Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2005.01.10 0 0 1331
Nevezzük manuális dobgépnek? Ez nem az a Hammond szerintem.
Előzmény: KarnEvil (1330)
KarnEvil Creative Commons License 2005.01.10 0 0 1330
Már csak a drawbarok hiányoznak róla :)))
Előzmény: Don Airey (1329)
Don Airey Creative Commons License 2005.01.10 0 0 1329

És Hammond írógépet láttatok-e már?

http://www.hquast.de/images/Hammond%20Multiplex%20.jpg

Don Airey Creative Commons License 2005.01.10 0 0 1328
Láttam egy asztali hammond órát az ebay.at -n de már lejárt és leszedték 30Euro volt a kikiáltási ára, 1932-es modell volt.
tehtube Creative Commons License 2005.01.10 0 0 1327
Nem vészes, egy ilyesmi, van sokféle kiszerelésben L H órásmestertől Szép Art-deco stílusúak mint az akkor épített felhőkarcolók a '30-as években. Ámbár időmérés mellet jobban kedvelem a motoros hangcsiholást továbbra is.
Előzmény: jon lord (1326)
jon lord Creative Commons License 2005.01.10 0 0 1326

Ez qrva jó!!!

Mibe kerülhet manapság egy ilyen óra?

Don Airey Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1325
Don Airey Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1324
Most sikerülni fog
Don Airey Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1323
Itt van egy
jon lord Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1322

Bassz¤meg!!!

Nem tudok képet feltőlteni erre a kankós fórumra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hogy a picsába kell?

Tiszta beégés amit most csináltam.

Akartam nektek küldeni egy fasza Hammond órát!

jon lord Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1321

Ha minden igaz most sikerült fel tennem egy képet a fórumba.

Szerintetek ez milyen óra lehet?

KarnEvil Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1320
Köszi a meghívást. Értem, miről beszélsz. Jövőbeli terveim között ott van egy IGAZI, csak ahhoz még aludni kell párat :))
Előzmény: tehtube (1319)
tehtube Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1319
Az hogy messze vagy a hangszer kezelésétől mint mondod, annak érdekes oka is lehet. Szerintem ahogy másoktól is hallom, meg amit ki vélek szedni az írásodból, nem is lehetsz messze, csak,........az a helyzet hogy a szoftver mellé a hardver is nagyon fontos. Szóval csak oda akarok kilyukadni, hogyha az igazi mögé ülnél be ezekután, másképp látnád a dolgokat. Virgásztam, tekertem én is régen lezlin SQ2-vel, VK7-tel, de az M3 volt az első, amihez épp csak hozzáértem és tudtam, hazaértem. A nagy utána már csak hab a tortára :-) Ha Pesten jársz, ugorj be bármikor, és ez mindenkire vonatkozik. Üdv.
Előzmény: KarnEvil (1318)
KarnEvil Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1318

Egyébként kösz a gratulációt, bár még nagyon messze vagyok attól, hogy úgy kezeljem a Hammondot, mint ők. Talán soha nem fogom, de azért dolgozom rajta keményen. Ja és már régen tervezem, hogy ellátogatok Kecskemétre abba a bizonyos boltba :)

Előzmény: LaurensHammond (1315)
KarnEvil Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1317

Hé, hé, hé! Én is Emo rajongó vagyok ám!!! Igazából általa szerettem meg a Hammondot, általa ismertem meg Jimmy Smith-t... Mivel 78-ban születtem, én sajnos csak visszafelé tudok menni az időben :)))

Előzmény: LaurensHammond (1316)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1316
Elnezest az Emerson rajongoktol.....:-) nekem is nagy kedvencem amugy.....
Előzmény: LaurensHammond (1315)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1315
Jo olvasni, hogy vannak akik meg igazi "regi klasszikus" zeneket nyomnak Hammond-on!:-)Groove Holmes, Jimmy Smith, es tarsai fantasztikusak....ezeket a zeneket erezni kell, es ahogyan kezelik a Hammond-ot, azzal a hamisitatlan B3 sound-al....,azert az mar nem egy szimpla Lord ,Emersin féle visitas, tobb annal! Gratulalok az izlesedhez, es a bandadhoz....jo lenne egyszer ha Kecskemet kornyeken is jarnatok!:-)
Előzmény: KarnEvil (1314)
KarnEvil Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1314

Mennyire igazad van! Van is egy kis Korg X5DR modulom, amit a Doorsban is használok basszusra, azzal simán menne is a dolog. Jó lenne megtanulni a lábbasszusozást, csak most másra gyűjtök, de előbb-utóbb úgyis beszerzek egy pedált. A CX-3 egyébként csak 2 midi sávot ismer... Ez elég béna volt a Korgtól, nem tudom, miért így csinálták...

Előzmény: tehtube (1313)
tehtube Creative Commons License 2005.01.06 0 0 1313
A CX3 nem tud 3 sávon dolgozni? Nem fogad még 2 másik midicsatormát? Láttam a prosiban hogy In-Out-Thru van neki az enyémmel szemben 2×In,-Out. A Suzukinál is így van, de merge box-szal rá lehet dugni a két billentyűzetet. Jimmy Smith az elmúlt 20 évben egyáltalán nem használta a lábbasszt. Nyáron még a fölső billentyűket is épp hogy :-) Viszont! Rhoda Scott, Barbara Dennerlein ballába iszonyatosan cikázik a pedálokon. Mindent megoldanak bele. Barbara védjegye a PCM bőgőhangszín a pedálon. Nem lehetne számodra is megoldás, hogy a másik billentyűzet (ha van hangja és nem csak master) egy csatornáján nyomnád a lábbasszt? Ráadásul megoldanál egy drága problémát. A nagy Hammondoknál nincs pedal sustain. Jó, a férfiak nem is használják általában, de azért jó dolog. És drága betenni. Egy szintinél viszont no problem :-) Fatar, Viscount 17-es már van 100 alatt. Próbáld ki, nagyon jó dolog. Egy év alatt profira ki tudnád gyakorlni. Üdv.
Előzmény: KarnEvil (1312)
KarnEvil Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1312

Az az igazság, hogy túlságosan zongorista-aggyal gondolkodom, úgyhogy nem erőltetem a lábbasszust. De ha akarnám se menne, mert a CX-3 nem támogatja a pedált. Beledughatok egy midi-bassz pedált, lehet is használni, de akkor csak egy manuálom marad, és akkor splittelni se lehet. Tudom-tudom, a VK-knál ez megoldott dolog :) Tehát marad a balkezes basszus, egyébként a gitárral jól kiegészítjük egymást. Egyszer ő játsza a szólót, én kísérek, aztán fordítva. Érdekes, hogy a gitáros és a dobos a Doors-emlékzenekarom tagjai és így már jól össze vagyunk forrva. (Kb. 7 éve.) Persze mindketten jazz-standardaken nőttek fel, úgyhogy nincs gond :) Már volt egy fellépésünk Karácsony előtt az avasi Kilátó (újra)megnyitóján itt Miskolcon, akkor még csak kb. egyórányi műsorunk volt, most pedig bővítgetjük a repertoárt. Siker volt, rögtön be is tábláztak minket :) Pedig azért van még munka a csapattal bőven :)

Egyébként visszatérve a basszus témára, csak most jöttem rá, milyen hasznos dolog is (lenne) a pedál, mert rengeteget nézem a Jimmy Smith videót. Több basszust játszik kézzel, mint lábbal, mégis nagyon jól jön a láb :) amikor valamit állítani kell, olyankor a átveszi a szólamot.

Előzmény: tehtube (1311)
tehtube Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1311
Ez már igen! Hogy adod elő a CX-el? Egy másik ötoktávos hozzámidizve és kézzel a basszus vagy van midis basszpedálod is? (múltkor láttam -igaz egyoktávosat- de 30ezerért) Hallható, látható valamikor, vagy még műhelystádiumban van a dolog?
Előzmény: KarnEvil (1310)
KarnEvil Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1310

Nekem is egy ilyen jazz trió az álmom. Illetve nem is teljesen álom, mert egy gitáros és egy dobos barátommal éppen ezen dolgozunk. Mondjuk egy B3 nagyon jól jönne, de addig is megteszi a CX-3...  Nem tudom, mi történt velem, de mostanában csak régi standardeket van kedvem játszani, úgyhogy nem tartom vissza magam :) Műsoron: Walk On The Wild Side, Wes Montgomery-Jimmy Smith számok, A Night In Tunisia, stb.

Ja, már régen akarom ajánlani, ha jó B3 hangot akartok hallani, akkor hallgassátok meg a The Doors :) L.A. Woman albumáról ezt a két számot: 'The Changeling', és a 'Hyacynth House'. Az öreg Manzarek nem akárhogy tekerte a billentyűket.

Előzmény: tehtube (1309)
tehtube Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1309
Felvételen már kevésbé lényeges mi szól. Főleg ha az orgi csak egy rokkzenekari színezőfunkciójú. A leglényegesebb a különbség, ha a kezünk alá kerül. Billentés, dinamika, hanxín, ott minden ciccenés jól definiálható. Sok felvételen (pl új Hobó=VK7) (új Karthágó -ha megjelent már- VR760) egyáltalán az se nagyon zavaró, hogy a saját műlezlijével vonalban vették fel a hangját. Ok, itt nem a Hammond a főszereplő de azért mellétéve az eredeti Kiviszem a lavórt-t, van egy "KIS" differencia. Ha jól sikerül egy felvétel, kihallani a hanxer kvalitását is. Magyrországon ez csak ritkán jön össze. Sajnos. Koncerten meg lezlis orgonát mégritkábban hallhatunk. Tisztelet Cserháti Pityinek, Jon Lordnak, Halsamannak. Mind a stúdió, mind a koncert hangmérnökök ráadásul még szégyenlik a hangját, biztos azért keverik vastagon a gitár és dob alá csakúgy cincogásként. És úgy elmennék egy jazzklubba, ahol egy B3-as tró játszik. Orgi, gitár, dob. Egyszerű óhaj.
Előzmény: jon lord (1308)
jon lord Creative Commons License 2005.01.03 0 0 1308

Ok-Ok-Ok!!!

Bocsássatok meg kicsit félre értelmeztem ezt a dolgot.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Az L100-al egész jó volt a próba.

Hát a Yamaha YC-45D.t símán leverte.

Olyn mélye van, hogy a Gitáros kolega Solton Leslie-n tövig le kellett vannem a basszust.

Ha meg rárakom a BRILLANC-ot az orgin akkor meg úgy visítot-hogy a magasból is lekellett vennem.

És ez mind még nem az előfokról szól!!!

Bár a 760-on nem szólt olyan szépen.

Úgy látszik, hogy csak a német a némettel szól jól???

A 760-on olyan mosott a hangja.

De az M3-nak mint egy állat. Mint egy CONSOL!!!

Ezek a vágott billentyűk nem túl strapabíróak. Nemhiába a nagyok waterwall billentyűket használnak.

Bár a YES-be L100-on nyomják. Ráadásul német L100-on. (fehérbe)

tehtube Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1307
Ahogy mondja Laurens. Az egy másféle dolog. Regisztráció, részletes bemutatás, bemutatkozás, nem ilyen fórum mint ez. Igazából az lenne a szerencsés, ha egy lapon emlegethetnénk a kettőt, de ha külön van, az sem baj. Ott mindenki részletesebben bemutathatja magát, filozófiáját, hangszereit, elérhetőségét. Írtam 3 cikket különböző Hammondokról. M3, A100, B4. Akármikor lehet továbblinkelni a előadóművészi és egyéb honlapokra is. Szóval ott inkább az állandó infók a fő profil. Ja, és azok is jelentkezhetnek akiknek nincs igazi vagy klón Hammondjuk, de érdeklődnek a téma iránt. Pl. Lengyel Zoli gazduramnak sincs, ámbár az Allen digi orgonája mellett a legtöbb mai csúcsszuper szintetizátor csak talicska.
Előzmény: jon lord (1303)
Halsaman Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1306
Miért haragudnék?
Én csak azért nem voltam oda feljelentkezve, mert Hammond nélkül nem éreztem szükségét, meg azt hiszem e-mail cím sem volt jó sokáig megadva.
Előzmény: LaurensHammond (1305)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1305
En mar kb 2 eve be vagyok jelentkezve oda kicsi Lord!:-) Az nem forum, hanem egy magyar Hammond orgona tulajok, baratok klubb-ja....erdemes oda is, erre biztosan nem fog haragudni Halsaman! Egyebkent kellene valahogyan a magyar Hammond-os dolgokat osszefogni, es akar kozos link-be, weboldalra avanzsalni nem de? Tenyleg Lord, milyen volt a proba az L100-al....azert biztos lenyomta a Yamaha-t!!!:-) El tudnad majd hozni a 760-ast valamikor...szeretnem a fel utcat lebontani...:-) Meghallod a B3-mas-omat, es a visitastol, kaparastol, basszusatol ujra a padlora elvezel majd azthiszem:-)))Azt mar csak egy altalam jol ismert hangu baby B3 az ami behozza:-)fele akkora arbol! Csikorgast, keyclick-et mindenkinek a fulere!!!
Don Airey Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1304

Tudtok valakit aki tanítana Hammondozni? (Bp-n)

jon lord Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1303

Pont most amikor már egyre többen kezdenek bejelentkezni?

Mikor már kezd pörögni minden?

jon lord Creative Commons License 2005.01.02 0 0 1302

Most jelentkezzünk be egy másik klubba is?

Szegény Halsaman mit fog ehez szólni???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!