Magamról annyit, hogy a Liszten végeztem jazz-zeneszerzés szakon, előtte egyházkarnagy szakon végeztem Szombathelyen, és zenetanár vagyok. Épp várom a szerelő ember válaszát, hogy rendberakja a Hammondomat és a leslie-koppincsomat . Velem az a bibi, hogy Bp-től 60 km-re lakom. Konkrétan jazz zongoratanárt keresel? Vagy inkább orgonáláshoz kellene?
Eladó L100+leslie: Nem tudom milyen, de ha preamp II van hozzá akkor igazi 760-as lezlinek kell lenni................................(A lezlikbe nem tettek előerősítőt, külön van egy könyvméretű dobozban. Viszont a régi orgik nagyon nagy jelet adnak ki, meg általában hangszórójellel szokták a lezlivégfokot meghajtani. A legtöbb régi orgona típustól függetlenül szekrényes, hangszórós volt és a gyártónak eszébe sem állt vonalkimenetet tenni bele. Így a legegyszerűbb volt a hangszórójelet használni.)...................... Létra: 1-L100 - hozza már a sima Hammond hangot. 2-M100 szintén, de sikít a scannervibrátója is. 3-M3 mint előző szintén, de jó játszani a waterfall billentyűzetén és a "szabványos" felületén. 4-E100 Már nagy orgona. Mindkét manuálon 2×5 oktávban végig hozza a Hammond hangot. Scannervibrátó és foldbackelt!!!. Perkáját vissza kell "butítani" a klasszikus koppanásra. Billentyűzete viszont nem waterfall. 5-A100, B3, C3, D100, RT3 Csak formai különbségek. Dinamikában verhetetlen mint szintik közt az eredeti minimúg..........................Aki Pesthez van közel, csak egy telefon, bármikor szívesen látom. 20 347 9517 csőőőőő
.----------------------------------
Foldback: F# után a fölső két és fél oktávban hiányoznak a regiszerek, itt a 91-ik, utolsó hangkerék. A kicsiknél itt elnémul a magas. A nagyoknál ha egy oktávval lejjebivel is, de vissza van csatolva a megfelelő hang a fölső 5 regiszterben és végig kiegyenlített a hangkép. Szóval az alap blueseos 888000008 beállítás kézibasszussal csak nagy Hammondon játszható le.............................................. Zenekarba basszer mellé, főleg perkás beállítással elég a spinet. Egy jó még a kicsiben, rákényszeríti az embert hogy megtanuljon lábbasszussal játszani. Engem pl. Lord M3-asa:-)
Hajra akkor, gyozd meg faterodat valahogy, es a lemezvasaralsnal meg igazi Hammond-ot is hallhatsz:-)
Tehtube koma: hallgatom a Doggett- prelude to blues lemezet......azert ez a 21 H Lacika nagyon ott van...., kell ez a lassu , csak neha neha nem de!??:-)
Jo ez az egysebesseges regi amerikai Leslie....igazi autentikus....es a Sam Paglia is......ki gondolta volna...:-)
Az az igazság, hogy még soha nem láttam testközelben valamilyen Hammondot. (A legközelebbi egy Cry Free koncerten volt a Wigwamban, de az csak Suzuki volt, XB-1) Szívesen kipróbálnám az A100-at, csak apámat rá kéne beszélni hogy elmenjünk, és persze kipróbálnám a boltot is :)
Bocsi, a kerdesedre nem valaszoltam:
volt mar tobb tipus is nekem, es L102-sem is volt, ami detto tulajdonkeppen....jo volt, igazi orrhangja volt, szepen kapart, de mar egy mas ketagoria boldog gazdaja vagyok, Tehtube szaktars nagy segitsegenek koszonhetoen!
A jelenlegi osszeallitas, egy amerikai A100 ami egyenloa B3-al, es egy klasszikus, nagy meretu Solton 2 rotoros Leslie....
Erre jarsz Kecskemet kozeleben, ne feledd, johetsz kiprobalni, es korulnezni Hammond orgonas zenek ugyeben is:-)
Victor Audio, a cimet mar Jon Lord le is irta....kulon koszonet Neki a reklamert!:-)
Az attol fugg milyen allapotu....egy L100 a legolcsobb csoves, hanggeneratoros Hammond..., ha le van strapalva, es a Leslie is mondjuk egy olcsobb europai...akkor nem bitos, hogy olyan kedvezo az az ar....de jol hangzik.....
Ki kell probalni...lehet jo az meg attol....
Hammond mindenkinek!!!:-)
Tegnap voltam Laurens-nél, állati motyója van. Gondoltam, hogy nagyon jó lehet egy ennyire nyerő cuccot kipróbálni, de minden elképzelésemet felülmúlta. Hogy lehet egy 62-es orgona olyan állapotban, mint amit akár tegnap adtak ki a gyárból? :-)
Sajna a Leslie, amit tegnap megnéztem, csak egy Allsound volt. Pedig volt esély arra, hogy eredeti lesz. Azért nem tudok szomorkodni annyira miatta. Inkább beállíttatom az orgonámat a Norbival.
Aki esetleg kíváncsi a 351-es lezlimre a captain-foldback-on megnézheti a decorator leslies-nél. Nekem a talán világ összes lezlijéről van valamim, legyen az amerikai, európai vagy ausztrál. Ha érdekel valamelyik, szólj. A klasszikus nagyok: 122, 122rv, 142, 145, 147, 147rv, 251, 351, 222, 222rv, 247, 247rv. És ha nincs az első számjegy, akkor 1966 előtti egysebességesek. (plusz Jimmybácsi kedvence a 21H és 31H) A 2-3-assal kezdődőek fekvőlezlik, de ugyanakkorák. A 142, 145, meg alacsonyabb méretű ugyanazon beltartalommal. Az rv-reverb.
Huuu, 4-en.....hogy fogunk elferni a boltban.....annyira nincs hely a nagy Hammond-tol....:-), sebaj, majd kirakjuk a a bolt ele a Leslie-t, ha mas nem....:-))Gyertek nyugodtan...., reg jartal mar...., egeszen pontosan az elso igazi Hammond-om bucsuztatasanal...:-)
Ha nem megy a lassú sebesség: szedd szét, olajozd meg. Lehet, hogy kell a relén is finomhangolni egy kicsit. Az én DC-100-asom is ezt csinálja mindig. Sajna, minden koncert előtt ápolgatni kell... lelke van neki is.
Hol lehet utánanézni mindenféle Leslie-nek (nem másolatoknak, hanem eredeti márkjúaknak) a neten, hogy több paramétert is megtudhassak (lehetőleg a Lesliek képeivel is), annak, amit ma nézek meg?
Bocs, de halódik a windowsom, ezért kezdte kiszedni javításnál a betűket. A 220 voltos kapcsoló ment szét. A Hammondból pedig egy oktán foglalatos egyenirányító cső hiányzik(5Y3).
Ma jövök hozzád délután. Ha minden igaz, szerzek egy gyári Leslie-t, de nem a faborításút, hanem valami ezüstös csodát. Valami 8088-as, vagy ilyesmit regéltek, de nem értenek hozzá.
Szeretem a Dynacord DC200-at hozzá, de recseg időnként (néha nagyon hangosan és kikapcsolás után is, ha nem veszem le a hangerőt és a mély hangszínt), a 220 voos kapcsolója bedöglött, és az alsó dobnál nem akar menni a lassú sebesség.
A Hammondomnak annyi a hibája, hogy hiányzik egy cső belőle, így is szól, de nem szól a reverb csatorna. Amásik, meg hogy megkókányolták annakidején, az oldalán egy lyukat fúrtak, és abból jön ki egy régi szürke vezeték. Sajna a mostani kivezetéssel zajos a drága, de meg fogom javíttatni mindenképp.
Egy M102-nek azért kell úgy szólnia mint egy M3-nak, hiszen egy szervízkönyvben is vannak. AZ M3-as meg állatul szól. Ha ez mégsem, szerintem nem a lezli a hibás. Inkább rossz helyről, rosszul jöhet ki a jelcint. Kecskeméten van ennek tudora (Norbi), fel kéne keresni. Az a Dynacord ha a DC200-as, akkor elég állat, azzal nem lehet hiba (kivéve persze ha hibás:-)...............A Phillipsre, Dimplére jelentkeznék. Ha félretennéd.......köszi.
Eppen a Roy Phillips szol koma....igaz tegnap ota csak ez szol a cd jatszomban......amint meghozta a postas a londoni pukkantos boritekban:-))
Hammond-os cuccok vannak a javabol...Nice is ha kell, es a Double Dimple megvan persze....az meg jo lemez Toluk.
Na kivancsi leszek arra a csoves faleslie-re en is...., mert a Solton-nal ugy szolok most, hogy neha megijedek, hogy mogottem, mintha Jimmy bacsi hangolna:-))
Nem gondoltam volna, hogy kozelebb mint Tiszakecske pl, van egy igazi Hammond orgona Leslie-vel.....Taborfalva vagy merre is....., nem piskota..., fel is hivtam a Krisztian-t, es mint kiderult , innen Kecskemet-tol egy kopesre vette az M102-jet...Lajosmizsen:-))))
nem vagy megelegedve a DC 200-al...pedig az egy klasszikus meretu Leslie.....jo am az....vagy nagyon csoves, faladat akarsz?....nem olcso am ...., szinte mint egy Hammond annyi...vagy meg.....
1377: nagy, rózsaszín betűkkel. Alább telefonszám is. ................................................................M102 szép kis hangszer, gratula. Visít a scannere? Erős chorus/vibrato. Milyen a kimenete? Honnan van kihozva a jel? Hangszórókimenetből műterheléssel vagy az előfokból? Gondolom pad is van hozzá. Nemrossz egy Dynacord leslie sem. Persze ha kétrotoros. Olyan (DC100, DC200), vagy alul csak állóhangszóró szimulációval (DC300)? A boltban a B3-as is német lezlivel megy és gyönyörűen. Ámbár egy drága csöves falezli:..........................................hmmmmm...............................................jövő héten meglesz rá a válasz. Addigra készül el az enyém is, a 351-es. Harangozó Mihály, az Omega technikusa most fejezi be hosszúra nyúlt projektem, a régi kétsebességes lacikát háromsebességesre alakította tirisztoros motorvezérléssel (fast/slow/stop). Előerősítőt tett bele hogy a VK7-em jelszintje is meghajtsa. Ja meg a modern 11-es aljzatra lett alakítva, hogy a mai digitális klónok is minden gond nélkül megbírkózzanak ezzel az öreg 60-as évekbeli csöves laci meghajtásával, fedélzeti vezérlésével. Ez a leslie megegyezik a 147-essel, csak van egy második kisebb erősítő is benne a zengetett és egyéb hangoknak. És fekvőlezli. Harangozó Misi veterán Hammond és minden zenekari berendezés szervizese. Ha valakinek ilyen gondja van, forduljon hozzá bátran, biztosan jól jár. Bp. VI. ker...................................Laurens! Most kaptam ellátmányt. Van e Triumvirat Dimple, meg Nice sorlemezed, meg Roy Phillips :-)???
Csak nemrég leltem erre a remek fórumra. Magamról annyit, hogy Kecskemét közelében lakom és keresném más közei Hammondosok ismerettségét. Ja és van egy M102-es régi (68 körüli, még gépkönyvet is adtak anno hozzá) csöves meg motoros jószágom. Van hozzá egy Dynacord-lesliem is hozzá. A kérdésem az, hogy mennyiért vesztegetnek mostanság egy igazi régi Leslie-t. Az orgonáról annyit, hogy egy templomban akadtam rá, és legalább 10 év után adták el nekem (természetesen gyönyörű állapotban), mert már látták a Fender zongimat, meg a többi ketyeréimet. Eléggé szeretem ezt a szekrényt a szobámban, de nem vagyok biztos benne, hogy az igazi dög egy utánzat leslie-vel is ugyanolyan jó lehet.