Balassagyarmat benne van az elővárosi közlekedésben, mert az egész nem sokkal több mint 100km?
"Szerinted mi az alapja István Gyuriék eddigi tevékenységének,
vagy a már beharangozott Kelet-Magyarországi ütemes menetrendnek?
Nem hiszem,hogy tisztán magánszorgalomból agyal a fél menetrendi csoport, hogyan lehet megcsinálni?
Valyon hogyan képesek a főnökeik Dec.10.én kiállni eléjük,hogy uraim amit eddig csináltak az a kutyának se kell!"
Itt a mellékvonalakról volt szó. Hatékonyabb az ütemes menetrend nem vitatja senki, kész voltak a tervek ezer éve, ezt se vitatja senki, most remélhetőleg lesz is belőle valami...
Az alapokon nem változtat, nem érdeke senkinek vasútra terelni a népet, ott ahol komolyabb beruházások nélkül megoldható a közösségi közlekedés autóbusszal. Az, hogy alapjaiban hatékonyabb legyen a rendszer alap elvárás, az ütemes menetrend ennek egyik eleme.
Arra születtek tervek hivatalos felkérés alapján szerinted, hogy milyen módon lehetne egy-egy mellékvonalra fejlesztések árán utasokat csábítani? A választ ismerjük, nem véletlenül, mert nem igényli az utasokat a mellékvonalakra senki. Az ország felelős vezetői szemében a személyszállítás a vasúttal járó szükséges rossz jelen pillanatban. Amíg ez a nézet nem változik meg addig, az alsóbb szinteken ne követelj utascsábító, személyszállítási hatékonyságot növelő intézkedéseket.
És? Te meg azt állítottad, hogy kihalnak a települések a vasút nélkül. Tök mindegy milyen megyei példákat írok erre, a lényeg az, hogy általánosságban nem fogalmazhatsz így.
"Az ország gazdasági szintje és a többi 19 megye nem éri el azt a szintet mint Fejér. Sajnos."
Legjobb tudomásom szerint Magyarországon jelenleg 19 megye van. Így nem tudom melyik a Fejér megyén kívüli _többi_ megye. Kisegítenél, hova tűnt az az egy? Ha ennyire tisztában vagy a gazdasági szinttel, akkor kérlek mondd meg, hogy Győr-Sopron megye vajon eléri-e azt amit Fejér, de kérlek csak azután, hogy utánanéztél!
"68-as koncepció, meg a mostani bezárás érint majdnem 19 megyét, olyanokat akiknek rosszabb a közlekedése mint a általad említett Fejér megyei Lovasberény, Pátka, Csókakő, Bodajk, Fehérvárcsurgó, Pusztavám stb községeket."
És? Még mindig nem értem miért állítottad azt, hogy kihalnak a települések ha megszűnik a vasút.
"Én a TE példáddal ellenben jártam Ecsegfalván, Győr Sopron megyében Iván, Répceszemere, Pusztacsalád, stb községekben, valamint Szabolcs megyei egykori Baktalórántháza Kisvárda között, Somogy megyében Görgeteg, Lábod, stb községekben is jártam, de számtalan helyen még, ezeket nem írom ide le."
Khm, és ezt miből gondolod? Én is jártam számtalan helyen az országban, de ettől még nem tudom megmondani a tutifrankót, nem képzelem magamat többnek másnál. De ha nálad ez az érvelés, akkor csak így tovább, kérlek írd le az összes települést ahol jártál és ahol szerinted én még nem jártam, úgy biztosabbnak érzem majd az érveidet!
"Somogy megye vagy éppen Fejér megye nem ugyanaz."
Márpedig te azt írtad, hogy kihal a település vasút nélkül. Én csak méltóztattam ellenpéldát hozni.
Na mindegy, nem tudom minek írogatok neked. Félóránként klímás Bz-t és vasúti síneket tehervonattal minden cégnek, hajrá!