Keresés

Részletes keresés

Szetka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 933

Hát ekkor ez marad lutri! :-)

Valami alapján majd csak döntünk, ha másképp nem, akkor megérzésre.

Köszönöm szépen minden segítségedet, azt is, amit konkrétan nekem adtál, és azt is, amit a korábbi hozzászólásaid között találtam.

Szép hétvégét.

Előzmény: Híd (931)
Híd Creative Commons License 2008.07.18 0 0 932
Az opciós vétellel sok kisebb jelzálogos cég operál. A nagyobb bankok viszont nem szoktak ilyen szívatást csinálni. Ezt tisztázni kell mindenképpen a banknál a szerződés megkötése előtt, hogy ha nem éri be jelzáloggal.
Előzmény: Szetka (930)
Híd Creative Commons License 2008.07.18 0 0 931
Nem tudok ezekre mit mondani. Minden bankra egyforma jogszabályok vonatkoznak, mindegyik változtathatja a kondikait 20 év alatt. A Raiffeisen is meg a többi is. Azt, hogy mi lesz santanderes vagy bg-s hitellel, vagy akár a rafissal, nem lehet most tudni.
Előzmény: Szetka (927)
Szetka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 930

Arra majd most fogok rákérdezni, hogy miért nem ajánlotta.

Az első találkozáskor - mint már íram - két ötlete volt. Azóta én belemélyedtem, s találtam a többit. (Igaz, az Elláról már korábban is hallottam, sőt valaki ajánlotta is).

Persze, meg fogom őt is kérdezni a vételi opcióról, de az csak a jövő héten lesz, most nincs itthon.

A topicot visszaolvasva találkoztam ezzel a banki szokással, nekem magamnak eszembe se jutott volna, még jó, hogy rátaláltam, hogy van ilyen is. Ha jól emlékszem azt írták itt korábban, hogy pl. a KHB vételi opciót jegyeztett be csökkentett áron, aztán, ha gáz van, lesheti magát az ember...

Előzmény: Csidus (929)
Csidus Creative Commons License 2008.07.18 0 0 929
Szetka:
Mit mondott a közvetítőd, miért nem ajánlja a BG-t és az Ellát?

Ha egy konvencionális bank kell, akkor gondolom a Rafi mellett döntesz. A közvetítőd nyilván meg tudja mondani, hogy a Rafi kér-e opciós vételi jogot, nemde? ;)
Szetka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 928

Hétvége van, látom, már tudom, mit írok:

A kérdés pontosan:

A többi kérdésemre nincs tipped?

Előzmény: Szetka (927)
Szetka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 927

Nem, kifejezetten sikerdíjról volt szó.

De az eddig végzett munkáját csak ki kell fizetni, ha nem nála intézem tovább a hitelt. Nem az ajánlati munkára gondolok, mert az egyik csak egy firkálmány volt, a másik pedig egyetlen egy összegre, egyetlen egy futamidőre kitöltött előszűrő lap.

(Persze én naív azt hittem,  hogy ez úgy megy, ahogy azt én már később megcsináltam, kamatokkal, futamidőkkel, törlesztő részletekkel, induló költséggekkel, 3-4 ajánlatban, de hát ez csak álom.)

Azt azért mégsem várhatjuk el tőle, hogy csókért álljon sorba az APEH-nél, stb. Már megszerezte a 0-s igazolást, a Földhivatalnál már volt, ugyan nem intézett semmit, de ez nem az ő hibája, az is hamarosan rendeződik.

A többi kérdésedre nincs tipped?

Tudom, nem dönthetsz más helyett, nem is ezt kívánom, de azt jó lenne tudni, hogy más hogyan látja ez a dolgot, hátha erről eszembe jut még valami, ami segít erre, vagy arra eldönteni a 2-3 esélyes variációt.

Előzmény: Híd (926)
Híd Creative Commons License 2008.07.18 0 0 926

Ne fizess neki semmit. Ugye nem írtál alá semmi olyat, hogy fizetsz neki, ha széna, ha szalma?

Előzmény: Szetka (925)
Szetka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 925

Pontosan akkor te azt mondod, hogy ha a következő találkozáskor sem jutunk dűlőre, azaz nem tud meggyőzni arról, hogy a Raiff. a legjobb, és nem ajánl mást, tehát maradnak bennünk kételyek, akkor egyszerűen fizessük ki az  eddigi munkáját (szaladgálást, sorbanállást) és foduljunk a topictársunk által javasolt céghez??

(Ólomlábú konkrétan javasolta itt a spanyol bankot/hitelintézetet, e-mailben pedig a BG-t is, de igazából ő is közvetítő).

Te a magad részéről felsoroltak közül melyiket választanád?

Azt, ahol tudod, mire változik a kamat, és elfogadhatóak az induló költségek?

Vagy azt, ahol bizonytalan, hogy emelnek-e rendkívülit, magasak az induló költségek, de lényegesen jobb a törlesztője (most és előreláthatólag tovább is).

???

(Egyébként nem tudod véletlenül a Raiff. nem "vételi opció" bejegyzés mániájú??)

Előzmény: Híd (924)
Híd Creative Commons License 2008.07.18 0 0 924

Topictársunkat sem akarom az információkérésekkel bombázni, mert nem valószínű, hogy tudnék az ő cégükhöz menni, azok után, hogy a fent említett hitelközvetítő már elkezdett dolgozni úgy az ügyön, hogy volt az APEH-nél, volt a Földhivatalnál, stb. Így is már elég sok segítséget adott e-mailben, de ők nem járkálnak papírok után.

Ez téged miért zavar? Hadd dolgozzék, 120 ezret adsz neki a bank meg cca. 160 ezret 1-2 napnyi munkáért. Te mikor keresel ennyit 1-2 nap munkával? Ha? Nyugodtan fordulj bárkihez, akihez csak akarsz, akkor dobhatod a közvetítőt, amikor csak akarod. Ebből ne csinálj lelkiismereti ügyet. Te adósodsz el 20 évre, nézd meg alaposan, hogy hogyan.

EZ egy OTP-s lista, de mindenhol kb. ezek a doksik kellenek, 2. oldal, nem olyan nagy dolog ám, hogy 280 ezer forintot érjen:

https://www.otpbank.hu/OTP_Portal/file/JETI_Hiteligenylo_csomag_20071217.pdf

Előzmény: Szetka (923)
Szetka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 923

Hú, nem teljesen értem a kérdésedet, de egész biztosan én nem voltam egyértelmű, mert hirtelen sok információt akartam leírni.

A hiteles annyit mondott, hogy két javaslata van, az Unicredit és a Raiffeisen.

Elmondta a törlesztőrészletet. A Raiff-nél kb. 59.000 Ft 20 évre 8 mFt.

Itt a fórumon az egyik topictársunk (egy közvetítő cégnek dolgozik) előzőleg említette a Stander bankot, kérdeztük, hogy az nem lenne-e jobb, akkor ő felhívott valakit, hogy mennyi lenne a részlet a megadott kondíciókkal (el tudom képzelni, hogy talán ugyanazt a közvetítő céget, akiknek a topictársunk is dolgozik, de ez csak feltételezés), azt lett a válasz, hogy kb. 60.800 Ft.

Természetesen elős pillanatra tényleg többnek tűnt, és ráadásul a kezdeti költségek is magasak. N de azt mondtam még el kell mélyednünk a dologba...

Ekkor elkezdtem magam a bankok honlapját kutatni, és annak az eredménye az előző hozzászólásomban leírtak.

A Santanderről azért nem tudok többet, mert a honlapján megadottak alapján 7,23 % jönne ki, de - állítólag - egy bizonyos közvetítő cégen keresztül kb. 1%-kal kevesebb, pontos adatot nem tudok. Topictársunkat sem akarom az információkérésekkel bombázni, mert nem valószínű, hogy tudnék az ő cégükhöz menni, azok után, hogy a fent említett hitelközvetítő már elkezdett dolgozni úgy az ügyön, hogy volt az APEH-nél, volt a Földhivatalnál, stb. Így is már elég sok segítséget adott e-mailben, de ők nem járkálnak papírok után.

Mondjuk szívesen megkérdezném a véleményét, de ő most nyaral, ráadásul nem akarom kihasználni, ha nem tudom viszonozni.

Én csak besegítek a hitel intézésébe, a hozzátartozom vállalkozó, sem ideje, sem képessége nincs ahhoz, hogy a különböző helyeken sorba álljon, küldözgessék ide, meg oda. A bank is el szokta azt játszani, hogy még ezt, meg még azt kér.

Első blikkre a legelején azt tűnt jónak, hogy közvetítőhoz fordulunk, de akkor még azt hittük, hogy az tényleg alapos lesz, és a mi szempontjainkat nézi, de rá kellett jönnöm és itt is olvastam, hogy ez nem egészen van így.

Igazából a probléma, hogy a Raiff. legyen, ahogy ajánlotta közvetítőnk, vagy:

a Santander legyen, amelyik úgy tűnik nem ugasztja meg a kamatot, de magasak a költségei, és nem tudom pontosan, hogy 6,09 vagy 6,29 a kamat (ez utóbbi szinte ugyanannyi, mint a Raiff.);

az Ella legyen, ahol kezelési költséggel együtt 5,65 a kamat, nem is akciós, tehát alapkamatnak tűnik, de náluk nem lehet tudni, hogy növelik-e a 2. periódustól a kamatot.  Lassúak, és közepesek az induló költségek;

a BG legyen, ahol 5,70-re jön ki (2,70 kamat + 3% kez. költség >> kamatmódon számítva), de az "anyabank" bármikor dönthet úgy, hogy túl olcsón adják, és emelhet hirtelen nagyot. Havi periódusok vannak. Magasak az induló költségek, de törlesztő részlet szerint a legolcsóbbak.

A Raiff-nál szinte mindent tudunk, 6 hónapig 5,89; utána 6,29. Elfogadhatók az induló költségek, kb. 100-110, de 35.000 (értékbecslés költsége) visszajár, de, ha a a többi bizonytalannál a meghirdetett kamatok maradnak, akkor csak 4. a sorban.

Erre gondoltál, vagy félreértettem a kérdésed?

Te olyan jókat szoktál írni, kíváncsi lennék (nagyon) a véleményedre.

(Nemsokára ismét megyünk a hiteleshez, felkészülten szeretnék, hogy ne vigyen be az erdőbe. Persze, lehet, hogy én vagyok túl bizalmatlan).

Előzmény: Híd (922)
Híd Creative Commons License 2008.07.18 0 0 922

1,5 százalék? Nem kevés. 8 milliónál az 120 ezer forint.

Ezek közül a bankok közül neked személyesen nem adnak ennyiért? Az hogy lehet, hogy a közvetítőnek másik kondilistája van? Te hogy fogod akkor a kölcsönöd követni? 20 évig jársz Gipsz Jakab ügynök nyakára, hogy mutassa meg a kondilistát, mert a bank neked nem adja? Nekem itt valami bűzlik.

Előzmény: Szetka (919)
Szetka Creative Commons License 2008.07.18 0 0 921

Ja, még annyit, hogy tisztában vagyok vele, hogy kamatemelkedés bármikor bekövetkezhet, ha a pénzpiac kiköveteli, mert változik a LIBOR, BUBOR, vagy "mittudomén", mi.

Ez persze más, mint a vevőcsalogatón túli hirtelen kamatugrás.

Szetka Creative Commons License 2008.07.17 0 0 920
egyútal = egyúttal
Előzmény: Szetka (919)
Szetka Creative Commons License 2008.07.17 0 0 919

Újra itt vagyok, bocsánat, ha egy kicsit hosszú leszek:

Egyre jobban belemélyedek és egyútal bele is bonyolódok ebbe szabadfelhasználású jelzáloghiteles dologba.

A hitelközvetítő, aki az első itt-jelentkezésemmel egyidőben végül el is kezdett mozgolódni, 1,5%-ot kér. Tudom (tudjuk), hogy vannak, akik nem kérnek, de ő mindent intéz (APEH, Földhivatal, ügyvéd, könyvelő, stb.). A "kényelmet" nyilván meg kell fizetni, ezzel végül is nincs probléma.

Csak a példa kedvéért vegyünk 8 mFt-ot, 20 évre.

Ő elsősorban a Raiffeisen és az Unicreditet ajánlotta.

Én családtagként csak besegítek a dologba, de magam részéről vakon semmit nem szeretek elfogadni.

Olvastam itt sok okosságot (másfél évet visszalapoztam.); és utánajártam egy-két dolognak, letöltöttem kalkulátorokat, olvastam hirdetményeket, stb.

A következőkre jutottam (kezelési költséggel együtt, kivéve, ahol 0%, vagy egyszeri):

Raiff.:  most 5,89 > 6,29 lesz (akciós az induló)

FHB:    most 5,70 > 6,38 lesz (akciós az induló)

Unicr:  most 5,60 > 7,10 lesz (akciós az induló)

Citi:    most 4,63 > 6,63 lesz (akciós az induló)

Ella:   most 5,65 >  ? ? ? lesz (nem akciós!)

BG:    most 5,70 >  ? ? ? lesz (nem akciós!)

Sant: most 6,03-6,29 körül (egy bizonyos közvetítőn keresztül), állítólag nem várható kamatugrás náluk.

Szóltam a hitelügyintézőnek, hogy az Unicredit szóba sem jöhet, mert nagyot ugrik, és ugye nem csak az első periódus a lényeg, 228 hó még hátra van.

Ezt el is fogadta, nem erőltette, különösképp, hogy ott az akciónak még egyéb feltételei is vannak (kártyahasználat, vagy min. 500.000 befekt., stb.), de váltig állítja, hogy a Raiff. a legjobb, és gyors is.

Nem utasítom el teljesen, de 100%-ig viszont nem tudom elfogadni.

Nálam elvileg a 4. helyen van. Viszont csak olyanok előzik meg, akinél nem tudom hová változik a kamat.

Ráadásul az Elláról azt írtátok, hogy tetű lassú is.

A Santanderről nagyon kevés infó van, nem tudom végigfuttatni, mert, ha egyből hozzájuk fordulok, akkor kb. 1%-kal magasabban adják, mintha egy bizonyos közvetítőn keresztül intézem, így meg nem tudok konkrét adatokat.

Ráadásul, ha a Santandernél a honlapon 7,23 kamat jön ki a kalkulátorral, -mínusz kb. 1% az adott közvetítő cégen keresztül, akkor az kb. 6,23 (bár 6,02-ről írt a topictársunk); a Raiff. meg 6,29-re vált, és kevesebb az induló költsége, gyakorlatilag nincs különbség. Ezért ez igazából kiesik.(Persze, ha a 6,02% a tényleges kamat, akkor azért van egy kis eltérés).

A BG és az Ella meg teljesen bizonytalan, hogy hová "fejlődik". Ráadásul nálunk 200.000 körül van az induló költség, ami állati sok, meghitelezhetők ugyan, de akkor még arra is fizetni kell a kamatot.

Lehet, hogy mégis a Raiff. a nyerő, legalábbis a kiszámíthatósága miatt?

Mi a véleményetek erről? Remélem, ők nem a "vételi opciós" társaság!?!

(Egyébként a legkorrektebb honlapja az FHB-nek van, akár 240 hóra végigfutatott törlesztőrészlet táblázatot is letölthetem, így látom, hogy mikor ugrik.)

Nagyon remélem, hogy érthető voltam, persze az én fejembe most sok minden benne van, és azt hiszem, hogy írok róla, közbe meg hiányzik, mint háttérinformáció.

Ahol csak érdemesnek találtam és volt rá mód, lefutattam a dolgot 8 mFt-ra, 10 mFt-ra, 12 évre, 15 évre, 20 évre, ha már ennyit kínlódtam vele, ne döntsünk már rosszul, mert - mondjuk - valamire nem gondoltam.

Köszönöm, ha valaki segít egy kicsit tisztábban látni. (Amúgy én hajlanék a BG felé..de, mi van, ha a tulaj KDB-bank úgy ítéli meg, hogy túl alacsonyak a kamatok, és dob rajtuk egyet, megteheti, benne van az Üzletszabályzatban.)

Híd Creative Commons License 2008.07.13 0 0 917
Ebben a helyzetben, ha erősödik a forint, annyit lett volna érdemes a devizahitelednél megjátszani, hogy előtörleszteni belőle minél többet, mert most olcsón tehetted volna.  
Előzmény: Híd (916)
Híd Creative Commons License 2008.07.13 0 0 916

Neked nem mondta senki, hogy a múlbeli dolgokat ne nézd, amikor spekulálsz? Legföljebb 230-235 forintos euró kell az országnak, mert drága az olaj, az élelmiszer, de ha tovább nő az infláció még erősebb forintra lehet szükség.

Ki volt az az idióta, aki rábeszélt, hogy a lakásod terhére devizaspekizz? Gyerekeid vannak? Mert ha igen, akkor a helyedben sürgősen leállnék az ilyen ügyletekkel, mielőtt elveszítem a fedelet a fejük fölül.

en gondolom, hogy nyertem vele, az az, hogy a korabban 7,5m tokehez kepest most mar csak 6m a tokem es ebbol kell fizetnem a kamatot, valamint a kezelesi koltseget.

Hogy a túróban nyertél volna, amikor a frankban nyilván tartott tartozásod után fizettél mindvégig kamatot, kez. ktg-et? Volt egy CHF-hiteled, amit törlesztettél simán CHF-ben, csak hát mivel CHF-d nincs, ezért a bank volt olyan kedves, és beváltotta neked a HUF-odat CHF-re.

Most van egy HUF-hiteled, ha átváltod CHF-re, sok lesz a tartozásod, mert olcsó a frank, és még a devizamarzsot is jól bebukod, plusz az egyéb költségeket. Semmi ráció nem volt abban, amit csináltál. Teljesen buta devizaspekuláció volt, vagy bejön, vagy sem. Ha mákod van, talán, de inkább szállj ki belőle gyorsan, mielőtt megerősödik a forint, és nagyon megszívod. Ezt a legjobb szívvel tanácsolom.

Előzmény: pola (915)
pola Creative Commons License 2008.07.13 0 0 915
no, akkor meg 1x leirom a hulyesegemet: 2 evvel ezelott felvettem 7millio 560ezer forintot 172,14-es arfolyamon, akkor CHF-ben 43918 volt. jelenleg 41341 CHF a tokem, amit atvaltottam forintra ( a valtasi ertek 144,71 volt es ez testverek kozott is 5millio 982ezer forintra csokkent) es a kolcsonom is forintosra valtozott es nem CHF alapu. igy igaz, hogy emelkedett a havi torleszto reszletem, de amig nem valtom vissza deviza hitelre, addig ez egy fix osszeg marad. megneztem az eltelt 1 ev arfolyam valtozasait, es igaz, a mai allapot nem ugyanaz, mint tavaly volt, de hasonloan lenn volt az arfolyam, es iden marciusban kozelitette meg a 168-at. ahogy en gondolom, hogy nyertem vele, az az, hogy a korabban 7,5m tokehez kepest most mar csak 6m a tokem es ebbol kell fizetnem a kamatot, valamint a kezelesi koltseget. es bizom abban, hogy a forint nem tudja ezt a jelenlegi erejet megtartani, es osszel le fog gyengulni. ha csak a 160-as CHF-et eleri, mar nyertem rajta ismet 4000CHF-et.
rosszul latom?
Előzmény: Híd (914)
Híd Creative Commons License 2008.07.13 0 0 914

Ekkora hülyeséget már rég hallottam. Nem mindegy mekkora a tartozásod forintban? Svájci frankban tartják nyilván a tartozást, így az égvilágons semmit sem nyersz az ilyen koverziókon, csak bukod a marzsot.

Felvettél 172-es árfolyamnál 43602 CHF kölcsönt, kiváltottad, lett 6 millió forintod, most visszaváltod 140 forintos franknál, lesz 42857 frank tartozásod. 745 franknyi, vagy 100 ezer forintnyi tőkecsökkenés. Nem valami sok.

Persze ha gyengül a forint... Jó, és ha nem gyengül, hanem marad így, vagy erősödik? Ez is benne van a pakliban. Ültél volna a seggeden, jobban jártál volna - szerintem.

Előzmény: pola (913)
pola Creative Commons License 2008.07.12 0 0 913
Sziasztok!

En 2006-ban vettem fe la hitelemet 172,14- es arfolyamnal es a heten valtottam at forintra 144,71-en, igy az akkor felvett 7,5 millabol most mar csak 6M a tokem es raadasul, amikor kotottem a szerzodest bennve volt, hogy 1x dijatalanul valthatom at forintra. azt hiszem, hogy tulsagosan nagy erosodes mar nem varhato, bar csodak meg tortenhetnek. abban bizom, hogy hamarosan (osszel, legkesobb december) ismet gyengulni fog a forint es egy hasonlo arfolyamon, mint ahogy valtottam, visszavaltom CHF-re. annak lesz koltsege nagyjabol 100ezer forint, de ugy erzem, hogy most jol tettem, az atvaltast. erdekelne masok velemenye errol.

udvozlettel

Zsolt
Híd Creative Commons License 2008.07.11 0 0 912
Hát ez is olyan dolog, ami csak a futamidő végére derül ki. Egy biztos, a gyakori hitelkiváltásra ráfázik az ügyfél. Az ügynöknek persze minden kiváltás haszon.
Előzmény: Törölt nick (909)
Híd Creative Commons License 2008.07.11 0 0 911
A jen kamatában mi a kockázat szerinted? A CHF-kamatban sokkal több van.
Előzmény: Törölt nick (910)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 910
Emlekeim szerint a jennel kapcsolatban nem aggodtam az arfolyam miatt, a kamatkockazat miatt viszont igen :)

Es ez nem valtozott annak ellenere sem, hogy tul vagyok par jenhitelen. Annyi tortent, hogy most mar nem 30%-ot mondok, hanem 40-et. Jobb felni, mint megijedni.

Chf-nel pedig tovabbra is a panikkelteseteket kifogasolom, ez nem valtozott.
Előzmény: Híd (907)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 909
Persze.

De ha azt nezed, hogy a hitelosszege ugy marad valtozatlan, hogy a zsebeben marad 1-1.5 ( vagy akar joval tobb, ugye ) millio, es meg a torlesztoreszlete is kisebb lesz, akkor a vegeredmeny szempontjabol jol jott ki belole.

Nagyon jol.
Előzmény: Híd (906)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 908
Ez igaz, bar sem ertelme nincs, amit irtal, sem a konkret cel - lakasvasarlas - szempontjabol nincs jelentosege :)
Előzmény: Törölt nick (905)
Híd Creative Commons License 2008.07.11 0 0 907

Tök mindegy, mert nem tudtad. Ne feledd, a CHF cca. 25 százalékot lengett ki a HUF-hoz képest az elmúlt 10 évben. De! A történelmi csúcs éppen két éve volt, a történelmi mélypont pedig most van. Vagyis ezt a 10 éves pályát kettő alatt is be tudta futni konvertibilis forint mellett. És nem tudható, hogy milyen pályát fut be a következő 2 vagy 10 évben. Jöhet ennél sokkal nagyobb elmozdulás is.

A másik: emlékeim szerint a jenhitellel kapcsolatban folyton aggályoskodsz az árfolyam miatt. 10 éves időtávban 100 százaléknál is nagyobb a volatilitása a jennek a forinthoz képest, a 300 forintos dollárnál 3 forint volt a jen is. És azóta is 1:100 körül váltják a dollárhoz képest cca. Az belátható, hogy jó darabig nem még lesz itt 200-300 forintos dollár, sőt gyengül a zöldhasú már régóta, és amíg ez a helyzet, a jen sem fog drágulni szerintem.

Előzmény: Törölt nick (904)
Híd Creative Commons License 2008.07.11 0 0 906

A devizamarzsot el fogod bukni.

Felvették "A" bankban pl. 1 millió forintot, ami 143-as CHF devizaközéppen cca. 7000 CHF lenne. Igen ám, de neked csak devizavételin adja a bank, a forintot, így 140 forint a frank, a tartozásod cca. 7143 frank.

Jön "B" bank kiváltani. "A" a devizatartozást devizaeladásin adja el neki, vagyis 146 forintot fizet minden frankért, a tartozásod forintban 1042878 lesz. Ezt viszont ő is devizavételin hitelezi meg frankban, 140 -as váltási szinten, így 7449 frankra kúszik a tartozásod. 300 frank, cca. 43 ezer bukta van egy millión.

De ennél persze még több, mert azt az 1-2-3-4 százalékocskát is hozzá kell még venni, ami a kiváltási bünti. Így milliónként 500-600 frankkal is emelkedhet a tartozás kiváltáskor.

Előzmény: Törölt nick (903)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 905
Nekem teljesen mindegy, nem én rendelkezem a jövőbe látás képességével.
Viszont, ha egy kockázati tényező végül(?) nem vezet negatív eseményekhez, attól még nem lesz visszamenőleg "hazugság"/"hülyeség"/"ostobaság" az adott kockázat léte.
Előzmény: Törölt nick (904)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 904
Ha valakinek fel eve kellett hitel, hasznalt lakasra, akkor nem tok mindegy, hogy tudtam-e, milyen lesz az arfolyama?
Előzmény: Törölt nick (902)
Törölt nick Creative Commons License 2008.07.11 0 0 903
Dehogy, szamolj csak utana.
Előzmény: Híd (901)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!