Keresés

Részletes keresés

toki Creative Commons License 1999.05.08 0 0 498
Belatom, igazad van. Az F-15 I eseteben. Azonban az F-18-al szerintem egy 29-es azert felveszi a versenyt. Ja, a Maverickben is igazad van, a Phoenixre gondoltam.
Előzmény: Zosti (497)
Zosti Creative Commons License 1999.05.08 0 0 497
"eleg furcsa a logikad. En azt irtam hogy toloero/ tomegero aranyban mulja oket felul. Ebbe te belekotottel hogy
butasag ezt allitani, utana meg azt irod hogy ez egy a sok adat kozul. Most akkor letagadod hogy ez igaz vagy nem?"

Szerintem felreertettel valamit.
Tehat ujbol:
A MiG-29 nem a vilag legjobb toloero/tomeg aranyu vadaszgepe, kovetkezeskeppen NEM IGAZ az allitas, hogy BARMELYIK amerikai vadaszgepnel jobb erteket tud felmutatni. Az elobb mar hoztam egy peldat, de hozhatok masikat is ha akarod.
Folytatom:
Azt is mondtam, hogy ez csak egy adat a sok kozul:
Ez igy van!
A toloero/tomeg arany nem minden: vannak mas parameterek is, amelyek meghatarozzak egy repulogep manoverezo kepesseget.
Az egyik ilyen peldaul a gep feluleti terhelese, orsozasi szogsebessege, stb, stb...
Hiaba jo a toloero/tomeg arany, ha egyeb jellemzok tekinteteben nem tud jo ertekeket foelmutatni egy gep. (most nem konkretan a MiG-29-rol van szo!)
Remelem most mar eleg egyertelmu mire gondolok.

Tisztelettel: Zosti

Előzmény: toki (494)
Zosti Creative Commons License 1999.05.08 0 0 496
Most vettem eszre, hogy forditva irtam a Maverick raketat:
Termeszetesen nem fold-levego, hanem helyesen levego-fold raketa.
Innen ered a neve is: AGM-65 vagyis:
Air-To-Ground Missile

Bocs az elirasert.

Zosti Creative Commons License 1999.05.08 0 0 495
NEM mondanam, ha nem igy lenne, de az F-15 nem csak hogy labdaba rughat a MiG-29-ellen, hanem melto ellenfel. Emelkedokepessegben ma a vilag legerosebb tipusa az F-15. Egyebkent, ha mar itt tartunk, illo lenne arrol is beszelni, hogy melyik modifikaciorol beszelunk a gepek eseten, mivel a fejlesztes folyamatos volt mindket tipus eseten.A problema csak az, hogy mig a 29-es elso verzioihoz kepest a hajtomu toloereje nem emelkedett szamottevoen, addig a 15-os eseteben itt is jelentos elorelepesek voltak, es ez kifejezetten jot tett a gep teljesitmeny adatainak. Olyannyira, hogy az Izraelben rendszerbe allitott F-15 I a vilag jelenlegi legjobb toloero/tomeg
aranyaval buszkelkedhet a SZOLGALATBA ALLITOTT vadaszrepulok koreben. Azert szedtem nagy betuvel a fenti ket szot, mert termeszetesen vannak, es idorol-idore lehet is hallani tipusokrol fantasztikus teljesitmeny adatokkal, de nem szabad elfelejteni, hogy azok tesztpeldanyok, nem allnak rendszerben, a jovo szamara keszulnek.
Ezzel szemben az F-15 I valosag.
Nem tudom a Maverick raketat miert keverted bele a valaszodba, az egy fold-levego raketa es en egyetlen szot sem szoltam rola, mivel nem tartozik a legiharc fegyverzetbe.Ezert nem ertem igazan hogy melyik allitasomat furcsallod.
Es ha mar itt tartunk, az AGM-65 Maverick raketa letezik az F-16-oshoz rendszeresitve, egyszerre hat darabot hordozhat belole.Ha tudnam hogy kell, betennek ide egy linket egy szep fotohoz, ahol egy F-16 eppen egy ilyen Mavericket indit.
Arrol, hogy a ket szazadnyi F-18-as mennyire hatasosan tudna megvedeni szukseg eseten hazank legteret, nem szeretnek velemenyt alkotni, de azt szerintem belathatod, hogy a Papan allomasozo MiG-21-eseknel talan hatasosabban.(Bocs a papai fiuktol, a kritika a haditechnikanak szol es nem a pilotaknak!) MIndenesetre azt hiszem hogy ezek az amerikai gepek nem gyengiteni fogjak a legvedelmunket, tehat nem baj hogy itt vannak.
A vitanak meg egyebkent sincs ertelme, mert az allitas, ami szerint a magyar legiero gepei nem repulhetnek, es helyettuk majd az amik vedenek bennunket, teljesen alaptalan, hirlapi kacsa.Nem tudom ki volt aki elterjesztette, de alaposan folzaklatott vele egy par embert.Igenis repulunk, nincs tilalom, legfoljebbb korlatozasok lephetnek majd eletbe.Ilyen korlatozasok jelenleg is vannak ervenyben, peldaul az orsagunk folott tankolo B-2-eseket is amerikai gepek biztositjak a legterben, es amig a folyamat zajlik, addig a magyar gepek reszere reszleges legterzarlat van ervenyben biztonsagi okokbol.
Előzmény: toki (493)
toki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 494
eleg furcsa a logikad. En azt irtam hogy toloero/ tomegero aranyban mulja oket felul. Ebbe te belekotottel hogy butasag ezt allitani, utana meg azt irod hogy ez egy a sok adat kozul. Most akkor letagadod hogy ez igaz vagy nem?
toki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 493
Most nem ertem, akkor miben nem ertunk egyet? En a tavolsagi legiharcban valo gyengeseget nem is vitattam. Viszont ne mondjad mar hogy a 3-szor akkora tomegu F-15-os labdaba rughat kozeli legiharcban a 29-essel, jo? Az Amraam hatotavja kb. 40 km. Az AA-10-es ALAMO-B
tip. raketae is kb. ennyi.(Megjegyzem Maverick F-18, F16 tipusokon tudtommal nincs, foleg fantomon. Ugyhogy eleg furcsak az allitasaid) Nem hiszek abban hogy 24 F-18-as aztan annyira hatasosan tudna vedeni egy orszagnyi teruletet mint a papai es kecskemeti ezredek egyuttveve. Mindettol fuggetlenul az F-15-os egyertelmu folenyben van a 29-esel szemben tavolsagi legiharcban es vonatkozik ez a Tomcatre is. Es azt sem ketlem hogy muszerezettseg tekinteteben a MiG-29 A valtozatnal mindegyik jobb.
Előzmény: Zosti (492)
Zosti Creative Commons License 1999.05.07 0 0 492
Hello Mindenkinek!

Bocs a tolakodasert, eddig en csak kitarto (es csondes) olvasoja voltam ennek a forumnak, de toki gyerek sorait olvasva most mar en is szora emelkednek.
En nem tudom honnan szeded az informacioidat, de eleg egyoldalu hirforrasod lehet, az mar szent. Nagy betukkel kiirni, hogy a MiG-29 BARMELY jelenlegi amerikai geptipust felulmul toloero/tomeg aranyaban, nos ez nem csak pusztan batorsag, hanem butasag is.A gep parameterei kozul ez CSAK 1 adat, rengeteg mas dolog van meg, ami a gep legiharc jellemzoit jelentosen befolyasolja. Fordulekonysagban,ami a kozeli legiharc szempontjabol letfontossagu, kivalo kepessegekkel rendelkezik, de ez nem minden. Leirok Neked egy esetet.
Mint tudod, a Nemet Legiero is rendelkezik MiG-29-esekkel, szam szerint 22 darabbal.Ezeket a gepeket a volt NDK legierejetol orokoltek sok mas tipussal egyutt de hosszas vizsgalodas utan egyedul a 29-est talaltak erdemesnek es megfelelonek arra, hogy a tipust az egyesult Nemetorszag
legierejebe integraljak. (Ez is bizonyitja, hogy a tipus bizonyos szempontokbol kivalo kepessegekkel rendelkezik!) Persze egy sor atalakitast elvegeztek a gepen, hogy megfeleljen a nyugati eloirasoknak,
de ezek elsosorban a gep elektronikus es radio berendezeseit erintettek.
Miutan a 29-es csatasorba allt a Nemet Legieroben, rogon folmerult az otlet a NATO tagallamok reszerol, hogy ha mar az egykori ellenfel reptechnikaja
rendelkezesre all, erdemes lenne ezeket a gepeket folhasznalni a pilotak kepzeseben is, legiharcot gyakorolni ellene, hisz varhatoan az elkovetkezendo idokben ez lesz az a tipus, ami a szovetseges allamok legierejenek a legnagyobb gondot okozhatja a haboruk es helyi konfliktusok soran. Ezert 1993-ban a Nemet MiG-29 esek letelepultek az olaszorszagi
Decimomannu (Szardinia szigeten) tamaszpontra sok mas orszag (elsosorban vadasz) alakulataival egyutt. Voltak ott mindenfele naciok,
olaszok, hollandok, norvegok, es persze amerikaiak es nemetek is.
Sorban kuldtek a vegyes gepparokat es kotelekeket (29-F16, 29-F15, 29-Tornado, 29-F4 Phantom) egymas elleni kozeli es tavoli legi harcra es lass csodat eleg vegyes eredmeny szuletett! Kozeli legiharcban a Nemet pilotak a 29-eseikkel kemenyen megszorongattak az F-15-osoket es F16-osokat, mig a Phantom es a Tornado labdaba sem tudott rugni ellene.
Ugyanakkor nagy tavolsagokrol inditott tamadas eseten meg a ma mar nem eppen fiatal F4-esek is elsopro gyozelmet arattak a 29-esek felett, koszonhetoen a nagyobb hatotavolsagu radar es raketafegyverzetnek.
Egyszeruen nem fertek a 29-es pilotak a Phantomok kozelebe, kotelek-kotelek (3-3) legiharc eseten az F4-esek munkamegosztasban mar messzirol bemertek es befogtak az ellenfelet.
Az elektronika elmaradottsaga sajnos komoly hatranya az orosz tipusoknak,
pedig ha harcrol van szo, ez is komoly sullyal szamit a vegkimenetelt illetoen.Ma mar egyre komolyabb sullyal!
Ennek ellenere en azt a nezetet vallom, hogy a 29-es egy igen kivalo repulo, a megfelelo kezekben halalos fegyver,kar hogy az orosz elektronikai ipar nem tud jobbat produkalni, es bar a Magyar pilotak az utobbi idoben eleg keveset repultek, a motivacio (mi otthon vagyunk!) es a szaktudas azert mindenkiben megvan, en nyugodtan hajtom a fejem alomra, ha magyar
gepek zugnak folottem es az ellenfel nem rendelkezik elsopro technikai folennyel.

Előzmény: toki (483)
toki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 491
bravo, ez logikus erv volt. tenyleg, elismeresem. igazan. meg egyszer, bravo!!!!!
Előzmény: Neil Armstrong (489)
benojeno Creative Commons License 1999.05.07 0 0 490
"Mindenkinek, aki elfogult,
írjuk ezt a levelet, mikor már 26 hidat lebombáztak, és lehet, hogy mire megkapjuk válaszát, lebombáznak még többet.Mi legfeljebb egyetlen hidat vagyunk képesek felépíteni, az önök segítségével, azt a hidat, amely összekötné önöket a legjelesebb jugoszláv írókkal. Írásaikat, véleményüket eljuttatnánk a jugoszláv közönséghez és elküldenénk önöknek a legjobb jugoszláv szerzők írásait. Szívesen válaszolunk kérdéseikre és amennyire tőlünk telik, tárgyilagos információkat küldenénk. Azért érezzük feljogosítva magunkat arra, hogy az önök segítségét kérjük a hídépítéshez, mert már a válság kezdete óta mindvégig világosan állást foglaltunk a háború ellen, a polgári lakosság és a polgári értékrend elleni agresszióval szemben. A Stubovi Kulture Kiadó munkatársai és szerzői (David Albahari, Vladimir Arsenijevic, Dragan Velikic, Svetlana Velmar Jankovic, Rodoslav Petkovic, Ljubomir Simovic, Végel László, Losonc Alpár) már a válság kezdetén felemelték szavukat városok és hidak lerombolása ellen, kifejezték együttérzésüket más népekkel és saját népükkel, a muszlim, horvát és szerb menekültekkel, ahogy ma a Koszovóból elűzött albán menekültekkel. Most, amikor magunk is ki vagyunk téve a háborúnak és a kollektív megtorlásnak, amely elpusztít mindent, amit ember épített, és ami még fontosabb, minden értéket, amiben eddig hinni lehetett, most, amikor a jugoszláv állampolgárok óvóhelyeken élnek elsötétített városokban, amikor minden egyes jugoszláv állampolgár potenciális "járulékos áldozat", nem adjuk fel igényünket a kultúrára, továbbra is nyitottak vagyunk az alapértékekere, azok kifejeződéseire, bárhonnan szólnak is hozzánk. A politika bizonyára meg fogja találni a magyarázatot és a mentséget civilek megölésére, hidak lerombolására, menekültkaraván bombázására, olajfinomítók llerombolására, amely ökológiai katasztrófával fenyegeti a térséget.
Mi, akik nem vagyunk politikusok, nem találunk mentséget kormányunk politikájára, és most nem is a politikusok, hanem a polgárok szavait szeretnénk hallani mindarról, ami itt történik. A jugoszláviai háború legfőbb áldozatai az egyszerű állampolgárok és javaik. A bombák gyerekeket ölnek, városokat tesznek tönkre, hidakat, vasutakat és utakat rombolnak le. Néhány éve több százezer ember tüntetett a demokráciáért Belgrádban, Újvidéken, Kragujevacban, Nisben, Valjevóban, Kraljevóban és más városokban, összesen 64-ben. Erőfeszítéseik jutalmaként ma a kollektív megtorlás áldozatai. Belgrád közvetlen szomszédságában fekszik az egyik legveszélyeztetettebb város, Pancevo, ahol egy hatalmas petrolkémiai üzemet bombáztak le, és amelyet napok óta sötét füstfelhő borít. Polgármestere, Srdan Mikovic nemrégiben megmutatta a Washington Post riporterének a szekrényében őrzött amerikai, angol, francia zászlókat, amelyekkel két éve mint a demokrácia szimbólumaival Pancevo utcáin tüntettek. Ez a demonstráció előzte meg az ellenzéki polgármester győzelmét. Pancevót a Milosevic-rezsimmel szemben tanúsított sikeres ellenállásáért a legbrutálisabb formában büntették meg. Lakói tömegesen menekülnek. Talán igazuk van azoknak, akik cinikusan azt mondják, hogy a bombázás ugyanannyi napig fog tartani, ahányat az utcán töltöttünk az alapvető demokratikus jogokat követelve. Kollektív büntetést ránk mérő retorziója során a NATO nemzetközi konvenciók által betiltott fegyvereket alkalmaz, nemzetközi egyezményben védett objektumokat támad. Azokat a híreket, hogy urániumtartalmú lövedéket is használnak, nem erősítették ugyan meg, de nem is cáfolták.
Jugoszlávia bombázásával a nyugati katonai szövetség nyugatellenes hangulatot kelt a jugoszláv közvéleményben, és lerombolja azt a szellemi bázist, amelyre ennek az országnak is épülnie kellene. Mi, akik ki vagyunk téve ennek az embertelen háborúnak, úgy érezzük, ez talán az utolsó pillanat, amikor még beszélni tudunk olyan témákról, mint kollektív megtorlás, járulékos áldozatok, ökológiai katasztrófa, etnikai tisztogatás, a modern háború etikája, a sajtószabadság felfüggesztése a háború alatt, a dunai hajózás szüneteltetése, vagy bármi másról, amiről írnának nekünk. Írásuknak nagyon örülnénk, mert azt jelentené, hogy beszélgetni még akkor is tudunk, ha már sem hajózni, sem a vizen átkelni nem tudunk.
Válszát várva reméljük, hogy segít nekünk legalább ezt az egy hidat fölépíteni."
Predrag Markovic (Stubovi Kulture)

(A Stubovi Kulture Kiadó 1993-ban alakult. Szépirodalmi művek publikálásával kezdte, majd kínálata esszékötetekkel és társadalomtudományi művekkel bővült. A maihoz hasonló nehéz időkben, az ex-Jugoszláviában zajló háború és infláció, a nemzetközi szankciók és az értékrend elbizonytalanodása közepette folytatta munkáját, és maga köré gyűjtötte a jugoszláv szerzők javát, akiknek a könyvei fordításban több nyelven hozzáférhetőek. Az utóbbi hat évben a kulturális hídépítés jegyében a világirodalom jeles szerzői közül kiadta többek között Konrád György, Eszterházy Péter, Bohumil Hrabal, Anthony Burgess, Miguel de Unamo és George Perec könyveit.)
Forrás: Élet és Irodalom mai száma

Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.07 0 0 489
Toki, ugyanmá' ! Ne gyere nekem itt a nevekkel! Valahol szlovákiában is az egyik nagy szájtépő magyarellenes politikus nyanyát is Vásáriovának hívják...
Előzmény: toki (486)
toki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 488
Inkabb eloszor magyarazd meg azt amire nem valaszoltal.

A masik viszont hogy ket jugo MiG-29-es egy F-16-ost akart befogni, aki ide menekult. Ok meg visszafordultak. Ennyi. Ja, es mielott meg valaki ebben ketelkedne gondoljon bele hogy ettol fuggetlenul mi masert jarhattak itt jugo MiG-29-esek.

Előzmény: Neil Armstrong (487)
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.07 0 0 487
Toki, ha már ilyen jól informált vagy, nincs valami update-ed a húsvét hétfői jugo MiG-29-es betolakodásról? Hogy is volt az, ki kergetett kit?
Előzmény: toki (483)
toki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 486
Akkor szerinted? VAn erved arra amit leirtam?
Előzmény: Neil Armstrong (475)
toki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 485
Miert, azt gondoltad hogy befelyezik a csapasokat? Valakinek erdeke ez a haboru , hidd el... Pl. fegyveruzlet.
Előzmény: kurbli (481)
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.07 0 0 484
Kurbli, a BBC pontosabban fogalmazott: 170 repcsi érkezik Magyarországra...
Én sem értem, hát akkor most békét kötünk, vagy nem kötünk?! Tegnap aszonták, hogy kitört a béke. Vagy mégsem? Ez a Billy furfingos, jó lesz vele vigyázni!
toki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 483
1/ nem oltek albanokat csak a ny. media hazugsaga-ezt en SOHA nem jelentettem ki. SOHA. Ha lesz erre bizonyitek ugyanugy elitelem Milosevicset mint barki mas. Akkor tenyleg tomeggyilkos.

2/ A MiG-29 es fordulekonysagban illetve toloero-sulyero aranyban BARMILYEN amerikai vadaszgepet felulmul, ami kozeli legiharcban letfontossagu (BARMILYEN-F22-est kiveve)
Raketa hatotav, radar hatotav: F-18
Amraam( 40 km),

Mig-29 AA-10,( 50 km)

F-15-osok eseten nyugodt lennek.

3/forras:www2.cybersites.com/v/venik/aviation/natodown.htm
http://www2.cybercities.com/v/venik/aviation/tuzlaattack01.htm

masik: amerikai srategiai kutatointezet homepageja:
http://www.strategicstudies.org/crisis/newrome.htm#-NATO

Előzmény: nils (476)
mccheese Creative Commons License 1999.05.07 0 0 482
Lehet hogy a cél 1bomba/1m2 ? :-((((((
kurbli Creative Commons License 1999.05.07 0 0 481
A FOX jelenti, hogy az USA még 170 repcsit telepít Yugo mellé. Értitek? Én nem.
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.07 0 0 480
Ja, Kurbli. Tulképpen, ha visszatekintünk, Reagan óta mindegyik elnök egy nyert meccs után akart leköszönni. Hát Istenkém, tehetnek ezek arról, hogy az iraki meg a jugo derby is olyanra sikeredett, amilyen... ;-(

Kulönben Olbrich (az r fölött olyan kis v van), szóval ha Te is arra gondolsz. Ulbricht az valami DDR-es volt, nem?

Előzmény: kurbli (477)
nils Creative Commons License 1999.05.07 0 0 479
Elnézést!
nils Creative Commons License 1999.05.07 0 0 478
Toki!
1. Forrás?
2. A kecskemétiek (SZVSZ) tényleg nagyon jó pilóták, egyikük a világon a legjobb, de ha bennük azért kell megbíznunk, mert te személyesen ismered őket... :)
Ha tényleg ismered őket, akkor feltételezem, azt is tudod, hogy '29-eseink közül hányan bevethetőek (ha nem: általában 10 alatt). Fenntartva, hogy a kecskemétiek a világ legjobb pilótái te azt mondod, hogy többet érnek toldozott-foldozott '29-eseinkkel, mint a 24 F-18-as, akkor nem nagyon tudom komolyan venni hozzászólásaidat (bármilyen vehemensek is).
A korábbiakról - "nem is öltek albánokat ezrével, az csak a nyugati média hazugsága" stb - nem is beszélve.
Bocs
nils
Előzmény: toki (468)
kurbli Creative Commons License 1999.05.07 0 0 477
Alaphelyzet 1999 V. 7:
Ami az USA-ban megy az nem más mint pártpolitika. A 2000 elöre vetett árnyéka.
Az elnök koncepció nélküli.
Az Ulbricht meg szörnyen demagóg és tehetségtelen.
A többi OK.
nils Creative Commons License 1999.05.07 0 0 476
Toki!
1. Forrás?
2. A kecskemétiek (SZVSZ) tényleg nagyon jó pilóták, egyikük a világon a legjobb, de ha bennük azért kell megbíznunk, mert te személyesen ismered őket... :)
Ha tényleg ismered őket, akkor feltételezem, azt is tudod, hogy '29-eseink közül hányan bevethetőek (ha nem: általában 10 alatt). Fenntartva, hogy a kecskemétiek a világ legjobb pilótái te azt mondod, hogy többet érnek toldozott-foldozott '29-eseinkkel, mint a 24 F-18-as, akkor nem nagyon tudom komolyan venni hozzászólásaidat (bármilyen vehemensek is).
A korábbiakról - "nem is öltek albánokat ezrével, az csak a nyugati média hazugsága" stb - nem is beszélve.
Bocs
nils
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.07 0 0 475
Miért, Sztevanovity Zorán jobban hangzana? ;-)
Előzmény: toki (472)
nils Creative Commons License 1999.05.07 0 0 474
Toki!
1. Forrás?
Bocs
nils
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.07 0 0 473
De nekünk AWACS-aink vannak, beeee! És azok még azt is tudják, hogy a szerb pilóta mikor készül beülni a gépébeee! ;-)
toki Creative Commons License 1999.05.07 0 0 472
Es akkor mi van? HOgy a VAjdasagban elnek a magyarok? Minket miert nem kesztek el `irtani`? (hangsulyozom, ez utobbi meg nincs bizonyitva) Hogy lehet az hogy a jugo hadsereg vezerkari fonoke Farkas Sandor? Jo lenne neha egy kicsit elgondolkodni vajon minden igaz-e amit hivatalosan a szadba adnak...
Előzmény: Neil Armstrong (469)
mccheese Creative Commons License 1999.05.07 0 0 471
Akkor örülj ha lennt maradnak, az élő barát a jó barát. :-(((
Az ellenség felismerő, gépazonosító rendszerről sok-sok hozsanna után hírtelen elhallgattak. Nem lehet valami tökéletes....
mccheese Creative Commons License 1999.05.07 0 0 470
Mert sok a szerb. Ahol kicsi és soknemzetiségű a kissebség ott nem mer ugrálni. Koszovóban a többi népcsoporthoz képest sok albán él(t :-((( ).
Előzmény: toki (467)
Neil Armstrong Creative Commons License 1999.05.07 0 0 469
Toki, lehet, hogy nem vagyok képben földrajzból, de tudtommal magyarok inkább a Vajdaságban élnek, s nem Szerbiában...

A "teljes békességről" meg kérdezd meg őket, ne engem...

Előzmény: toki (467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!