Keresés

Részletes keresés

Dob Creative Commons License 2000.03.09 0 0 255
Hát nem is tudom.. lehet hogy megint Baywatch lesz belőle :)
Bocs az esetleges dezinfdormációért..
Előzmény: mrzool (254)
mrzool Creative Commons License 2000.03.09 0 0 254
Dob!

Ebben nem tudom, hogy igazad van-e, amit en lattam, azt is az USA-ban vettek fel, de nem volt kiirva hogy Part 1 v. 2. Persze lehet, hogy az a tv-ado is egybevagta (nem lepne meg...)

Mas: azert remelem, ma mar kedveled a Treket...:) Szombaton ki ne hagyd a DS9-t, kivancsi vagyok a velemenyedre!:))

Előzmény: Dob (253)
Dob Creative Commons License 2000.03.09 0 0 253
Amcsiban két részben mutatták be az utsó részt.. ugy is van feltüntetve az episodlistán hogy What you leave behind Part 1 meg What you leave behind part 2 .. nem hiszem hogy egyben lenyomnák. Habár ők tényleg tudják mi az ami leköti a Tévénézőt.. persze ne feledjük, hogy Germániában nagyobb hagyománya van a Startreknek, mint idehaza, 5 éves koromban is ORF-t néztem, ahol Jim Kirk ugabugrált.. (akkoriban nagyon undorodtam a Trektől)
mrzool Creative Commons License 2000.03.09 0 0 252
Én is remélem, hogy nem vágják ketté, ez abszolut nem jellemző a Sat 1-re. Ott tudják, hogy a néző érdekeit kell szem előtt tartaniuk...

Mindenesetre egyet nem ajánlok, hogy a film előtt olvassa el bárki az epizódismertetőt. Én eddig csak azokat olvastam újra, amiket már láttam. Persze a WYLB-ot már láttam, és olvastam is, ezért mindenképp azt ajánlom, előbb a film... Az ismertetők nagyon jók, ne értsen félre senki, csupán más úgy nézni, hogy tudod mi lesz, másrészt elég sok drámai elem nem fog visszajönni.

Előzmény: Nagyoreg (251)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.03.09 0 0 251
A What you leave behind egy két órás záróepizód. Nem dupla epizód, hanem egy kétórás televízió film. Ezért gondolom, hogy nem vágják ketté, hanem leadják valamelyik este főműsoridőben. Egyebként, aki nem tud németül, az elolvashatja a Replikátoron a teljes magyar nyelvű epizódismertetőt...
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.09 0 0 250
Nagyoreg

Te mint jólinformált áruld már el, a What You Leave Behind dupla rész lesz vagy nem. Csak kiváncsi vagyok.

Előzmény: Nagyoreg (249)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.03.09 0 0 249
Hello!

Helyesbítenem kell elöző hozzászólásomat, a mostani DS9 rész nem ferengi rész lesz, csupán lesz egy markáns ferengi vonal benne.... (Megy ez a dezinformáció nekem, de nagyon...)

Látom, Mr Brokkolit nem csak én találom jópofa és érdekes karakternek, hanem mások is. Szerintem viszont Barclay nem lehetne tagja a 31-es szekciónak, mivel alapvetően olyan ártalmatlan idealista, mint Doktor Bashir.

Viszont, ami nagyon tetszett, az az volt, hogy Sloan nem habozott öngyilkos lenni, hogy védje a szervezetet és az általa képviselt ideológiát. Az is érdekes volt, hogy Sloanban még bujkált valahol az erkölcsös önmaga...

Szóval jó kis rész volt, de az utolsó két rész sem lesz semmi. Apropó, mikor adja a SAT1 az utolsó rész? Marad szombat délután, vagy berakják Filmfilm premiernek valamelyik estére?

mrzool Creative Commons License 2000.03.08 0 0 248
James!

Elég érdekes fordulatot venne a story a Barclay vonallal. Gondolj bele, esetleg a Voy Conspiracy is értelmet kapna (bár még mindig nem láttam, suxx, de amit tudok róla, annak alapján nem nagy durranás), legalábbis folytatni lehetne. Tényleg kiváncsi vagyok mi lesz a köv. sorozat témája, várjuk csak ki.:)

Előzmény: Törölt nick (247)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.08 0 0 247
mrzool

Nem baj, majd az új sorozatban (ha igazak az utolsó pletykák). Lehet hogy találkozunk még Sloan barátunkkal, a végén még kiderül, hogy igazából Barclay is a szekció embere, csak álcázza magát.

Előzmény: mrzool (246)
mrzool Creative Commons License 2000.03.08 0 0 246
James!

Érdekes távlatok nyiltak volna meg, ha a felvetésed - Bashir mint a 31-es szekció embere - megvalósult volna! Nagyon jó storyt lehetett volna csinálni, de ehhez túl későn jött be az ötlet (a 6. évadban). Mint kettős ügynök... Szóval jó lett volna:)

Előzmény: Törölt nick (245)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.08 0 0 245
Én is nagyon birtam Sloan-t, emlékeztet a munkámra (:-)). Amilyen könnyedséggel és eleganciával csinálta. Ha nekem ilyen tanárom lett volna... Bashir állandóan Bondot játszik, aztán mikor megkapja a lehetőséget akkor rögtön szalad árulkodni.
Előzmény: mrzool (243)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.03.07 0 0 244
Látom, ez a béjvács dolog nagyon megragadta néhány Trek rajongó fantáziáját, úgyhogy írok is Rick Bermannak, hogy a következo Trek sorozat a Risai Életmentok :) címet viselje, és a híres-hírhedt üdülohelyen dolgozó lányok kalandjait mesélje el. Szerintem a siker garantált lenne, és még egy kis sci-fit is csempészhetnénk a történetbe anélkül, hogy az a nagy felsotestek között igazán szembetunne :) (úgyis mindig gond van az intellektuális sci-fikkel).

Milyen az ötletem?

Egyébként vigyázat, most a hétvégén ferrengis rész jön :)......

mrzool Creative Commons License 2000.03.07 0 0 243
Galen!

Asszem' mindenfele spoiler nelkul leirhatom, a listadon van kieso...:(

Egyebkent Sloant markezdtem megkedvelni...:)) Tenyleg kiralyul illet a szinesz a szerephez. Egyebkent nezte vlki tegnap az X-aktakat a Pro 7-en? Kisse deja vu erzesem volt, ahogy Mulder keresi a gyogymodot Scully rakjara. Es az X-aktak volt eob, mint az Exteme Measures..

Előzmény: Galen (242)
Galen Creative Commons License 2000.03.06 0 0 242
Üdv!

A hétvégi DS9-ről:
Már most nagyon hullanak a szereplők..a múlt héten Gowron és Rusot,
most pedig Sloan.. mi lesz itt a Final Chapter-re? Ahogy hallottam, elég kegyetlen lesz
(nehogy valaki spoilerezzen!!!). Az én hullajelöltjeim:
Damar, Dukat, Kai Winn, Jake Sisko (az ő halálukban biztos vagyok)
Odo, Kira :( , Kasidy, Martok (ők is esélyesek)

Nagy kár, hogy Sloan ilyen hamar meghalt, mert borzasztó jó karakter volt (és a színész is
nagyon jól passzolt a szerephez.)

JamesTKirk :
Philip K. Dick rulez!

Dob Creative Commons License 2000.03.06 0 0 241
Azthiszem a BayWatch sokkal jobb mint a DS9 .. a karakterek kidolgozotabbak (testre főleg), a női szereplők helyesebbek, és a történetek is nagyon reálisabbak.. ezentúl inkáb az nézem..

A neten elolvastam mi volt benne.. meg egy barátom kiselőadást tartott belőle..

Előzmény: Törölt nick (240)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.05 0 0 240
És ha jól láttam, most nem ismételtek. Ha jó leszel elmeséljük. Milyen volt a béjvacs?
Előzmény: Dob (239)
Dob Creative Commons License 2000.03.05 0 0 239
Új hét uj DS9
A Sat1 nagyon vices volt.. az otthon hagyott video nagymellű pirosfürdőruhás életmentő nőket vet fel (jobb mint a ds9, ezentúl inkább azt nézem), szóval no comment..

Nagyöreg: késő a bánat :)

Előzmény: Nagyoreg (234)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.05 0 0 238
Most olvastam a Sky News teletexten (ami eddig megbízható forrás volt) :
"X-Files-style Trek to be new series"
"Starfleet spy show coming says insider", és egy Rick Berman interjúra hivatkozik.
A Magyar Klub oldalon ennél korábbi hír, amit máshol is hallottam, hogy Zulu kapitány lesz a nyerő. Ki mit tud ?

**spoiler DS9 7.szezon**
Nekem nagyon tetszett az 'Extreme Measures' (DS9), kifejezetten szeretem az ilyen részeket. Egy kicsit olyan Philip K. Dick-szerűre sikeredett, tulajdonképpen bármikor elő lehet venni ezt a felébredést a jövőben. Dob, hol az ismertető ?

weirdo Creative Commons License 2000.03.05 0 0 237
Troi forever, főleg ha iszik!
Előzmény: Valiant (235)
weirdo Creative Commons License 2000.03.05 0 0 236
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: LtGlove (233)
Valiant Creative Commons License 2000.03.05 0 0 235
Hye!
Azt hiszem Tapolcára költözöm! :-))
Ami a ST-női (vagyis Kira-i) kérdést illeti: SZVSZ Seven of Nine és Ezri Dax!!!!
Nagyoreg Creative Commons License 2000.03.03 0 0 234
Hello mindenki!

Remélem mindenki tudja, akit érint, hogy a DS9 szombaton egy órával korábban, 15 órakor kerül adásba a SAT1-en. Remélem nem szóltam túl késon....

Live long and prosper! És olvasd a TrekZone-t!!!! :)

LtGlove Creative Commons License 2000.03.03 0 0 233
Most esett le az állam és nem találom sehol. Mély döbbenet. Úgy látszik rossz helyen lakom és Tapolca a Magyar Star Trek Mekkája :)
weirdo Creative Commons License 2000.03.03 0 0 232
Hali!
Olvasta valaki az "Antimatter"-t? DS9 könyv, kutya jó. Bajorán és ferengi terroristák (vagy inkább kalmárok) lenyúlják a Bajor által épített első UFP hajó antimatter készletét és uzzzzzzzzzsgyi a Gamma kvadráns, eladni. Sisko, Odo, Dax utána.
Két éve 395-ért vettem Tapolcán, azt sem tudták, mit adnak el, vele együtt még kb 5-6 novella, egy TNG komplett epizódismertető (kb 700 Ft) meg egy ST Enciklopédia (ez is 700). Na, méghogy nem nyomják a treket Mo-on.... Erre tegyetek matricát!
w
zsurmi Creative Commons License 2000.03.03 0 0 231
Az adat a 100000 nézőről nem hiteles. SZVSZ nincs hiteles adat, mindent lehet vitatni.

Ha 1 millió TV néző nézi a "Helyszíni szemlét az RTL-en" (ma olvastam a Nepszabiban), akkor 100e feletti nézőszáma TV3-nak igazán nem sok, sőt inkább több!

Mindez SZemélyes Véleményem SZerint.

Előzmény: Galen (230)
Galen Creative Commons License 2000.03.02 0 0 230
Üdv!

Zsurmi, ez a 100-200 000 néző hiteles adat? És a tényleges nézőkre vonatkozik?

noimporta Creative Commons License 2000.03.02 0 0 229
Segítség! Ha van köztetek olyan nagylelkű emberke, akinek megvan a TOS-ból a "The Trouble With Tribbles" és a DS9-ból a "Trials and Tribble-ations", és hajlandó lenne átvenni nekem, akkor kérem, emilezzen, hogy megbeszélhessük a részleteket! Sikerült felcsigáznom iránta egy vágónak készülő ismerősöm érdeklődését, de csak most, hogy már rágja miatta a fülemet, vettem észre, hogy valamelyik drága családtagom sikeresen letörölte mindkét részt... Természetesen küldenék kazettát és a postaköltséget is állom visszafelé is! Előre is köszi!
gabcus Creative Commons License 2000.03.01 0 0 228
Csatlakoznék Zsurmi hozzászólásához és egy cseppet ki is egészíteném. Szerintem hazánkban nem csak azért nem lehet nagyobb példányszámban sci-fi könyvet, így trek könyvet is kiadni, mert nincs rá érdeklődés. Mint ahogy azt írtad Galen elég sokan rajonganak vagy legalább érdeklődnek a téma iránt ergo megvennék a kiadványokat ha tehetnék. Miért nem tehetik?
1. Ahogy azt Zsurmi írta nem igazán jut el hozzájuk sem a hír, hogy megjelent valami, sem maga a kiadvány. Ebben tud és akar is a klub segíteni.
2. Nincs rá pénzük. Ez akármennyire is közhely mégis igaz és ez okozza számomra a nagyobb problémát.
Vegyük csak az ideális állapotot, nevezetesen a korábban leírtak alapján meggyőzzük a csatornákat a sorozatok vetítéséről. Hurrá! Ezek után azért egy kicsit szkeptikus vagyok, mert hazai átlagkereseteket figyelembe véve nem biztos, hogy tömegesen rohannák meg a boltokat pl. 8000 Ft-os polóért. Ez a gond már a könyveknél is fellép, hiszen az alacsony példányszám miatt az ára kellően magas. Mindez fokozottan igaz a videóra, amit jó magyar szokás szerint inkább másolunk. Nem minősítés akart lenni, Én is ezt teszem általában, mert a kb. 5000 Ft-os árat még sajna nem engedhetem meg magamnak.
Szóval a helyzet nem egyszerű, mégis optimistának kell lennünk! Az minden esetre igaz, hogy ha a klub létszáma és ezzel az igények is megnőnek, akkor a fogyasztói árak is változnak (ellentétes arányban).
A klub szerepére vonatkozó észrevételeket köszönjük. Mindenképpen sok igazság van az észrevételeidben, a kérdés csak az, hogy mit lehet belőle megvalósítani. Nem szeretnék részletekbe menni, de ahhoz, hogy a klubbot komolyan vegyék első sorban önnálló jogi személyiségnek kell lennie, ami jelenleg nem áll fenn. Ez ügyben már el kezdtünk dolgozni, de konkrét eredmény még nincs. Itt elsősorban nekünk is gazdasági megfontolásokat kell szem előtt tartanunk. Még folynak a számítások (ez most lehet, hogy túl beképzeltnek tűnik) és hamarosan eredményük is lesz. Addig is megteszünk mindent, ami erőnkből tellik.
Előzmény: Galen (226)
zsurmi Creative Commons License 2000.03.01 0 0 227
Ma magyarországon a kiadók scifi témában 1-2 ezer példánynál többet nem adnak ki. Ennek több oka van, a solaria listán nemrég tárgyalták ki a témát...

A terjesztői hálózat katasztrofális, ha kiadnak egy könyvet nem biztos, hogy eljut vidékre is. Nem biztos, hogy a boltok rendelnek belőle, hátsó polcra kerül stb. Elvétve lehet látni boltokban scifi könyvet.

Erősen lecsökkent a 90-es évek elején a vásárlóerő, minden ide vezethető vissza.

Ahogy kivettem a kiadók erősen tartják monopóliumukat, nincs igazi verseny (ahogy szokott errefele lenni).

SZVSZ a vásárlók igénye nem találkozik a kiadók/erjesztők által megjelentetett irodaloméval.

A klub egyébként többször reklámozta tagjainak a megjelenő trek-es témájú cuccokat. Az FC videokazettára talán 20-30 rendelés érkezett. A Mobius tulajdonosa szokta árulni a könyveket, egyszer azt mondja, kb annyi fogy el, mint ami a klubban elfogy.

Szerintem ha az a kb 100-200e TV3 néző nem jelentett komoly vásárlóerőt a hírdetőknek, akkor a feltételezett 10e trekker (ebből mondjuk ideális esetben 1-2e klubtag) hogy lenne az? Az a gond, hogy meg is kell győzni a kereskedőket.

Évekig tartó folyamat, mire javulhat a helyzet. Ehhez mindenképp kell, hogy 1-2 sorozatot leadjanak nézhető időpontban.

Próbálkozni kell, de sok reményt én nem fűznék a dologhoz. Rossz a magyar klíma a Star Trek-hez.

Előzmény: Galen (226)
Galen Creative Commons License 2000.03.01 0 0 226
Üdv!

Sajna elég sokáig nem volt alkalmam benézni a fórumra, de örülök, hogy már 200 felett vagyunk.
Leginkább Gabcus felvetésére szeretnék reagálni, mert eszembe jutott valami, ami többé-kevésbé összecseng az ötletével.
Az a bizonyos első lépcső: (Nem vagyok klubtag, de én is rájöttem, hogy fontos lenne egy
komolyabb taglétszámú klub)
Előszöris, én egyáltalán nem tartom utópiának az "ezres" klubot. Fogalmam sincs, pontosan
hány trekker van itthon, de szerintem a legalsó elképzelhető szám is 10 000 körül lehet.
Persze nyilván nem lesz mindenki klubtag, de egy kis átalakítással szerintem a hazai
trekkertársadalom nagy részét be lehetne szervezni. Mire gondolok?
A rajongók -a szerény létszám ellenére- igenis komoly VÁSÁRLÓERŐT jelentenek.
Márpedig ez az, ami érdekli a hazai cégeket, és nem a mi megható érveink a sorozat
értékeiről. Szóval, arra gondoltam, miért ne lehetne a klubon keresztül trekes
dolgokat vásárolni. Vegyünk egy példát:
Gondolom elég sokan olvasunk mondjuk trek könyveket. Ha jól sejtem, jelenleg egy
kiadó kb 4-5000 példányban jelentet meg könyveket (persze vannak könyvek, amik
10000 körül vannak.) Képzeljük csak el, hogy mondjuk a Möbiusnak a klub a tagokon keresztül
már a megjelenés előtt pl egy 3000 példányos előrendelést lead. A Möbius már enélkül
is kiadogat ugye néha könyveket! A kiadónak ez óriási nyereség lenne, hisz szinte
rizikó nélkül jelentethetne meg könyveket, mi, trekkerek pedig így olyan regényekhez
jutnánk, amit a kiadó sosem mert volna megjelentetni, félvén a bukástól.(pl. DS9)
Mi nyernénk vele (kényelmesen tudnánk vásárolni, esetleg kisebb kedvezménnyel),
a Möbius jól járna, a dolog szerintem működne.
Ugyanígy biztosan sokan vennének filmeket VideoCD-n,VHS-en, DVD-en stb, vagy esetleg
PC játékokat,stb.
Egyébként én Pesten egyetlen helyen tudtam eddig trek-könyveket venni, de már az a
bolt is megszűnt, úgyhogy emiatt is nagy könyebbséget jelentene egy ilyen vásárlási
lehetőség.
Tovább megyek: a vidéki trekkerek még nehezebb helyzetben lehetnek, pedig ők is
biztos szivesen vennének dolgokat. Nekik különösen sokat jelentene
ha postán rendelhetnének pl. szinkronizálatlan filmeket.
És éppen ők azok, akiknek nem igazán van alkalmuk a találkozókra eljárni, ergo
nagy részük nem klubtag. Ez lehetne a lehetőség, hogy az elszigetelt
trekkiek is bekerüljenek a vérkeringésbe.

Összefoglalva: létrejöhetne egy klub, amibe mindenkinek megérné belépni, így szerintem
valóban komolyan megduzzadna a létszám. Egyes cégek a klubon keresztül komolyabb
megrendelésekre számíthatnának, tehát már nem nézhetnének minket levegőnek,
úgyhogy sokkal jobb esélyeink lehetnének a TV-éknél.
Nyilván nem megy a dolog ilyen simán, de már az is sokat számítana, ha nem kéne
az embernek a fél várost felhajtania egy könyvért.

Asszem kicsit hosszú voltam, és lehet hogy mindez kissé utópisztikusnek tűnik, mindenesetre
kiváncsi vagyok a reakciókra.

És még valami, Kira a When it Rains-ben, amikor felvette a csflotta egyenruháját,
megdöntött minden csúcsot, amit a trek-hölgyek valaha is felállítottak. Szegény Jadzia foroghat a sírjában, de Kira most fényévekkel veri őt. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!