A hologramos részre még én is eméxem, aanak ellenére, hogy hétközben nem tudom követni a sorozatot, de régebben amikor adták már egyszer, akkor láttam. Ebben a részben volt, amikor a Dokit is kirakták az ürbe véletlenűl.
Az egyetlen hátrány a Voyban, hogy nagyon összevissza sorozat, semmi folytatásos szál, semi kötődés a részek között (igaz a TNG is ilyen volt, de akkor még nem zavart, azóta van DS9)
, meg a "mindig meghal az egész legénység" részek már unalmassak, olyanok mint a Holodeck részek, nem tudnak mit kitalálni.. igaz van egy nagyon jó rész amikor egy olyan hajó nyírja a Voyt, ami képes az idő folyását megváltoztatni, az a rész nagyon bejött, a végén meg Janavaj :) belerohan az ellenbe (ennek a résznek mi a címe?).
A mult DS9 részben ami még megragadot a Jem Hadarok öbfeláldozása, a kamkiaze akcióik nagyoin látványossak, és hatásossak voltak. Egy Jem-Hadar vadász leszed egy V'orcha-t.. nem rossz arány
Elolvastam a USS Soleta pilotot. Jöjjön a vélemény:
Először is szép munka volt egy ilyet összehozni, és nincs jogom kritizálni, mert én még nem irtam ilyesmit. De pár dolgon elgondolkoztam. Ötletnek nem rossz, hogy a UFP lesz a vesztes oldalon, és az összeomlás szélén áll. Csakhogy: a Voyager a legrosszabb esetben 2405-re ér haza. Mit is hoznak magukkal? Slipstream és transwarp meghajtás, borg technológia, új fegyverek... Szóval szép kis előny a Föderáció számára. Ha a UFP tényleg egy vesztes háborúban van, még a hazaérkezés előtt megkontaktolják a Voyagert az infókért, tehát nem hinném, hogy ilyen mélyre tudna süllyedni a UFP... De ki tudja? Az is lehet, hogy a Voyager nem ér haza, ezt csak Rick Berman mondhatja meg...:)))
A hajó legénységének nagy része vulkáni. Ezzel csak annyi lenne a gond, hogy a vulkániak nem egy harcos nép. Okés, hogy hidegfejjel logikus döntéseket hozhatnak, de egy egész hajó vulkániakkal... Volt már rá példa a DS9-ban, de szerintem nem túl szerencsés. Legalább egy bajori magasrangú tiszt lehetne, szegénykéket mindig is elnyomták...
Hogy a Dominion újra megtámadja a UFP-t? Erre !!!SPOILER!!! nélkül nehéz lenne válaszolni, de megpróbálok úgy fogalmazni, hogy ne lőjem le a WYLB végét (aki nem akarja tudni, ugorjon
a köv. bekezdésre!): szóval a DS9 legénységéből lesz vlki, aki meg tudná akadályozni, hogy a Dominion erősitést kapjon. És ugye utánpótlás nélkül nehéz háborúzni...
Még valami: ha jól értettem, a Galor előbb felrobban, utána pedig még futnak a siklókhoz? Vagy csak én olvastam nagyon felületesen?
Az ejtőernyős ötlet nem semmi!:)) Éljen a trek-féle 'mindent meg lehet oldani elv'...:)) De tényleg, kicsit mellbevágott, hogy a 25. században az ejtőernyő alapfelszerelés egy siklón,
de valamiért tetszett ez a fajta megoldás!
Végülis a story tetszett, örülök, hogy vannak akik ilyesmivel is segitik a Star Trek magyarországi elterjedését, egy szó mint száz: gratulálok az iróknak!
Más téma: nektek is feltűnt, hogy a Sat 1 kihagyott egy elég fontos részt a tegnapi Voy-ból? Mert én totál nem emléxem arra a részre, amikor arról beszélnek, hogy a talaxiaiak segithetnének + a holo talaxiai hajók ötlete. Vagy leadták, és én perceken keresztül csak bámultam a tv-t és nem láttam...:)))
Egyébként még nem sok reagálás jött arra, kinek hogy tetszenek azok a Voyager részek, amikben 'felrobban a hajó v. meghal a legénység, de persze megoldjuk egy tér-idő anomáliával' elv érvényesül. Persze még csak pár nap telt el a felvetés óta...
Sziasztok!
Örömmel közlöm veletek, hogy elkészült a USS Soleta pilot epizódja (Parancsnokunk ill. jómagam műve), várjuk a véleményeket, építő kritikákat!
Az még valószínű, hogy időben egy kicsit "előretoljuk" a sztorit, de alapjában nem fog semmi változni.
Üdv
CMO Wace "weirdo" "a doki" Corgan
A Sörgyárak több szempontból is jó válastások lennének :) trek nézés közben a bennfentesek (értsd: mi) szóval kapunk vetítésenként egy rekesz sőrt..
Szóval nem mindeggy hogy melyik sörgyárhoz megyünk (én a Sopronit támogatom)
Van pénz. Most vették meg a bravotv-t az rtl elől. Meg egyébként is kultúrális missziónak számit a Trek terjesztése... Pl. a Sat1-en is az epizód előtt kiirják, hogy melyik cég szponzorálta éppen, ha emlékszel. Szóval szerintem nem reménytelen.
Nos, a magyar 2-es jó lenne, mert tényleg nincsenek rajta mexikói sorozatok (bár ki tudja, meg nem tudnám mondani mikor néztem utoljára a 2-est. Néha kapcsolgatás közben annyit látok belőle, hogy ugyanazt nyomják, mint az 1-esen...). Csak tudod 1 'apró' gond van: közszolgálati, állami tv. Nincs pénz! Igaz, most az új design, meg minden, de ennek ellenére ők azok, akikben a legkevésbé bizom. De azért szép lenne...
Éppen mostanában gondoltam arra, hogy melyik tv lehetne a gazdája az ilyen (sci-fi, mystery, stb) sorozatoknak, mert ugye ezek rétegfilmek - sajnos egy valószinűleg elég szűk rétegnek. Arra jutottam, hogy a magyar 2 vagy m2 lehetne, mert a nyálaséktól kár lenne bármi értelmeset várni, a dunatv meg más profilú. Úgyhogy most reménykedem, hogy az X-Akták után erősitenek a 24 órás adással.
Ebben igazad van, nem lenne sok hatása, hacsak annyi nem, hogy tudnának rólunk. Szóljon még a tv2 mellett, hogy leadták az ST filmeket... Persze nem a mi kérésünkre, csak úgy leadták. De ez is vlmi. Egyébként én sem várok sok eredményt, de egy próbát megérne...
Akcio? ugysem lessz semmi látszatja. Már probálta valaki a RTL-klubbot is levélbombákkal hergelni, de nem sikerült nekik sem.. szerintem a brazil TV-be nem fér bele egy ilyen sorozat..
>Csak jelezni kivántam, hogy nem az én irásomra reagáltál... Mindegy.
OK.
Nem, a Thaw, az az 'álomvilágos' rész, a sok bohóccal... Most volt múlt héten. Szerintem rém gyenge. Amiről te irtál, az a Demon, nos, az sem egy diszpédány, de szerintem nem annyira rossz, főleg, hogy lesz folytatása is.
Csak jelezni kivántam, hogy nem az én irásomra reagáltál... Mindegy.
!!SPOILER !!
A The Thaw az, amikor - a mérgező levegőjű bolygón - az a folyadék replikálja a legénységet ? Ha igen, akkor tényleg az a legrosszabb ....
Igen, valóban a 3. évadtól indul be, de aztán NAGYON...:) De pl. a The thaw c. epizódot el tudnám felejteni. Szerintem a legrosszab Trek epizód volt. Szerencsére több ilyenfajta nincs nagyon...
Most nézem csak, nem válaszoltam Dob kérdésére: Mila Enabran Tain-nek volt a házvezetőnője, és SPOILER!!! (annak aki még nem látta:)) ugyebár Tain Garak apja volt...
Én nem bántottam a Voyagert ...
A kazonos periódus szerintem sem a sorozat fénypontja, de a 3. szezontól egész felpörögtek az események (eddigi kedvencem a Killing Game).
Abban igazad van, hogy a kazon szálat kicsit elhúzták. Meg aztán nevetséges, hogy Cullah azzal akar a Delta Kvadráns élére törni, hogy megszerzi a Voyagert... Mit kezdene a Borggal, a hirogenekkel, csak hogy a legdurvabbakat emlitsem...
DS9: az űrcsaták egyszerűen fantasztikusan meg vannak csinálva. Ha jól emléxem, dijat is kapott, de az biztos, hogy jelölték az epizódot.
SPOILER!!!
Belelökni túl egyszerű lenne (Dukat és Winn)...:))
Hétvégi nagy dilemma volt. A DS9-t és a B5-öt egy időben adták, ráadásul csak egy videom van otthon, de a Startreket vettem fel..
Nem akarok nagyon előrevetíteni dolgokat, de ez tényleg elég sokszálú törénet volt (bárint a DS9)
Sírógörcsök futottak át rajtam amiokor a Cardassiai ellenállás karizmatikus vbezetője meghalt. :( ám kicsit íróniával töltött el, amikor Kira a lázadók élén menti meg a régóta gyűlölt népet.
Mila ki is volt? Garak volt nője, vagy anyósa, nagynénje? Arrol a részről lemaradtam.
Az űrjelnetek megint elég jok voltak (na jo igen jók), sokkal joban tetszik mintg amit a B5-ben adnak, ezeken annyira nem látszik, hogy ámítógéppel vannak csinálva.
Amikor Dukat (a hősöm), és Winn ott áltak a szakadék peremén, már vártam mikor löki be a szakadékba az álnok papnő, a hős kardassziait.
Tényleg nem akarok Spoilerezni.
Nekem ezzel a Seska+kezon történetszállal az volt a bajom, hogy túl sokáig húzták. Már rég el kellett volna hagyniuk a kezon szektort, amikor még mindig visszarángatták oket oda...
Az ilyen kihalós részekkel az a baj, hogy mindenki tudja, a szereplok valahogyan föltámadnak az epizód végére, ugyhogy oda az izgalom. Másrész semmi hitele annak, ha valaki meghal...
A What you leave behind igencsak jóra sikeredett, eddig volt benne minden ami kell (szerelem, akció, önfeláldozás, ármány...). Viszont az abszolút kedvenc pillanatom az volt, amikor a végn mutatták a Cardassia Prime-ot védo dominion és breen eroket... Impresszív...
Ha mar szoba kerult a Voyager: a heten volt a Deadlock. Nos, ez volt az elso resz, ahol 'megsemmisul a hajo vagy kinyirjuk a fel legenyseget' elv ervenyesul. Gondolom, sok anti-Voyager-es orommel latta, ahogy meghal Kim, Kes, Tom, Tuvok, jaj, ki ne hagyjak valakit...:))) Hoppa, a vegen meg a masolat Janeway + Chakotay is igyjarnak.:) Szoval itt egy tema: kinek mi a velemenye az ilyen reszekrol? Mert lesz meg ilyen, sot...:)
Egyebkent volt, aki a Voyagerben nem talalt 'folytatodo esemenyszalat'. Nos, akkor nezzuk az elso ket evadot: a kazonok es Seska szinte fo tema, amibe meg Paris-t is beleszottek tobb reszen keresztul. Jo, nem er fel egy Dominion-haboru storyval, de ez is vlmi.:)
Ertesuleseid Kes visszatereserol igazak, epp most toltom le az exclusive kepeket a www.mediatrek.com-rol. Az elobbi cimet egyebkent ajanlom mindenkinek!
Epp most ert veget a DS9: WYLB-1, es hiaba lattam mar ketszer, KIRALY...:)) Most inkabb nem irok semmit, hatha vlki csak kesobb nezi meg. Mellesleg varom Dob hozzaszolasat is...:)))
Válaszokat köszi.
Nem láttam a 4. szezon utolsó részeit, ezek kimaradtak az életemből.(Nehéz egy napi sorozatot figyelni, miközben az ember suliba jár. . .)
Más. < Szpolyler !>
Kémeim a Delta Kvadránsból jelentik, hogy Kes vendéxereplőként visszatér a Voyagerre. Állítólag távolléte alatt átesett egy tanfolyamon , amin átképezték gonosz szereplővé. . .
Sziasztok!
Egy kis nosztalgia, most olvasom újra a DS9 - The search-öt. Találtam benne valamit:
"But everything, everywhere, had to run on a schedule, and even if they called the parts of the day "red", "blue" and "yellow", they would still be morning, noon and night.
Volt a napszakok ilyenforma elnevezéséről valami a filmekben?
Nagyöreg: Úgy tudom, az öszes Defiant osztályú hajónak van ablitiv páncélzata, szóval ennek is.
Odo betegségéről: !!! 4. szezon spoiler !!! Ugye a Homefront-ban Odo is elmegy a Földre, ekkor fertőzik meg. Az évadzáró epizódban pedig (The broken link) linkel az egész Nagy Kötelékkel, hiszen akkor itélik el. Szóval minden, akkor az alakváltó-bolygón található változó megfertőződött a kórral.