Keresés

Részletes keresés

hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2556

Próbálkozz az átéléssel. :)

Előzmény: Vik 23 (2554)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2555

"alig várom, hogy legyen végre őszibarack"

Meg cseresznye is, jaj de jó is lenne. Azok a szép nagy lédús őszibarackok, meg a sárgák is.

Előzmény: hadd ne (2550)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2554
Hát... nem tudom. Valahogy még nem érzem a vértanúság árnyékát sem.
Előzmény: hadd ne (2553)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2553

Hrrrr. Hrrrrr.

Ennyi elég lesz? :)

Előzmény: Vik 23 (2552)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2552
Légy szíves!!!!!!! Az olyan jó lehet. De azért keresztre feszíteni nem kell!
Előzmény: hadd ne (2551)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2551
Üldözzelek egy kicsit? :)
Előzmény: Vik 23 (2547)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2550

Teljességgel normális.

Mindenkit - engem is - nagyon bánt, hogy tökéletlen, mittudom én korpásodik a haja, fogkő van a szájában, idősödik.

Éppen ezért azt a tényt, hogy az idő sajnos nem csak úgy múlik, hogy most 12 óra van öt perc múlva meg 12 óra öt perc lesz, hanem úgy is, hogy mi magunk is elmúlunk ebből a világból, valahogyan nem szeretjük tudomásul venni.

Számomra nyilvánvaló egyébként, hogy én magam halhatatlan és tökéletes lennék - aki nem érti a humoromat, az most egy kicsit ne olvasson - ha

- a mamám rendesen etetett volna (ha tápszerrel, akkor anyatejjel, ha anyatejjel akkor meg tápszerrel)

- ha az orvosok helyesen kezelték volna a megfázásaimat

- ha nem lettem volna mumpszos

- ha nem ittam volna kólát

- ha tinédzser koromban a bőrömre nem antibiotikumot kapok

- ....

- és ha a nagymamámnak kerekei lettek volna.

Szóval én iszom noni-t (a fene sem tudja minek! :) ) meg aloe vera kivonatot, reggelire almát eszem banánnal - alig várom, hogy legyen végre őszibarack! - eszem sok májat, mert romlik a szemem és abban reménykedem, hogy nem  fogok megvakulni és nem szeretem az orvosokat túlzottan, mert ha oda kell mennem, akkor nem vagyok túl jól - bár maga az orvos erről nyilvánvalóan nem tehet, sőt arról sem, hogy minden évben öregebb leszek ... :)

... és kicsit még a csodában is hiszek - végülis a Mikulást is elhittem egy darabig és tényleg miért ne létezhetne - de már nem annyira, hogy tűzzel vassal kényszerítsem magamra (pláne másokra nem) a csodát állítólag előidéző szigorú rendszabályokat, amiket úgysem lehet betartani, mert akárhogy is nézem - emberből vagyok, s mint ilyen, esendő és halandó is...

Előzmény: azul (2546)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2549
Talán azért mert te nem akarod megmagyarázni az orvosoknak, hogy mit gondoljanak.:-) Egyébként szerintem sem állnak hozzá negatívan.
Előzmény: Vik 23 (2547)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2548

Az antsz oldaláról, ott is megnézhetitek:

http://efrirk.antsz.hu/down/kulso/kozegeszsegugy/kornyezeteu/desztillalt_viz.htm

A lényeg:

Veszélyes lehet a desztillált víz fogyasztása?

Igen, sőt akár az életveszélyes állapotot jelentő, úgynevezett vízmérgezés is előfordulhat. Nagyfokú izzadás esetén a szervezet a kiválasztott vízzel együtt, jelentős mennyiségű ásványi sót veszít. A desztillált vízzel történő folyadékpótlás ilyenkor – só bevitel hiányában – a szervezet ionegyensúlyának gyors felborulásához, gyengeséghez, fáradtsághoz, fejfájáshoz, majd izomgörcsökhöz, szívritmus zavarokhoz, akár szívmegálláshoz és halálhoz vezethet. Kevésbé drámaian, de ugyancsak az ionegyensúly felborulásával károsítja a szervezetet, az úgynevezett desztillált vizes böjt. Természetesen a desztillált víz akár évekig tartó fogyasztása sem jelenthet egészségügyi kockázatot, ha közben az ásványi anyagoknak a táplálékkal történő megfelelő beviteléről is gondoskodunk, azonban ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a különböző ásványok felszívódása a folyékony, a szilárd halmazállapotú táplálékból, valamint a tablettákból, drazsékból nem azonos módon, időben és mennyiségben játszódik le. A felszívódással kapcsolatos ismeretek híján a vízből hiányzó anyagok pótlása optimálisan nem mindig oldható meg.

Előzmény: Jablko (2538)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2547
Amikor Stoner meg Tomi állandóan arról beszél, hogy őket mennyire nem értik meg, és mennyire üldözik, mindig elcsodálkozom, hogy engem nem üldöz senki a vegetariánizmusom miatt, és az összes orvos, akivel találkoztam az elmúlt 15 évben, rábólintott arra, hogy nem eszem húst. Hogy lehet ez? Csak a "kiválasztottak" üldöztetnek az "aljas húsevők" által?
Előzmény: azul (2546)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2546
Komolyan azon gondolkodtam a hétvégén, hogy lehántva a bűbájt, erről az egész táplálkozási mizériáról, a maradék még volna-e elég érdekes, hogy ennyi követőt vonzzon? Mintha minden ami ellentmond a "hivatalos" orvoslásnak, azt a látszatot keltené, hogy az a tuti út. Aztán ha valamit akceptál az orvoslás, hogy na jó, legyen, végülis belehalni talán nem fognak felkiáltással, valahogy abban a pillanatban elveszti a hatásosságát, vége a földalatti mozgalomnak, a közös ellenségkép a sárba hullt, és vége a csodás gyógyulásoknak is egyszersmind. A fene se érti ezt.
Előzmény: hadd ne (2545)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2545

OFF

Rendesen eszem - húst is :) -, nem vagyok éhes és így van türelmem is. :)

ON

Előzmény: Aiiaiiyo (2542)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2544

"Nem a cékla hasznossságát akartam kétségbe vonni, hanem az emberi hiszékenységre és hülyeségre hoztam példát. "

Én sem azt vontam kétségbe, hogy kétségbe vonod a cékla hasznosságát, nnaa:-), ez is csak érdekesség volt. Úgy látszik ma kevésbé vagyok vicces hangulatban:-)

Előzmény: Vik 23 (2541)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2543
Direkt kiemeltem, hogy keserű manduláról van szó, és csak érdekességnek szántam.:-) A desztvíz pedig igenis ilyen hatással bír. Nem úgy hat, mint a sztrichnin, nem dobod fel a talpad rögtön. A szervezet ozmózis háztartását borítja meg, hosszútávú hatásokkal, de utánagondolva ez logikus is lenne némi hozáértéssel. Ilyeneket leírni nagyon nagy felelőtlenség a részetekről. Szégyelhetitek magatokat:-(( Nézzetek utána, mert nagyon csúnya dolgokat okozhat amiket ajánlotok. A magam részéről tisztában vagyok vele, hogy hogyan lehet desztvizet inni, és nem is halnék bele, s valószínűleg elkápráztatnám a közönségemet, de nem viccelek ilyesmivel. Részemről például be mernék venn öt gramm ciánt, ellenőrzött körülmények között, és túlélném, mert tudom mit csinálok, de hogy ezt ajánlgassam, az olyan rossz vicc lenne, mint a szupermenes, ugye ismeritek?
Előzmény: Jablko (2538)
Aiiaiiyo Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2542

OFF

neked hogyan van ehhez turelmed? ezt komolyan kerdezem.

ON

Előzmény: hadd ne (2531)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2541
Nem a cékla hasznossságát akartam kétségbe vonni, hanem az emberi hiszékenységre és hülyeségre hoztam példát.
Előzmény: azul (2540)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2540

Hát igen, sajna igazat kell adjak.

Egy kis reklám a céklának. A lengyelek nagy tömegben fogyasztják, és a gyomor-bélrendszeri daganatok lényegesen kisebb számban fordulnak elő náluk, mint a céklát nem ily menyiségben fogyasztóknál, de hogy három lábuk lenne arról még nem hallottam. Nem bír eszembe jutni a vegyület neve ami felelőssé tehető a rákmegelőző hatásért, és most linket sem keresek, úgyhogy fogadjátok kétkedéssel nyugodtan:-)

Előzmény: Vik 23 (2536)
Jablko Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2539

Itt nem a keserű manduláról van szó, mert azt tényleg tilos enni.

Előzmény: azul (2537)
Jablko Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2538

Iható, csak az ember ne  mulassza el belepakolni a szükséges sókat, különben feldobja a talpát. Akkor is így van, ha xy-nak sikerült átverni egy-két nem eléggé körültekintő egyetemistát. Azt ajánlani bárkinek, hogy igyon desztvizet, szerintem kimeríti a gondatlanságból elkövetett emberölés kritériumait, bár jogászok nyugodtan cáfoljanak meg.

Én egy hétig ittam, mégse dobtam fel a talpam. Most nincs időm beszerezni, csak azért hagytam abba.

Paul Bragg: A böjt csodája. - Külön fejezet szól arról, hogy miért is igyunk desztillált vizet.

Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai - Desztillált víz kúra. (21 napig)

Mazdaznan könyvek, stb.

Soroljam még? Őket is emberölési kísérlettel gyanúsítod?

Jó olvasgatást.

Előzmény: azul (2530)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2537

"mandula (rékellenes cián, kálcium, E vitamin, zsírsavak, fehérje)"

Épp tegnap olvastam, a KESERŰ mandulából 10-12 db letális egy gyermek számára, felnőttnek kb 60 db kell, bár kötve hiszem, hogy bárki megbír enni belőle ennyit.

Előzmény: Stoner (2523)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2536
Ha már az egyetemisták átveréséről van szó (és mert ez a topic úgyis valami őrült irányba ment el), leírok egy igaz történetet:
Néhai ELTE-hallgató koromban egy kivétellel minden csoporttársam mélységesen és vakon elhitte azt az egyik őrült bulvárlapban megjelent történetet, hogy egy amerikai nőnek egy évi céklaléivástól kinőtt az évekkel korábban elveszített lába. A nagyeszű bölcsész-lányok hosszú ideig buzgón itták a céklalevet, mint minden betegség és baj egyedüli gyógyítóját. Nem tudom mijük nőtt ki tőle, de az eszük biztosan nem. Ez idő alatt velem és a másik lánnyal, aki szkeptikusan fogadta a lábkinövési-ügyet, hónapokig nem beszéltek.
Ez jutott eszembe a magyar egyetemi hallgatók szellemi színvonaláról.
Én semmin nem csodálkozom, ami ebben a topikban eddig megjelent.
Előzmény: azul (2530)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2535
Végülis így is úgyis ugyanazt eszed, csak a halmájolaj gyógyszertári cuccos, a halmáj meg nem.
Előzmény: hadd ne (2534)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2534
Szerintem az egyik maga a máj, a másik meg a belőle készült kivonat, de ha bárki úgy gondolja, hogy ez nem tartható, nem fogok vele ellenkezni.
Előzmény: Vik 23 (2528)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2533
Szerintem itt a halmájolaj ténye a lényeg, egyébként nem ugyanaz. Borzasztó büdös (szerintem), na és az állaga sem éppen az a kívánatos dolog az ember szájában. Van viszont valami magisztrális készítmény, ami ízesített, és kevésbé visszataszító, ha már nagyon muszáj.
Előzmény: Vik 23 (2526)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2532
Tegyél hozzá egy kis őrölt mogyorót, isteni finom! :)
Előzmény: bokor (2522)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2531

Tőlem.... azt csinálsz amit akarsz, én a te hozzászólásaidra a jövőben nem fogok reagálni. Ennek többek között az az oka, hogy jónéhányszor igen udvariasan kértelek, hogy forrásmegjelöléssel együtt írd le azt amit mondasz lásd pl. amerikai börtönök, bonobók étkezési szokásai, tej és tejfogyasztás, stb.

Vártam, ugyanis alapos ember vagyok, és nem szeretek csak úgy kóklernek minősíteni valakit.

Nos mindeddig nem tettél semmit azért, hogy az általad leírtakat ne tudományos fantasztikumnak minősítsem jobb esetben, rosszabb esetben pedig végtelen egoizmusnak, ami részedről így hallik át a monitoron: "Íme, itt vagyok én Stoner, az egyetlen igaz hit tudora, kövessetek, aki nem teszi, az civilizált barom, stb." most nem írom ki, egyszer már csináltam egy gyűjteményt a stílusodból.

Tegnap este beraktam három dolgot, ami megfelel annak, hogy tényként kezeljük:

- objektív, mert széles körű kutatásból és nem extrém vega urbánus legendából, titkos, csak a "beavatottak" által ismert san antonio kutatásokból származik

- tudományos, mert tényekkel alátámasztott

- vitatható, mert kérdéseket is feltesz és nem dogmákat hangoztat....

ezen kívül még érdekes is.

Nos, azt gondolom, hogy azon kívül, hogy bicskanyitogató stílusod van, nem vagy túl szimpatikus, márcsak azért sem amit a kutyáddal tettél, egyetlen egy extrém, végletes nézetet tükröző állításodat sem vagy hajlandó alátámasztani, bár állítólag sokat olvasol ilyesmiről ... több mondanivalóm nincs számodra.

Szóval tényleg azt csinálsz amit akarsz...

A fórum publikus.

Előzmény: Stoner (2521)
azul Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2530

Ha sületlenségeket akarsz olvasni, nyugodtan szemezgess a saját és biológiából alulkultúrált társaid irományaiból. Mivel azonban így is mulatságosnak találtad, ami belegondolva szerintem csöppet sem az, nem fárasztom magam a szmájli kitételével. Viszont érdemben azért néha hozzászólhatnál akár, pro- akár kontra-. Miután ez itt nem a boruljunk a vegetáriánusok kebelére, és vegyünk be minden marhaságot topik, talán nem olyan nagy gond ha valaki ellenvéleménnyel él? Nyugodtan tedd ezt te is!

Citromkérdés.

Nem hagyott nyugodni a dolog és rákérdeztem  egy dietetikus ismerősömtől, hogy milyen étel is az a citrom, a válasz sommásan:  "A citromos dolgok SAVAS kemhatasuak es nem lugositanak. " Persze ez is csak egy vélemény, és nem kell elhinni, főként, hogy az agymosott tudományos oldal képviseletében hangzott el.

Desztillált víz:

Iható, csak az ember ne  mulassza el belepakolni a szükséges sókat, különben feldobja a talpát. Akkor is így van, ha xy-nak sikerült átverni egy-két nem eléggé körültekintő egyetemistát. Azt ajánlani bárkinek, hogy igyon desztvizet, szerintem kimeríti a gondatlanságból elkövetett emberölés kritériumait, bár jogászok nyugodtan cáfoljanak meg. A kolloidezüsttel is vannak problémáim, mivelhogy erős dezincificiens, utána kellene néznem, hogy hol hat pontosan, de első megérzésre nehézfémként nem a hosszú élet záloga túl gyakran fogyasztva.

Előzmény: transzmoha (2510)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2529
Igen, én is úgy tudom. Sőt azt hiszem nekem is ennem kellett, nagyon rossz az íze :)
Előzmény: anyabanya (2518)
Vik 23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2528
Persze. Csak az egyik folyékony, a másik meg szilárd. Mármint halmazállapotilag. Nem?
Előzmény: anyabanya (2527)
anyabanya Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2527
Állitolag összetevöiben igen (ezt élelmiszervegyész anyám állitja itt mellettem)...
Előzmény: Vik 23 (2526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!