1 Kurt-Asle Arvesen (Nor) Team CSC 4.57.03 (41,003 km/h) 2 David Kopp (Ger) Cycle Collstrop 0.05 3 Greg Van Avermaet (Bel) Silence - Lotto 4 Thomas Voeckler (Fra) Bouygues Telecom 5 Janek Tombak (Est) Mitsubishi-Jartazi ... 11 Michael Schär (Swi) Astana 1.20 18 Serguei Ivanov (Rus) Astana 4.15 35 Grégory Rast (Swi) Astana 58 Dmitriy Myravyev (Kaz) Astana 61 Tomas Vaitkus (Ltu) Astana
Nos megszakadt Tornádó Tom szériája, de nem Vaitkus által, egy jól kivitelezett szökés ért célt. A csapat hőse ifjú Schär lett, aki igazán jól szerepet. Egy csoportban Bonnenel-Devolderrel-Hosteval és két perccel Cancellara előtt? Nem csak azért nevezhető nagy eredménynek, mert 196 centis versenyző érte el. :-) Gallopin nemhiába elégedett vele. Ivanov 18. helye pedig annak tükrében, hogy bukásból kellett felzárkóznia, szintén nem rossz.
Alakul a Klasszikus csapat, több versenyző is mutatott már ezt-azt közülük.
A holnapi csapat átalakult némileg. Toni Colom beteg és hazament Spanyolországba, Koen pedig a csípőjét fájlalta, ezért pihenőnapot kapott. Pótlásuk Grégory Rast feladata lesz.
A mai szakasz valósággal letarolta a mezőnyt, a versenyzők több, mint harmada nem fejezte be. Ennek és nem kevésbé annak köszönhetően, hogy az élmezőnnyel tudott maradni, Steve a tiszteletre méltó 20. helyen fejezte be a versenyt. És persze a 7. helye sem éppen gyenge. :-)
Vologya a sérülése után még nem az igazi, de alakul, Jani Brajkovic továbbra is csalódás a számomra, az ifjú Zeits pedig még ha az utolsó helyen is de befejezte a versenyt, ez is megérdemel egy-két jó szót.
Mondhatni a megszokott flandriai táj, a megszokott emelkedőkkel. Remélhetőleg jó idő lesz, se eső, se hó nem zavarja a versenyt. Boonen zsinórban négyszer nyert, nehéz lesz megállítani, szép feladat Vaitkusnak. :-)
Vasárnapra a Brabantse Pijl van terítéken, a csapat:
Antonio Colom Koen de Kort René Haselbacher Sergey Ivanov Benoît Joachim Aaron Kemps Berik Kupeshov Dmitriy Muravyev
Ez egy kicsit tartalékosabb sor, és Eki egyedül is vezeti őket. Itt Freire a mumus, három éve nem lehet megverni, no, de majd Röné összekapja magát, és akkor lesz nemulass. :-)
Olaszfölön a helyzet változatlan, Steve tartja a kiharcolt helyezését, miközben a ducisprinterek gyürkőztek egymással. Holnapra még maradt egy szakasz, de szerintem különösebb változás itt sem lesz, esetleg egy jó szökéssel lehet valamit nyerni.
Az utolsó etap már nem hozott változást, a derék baszkok bezsebeltek egy szakaszgyőzelmet, a békesség kedvéért. :-) Az azért érdekes, hogy Levi volt aki elment nehezéknek a Sanchez-Xandio féle szökéssel. :-)
Albeto időközben kijelentette, hogy ő biza nem megy másik csapatba, se a Tourra, se másik versenyre, kitart a szponzorai mellett.
Én nem támogatnám.Nem lenne fair Sanyival szemben.És szerintem nem is tudnák úgy támogatni a csapat tagjai,mint Sanyit...Arról nem is beszélve,hogy Albert nem menne más csapatba,főleg kölcsönbe nem.Szerintem ez nem jöhet létre.
Valamelyik (talán francia) oldalon olvastam este, de már túl fáradt voltam, hogy elgondolkozzam rajta. :-) Most ha azzal nem számolok, hogy
a.) Valverde kitérne a hitéből, és ott helyben kitekerné a csapatfőnöke nyakát, b.) az A.S.O. dührohamot kapna, hogy egy gaz Puertos mit keres a versenyükön, c.) a Kazah állam bácsi kiforduló szemmekkel tombolna, hogy a drága olajeuróiért kitrenírozott versenyző másnak gyűjti a dicsőséget
érdekes felvetés. Én támogatok minden megoldást, ami a Tourra juttatja a csapatot, vagy annak egy részét. :-)
Érdekes felvetés jelent meg a radsportnews.ban. Állítólag felmerült annak lehetősége, hogy tour idejére "kölcsön adják" Contadort a Caissenek. Unzue egyelőre tagad.
Miközben Alberto otthon tarolt, a konkurens Auszi Olaszföldön iskolázta az ellenfeleket. Steve igyekezett védeni a mundér becsületét, nem is eredménytelenül, bár azért meglátszik, hogy kissé kapitánytalan az olasz kontingens.
A holnapi szakaszról annyit tudok, hogy bizonnyal lesz, sajna az információs oldal épp nem igazán működik. Legalább nem tévedek, mint tegnap. :-)
Úgy sprinteltem haza, hogy öröm volt nézni, de megérte. :) Ahogy Alberto kilőtt a mezőnyből, azt tanítani kellene. Az elől lévők csak néztek. :) Soler tudott csak utána menni, de utólérésről szó sem lehetett. Contador könnyedén tekert a hóval övezett úton, mint aki épp csak most indult. Gyönyörű szép győzelem volt, esélye sem volt senkinek vele szemben! :)
Attól tartok igencsak felbőszítették a spanyolt, és egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy ahol elindul, ott aztán reszkessen mindenki. :)
Vuelta a Castilla y León 4. szakasz, Carrión de los Condes - Montaña Palentina, 160.8km
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 3.54.17 (41,181 km/h) 2 Mauricio Soler (Col) Barloworld 0.11 3 Thomas Dekker (Ned) Rabobank 0.33 4 Sergio Pardilla Bellon (Spa) Burgos Monumental 5 Denis Menchov (Rus) Rabobank ... 11 Levi Leipheimer (USA) Astana 1.05 78 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 6.07 79 Chris Horner (USA) Astana 119 José Luis Rubiera Vigil (Spa) Astana 12.50 120 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 121 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) Astana
Az összetett:
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 11.59.09 2 Mauricio Soler (Col) Barloworld 0.39 3 Thomas Dekker (Ned) Rabobank 0.46 4 Levi Leipheimer (USA) Astana 1.09 5 Denis Menchov (Rus) Rabobank 1.23 ... 68 Daniel Navarro Garcia (Spa) Astana 7.27 70 Chris Horner (USA) Astana 7.32 116 Benjamin Noval Gonzalez (Spa) Astana 16.27 118 José Luis Rubiera Vigil (Spa) Astana 18.02 119 Sergio Miguel Moreira Paulinho (Por) Astana 18.04
A csapat:
1 Rabobank 36.00.35 ... 9 Astana 5.23
Azok a szerencsés olvtársak, akik láthatták, igen ékesen leírták mit és hogyan cselekedett Alberto. Sajna a csapat dereka erősen megroppant az előkészítésbe, de a fegyverhordozók sorsa már csak ilyen. Levi mindenesetre jól tartotta magát, sikerült éket vernie a két Rabos közé, kár, hogy lecsúszott a dobogóról.
Holnap az utolsó szakaszon jelentős változásra nem számíthatunk, bár a csapatot keményen meg fogja dolgoztatni a konkurencia.