Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1417
Elment a "MESTER" nem visit a B3-ja tovabb...:-( Miles Davis csak ugy nevezte: "a vilag nyolcadik csodaja"....incredible!!! Hallgassatok minnel tobb lemezet a hatvanas evekbol foleg, ha tehetitek! Mindenki peldakepe volt....meg a Jon Lord-é is tobbek kozt..... R.I.P. Mr Smith
Előzmény: nallaci (1415)
Don Airey Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1416

Ebben a rádióban most sok Jimmy megy

http://wkcr.org/

Előzmény: nallaci (1415)
nallaci Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1415

Hosszú idő után újra itt és sajnos rossz hírrel:

február 8-án meghalt otthonában Jimmy Smith, természetes körülmények között.

Hát nyugodjon békében.

Más dolgokról majd máskor!

Náitszirk Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1414

Szia Don!

Táborfalván lakom, az 50-es mellett, Bp-től 58 km-re D-Dk irányban. Jazzos elméleti dolgokat (skálák, akkordok, miegymás) szívesen mondok, de a windowsom az utolsókat rúgja, másodszori indításra sikerült eljutnom a fórumhoz, hogy írni is tudjak. A kottás és zeneszerkesztő cuccaim egy nem-internetes rendszeren vannak, ezért még csak kottákat sem tudok feltenni.

Ha bárkinek bármilyen zenei kérdése lenne, ha tudok rá válaszolni, szívesen közzéteszem.

Don Airey Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1413

Én benne vagyok, nekem is jó lenne egy-két ötlet csak írni nem tudok, még.

Előzmény: Lizzi (1412)
Lizzi Creative Commons License 2005.02.10 0 0 1412

Sziasztok,

Mi lenne ha nyitnánk egy online kurzust itt a fórumon belül orgonálásból. Ha van valakinek jó gyakorlási példája (pl.: akkordhasználat, -menet, basszus menet, skálák stb.)vagy online zenetanítási hajlama (jazz elmélet), leírhatná és együtt okosodhatnánk hammondügyileg.(csak ötlet!)

Rám is rámférne egy kis útmutatás.

Üdv:rt

Don Airey Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1411

Pontosan hol is laksz? En Vecsésen, nyári szünetben elvonatozgatok szívesen másfele.

Előzmény: Náitszirk (1409)
Don Airey Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1410

Természetesen orgonáláshoz!!! :))) Mi máshoz?

Előzmény: Náitszirk (1409)
Náitszirk Creative Commons License 2005.02.09 0 0 1409

Szia Don!

Magamról annyit, hogy a Liszten végeztem jazz-zeneszerzés szakon, előtte egyházkarnagy szakon végeztem Szombathelyen, és zenetanár vagyok. Épp várom a szerelő ember válaszát, hogy rendberakja a Hammondomat és a leslie-koppincsomat . Velem az a bibi, hogy Bp-től 60 km-re lakom. Konkrétan jazz zongoratanárt keresel? Vagy inkább orgonáláshoz kellene?

Krisz

tehtube Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1408
Attól függ.... Ez továbbképzés, de kell hozzá "némi" alap. Ha megvan, szerintem lenne rá megoldás.
Előzmény: Don Airey (1407)
Don Airey Creative Commons License 2005.02.08 0 0 1407
Tudtok valami jó jazz zongora tanárt, Bp-n főleg? (Tudom olyan hogy Hammond tanár nincs Magyarországon sajna)
Zoldalma Creative Commons License 2005.02.07 0 0 1406
Zenekarba basszer mellé, főleg perkás beállítással elég a spinet.

Huhh. Ez most kétszeresen is megnyugtatott :-)))
Előzmény: tehtube (1403)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.07 0 0 1405
ROY PHILLIPS......az orgonista!!!
Előzmény: tehtube (1404)
tehtube Creative Commons License 2005.02.06 0 0 1404
Ja, most nálam A102, E112, VK7 hajtható meg. Leslie: nagy koncert Allsound, de szerdától a csöves 351-es is.
Előzmény: Don Airey (1401)
tehtube Creative Commons License 2005.02.06 0 0 1403
Eladó L100+leslie: Nem tudom milyen, de ha preamp II van hozzá akkor igazi 760-as lezlinek kell lenni................................(A lezlikbe nem tettek előerősítőt, külön van egy könyvméretű dobozban. Viszont a régi orgik nagyon nagy jelet adnak ki, meg általában hangszórójellel szokták a lezlivégfokot meghajtani. A legtöbb régi orgona típustól függetlenül szekrényes, hangszórós volt és a gyártónak eszébe sem állt vonalkimenetet tenni bele. Így a legegyszerűbb volt a hangszórójelet használni.)...................... Létra: 1-L100 - hozza már a sima Hammond hangot. 2-M100 szintén, de sikít a scannervibrátója is. 3-M3 mint előző szintén, de jó játszani a waterfall billentyűzetén és a "szabványos" felületén. 4-E100 Már nagy orgona. Mindkét manuálon 2×5 oktávban végig hozza a Hammond hangot. Scannervibrátó és foldbackelt!!!. Perkáját vissza kell "butítani" a klasszikus koppanásra. Billentyűzete viszont nem waterfall. 5-A100, B3, C3, D100, RT3 Csak formai különbségek. Dinamikában verhetetlen mint szintik közt az eredeti minimúg..........................Aki Pesthez van közel, csak egy telefon, bármikor szívesen látom. 20 347 9517 csőőőőő .---------------------------------- Foldback: F# után a fölső két és fél oktávban hiányoznak a regiszerek, itt a 91-ik, utolsó hangkerék. A kicsiknél itt elnémul a magas. A nagyoknál ha egy oktávval lejjebivel is, de vissza van csatolva a megfelelő hang a fölső 5 regiszterben és végig kiegyenlített a hangkép. Szóval az alap blueseos 888000008 beállítás kézibasszussal csak nagy Hammondon játszható le.............................................. Zenekarba basszer mellé, főleg perkás beállítással elég a spinet. Egy jó még a kicsiben, rákényszeríti az embert hogy megtanuljon lábbasszussal játszani. Engem pl. Lord M3-asa:-)
Előzmény: Don Airey (1398)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.05 0 0 1402
Hajra akkor, gyozd meg faterodat valahogy, es a lemezvasaralsnal meg igazi Hammond-ot is hallhatsz:-) Tehtube koma: hallgatom a Doggett- prelude to blues lemezet......azert ez a 21 H Lacika nagyon ott van...., kell ez a lassu , csak neha neha nem de!??:-) Jo ez az egysebesseges regi amerikai Leslie....igazi autentikus....es a Sam Paglia is......ki gondolta volna...:-)
Előzmény: Don Airey (1401)
Don Airey Creative Commons License 2005.02.05 0 0 1401
Az az igazság, hogy még soha nem láttam testközelben valamilyen Hammondot. (A legközelebbi egy Cry Free koncerten volt a Wigwamban, de az csak Suzuki volt, XB-1) Szívesen kipróbálnám az A100-at, csak apámat rá kéne beszélni hogy elmenjünk, és persze kipróbálnám a boltot is :)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.05 0 0 1400
Bocsi, a kerdesedre nem valaszoltam: volt mar tobb tipus is nekem, es L102-sem is volt, ami detto tulajdonkeppen....jo volt, igazi orrhangja volt, szepen kapart, de mar egy mas ketagoria boldog gazdaja vagyok, Tehtube szaktars nagy segitsegenek koszonhetoen! A jelenlegi osszeallitas, egy amerikai A100 ami egyenloa B3-al, es egy klasszikus, nagy meretu Solton 2 rotoros Leslie.... Erre jarsz Kecskemet kozeleben, ne feledd, johetsz kiprobalni, es korulnezni Hammond orgonas zenek ugyeben is:-) Victor Audio, a cimet mar Jon Lord le is irta....kulon koszonet Neki a reklamert!:-)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.05 0 0 1399
Az attol fugg milyen allapotu....egy L100 a legolcsobb csoves, hanggeneratoros Hammond..., ha le van strapalva, es a Leslie is mondjuk egy olcsobb europai...akkor nem bitos, hogy olyan kedvezo az az ar....de jol hangzik..... Ki kell probalni...lehet jo az meg attol.... Hammond mindenkinek!!!:-)
Don Airey Creative Commons License 2005.02.05 0 0 1398

Most olvastam az apróneten:

"Csöves amerikai Hammond L- 100 + Leslie + combo preamp II eladó 350. 000 Ft- ért ha a héten elviszi jelentős árkedvezmény! "

Szerintetek ez megéri? Laurens neked a boltodban ilyen van?

Náitszirk Creative Commons License 2005.02.05 0 0 1397

Sziasztok!

Tegnap voltam Laurens-nél, állati motyója van. Gondoltam, hogy nagyon jó lehet egy ennyire nyerő cuccot kipróbálni, de minden elképzelésemet felülmúlta. Hogy lehet egy 62-es orgona olyan állapotban, mint amit akár tegnap adtak ki a gyárból? :-)

Sajna a Leslie, amit tegnap megnéztem, csak egy Allsound volt. Pedig volt esély arra, hogy eredeti lesz. Azért nem tudok szomorkodni annyira miatta. Inkább beállíttatom az orgonámat a Norbival.

Köszi a válaszokat és a segítséget.

ÉLLYÖNEK A HAMMONDOK!!!!

tehtube Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1396
Aki esetleg kíváncsi a 351-es lezlimre a captain-foldback-on megnézheti a decorator leslies-nél. Nekem a talán világ összes lezlijéről van valamim, legyen az amerikai, európai vagy ausztrál. Ha érdekel valamelyik, szólj. A klasszikus nagyok: 122, 122rv, 142, 145, 147, 147rv, 251, 351, 222, 222rv, 247, 247rv. És ha nincs az első számjegy, akkor 1966 előtti egysebességesek. (plusz Jimmybácsi kedvence a 21H és 31H) A 2-3-assal kezdődőek fekvőlezlik, de ugyanakkorák. A 142, 145, meg alacsonyabb méretű ugyanazon beltartalommal. Az rv-reverb.
Előzmény: LaurensHammond (1395)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1395
Huuu, 4-en.....hogy fogunk elferni a boltban.....annyira nincs hely a nagy Hammond-tol....:-), sebaj, majd kirakjuk a a bolt ele a Leslie-t, ha mas nem....:-))Gyertek nyugodtan...., reg jartal mar...., egeszen pontosan az elso igazi Hammond-om bucsuztatasanal...:-)
Előzmény: Halsaman (1394)
Halsaman Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1394
Laurens! Ha lehet, jövő hétvégén látogatnálak meg. Hívlak előtte. Ja, és négyen megyünk:)))
Halsaman Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1393
Ha nem megy a lassú sebesség:
szedd szét, olajozd meg. Lehet, hogy kell a relén is finomhangolni egy kicsit. Az én DC-100-asom is ezt csinálja mindig. Sajna, minden koncert előtt ápolgatni kell... lelke van neki is.
Előzmény: Náitszirk (1388)
Lizzi Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1392
Bocsi de elgépeltem. Ez 3 db pdf file. (3.5M nagyságúak)
Előzmény: Lizzi (1391)
Lizzi Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1391

Szia,

Ezen a címen utánna nézhetsz: www.captain-foldback.com .

Találhatsz egy csomó letölthető kapcsolási rajzot és fekólhasználói kézikönyvet Leslie-hez és Hammond-hoz is pdf-ben.

Egy Leslie-set (125, 122/222, 760) letöltöttem én is, Ha szükséged van rá elküldhetem e.mail-be.

Üdv: RT

Előzmény: Náitszirk (1390)
Náitszirk Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1390

Még egy kérdés!

Hol lehet utánanézni mindenféle Leslie-nek (nem másolatoknak, hanem eredeti márkjúaknak) a neten, hogy több paramétert is megtudhassak (lehetőleg a Lesliek képeivel is), annak, amit ma nézek meg?

Náitszirk Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1389

Bocs, de halódik a windowsom, ezért kezdte kiszedni javításnál a betűket. A 220 voltos kapcsoló ment szét. A Hammondból pedig egy oktán foglalatos egyenirányító cső hiányzik(5Y3).

Náitszirk Creative Commons License 2005.02.04 0 0 1388

Szia Lawrens!

Ma jövök hozzád délután. Ha minden igaz, szerzek egy gyári Leslie-t, de nem a faborításút, hanem valami ezüstös csodát. Valami 8088-as, vagy ilyesmit regéltek, de nem értenek hozzá.

Szeretem a Dynacord DC200-at hozzá, de recseg időnként (néha nagyon hangosan és kikapcsolás után is, ha nem veszem le a hangerőt és a mély hangszínt), a 220 voos kapcsolója bedöglött, és az alsó dobnál nem akar menni a lassú sebesség.

A Hammondomnak annyi a hibája, hogy hiányzik egy cső belőle, így is szól, de nem szól a reverb csatorna. Amásik, meg hogy megkókányolták annakidején, az oldalán egy lyukat fúrtak, és abból jön ki egy régi szürke vezeték. Sajna a mostani kivezetéssel zajos a drága, de meg fogom javíttatni mindenképp.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!