Keresés

Részletes keresés

Dob Creative Commons License 2000.02.27 0 0 210
A hétvégi ST dömping megint dus volt.. igaz lemardtam a feléről. A DS9 szerintem megint király volt.. sőt.. igaz Kira evvel a kielégültnek tűnő fejével nem jön be nekem annyira, mint ahogyan az első két sessionben kinézett (a tüskés rövid hajjal). Odo meg fog halni.. hahah.. (persze gondolom kitalálnak valamit)

A Voyager is jo volt. A hülye videot akkor hoztam vissza, és a hangkábelt nem dugtam vissza, így van 2 órányi ST-emk hang nnélkül.. utána meg néma South Park..

A DS9 közben reklámozták az aznap esti Voyagert, de a tingi-langi zene helyett Sepultúrát nyomtak alá.. nem értem mér nem lehet a film közben is ilyen zúzosabb zene, jobban menne alá..

LtGlove Creative Commons License 2000.02.26 0 0 209
Képzeljétek létezik Magyarországon Star Trek nevű cég ! Ez komoly !
LtGlove Creative Commons License 2000.02.24 0 0 208
Én valahogy megszoktam már, hogy egyszerre három sorozat legyen a Star Trek-ből, én már csak ilyen telhetetlen vagyok :)
Én nem kifejezetten rajongok azért az ötletért, hogy Excelsior sorozat készüljön. Valahogy nem passzolna az eddig szépen felépített világba. Nem biztos, hogy túlzottan eredeti történeteket tudnának kiagyalni és érdekesen venné ki magát a technika, ha úgy hagyják a tchnikai felépítést ahogy 10 éve látható volt az Excelsioron, akkor kissé gagyinak tünhet mai szemmel nézve, ha meg olyan felszerelése lenne mint a mai hajóknak, akkor pedig kissé megtöri a következetességet a Trek világában. Ja meg George Takei se olyna fiatal már és főleg nem olyan karizmatikus mint az eddigi kapitányok, pedig szerintem az eddigi sorozatok története is a kapitányok karaktere által lettek érdekesekebbek ill. eredetiek.

Visszatérve a 3 külön sorozatra, elmesélem mit néznék szívesen :

- Egy TNG kaliberű, űrhajóközpontú sorozatot mely továbbvinné a TNG, DS9 ill. Voyager vonalat , de valahogy egy sorozaton belül. Csak példának okáért most már fel lehetne térképezni a Gamma Quadránst is, mert szabadságon vannak a próféták és nyitva van a wormhole. És lehetne benne Enterprise-E vagy F Pl. Star Trek : Brand New Generation :)

- Ahogy Alatar is felvetette, egy Outer Limitsben megismert teljesen különálló részekre épülő sorozatot szivesen néznék. Ez viszont a TNG és Voyager közti kis lyukak tömködésére szolgálna oly módon, hogy a népek titkosszolgálatainak aktáit bogarássza valaki és így derülnek ki a dolgok. Pl. Star Trek : Secret Service vagy Star Trek : Unknown Details

- A harmadik pedig játszódhatna valamelyik Űrdokk-Űrbázis környezetben vagy a Csillagflotta Parancsnokságon. Pl. Star Trek : Headquarters

Dob Creative Commons License 2000.02.24 0 0 207
A szombat Voyager nem lesz rosz, sőt az egyik legakciódusabb rész. Töbet itt: http://www.sat1.de/cgi-bin/service/tvmenue/dbgrep.pl?get=20152602

A TNG-be a borgok voltak a legfőbb ellenfelek. Aztán a FC-ban megunta mindenki őket, ki kellet találni a Species 8472-t, aztán mostanában meg a Breen-eket. De szóval egyre kiezdenek elbrutalizálódni a Rick Bermanék..

zsurmi Creative Commons License 2000.02.24 0 0 206
A következő klubtalálkozó: 2000. március 12 (vasárnap) 10-15 óráig. Természetesen a PECSA-ban.
Előzmény: Nagyoreg (203)
mrzool Creative Commons License 2000.02.24 0 0 205
Hi!

Grosse Verbindung: 'a nagy kötelék'

Dob, te soxor eljátszol a gondolattal, hogy ki fog meghalni.:)

Figyi! Szombaton megintcsak 4 Trek epizoddal kényeztet minket a Sat 1. A szokásos időpontban a Tos és Ds9, aztán 20:15 Voy: Scorpion.

Előzmény: Dob (204)
Dob Creative Commons License 2000.02.23 0 0 204
A "grose Verbindung"-nak talán ez lehet magyar fordítása: nagy kapcsolat (szó szerinti hülyeség), az összeolvadás, közös tudat.. vagy valami hasonlo.
Szerintem Odo haljon meg.. ár éppen ideje vol, pedig már kezdett emberibb lenni, de szerintem a hülye Bashir meg fogja gyógyítani.. Morális vita. Ki ellen a titkos-osztál ellen? azok nem morálissak nagyon (tiszta a lelkiismeretük mert nem használják).
Gowron állat figura.. az ostoba harcos, aki nekirohan a falnak fejjel. De hát kell neki is az elismerés, ugyis pocslk politikus :)
Előzmény: Nagyoreg (203)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.02.23 0 0 203
Nem tudom, ti mit szoltok ahhoz, hogy Odo is beteg? Elegge drasztikus lepes volt az iroktol, de szerintem logikailag nem sok kivetni valo akad abban, hogy Odon keresztul tudtak megbetegiteni a Great Linket (van ennek valami magyar neve?). Moralisan mar mas kerdes, errol is lehetne vitatkozni... Ami viszont kisse erdekes, az az, hogy Odon jott ki legkesobb a betegseg (amikor o volt a hordozo)...
Mindenesetre hatarozottan javul a tortenet, kulonosen Gowron felbukkanasa tetszik...

Mikor lesz legkozelebb klubtalalkozo a Pecsaban?

Alatar Creative Commons License 2000.02.23 0 0 202
En egy kulonallo reszekbol allo sorozatnak is orulnek (mint az Outer Limits), esetleg idonkent visszatero szereplokkel. Igy pl. lehetnenek hasonlo reszek mint a TNG, csak eppen klingon hajon, es mas erdekessegek....
Nagyoreg Creative Commons License 2000.02.22 0 0 201
Hello mindenki!

En csak annyit szeretnék megjegyezni az új sorozattal kapcsolatban, hogy az a nagy kérdés, melyik régebbi sorozatra fog hasonlítani az új: a TOS-TNG-VOY (megyünk bele a zurbe :), aztán meg jól megoldjuk a gondot) vonalat viszi tovább, vagy a DS9 vonalát (jól összefüggo történet kello karakterfejlodéssel és jó kis kavarásokkal). Részemrol inkább a második lehetoség az üdvös, de minden megoldás érdekel... (csak látnám már:))

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.22 0 0 200
mrzool

Nem feltétlenül van szükség az időugrásra (persze lehet hogy csak szerintem). De gondolj csak bele, milyen érdekes lenne, ha kiderülne, hogy eddigi hőseink azért voltak olyan ügyesek, mert mindig volt alattuk háló (csak pl. a Voyager esetében ez sok mindent megmagyarázna, csak nehezen hihető, hogy oda is elér a kezük ...). Lehet, hogy csak az én véleményem, de az olyan sokoldalú, összetett karaktereket, mint pl. Garak, simán fel lehetne használni. Meg szerintem a TNG-ben és a DS9-ban is rengeteg téma/történet volt, mit csak érintőlegesen emlitettek, és meg lehetne tölteni tartalommal.
Én mégis inkább a 23. század végi sorozatra szavaznék, mert ha a DS9 költségeit vesszük (2 mio $/epizód Forrás: TVSpielfilm 1996), abból nagyon jól meg lehet csinálni. A legjobb persze az lenne, ha mind a kettő elkészülne, és a fogadtatás után eldöntenék, melyik a jobb :)))))))))

Előzmény: mrzool (198)
Valiant Creative Commons License 2000.02.22 0 0 199
HA-HA! Én lettem a 200. hozzászóló! (hacsak meg nem előz valaki, amig ezt irom!)

Amúgy kitartok az álláspontom mellett: ami hiányzik most, az a ST: Excelsior. Én sem szimpatizáltam először az ötlettel, de ha mindenki alaposan belegondol, milyen más választásaink vannak, ez tűnik a legjobbnak.

mrzool Creative Commons License 2000.02.22 0 0 198
James!

Az ötleted nem rossz, csak attól félek, ezzel nem nagyon lehetne 7 évadot kitölteni. Szóval mint eseményszál, jó lehet, nade egy egész sorozatot ráépiteni?

Egyébként tök jó, hogy ilyesmiről beszélünk, mikor a legjobb esetben is csak pár év múlva fogjuk megtudni, hogy mi lesz.:))) De legalább kiderül, mi az emberek álláspontja.

Most nézem, ha válaszolsz, te leszel a 200. hozzászóló. Trekker társaim, ez szép, már 200 hozzászólás...

Előzmény: Törölt nick (197)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.22 0 0 197
mrzool

A 31-es szekció. Pont ettől lehetne érdekes, pl. a "gonoszak" belső vivódása (ha van ilyen), belső harcok a Föderáción belül. Egyébként ha meg akkora mágusok, amekkorának a Sloan képzeli, akkor már rég meg kellett volna hóditani mindenkit a Romulánokat is beleértve. Ezen a szálon elindulva szerintem rengeteg régebbi eseményt lehetne új fénybe helyezni (sok epizódot lehetne megtölteni visszaemlékezésekkel), hogy azért történt, mert ott voltunk...

Előzmény: mrzool (196)
mrzool Creative Commons License 2000.02.22 0 0 196
James!

Nos, a Section 31 elég durva lenne, hiszen akkor negativ hősöknek 'szurkolhatnánk'. Gondolj csak bele, ők fertőzték meg Odot, és ez csak 1 a sok cselekedeteik közül.

A ST 90210 tényleg nem jó ötlet (ez a kadétos), bár a BH-val nincs bajom, de Trek környezetben valahogy nem jönne be..:)

Előzmény: Törölt nick (194)
mrzool Creative Commons License 2000.02.22 0 0 195
Udv!

Sajnos a TV3-nak vége, de: soha ne felejtsük el a sok bossúság (értsd rossz szinkron és sorozatok abbahagyása) mellett, amit értünk tett!!! TV3 nélkül soha nem lett volna se Star Trek, se Babylon5, Millennium, Space 2063 (habár én nagyon nem birom), és még sorolhatnám...:((

A levlistán valóban beszéltünk a következő sorozatokról. Nekem személy szerint nagyon nem jönne be egy story a TOS korában (ezzel sokan voltak még igy). Véleményem szerint szükség van egy kis időugrásra, 10-20 évre biztosan. Aztán jöhet szinte bármi, bár a kadétos ötletet nagyon utálnám (lásd még: DS9: Valiant). De remélem az egyenruhákat megtartják, ezek nagyon jók!:)

Más: Az ST6-ban nem Worf szerepelt, hanem a nagyapja, Worf ezredes.

Előzmény: Dob (192)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.22 0 0 194
Valiant (és Dob is)

Szerintem is a TOS - TNG közötti időben játszódó sorozat lenne a legjobb. Amennyi információm van róla, a legtöbb rajongói visszajelzés is ezt igazolja. Reménykedjünk. A mostani technikával elkészitve nagyon jól meg lehetne csinálni (régi ötletem volt a TOS újraforgatása, ha nem szentségtörés).
A kommandós ötlet nem feltétlenül rossz, pl. ha a 31-es szekcióról szól (mondjuk már lesz két ismerős szereplő), egyfajta 007 Next Generation lehetne.
A legrosszabb ötlet a harmadik a "Star Trek 90210" (valahol olvastam), az egy sima szappanopera lenne.

ui : jöttök tüntetni a TV3-ért ?

Előzmény: Valiant (191)
Laa-Yosh Creative Commons License 2000.02.22 0 0 193
Akkor azt kösd még a lelkére majd a TV-adóknak, hogy a német szinkron színvonala legyen a cél!
A TV3-on NEM BÍRTAM nézni a TNG-t annyira zavart a béna szinkron...
Előzmény: gabcus (189)
Dob Creative Commons License 2000.02.21 0 0 192
Az Excelsior nem hangzik tul rosszul, mondjuk én azt az időszakot nem nagyon kedvelem. A másik kettő tervezett sorozat a Dominion-Federáció háboru után játszódan, így a történelmi szálat továbbvinné, no meg nem lenne ismerős, és tele lenne meglepetésekkel, mint ahogy a DS9-ban volt (lesz). Az űrkommandos hülyeséget tényleg hanyagolhatnák a St-ből, az nem oda való..
A Space 2063 tényleg jó , letisztult világ, pszi, mágia, hülye földönkívüliek (csak az ellenség) nélkül.. a harc, a háború keserüsége látszik rajta, és mindig szívnak benne.. :)) ez pozitív..
Előzmény: Valiant (191)
Valiant Creative Commons License 2000.02.21 0 0 191
Hello!
Régóta tagja vagyok a ST Levlistának, de ide most írok először. Ami engem mostanában a leginkább foglalkoztat a Trekkel kapcsolatban, az az, hogy mi lesz a következő sorozat. Láttam, hogy eddig itt csak egyszer került szóba a dolog, de hamar kifulladt. Itt az alkalom! Én személy szerint (annak ellenére, hogy eddig nem rajongtam a TOS-ért) a ST: Excelsiort tartanám a legjobb választásnak. Ugyan Sulu mellékszereplőként nem lett túl jól kidolgozva, de szerintem főszereplőként fordítanának rá időt, és akár még meg is kedvelném. Mindenesetre az Excelsior a kedvenc hajóm (talán a Voyager és a Prometheus mellett), és jobbnak tartom azt az elgondolást, hogy a köv. ST sorozat abban a bizonyos "kiesett" időszakban játszódjon, ami a TOS és a TNG között húzódik. Inkább ez, mint valami újabb űrkommandós marhaság (kivétel a Space:Above&Beyond, mert azt szeretem), vagy Akadémiás "megmentik a kadétok az univerzumot" szerű, Wesley Crusher utánzat.
Várom a hozzászólásokat!
LtGlove Creative Commons License 2000.02.21 0 0 190
INDEX HÍR : 16:37

"Még hétfőn este beszünteti a sugárzást a TV3 televíziós csatorna. Danks Emese, a
televízió sajtófőnöke a döntést azzal indokolta, hogy nem sikerült a veszteségeiket
megszüntetni. Az Index információi szerint Hír3 még lesz este, ám a többi műsor sugárzása
bizonytalan. Információink szerint a adás megszüntetésében az játszott szerepet, hogy
mégis csak létrejött a korábban halogatott üzlet a TV2 többségi tulajdonosával, az
SBS-MTM-mel. Információink szerint a csatorna munkatársait váratlanul érte a dolog. A TV3
épületében ott korábban sohasem látott biztonsági őrök vannak. A hétvégén a televízió
épületében járt a tulajdonos CME, a TV3 képviselője és a TV2 egyik vezetője. A TV3-at 3
tagú igazgatótanács vezette. Információink szerint Hardy Mihállyal ma reggel íratták alá
igazgatótanácsi lemondását. A TV3-ban jelenleg értekezletet tartanak."
gabcus Creative Commons License 2000.02.21 0 0 189
Hi Mindenki!

Előszőr is elnézést kérek mindenkitől, hogy mmár megint látszólag nem ide illő témával hozakodom elő, de az összes lehetőséget meg akarok ragadni a célom eléréséhez. Ez a cél pedig nem más, mint a Trek népszerűbbé tétele. A következőt ötlöttem ki:
Ha logikusan végiggondoljuk a folyamatot (ezt mindekire rábízom) a Trek népszerűsége nem a mozifilmekkel hanem a sorozatokkal kezdődik mindenütt, ergo a sorozatok levetítésével elég nagy népszerűséget lehet generálni ahhoz, hogy a folyamat öngerjesztő legyen, és eltartsa a többi megjelenést (film, video, stb.). Ehhez arra van szükség, hogy meg tudjuk győzni a kereskedelmi csatornák mindenható műsorigazgatóit a Trek profitabilitásáról. Na, itt jött az ötlet, amihez egy kis háttérinformáció szükséges.
A sorozatokat nem a Paramount hazai képviselőjétől vásárolják a tévék, hanem közvetlenül kintről. Itt van a kutya elásva, mert külön-külön nem működik a dolog, tehát a UIP idehaza nem tud nyereséget produkálni a filmekből a sorozatok nélkül, a sorozatokat viszon nem nagyon akaródzik megvásárolniuk a filmek sikertelenségének alapján. A 22-es csapdája, de van kiút, legalábbis szerintem.
Beszéltem a UIP embereivel és hajlandóságot mutatnak a segítségnyújtásra, persze ha ez nem jár közvetlen anyagi terhekkel. Ezért átfogó támadást gondoltam ki, amihez a segítségetekre van szükségem.
1. lépcső
Fel kell duzzasztani a klub létszámát. Tudom, hogy nagyon únjátok a témát, de a klub jó eszköz a kezünkben. Nem ám akármilyen létszámbővítésre gondoltam, hanem "ezres" klubbot kell létrehozni. Elsőre utópisztikusnak tűnhet a dolog, de korán sem az. Nagyon sokan vagyunk, csak elszigetelten. Egy-egy városban, településen vannak kis közösségek, de a kialakult társaságok már egymással nem igen tartják a kapcsolatot. Ezért kérlek benneteket, hogy verbuváljunk minél több tagot és itt nagyon számítok rátok. Tényleg sokat tudtok ebben nekünk segíteni, és így nekünk lehetőségünk lesz mindannyiunknak segítenünk.
2. lépcső
A UIP auditált nézettségi adatokat tud szerezni Németországból a Trek-ről. Lehetőleg külön-külön a TNG-ről, a DS9-ról és a Voyager-ről (a TOS egy kicsit kilóg a sorból, ezért nem említettem). Ezek azért kellenek, hogy alá tudjuk támasztani a sorozatok profitabilitását, mert a hazai kereskedelmi tévék szerintem hanyagul kezelik a nézettségi adatokat (a TV2 csak a kereső réteget szondázza, a tanulókat nem->másodlagos piacot nem veszik figyelembe).
3. lépcső
A felturbózott klub és a UIP az auditált anyagaival közösen meg tudja keresni a kereskedelmi tévéket, és jó eséllyel el tudja érni, hogy vetítsenek Trekket.

Ez most tényleg komoly, tehát kérlek, kezeljétek is így! Fontos, hogy egy nagy taglétszámú klubbal tudjuk képviselni a Trek és a hazai Trekkerek érdekeit! Kérlek benneteket, hogy segítsétek a munkánkat, mert közösek az érdekeink!

Köszönöm.

mrzool Creative Commons License 2000.02.21 0 0 188
Udv!

Először is néhány reakció:

Nagyoreg, Voy téma:

>Lehetnének benne 4-5 részen keresztül folytatódó cselekményszálak [...]

Tudod, ebben teljesen igazad van, tényleg kár, hogy nincs ilyen.

>Ezen kivül kicsit hanyagolhatnák a Borgot, már unom kissé, hogy
>a kis Voyager félkézzel lenyomja a többezer kockával rendelkezo Borgot.

Viszont a borg-témába már 'belekötnék' egy kicsit. Mint hozzászólásaid
alapján sejtem, te is láttál már részeket a 6. évadból. Gondolom mond
valamit az, hogy Survival instinct, esetleg Unity vagy Hugh a TNG-ből.
Számomra amellett, hogy a borg egy 'húdekemény-kegyetlen' faj az jut
eszembe, hogy szánalmasak. Gondolom ez célja is volt a forgatókönyvirónak,
hogy ilyenek legyenek, ezzel tökéletesen megtestesiti a nanotechnológia
veszélyeit.

Visszatérve a Voyager-re: igazából mindig a borg egy-egy gyengeségét
használták ki, vagy a Delta-kvadránsban megszerzett tudásukat. Jó, kissé
idegesitő, hogy ilyen lazán átvágják a Borg-ot, de gondolj bele mi lett
volna, ha már a Scorpion-ban asszimilálják a teljes legénységet...:)))))

Viszont a 6. évadban elég sok borgos rész lesz, sőt talán az évadzáró is...

>[...] ha Harry Kim zászlós is kevesebbszer hallna meg [...]

Bocs, lehet, hogy én emléxem rosszul, de eddig egyszer halt meg, az
Initations-ban (persze nem beleszámitva, mikor az egész legénységet
kinyirják:). Persze elég sokszor ő szivja meg, pl. amikor alienné változtatták
vagy a 8472-es eset.

>nem veszítenének el több siklót...

Azért a Delta Flyer-re vigyázni fognak...:)))

>Ha meg ennyire okosak, akkor már rég haza kellett volna jutniuk, nem?

Erre annyit tudok mondani, hogy Hope and Fear ill. Timeless. Ott rontották
el, hogy a slipstream meghajtást már a 4. évad végén bevitték a történetbe,
és a Timeless-t leszámitva nem használták. Mert azzal igenis hazamehettek
volna. Asszem' bármely spoiler-veszély nélkül leirhatom, hogy a Timeless-ben
se jutnak haza (pontosabban nem úgy ahogy kéne...), hisz akkor az lenne az
utolsó rész.:)

Szóval megvan az esély a hazajutásra, volt, hogy Janeway rontotta el, de
inkább a forgatókönyvirókon múlik minden...

>Arról nem is beszélve, hogy ha valaki összeszámolta volna, a negyedik
>szezon végére már csak a főszereplőknek kellene életben maradni.

Gondoltam rá, hogy számolni kéne:), bár kicsit későn. Szóval eddig 1 embert
tutira felvehetünk a veszteséglistára (a vidiiai rész).

Gabcus: remélem, hogy ti, a klub segitségével el tudtok érni valamit.
A rajongói-követelőző faxokról annyit, hogy az azért tényleg durva, mert
a végén még megkapjuk a bunkó jelzőt. Az én véleményem szerint viszont az
e-mail-ek mehetnek (DE NE mail-bomberrel!), el tudom képzelni mi folyik pl.
a tv-k közönségszolgálatánál. Meglátják a Star Trek subject-et és egyből
megy /dev/null-ba a levél...:(( (Most titkon remélem, hogy olvassa ezt
vlmi illetékes, és megcáfolja...)

Star Trek 6.:

Csak ismétlem magam: a szinkron rémes, de a magyarszöveg se volt semmi...:(
Egyrészről jó, hogy végre vulkánit és transzportert mondtak a sugárszállitó
helyett, nade az a bizonyos 'klingon kurva'...:( Ilyen soha nem volt Star
Trekben, nem tudom, miért kellett erre forditani. Továbbá mikor a Praxis-ról
beszélnek, ill. hogy milyen nagy a baj, azt az apró részletet kihagyják,
hogy a Kronos-ról van szó, annak fog tönkremenni az atmoszférája, és ennek
a következménye az egész enyhülés...

Larel Anorien Creative Commons License 2000.02.20 0 0 187
Bizony.:)
Előzmény: Dob (185)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.20 0 0 186
Dave

A pontosság kedvéért 73 év : az Enterprise-A 2291 Augusztus 15-én indult el a találkozóra Gorkonért. Az Enterprise-D 2364 Február 23-án vette fel Picard kapitányt és indult el Farpoint felé. Spock biztosan megerősít :))

Dob Creative Commons License 2000.02.20 0 0 185
A ST6-ban szerepelt Michael Dorn (Worf) is .. ő volt az a klingon, aki irkéket próbálta védeni a tanács elött??
Larel Anorien Creative Commons License 2000.02.20 0 0 184
Jaj nekem!Lemaradtam a tegnapi DS9-részről!:(
Laa-Yosh Creative Commons License 2000.02.20 0 0 183
Dave:
AAAAAhhhhhhh...
:)
Szóval a színész, az stimmel, Rene Auberjonois játssza Odo-t a DS9-ben, és ez amolyan "kameo appearance" volt, ha jól tudom... vagy nem, de ez most mind1. A lényeg az, hogy egy Csillagflotta tisztet játszott, aki szintén benne volt az összeesküvésben, és a végén klingonnak álcázva kellet volna meggyilkolnia a Szövetség elnökét, így fixálni egy újabb háborút...

Herb, hasonlóan komoly tévedésben vagy...
Az Enterprise-D-n szolgált Worf, és az a hajó az ST6-ban szereplő Enterprise-A után vagy nyolcvan évvel készült... :))))))) Időzavarban vagy; a Next Generation sorozat neve igencsak beszédes kéne legyen...

Dob Creative Commons License 2000.02.20 0 0 182
A ST6 az egyik kedvencem, a magyar persze nem folytatja a generations-t, de hát ezt vártam.
A DS9 azonban megint jo volt, szegény Gul Dukatmegint szívott, pedig még jobban megkedveltem az utobbi időben.. már csak 4-5 rész :((
DAVE Creative Commons License 2000.02.20 0 0 181
Ja! Csak a címet felejtettem el.
http://www.swi.hu/forum/forum.swi?f_id=KisHaver

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!