Keresés

Részletes keresés

Lizzi Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1391

Szia,

Ezen a címen utánna nézhetsz: www.captain-foldback.com .

Találhatsz egy csomó letölthető kapcsolási rajzot és fekólhasználói kézikönyvet Leslie-hez és Hammond-hoz is pdf-ben.

Egy Leslie-set (125, 122/222, 760) letöltöttem én is, Ha szükséged van rá elküldhetem e.mail-be.

Üdv: RT

Előzmény: Náitszirk (1390)
Náitszirk Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1390

Még egy kérdés!

Hol lehet utánanézni mindenféle Leslie-nek (nem másolatoknak, hanem eredeti márkjúaknak) a neten, hogy több paramétert is megtudhassak (lehetőleg a Lesliek képeivel is), annak, amit ma nézek meg?

Náitszirk Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1389

Bocs, de halódik a windowsom, ezért kezdte kiszedni javításnál a betűket. A 220 voltos kapcsoló ment szét. A Hammondból pedig egy oktán foglalatos egyenirányító cső hiányzik(5Y3).

Náitszirk Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1388

Szia Lawrens!

Ma jövök hozzád délután. Ha minden igaz, szerzek egy gyári Leslie-t, de nem a faborításút, hanem valami ezüstös csodát. Valami 8088-as, vagy ilyesmit regéltek, de nem értenek hozzá.

Szeretem a Dynacord DC200-at hozzá, de recseg időnként (néha nagyon hangosan és kikapcsolás után is, ha nem veszem le a hangerőt és a mély hangszínt), a 220 voos kapcsolója bedöglött, és az alsó dobnál nem akar menni a lassú sebesség.

A Hammondomnak annyi a hibája, hogy hiányzik egy cső belőle, így is szól, de nem szól a reverb csatorna. Amásik, meg hogy megkókányolták annakidején, az oldalán egy lyukat fúrtak, és abból jön ki egy régi szürke vezeték. Sajna a mostani kivezetéssel zajos a drága, de meg fogom javíttatni mindenképp.

tehtube Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1387
Egy M102-nek azért kell úgy szólnia mint egy M3-nak, hiszen egy szervízkönyvben is vannak. AZ M3-as meg állatul szól. Ha ez mégsem, szerintem nem a lezli a hibás. Inkább rossz helyről, rosszul jöhet ki a jelcint. Kecskeméten van ennek tudora (Norbi), fel kéne keresni. Az a Dynacord ha a DC200-as, akkor elég állat, azzal nem lehet hiba (kivéve persze ha hibás:-)...............A Phillipsre, Dimplére jelentkeznék. Ha félretennéd.......köszi.
Előzmény: LaurensHammond (1386)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1386
Eppen a Roy Phillips szol koma....igaz tegnap ota csak ez szol a cd jatszomban......amint meghozta a postas a londoni pukkantos boritekban:-)) Hammond-os cuccok vannak a javabol...Nice is ha kell, es a Double Dimple megvan persze....az meg jo lemez Toluk. Na kivancsi leszek arra a csoves faleslie-re en is...., mert a Solton-nal ugy szolok most, hogy neha megijedek, hogy mogottem, mintha Jimmy bacsi hangolna:-)) Nem gondoltam volna, hogy kozelebb mint Tiszakecske pl, van egy igazi Hammond orgona Leslie-vel.....Taborfalva vagy merre is....., nem piskota..., fel is hivtam a Krisztian-t, es mint kiderult , innen Kecskemet-tol egy kopesre vette az M102-jet...Lajosmizsen:-)))) nem vagy megelegedve a DC 200-al...pedig az egy klasszikus meretu Leslie.....jo am az....vagy nagyon csoves, faladat akarsz?....nem olcso am ...., szinte mint egy Hammond annyi...vagy meg.....
Előzmény: tehtube (1385)
tehtube Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1385
1377: nagy, rózsaszín betűkkel. Alább telefonszám is. ................................................................M102 szép kis hangszer, gratula. Visít a scannere? Erős chorus/vibrato. Milyen a kimenete? Honnan van kihozva a jel? Hangszórókimenetből műterheléssel vagy az előfokból? Gondolom pad is van hozzá. Nemrossz egy Dynacord leslie sem. Persze ha kétrotoros. Olyan (DC100, DC200), vagy alul csak állóhangszóró szimulációval (DC300)? A boltban a B3-as is német lezlivel megy és gyönyörűen. Ámbár egy drága csöves falezli:..........................................hmmmmm...............................................jövő héten meglesz rá a válasz. Addigra készül el az enyém is, a 351-es. Harangozó Mihály, az Omega technikusa most fejezi be hosszúra nyúlt projektem, a régi kétsebességes lacikát háromsebességesre alakította tirisztoros motorvezérléssel (fast/slow/stop). Előerősítőt tett bele hogy a VK7-em jelszintje is meghajtsa. Ja meg a modern 11-es aljzatra lett alakítva, hogy a mai digitális klónok is minden gond nélkül megbírkózzanak ezzel az öreg 60-as évekbeli csöves laci meghajtásával, fedélzeti vezérlésével. Ez a leslie megegyezik a 147-essel, csak van egy második kisebb erősítő is benne a zengetett és egyéb hangoknak. És fekvőlezli. Harangozó Misi veterán Hammond és minden zenekari berendezés szervizese. Ha valakinek ilyen gondja van, forduljon hozzá bátran, biztosan jól jár. Bp. VI. ker...................................Laurens! Most kaptam ellátmányt. Van e Triumvirat Dimple, meg Nice sorlemezed, meg Roy Phillips :-)???
Előzmény: Náitszirk (1384)
Náitszirk Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1384

Laurens!

Merre van az üzleted? Szívesen beugranék ám én is oda!

Krisz                    (06-20/3-678-288)

Náitszirk Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1383

Sziasztok!

Csak nemrég leltem erre a remek fórumra. Magamról annyit, hogy Kecskemét közelében lakom és keresném más közei Hammondosok ismerettségét. Ja és van egy M102-es régi (68 körüli, még gépkönyvet is adtak anno hozzá) csöves meg motoros jószágom. Van hozzá egy Dynacord-lesliem is hozzá. A kérdésem az, hogy mennyiért vesztegetnek mostanság egy igazi régi Leslie-t. Az orgonáról annyit, hogy egy templomban akadtam rá, és legalább 10 év után adták el nekem (természetesen gyönyörű állapotban), mert már látták a Fender zongimat, meg a többi ketyeréimet. Eléggé szeretem ezt a szekrényt a szobámban, de nem vagyok biztos benne, hogy az igazi dög egy utánzat leslie-vel is ugyanolyan jó lehet.

Homályosítsatok fel engem is! 

Üdv: Krisz

tehtube Creative Commons License 2005.02.03 0 0 1382
Nem nagy ügy....
Előzmény: jon lord (1381)
jon lord Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1381

Hát köszi!!!

Egyébként még a fekete billentyűk is fehérek lettek mikor már feláltam a Hammond-tól, hogy megyek zenekari próbára.

Hát ezt sajnálom az M3-ban, hogy az a kib×szott foldback nincsen rajta gyárilag.

Laurens minden elismerésem a tiéd!!!

Előzmény: LaurensHammond (1380)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1380
Igazat mondasz...., de az olyan kellemes "tonkremenetel", mert az finom hang....., ez olyan, mint kb munkatol jol megfaradni, vagy egy kiados kef....lés utan kb....nem ugyanaz, megha az eredmeny hasonlo is:-)))) Koszi Kicsi Lord a kedves szavakat, reklamot a bolthoz!Ja, es amugy aki mar Hammond-os lemezt vasarol, az nem zatyrot, vagy kavet kap ajandekba, hanem jatszhat utanna akar egy nagy Hammond-on is..... Lord ur ezt ma este ki is hasznalta..., nem kis oromere!:-) Jo voltal Rhoda......hmmmm, akarommondani Jon Lord!:-) Forogjon a Leslie, koppanjon a perca, mindenki jojjon a Victor Audio-ba!!!:-)
Előzmény: Don Airey (1378)
tehtube Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1379
Ajánlom azt a lemezüket ahol már négyen vannak nevük ellenére. Pompeii. 77-es. Ez az utolsó jó lemezük. A további kettő megdöbbentő műfajváltás egy-két év alatt. Csak nyomokban lelhető fel az eredeti íz. No, jövő héten én is ellátogatok a bótba'. Üdv........................................ Don! Igazi Hammondtól ne féltsd a hallásod! :-D Elhangolhatatlan. 50Hz az 50Hz. (vagy 60 :-) Nemúgy, mint a tranyós panelosok.
Előzmény: jon lord (1375)
Don Airey Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1378
Már elnézést de nekem a Hammondozástól is tönkre fog menni a hallásom... :)
Előzmény: jon lord (1377)
jon lord Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1377

Hát igen!

Minden Hammondosnak & nem Hammondosoknak is melegen ajánlom:

VICTORAUDIO

KECSKEMÉT VÖRÖSMARTY U. 6.

6000

Nagyon megéri akár 100-200km-ről betérni hozzá!!!

Magyarország Legjobb CD,LP-szaküzlete.

Minden stílust megtaláltok.

Csak TUC-TUC és Disco, Rap stb... zenéket ne nagyon keressetek.

Nem éri meg olyat hallgatni.

Csak tönkre megy az ember agya és hallása!!!

LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1376
Na ugye.....latom bejott!!!:-)) Azt is mond honnan van ilyened Hammond-os koma!:-)))
jon lord Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1375

AJÁNLOM MINDENKINEK A TRIUMVIRAT ZENEKART!!!

SOKAT LEHET TŐLÜK TANULNI.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.31 0 0 1374
Persze, gyere nyugodtan..... Szolj azert elotte, mert ezen a heten leltarozok, es az aru fele pesten van....de a hetvege mar okés lesz a lemezeket illletoleg is....Hammond az meg mindig van, ugyhogy tuti buli!:-)
Előzmény: Halsaman (1373)
Halsaman Creative Commons License 2005.01.31 0 0 1373
LAurens, lenéznék hozzád Kecskemétre, de csak hétvégén jó... beeshetnék valamikor? Hammondolni is, meg lemezekért...
Előzmény: LaurensHammond (1372)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1372
En mar eljesen meg vagyok fertozve....akudt allapotom csak romlik:-D) Minnel jobban beleassa magat az ember annal inkabb rajon, hogy milyen csodak leteznek meg...,es mennyi minden hianyzik meg.... Koma...., van megint 2 "regi" uj Jackie Davis......hajjjjajjj, ha mondhatom az eddigi legjobbak talan....Megjott az a b....ott regi, otvenes evekbol valo Hi-Fi Hammond elso resze....meg Jackie Davis and Trio a felallas..... Mar felre van teve Neked! Van masi k harom Earl Grant is...., eppen avamon starakodbak rajta, de holnapra igerete a postas kisasszony, hogy kihozzak....ez a kabitoszer vagy mifene...:-))) Mono, csoves, retkes, forgo generatoros, olajos, keyclickes, leakage-es Hammond hangot minden fullnek!!!Viva la Hammond organs
Előzmény: tehtube (1371)
tehtube Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1371
Egy 145-ös lezli mindig jól jön, de ez azért határeset :-D. Embertelenül lestrapált.................................. A Purple meg valóban csinált zenekar. A nulladik felállásban csak Lord volt, oszt' utána gyűtötték be Backmorét, majd Simpert és a végén Evanst, Paicet. De a sztárcsinálás mellett akkor még számított a zenei tehetség is, így szépen kinőtték magukat. Szóval nem egy baráti csapat jött össze mint a Bítlisz, a Sztonsz és a Hu mintájára. (meg is látszik a későbbi pályafutásukkor :-) Asszem' a legelső ilyen a Krím volt. Csak alakulnának most tényleg újjá!.............................................. Amint tehetem ismét meglátogatom a bótodat, mert ezek az eddig ismeretlen zenék fantasztikus új világot nyitottak. Hogy mi lesz ebből otthon ha mind elköltöm a konyhapénzt! Vigyázat! Ezek a jó Hammondos zenék fertőznek mint a nátha!!! Ja, a Collegiumtól van valami új? Koncert, stúdió?
Előzmény: LaurensHammond (1370)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1370
Welcome Back Tehtube szaktars!!!:-) Igen kuldtel fotot, meg amit egy studioban csinaltal Papp Gyula A100/145 osszeallitasarol.....Lehet csak a Leslie kellene abbol..., de azt is ujra furneroztatnam.:-)) Azert nem semmi ilyet hallani egy fanatikus Purple rajongotol....., de ez az igazsag..., valahol az is nagy piár, management volt anno is, akarhogy is nezzuk..... No pl a Syrius-nal nem sok ilyen volt.....olyan utos, es oszinte is volt a zenejuk, hogy mai napig a legjobb lemeznek tartom az Devil's Masquerade-t! Ismetelten ,"pofatlanul" ajanlom magamat, vagyis a boltomat, hogyha valaki ilyesfajta zeneket akar beszerezni valamilyen formaban CD/LP/DVD-n www.victoraudio.hu vagy a 76/417 672-es telefonszamon..... Vanilla Fudge, Collegium...mind mind megtalalhato a boltban.... Éljenek sokaig a Hammond-osok, mint a hangszeruk maguk!!!:-)
Előzmény: tehtube (1369)
tehtube Creative Commons License 2005.01.30 0 0 1369
No jónapot!......... A Korál koncerten a Papp Gyula leharcolt A100-asa van a 145-ös lacikával. Balázs Fecó meg nem veszi már komolyan az orgonálást. Asszem' elküldtem neked Laurens a fotót az összeállításról.....................Emersonos bandák: Hát először is a Nice, ami az ELP előtt volt és nekem jobban tetszik, legfőképp a 3. The Nice albumuk és az Elegy. A többi is szuper. Pl a 67-es stockholmi koncertjük. Más előadóktól: A szlovák Collegium Musicum. Állat. Marián Varga ezerszer jobban meggyilkolja az L100-at, X77-et mint kortársai. Kb az 1-5 lemezük. Egg: Az első két lemezük szintén ez a stílus, csak igencsak kerülik a 4/4-et :-). Vanilla Fudge bármelyik albuma. A Deep Purplét ennek a mintájára faragták a menedzserek, mert bizony az már csinált zenekar volt mint a mostani sztárfosok. Az első 2-3 lemezükön jól kivehető a Vanillás recept. Na meg a német Tyburn Tall. Ez sem semmi. Ja és a magyar V73, Phanta Rhei kalózok ahol ELP-et játszanak a 70-es években. Jó beszerzést!
Előzmény: LaurensHammond (1368)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.28 0 0 1368
Csak pirulok itt magamban...koszonom az elismerest a bolttal kapcsolatban! Gyere amikor erre jarsz...akar megcsoregthetsz, hetvegen is amikor nem vagyok nyitva..., egy Hammond-os elott mindig nyitva a bolt..., es bedorrentjuk a Nagy Hammond-ot.....:-) Igen a Triumvirat nagyon jo....az a Jurgen Fritz szepen klimpirozik rajta! Amugy ajanlom a legelso 1972-es lemezuket meghallgatni...az e legjobb...mar a korszakot is nezve...a cime:mediterran tales Jo ott a nemetek kozul meg jo par...csak nem lettek hiresek....akar a 2066 and Then..., ha eltel meg Hammond csikorgast...az K.O.!!!!! Vagy a Frumpy,Hanuman, Eiliff,Murphy Blend,Emergency, Birth Control,Out of Focus,Nosferatu....etc, csak a javat emlitve....
KarnEvil Creative Commons License 2005.01.28 0 0 1367

Én egyetlen "emersonos" zenekart ismerek, akik valami eredetit alkottak, és nem csak Emoékat másolták, ez a Triumvirat! Kedvencem tőlük a Spartacus. Laurensnek biztos van ilyen LP-je. Van még pár ilyen zenekartól lemezem, de mindegyik kaptafa.

Laurens, a boltod gyönyörű! Már alig várom, hogy ellátogassak Kecskemétre :)

Előzmény: jon lord (1365)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.28 0 0 1366
Dehogy haragszom...., hogy haragudnek en egy Hammond-manias komara!?:-) Oksa korulnezek....biztos talalok valami fulmaszirozo zenet...amiben "casio" orgona hangok is lesznek boven!:-O)) Eppen ma neztem meg a Koral 1997-es Kisstadion beli koncertjet....Jol szol a Hammond rajta...igaz, csak szinte vegig a 888800000-et hasznalja, lassu-gyors Leslie-vel...., vibrato nelkul.... Az egy A100, nagy B3-as kiosztassal..., a labakat tudod miert lattad...? Mert rajta van a Dolly, amivel toljak, es cuccoljak...., az nem a tartozeka...., nezd meg z oldalso ivet rajta! Rendesen meggyepalt joszag mar, , egy 145-os Laikaval, ha jol gondolom....(majd Tehtube szaktars kisegit):-) Jol szol azert...., de a billentyuk helyeben nem lettem volna....kapja rendesen a glissando-t!:-9
jon lord Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1365

Üdvözlöm Laurens Úr.

Nem tudom, hogy mennyire haragszik rám a multkori beírásom óta de szeretnék Öntöl CD-t vásárolni.

Valami nagyon progresszív rock zenét amibe van Hammond is rendesen.

Valami olyasmit mint az EMERSON.

Bármilyen banda érdekel.

Lehet orosz vagy olasz vagy román tök mindegy csak jó legyen.

Ezt Önre bízom.

Hétfőn ha a Norbival jöttök próbára hozz légysz egy-két CD-t.

Tényleg vásárolnék!!!

Előre is köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: LaurensHammond (1363)
akapuli Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1364

klassz kis arukeszlet :-) ha egyszer raszanom magam a lemezgyujtesre, akkor biztos szamithatsz ram (ez sajnos nem ma lesz)

az is jo, hogy elokerult mas nev is az emerson-lord univerzumon kivulrol. szeretem oket, de az orgona-irodalom ennel joval szelesebb koru. 

mindenki: nalatok ez volt az elso hangszer? hogyan es miket gyakoroltok?

en 4 evig zongorazni tanultam, gitar miatt abbamaradt, 12 ev utan viszont ujra elkezdtem billentyus hangszeren is "jatszani".

Előzmény: LaurensHammond (1363)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1363
Tehtube szaktars, Hammond magus szabadsagon van, es ezert nincs netkozelben! Nekem meg a gepemen telepitettek valamit ujra, es azota a jelszavamat olyan nehezen installalom mindig ide......Franya Index:-) Mindenkinek ajanlom, szerezzetek Booker T and the M.G's albumot......olyan Hammond-os zene, hogy meg egy ilyen nincsen..... Iszonyat jol is szol benne az orgona, es nagypn egyedi muzsika! Pl van egy lemezuk a McLemore Avenue 1970-bol...ahol az egesz Beatles Abbey Road anyagot lenyomjak.....Orgona, Gitar, Bass, Dob szerelesben.....csoda!!!! Amugy a nagy robbanast mar nem mostansag kovettek el a fiuk...,hanem 1962-ben...az elso lemezukkel...melynek cime a Green Union volt.....mai napig nagy Hammond standast szam....pl Jon Lord is elnyomja mostansag az uj bandajaval....Hoochie Koochie Band-el! Szoval annyi jo zene van ebbol a 60-70-es korbol.....,hogy eszmeletlen...erdemes gyujteni oket...lehet tanulni, es Hammond-ot hallani, hogyan is kell jol szolnia egy "fatokos, csoves, mechanikus" orgonanak:-))) "ezek a regi, retkes szarok":-))) Barkinek segitseg kell a zeneanyagok beszerzeseben.....70/512 2889 a szamom. Ilyennel foglalkozok, probalok...ebben a mai muanyag vilagban.... www.victoraudio.hu Hammond forever!!!
Előzmény: Don Airey (1362)
Don Airey Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1362

Mióta megjöttem, kihalt a fórum...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!