Nem, de a USPS/Disco korszakban sem volt szokásban, hogy a management ott ülljön a DS nyakán. Egy-egy Tour szakaszon vendégeskedtek, de semmi több. Szerintem Bruyneel is tudja, hogy nem jó úgy dolgozni, hogy az ember főnöke folyton beleszól.
Hogy a felkészülésbe/edzésmunkába mennyire folyik bele, az már más kérdés.
Az is érdekes kérdés szerintem, hogy hol kószál Gallopin? Ennél elsőbb első sora nincs a csapatnak, mint ez Kasztíliában. :-)
-ASTANA 1 CONTADOR, Alberto (ESP) 2 HORNER, Christopher (USA) 3 KLÖDEN, Andreas (GER) 4 LEIPHEIMER, Levi (USA) 5 NAVARRO, Daniel (ESP) 6 NOVAL, Benjamin (ESP) 7 PAULINHO, Sergio (POR) 8 RUBIERA, José L. (ESP) ** Dir.:Sean Yates
Ez egy nagyon durva összeállítás. Ilyen erős csapatot még Armstrong sem tudhatott maga mögött. Ez a csapat megérdemelné már Bruyneelt is a csapatkocsiba:)) De van egy olyan érzésem, hogy ő csak a Tourra ült volna be újra.
A végét csak most tudtam megnézni akár az egész közvetítés újra nézhető. :-) Szegény Tom erősen keresgélte az angol szavakat.
Bizony nagyon jól csinálta a csapat, amíg a helyi erők szökdöstek, nem zavartatták magukat hagyták, hogy a Shinamo és a Quick Step dolgozzon, aztán amikor elment a komoly sor, pillanatok alatt az élre álltak. Ha jól láttam a verseny első felében Koen feladata volt, hogy elöl figyeljen, aztán ahogy sűrűsödtek az események Joachim is előre jött (még mindig úgy mutatta be a szpíker, mint aki Armstrong embere volt a US Postalban :-) ) és Röné is nagyon erős volt, több akcióra szinte felsprintelte a mezőnyt. Ahogy pedig a vége előtt talán két kilométerrel meghúzta a sort, az valami brutális volt, esélye sem volt senkinek megszökni. Tom pedig teljesen nyugodtan tette a kereket Eeckhout mögé, és nagyon jókor bújt ki, nem hagyta magát bezárni.
Az a kis sajt jól jön vacsorára, holnap Kölnben nehéz nap lesz, a hírek szerint a Gerolsteiner Försterrel, a Milram Zabellel és Petacchival, a High Road pedig Greipellel és Ciolekkel áll rajthoz.
Most, hogy a motoros keresztülcsorgott a mezőnyön (igaz nem dícsérték meg a versenyzők :-) ) legalább látszott a csapat. Rönét minha nem láttam volna, de lehet, hogy csak megborotválkozott. :-)
Milyen jópofa lenne, ha a Tour alatt a hússzú-unalamas-sík szakaszokon a másfélperces szökés és a napraforgók helyett inkább azt adnák ahogy a francia kisiskolások ismerkednek De Vauban valamelyik erődjével. :-)
Igen, teljesen egyetértek veled. Ez egyszerűen szánalmas amit az ASO csinál. Ráadásul ők a hülyék, így egyre több ember fordul el a Tourtól és nézi majd sokkal szívesebben pl. a Vueltát. Ott nagyon fognak örülni az Astananak. Nekem például a Tour volt eddig a kedvenc háromhetesem, de mivel 2006 óta mindig kicsesztek a kedvenc csapatommal, kicsit elegem lett belőle. Sanyolországban is vannak szép hegyek, helyek, szakaszok. Amíg egy ilyen szar cég rendezi a Tourt, igazából nem is kéne nézni!
Lehet ezt csinálni, csak akkor legalább még 6 csapatot nem szabadott volna engedni elindulni. (Rabobank, HighRoad, Liquigas, Saunier Duval, Cofidis, Lotto). Akkor sem esett volna jól, de azt mondtam volna, hogy példát statuálnak és egyetlen csapatot sem hívnak meg, aki tavaly valamiféle doppingesetbe keveredett. Így viszont csak egy jó nagy kibaszás a teljesen megújult Astanának, Contadornak, Klödennek és Leiphemrnek, valamint Bruyneelnek, valamint ami a lényeg az UCI-nak. És talán az utóbbi, ami igazán motiválta az ASO-t.