Ha a Sat1 tartja korábbi szokását, még várhatunk egy kicsit a DS9-ra, most a Voyager megy naponta, addig, amíg utoljára eljutottak (negyedik szezon vége, Hope&Fear volt az utolsó), utána naponta TNG, ez kb 9 hónap (hehehe), és utána jön DS9, néha közben 2 hét, egy hónap szünet.
Rosszul emlékszel, amikor Sisko áttörte a Dominion vonalát és tekertek DS9 felé, azok, akik rosszul érezték magukat, elkezdtek "csomagolni" ( (c) Weyoun 6 ?), és Dukat lánya nem akart menni. Ekkor ráncigálta Damar kifelé Dukatot, és lelőtte a lányt, mert elárulta hogy segitett a szabotázsban, és ezért Kardasszia ellensége. Máe előtte sem volt teljesen tiszta Dukat, de ez aztán betett.
Milyen kár, hogy én nem tudok olyan tömören fogalmazni, mint TE :))))
Nem tom, lehet én emléxem rosszúl, de Damar nem Damar nyírta ki Zyalt, hanem Dukat nem (persze véletlenül)? többek között azért őrült meg teljessen (és azóta nem gyógyult meg)
Worf azért lett "számkivetett", mert nem volt hajlandó Gowron mellé állni amikor le rohanták Kardassziát.
Most Worf megölte Gowront, ezért már nem számkivetett. Amikor Gowront hatalomra jutott, Worf-ot rehabilitálta. Világgákörtölték a Duras család árulását, úgyhogy Worf-nak legfeljebb politikai ellenfelei vannak.
Egyébként érdekes ellentét: aki meg tudja ölni a kancellárt (kihívja és ő elfogadja), az lesz az utóda. De ha az illető idősebb akkor nem becstelenség nem elfogadni (hisz a fiatal az öregedő harcost esetleg könnyen megöli) egy kihivast. Vagy csak senki nem meri megtenni?
Persze, király, jöhetnek!:)) Bár néha elgondolkozom rajta, nem hordasz e vörös karszalagot és vörös bajori fülbevalót...:))))
Egyébként én sem csak a 'pozitiv' szereplőket értékelem. Pl. Damar. Nem volt szép tőle, hogy kinyirta Ziyal-t, de ha nem tette volna, talán soha sem lesz Dukat az, aki. Ráadásul a 7. évad részeiben elég soxor fordul elő, hogy csak kis hija van és nem mondja fel a Dominion szövetséget (mint ahogy végülis megteszi). Szóval ő nem az a kimondottan negativ v. pozitiv karakter.
Csak mértékkel, óvatosan adagolva, és mindjárt elvonási tüneteink lesznek :). De komolyan, kérhetünk egyes részekre ismertetőt ? Mondjuk meghatározzuk, hogy milyen hosszú lehet, és utána pontozunk. Meg tudnád őrizni a spontaneitást ?
mrzool
Egyetértünk, Kira most sokkal jobban tetszik !!!
zsurmi
Annak ellenére nem nézték jó szemmel, hogy felvette Martok a családba. Gowron meg is emlitette, hogy elfogadja Martok döntését, de látszott, hogy nem tetszik.
Látom, nem csak nekem tetszenek a rövid 'epizódismertetőid'...:)))))
Egyébként izlések és pofonok, nekem Kira jobban tetszik igy hosszabb hajjal, a UFP egyenruha pedig még jobban kiemeli szépségét.:) Abban a bajori cuccban túl egyhangú volt, végig pirosas ruha, vörös hajjal, hát...
Worf már nem kitaszított. General Martok felvette a családjába.
Egyébként Worf nem azért lett persona non grata, mert a Csillagflottában szolgál, hanem mert a nagyapjára fogtak rá rágebben egy árulást (az egész család örökli a szégyent 7 generáción át). Bizonyíték is volt rá, csak a birodalom érdekében nem veteték be. A "kompromisszum" Gowron lett.
Gowront el is felejtettem. Pedig igazán tetszett a karaktere. Ahogyan a gülü szemeivel nézni tudot.. :) De azért nem nehéíz dolog kancellárrá lenni. Gowron idősebb volt, lasabb, egy ambicióíusabb ifjonti klingon simán lenyomta volna (persze utána meg őt is). De viszont Eyrei észrevétele a klingin birodalom hanyatlásáról meglepő volt.. de talán reális
Tényleg jó volt a Ds9. Worf a királycsináló. Klingonéknál ha valaki komoly pozícióba akar kerülni, akkor először vele kell hogy jóban legyen. Ahhoz képest hogy egy kitaszított ...
A hétvégi ST dömping megint dus volt.. igaz lemardtam a feléről. A DS9 szerintem megint király volt.. sőt.. igaz Kira evvel a kielégültnek tűnő fejével nem jön be nekem annyira, mint ahogyan az első két sessionben kinézett (a tüskés rövid hajjal). Odo meg fog halni.. hahah.. (persze gondolom kitalálnak valamit)
A Voyager is jo volt. A hülye videot akkor hoztam vissza, és a hangkábelt nem dugtam vissza, így van 2 órányi ST-emk hang nnélkül.. utána meg néma South Park..
A DS9 közben reklámozták az aznap esti Voyagert, de a tingi-langi zene helyett Sepultúrát nyomtak alá.. nem értem mér nem lehet a film közben is ilyen zúzosabb zene, jobban menne alá..
Én valahogy megszoktam már, hogy egyszerre három sorozat legyen a Star Trek-ből, én már csak ilyen telhetetlen vagyok :)
Én nem kifejezetten rajongok azért az ötletért, hogy Excelsior sorozat készüljön. Valahogy nem passzolna az eddig szépen felépített világba. Nem biztos, hogy túlzottan eredeti történeteket tudnának kiagyalni és érdekesen venné ki magát a technika, ha úgy hagyják a tchnikai felépítést ahogy 10 éve látható volt az Excelsioron, akkor kissé gagyinak tünhet mai szemmel nézve, ha meg olyan felszerelése lenne mint a mai hajóknak, akkor pedig kissé megtöri a következetességet a Trek világában. Ja meg George Takei se olyna fiatal már és főleg nem olyan karizmatikus mint az eddigi kapitányok, pedig szerintem az eddigi sorozatok története is a kapitányok karaktere által lettek érdekesekebbek ill. eredetiek.
Visszatérve a 3 külön sorozatra, elmesélem mit néznék szívesen :
- Egy TNG kaliberű, űrhajóközpontú sorozatot mely továbbvinné a TNG, DS9 ill. Voyager vonalat , de valahogy egy sorozaton belül. Csak példának okáért most már fel lehetne térképezni a Gamma Quadránst is, mert szabadságon vannak a próféták és nyitva van a wormhole. És lehetne benne Enterprise-E vagy F Pl. Star Trek : Brand New Generation :)
- Ahogy Alatar is felvetette, egy Outer Limitsben megismert teljesen különálló részekre épülő sorozatot szivesen néznék. Ez viszont a TNG és Voyager közti kis lyukak tömködésére szolgálna oly módon, hogy a népek titkosszolgálatainak aktáit bogarássza valaki és így derülnek ki a dolgok. Pl. Star Trek : Secret Service vagy Star Trek : Unknown Details
- A harmadik pedig játszódhatna valamelyik Űrdokk-Űrbázis környezetben vagy a Csillagflotta Parancsnokságon. Pl. Star Trek : Headquarters
A TNG-be a borgok voltak a legfőbb ellenfelek. Aztán a FC-ban megunta mindenki őket, ki kellet találni a Species 8472-t, aztán mostanában meg a Breen-eket. De szóval egyre kiezdenek elbrutalizálódni a Rick Bermanék..
A "grose Verbindung"-nak talán ez lehet magyar fordítása: nagy kapcsolat (szó szerinti hülyeség), az összeolvadás, közös tudat.. vagy valami hasonlo.
Szerintem Odo haljon meg.. ár éppen ideje vol, pedig már kezdett emberibb lenni, de szerintem a hülye Bashir meg fogja gyógyítani.. Morális vita. Ki ellen a titkos-osztál ellen? azok nem morálissak nagyon (tiszta a lelkiismeretük mert nem használják).
Gowron állat figura.. az ostoba harcos, aki nekirohan a falnak fejjel. De hát kell neki is az elismerés, ugyis pocslk politikus :)
Nem tudom, ti mit szoltok ahhoz, hogy Odo is beteg? Elegge drasztikus lepes volt az iroktol, de szerintem logikailag nem sok kivetni valo akad abban, hogy Odon keresztul tudtak megbetegiteni a Great Linket (van ennek valami magyar neve?). Moralisan mar mas kerdes, errol is lehetne vitatkozni... Ami viszont kisse erdekes, az az, hogy Odon jott ki legkesobb a betegseg (amikor o volt a hordozo)...
Mindenesetre hatarozottan javul a tortenet, kulonosen Gowron felbukkanasa tetszik...
En egy kulonallo reszekbol allo sorozatnak is orulnek (mint az Outer Limits), esetleg idonkent visszatero szereplokkel. Igy pl. lehetnenek hasonlo reszek mint a TNG, csak eppen klingon hajon, es mas erdekessegek....
En csak annyit szeretnék megjegyezni az új sorozattal kapcsolatban, hogy az a nagy kérdés, melyik régebbi sorozatra fog hasonlítani az új: a TOS-TNG-VOY (megyünk bele a zurbe :), aztán meg jól megoldjuk a gondot) vonalat viszi tovább, vagy a DS9 vonalát (jól összefüggo történet kello karakterfejlodéssel és jó kis kavarásokkal). Részemrol inkább a második lehetoség az üdvös, de minden megoldás érdekel... (csak látnám már:))
Nem feltétlenül van szükség az időugrásra (persze lehet hogy csak szerintem). De gondolj csak bele, milyen érdekes lenne, ha kiderülne, hogy eddigi hőseink azért voltak olyan ügyesek, mert mindig volt alattuk háló (csak pl. a Voyager esetében ez sok mindent megmagyarázna, csak nehezen hihető, hogy oda is elér a kezük ...). Lehet, hogy csak az én véleményem, de az olyan sokoldalú, összetett karaktereket, mint pl. Garak, simán fel lehetne használni. Meg szerintem a TNG-ben és a DS9-ban is rengeteg téma/történet volt, mit csak érintőlegesen emlitettek, és meg lehetne tölteni tartalommal.
Én mégis inkább a 23. század végi sorozatra szavaznék, mert ha a DS9 költségeit vesszük (2 mio $/epizód Forrás: TVSpielfilm 1996), abból nagyon jól meg lehet csinálni. A legjobb persze az lenne, ha mind a kettő elkészülne, és a fogadtatás után eldöntenék, melyik a jobb :)))))))))
HA-HA! Én lettem a 200. hozzászóló! (hacsak meg nem előz valaki, amig ezt irom!)
Amúgy kitartok az álláspontom mellett: ami hiányzik most, az a ST: Excelsior. Én sem szimpatizáltam először az ötlettel, de ha mindenki alaposan belegondol, milyen más választásaink vannak, ez tűnik a legjobbnak.
Az ötleted nem rossz, csak attól félek, ezzel nem nagyon lehetne 7 évadot kitölteni. Szóval mint eseményszál, jó lehet, nade egy egész sorozatot ráépiteni?
Egyébként tök jó, hogy ilyesmiről beszélünk, mikor a legjobb esetben is csak pár év múlva fogjuk megtudni, hogy mi lesz.:))) De legalább kiderül, mi az emberek álláspontja.
Most nézem, ha válaszolsz, te leszel a 200. hozzászóló. Trekker társaim, ez szép, már 200 hozzászólás...
A 31-es szekció. Pont ettől lehetne érdekes, pl. a "gonoszak" belső vivódása (ha van ilyen), belső harcok a Föderáción belül. Egyébként ha meg akkora mágusok, amekkorának a Sloan képzeli, akkor már rég meg kellett volna hóditani mindenkit a Romulánokat is beleértve. Ezen a szálon elindulva szerintem rengeteg régebbi eseményt lehetne új fénybe helyezni (sok epizódot lehetne megtölteni visszaemlékezésekkel), hogy azért történt, mert ott voltunk...
Nos, a Section 31 elég durva lenne, hiszen akkor negativ hősöknek 'szurkolhatnánk'. Gondolj csak bele, ők fertőzték meg Odot, és ez csak 1 a sok cselekedeteik közül.
A ST 90210 tényleg nem jó ötlet (ez a kadétos), bár a BH-val nincs bajom, de Trek környezetben valahogy nem jönne be..:)