Miért haragudnék?
Én csak azért nem voltam oda feljelentkezve, mert Hammond nélkül nem éreztem szükségét, meg azt hiszem e-mail cím sem volt jó sokáig megadva.
En mar kb 2 eve be vagyok jelentkezve oda kicsi Lord!:-)
Az nem forum, hanem egy magyar Hammond orgona tulajok, baratok klubb-ja....erdemes oda is, erre biztosan nem fog haragudni Halsaman!
Egyebkent kellene valahogyan a magyar Hammond-os dolgokat osszefogni, es akar kozos link-be, weboldalra avanzsalni nem de?
Tenyleg Lord, milyen volt a proba az L100-al....azert biztos lenyomta a Yamaha-t!!!:-)
El tudnad majd hozni a 760-ast valamikor...szeretnem a fel utcat lebontani...:-)
Meghallod a B3-mas-omat, es a visitastol, kaparastol, basszusatol ujra a padlora elvezel majd azthiszem:-)))Azt mar csak egy altalam jol ismert hangu baby B3 az ami behozza:-)fele akkora arbol!
Csikorgast, keyclick-et mindenkinek a fulere!!!
No, van itt élet kéremszépen :-) Üdv Donald a csapatban! . Azért a 2002 novemberi Hammersmith Odeonbeli közös koncertetek nem volt semmi, ahol Lord átadta a stafétapálcát neked. Egy a lényeg, Hammondot a zenészeknek, hallgatóságnak, mindenkinek. Nálunk ez a stílus sohasem honosodott meg, nem is volt kiemelkedő művésze, csak egypáran játszottak rajta ami nem ugyanaz. Hátha idén fordul a kocka....................................................JAVASLAT:..............................Mindenkinek ajánlom Lengyel Zoli Hammondos klubját regisztrációra, kezd szépen bővülni. Abból csak jó származhat. http://www.vision.hu/LZ/instruments/Hammond/ Duplázzuk meg! Minden jót!
En azzal is nyitottam az uj evet, raszabadultam a Hammond-omra, es masfel oraig le sem masztam rola:-)
Amugy egyet mondok, es ki van probalva mostmar!!!
Nem kell semmifele torzito egy igazi Hammond orgonahoz...., hanem egy csoves vegerosito is...,magyarul:csoves Fender Marshall combo, vagy Leslie!
Odalepsz a hangeropedalnak, es a csovek olyan gyonyoruen elkezdenek tortyogni, darabosan horogni, hogy az csak na!
Csovet mindenbe!!!!
Le a muanyag hangszerekkel!!!
Viva La Hammond!!!!
BUÉK
Boldog, Hammond orgonaban gazdag uj evet kivanok en is minden forumos, es egyeb Hammond manias kolleganak!:-)
ui:tehtube....(nekem is van jo Hammond-om):-))
Annyira megegyező, hogy annakidején egy árban is volt az ABC. No jó, a B,C csak a billentyűfedél és a külön HR40-es nagyobb hangrendszer miatt kb. 20%-al többe került. Mára azonban a műszaki azonosság ellenére változtak az arányok. Ilyen az eszmei érték ha a szív diktál :-) Külcsín kontra belbecs, ámbár ízlés kérdése is a dolog........................... A többit köszönöm, ámbár kissé már zavarba is jövök. Laurensnek Laurenstől 1962.
Hammond orgona hanggal gazdagabb karacsony utani napokat mindenkinek!!!
Amint azt mindenki olvashatta mar itt a forumban, egy honapja kb megvaltam kedvenc, es imadott hangu orgonamtol, jo kezekbe kerulve Jon Lord urhoz!!!
Nehezen, es elvonasi tunetekkel bar, de jovobe nezo kitartassal Tehtube Hammond magus,professzor,problemamegoldo komam mara virradora megszerezte Nekem almaim hangszeret!!!
Egy kivul-belul makulatlan eredeti cichagoi mahagony szinu A100 szemelyeben...ami ugye koztudottan B3!!! Amint megszolalt Tehtube installasa utan, es europai aramellatas szerelest kovetoen......lementem hidba...Ez B3......Velotrazo visitas, retkes kaparas,tortyogo morgas, femes hang, klattyogas, dinamika, percussion.......,kesz voltam, es vagyok!!!
Egyet ajanlhatok mindenkinek.....!
Nem erdemes Ebay-es, ilyen olyan latatlan buheralt orgonakat megvenni....igaz lehet olcsobban jonne az ki mint ez, de en sem vagyok milliomos, csak sporoltam ra, de megerte!!!
Hammond szalonbol, garanciaval, atnezve vettem at Tehtube-tol, es mondhatom nagyon korrekt volt minden!!!
Csak joszivvel ajanlom mindenkink Őt!!!
Barki Kecskemetn jar, szivesen latom egy szeanszra, es Hammond bemutatora!:-)
Eljenek a Hammond-osok!!!!
Igen érdekes ez a gitár-orgona öszvér. Valami régesrégi gitárszintinek fogható föl. Nem találtam hangkerekes orgonát sehol, ellenben ennél a jószágnál a Baldwin nevet találtam. Az is egy amerikai orgonamárka. Van még vagy 5-6ezen kívül. Hami, Baldwin, Lowrey, Conn, Allen... és még és még.......majd eszembe jut. Ja, van egy IGAZI hangkerekes Hammond klón is! PARI. Olasz szerzet. Ki tud róla valamit?................... Lehet amerikai L102-103-at és az összes asztalosipari típusvariációt beszerezni, de egy M3-as mellett mindig is elégedetlen leszel vele. A percussion modulon van egy cutoff poti. Azt csavard míg a lecsengése megfelelő nem lesz időben. Aztán van a halk/hangos kapcsoló. Ha halk, kapcsold erősebb állásba. Ez nem halkítja a drawbarokat. Ennél többet nem tehetsz. A volt Porta-B-mnél egész jó perkát ki tudtam csiholni belőle, de B3 szintet ne várj el tőle.........................Nemrég tudtam meg, hogy az M3-at is gyártották európában. Dániában. A formája tisztára C3-as!
Nemrégiben megint a kezembe került a Nagy Gitárkonyv, és érdeklődve néztem, hogy a Goodwin Guitar Organ nevű hangszer hátuljában mintha tonewheel látszana :-) Sajnos erről a modellről nem találtam képet a neten, de itt van még 1-2 fura öszvér megoldás:
És olyan létezik, hogy a percája nem koppan csak kicsit, de még is olyan, hogy egyfolytában szól nem úgy mint az M3-nál, hogy vagy : tik vagy: tiiiiik.
Kellemes Ünnepeket kívánó jókívánságokat adok - veszek!!! :-) .........................................Egy L szériának lényegesen szerényebb a megszólalása, mint amelyikre console van írva. Sávhatároltabb, orrhangúbb, kisebb dinamikájú, a vibrátóról nem is szólva. Korábban kikaptam itt mint scanner soviniszta, hát mostmár van összehasonlítási lehetőséged. Vélemény??? ........... Más az erősítő, más a kapcsolás, sőt, ha európai születésű, az is ront rajta. Lehet segíteni a hangon, ha nem a végfok visszafojtásával, leterhelésével nyerjük belőle (mint az én fekete dobozom az M3-adban), hanem az előerősítő után egyből kilopjuk a delejt (Laurens beavatkozása). De rút kiskacsából sajnos ekkor sem lesz hattyú. (mindenesetre szebb madár lesz :-) Jó Hammondozást egy ilyen klassz géppel!
Igen...Mindenkinek Hammond orgona hangban gazdag, bekes, boldog karacsonyt kivanunk!!!
Jimmy Smith bacsitol en ma a christmass cookin' hallgattam meg...., csendes ejt mindenkinek, es orgonas lemezt a fa alá!:-)
Kedves Jonatán bácsi!
Az Emmszríí hez lehet rugós zengetős hangot csiholni, rajta van az eredeti brosúrán is. Ezt úgy kell csinálni, hogy kell hozzá venni egy kis hangfalkockát. Ezt kifejezetten az M3-hoz tervezték. Van benne egy 12-es hanxóró, egy csöves erőlködő, meg a rugószengetőtag. Hajszálra ugyanezek az alkatrészek felelnek az A100 1960-1962 közötti darabjaiban ott alul, baloldalt. A Hammondoknál egyet megoldhattak volna bonyolultabban, összekeverhették volna a száraz és zengetett jelet. Ezzel szemben mindig külön hangláncot kaptak. (az L100 kivételével) Mondjuk ebben nemcsak Lenci volt ilyen hanem Donáld Laci is ezt favorizálta. A zengetett hangot sohasem forgatta, hanem külön hanxórókon állította. Van egy 830-as lezlim. Igaz egyrotoros, de kéterősítős, ugyanis zengetős!!! Nem érdekel?