Szerintem csapj fel egy utazási irodás katalógust és a hotelre keress rá. Ez a legegyszerűbb, mert feleslegesen nézegetsz olyan hotelt, ahova Mo-ról nem tudsz foglalni. Vagy van egy egyiptom.lap.hu, az továbbsegít.
Búvárkodni azt bőven lehet, majdnem mindegyik hotel ajánl neked egy búvárbázist. Mikor akarsz menni??? Lesz kint egy magyar srác is aki merüléseket vezet. Mi márc 10-én megyünk, utánna beszámolok róla.
Én sajnos nem buvárkodhatom, így csak snoriztam. A fiam merűlt.
Más tipp nincs, csak mindig legyen nálatok viz.
A hasmenést mi sajnos nem úsztuk meg ( igaz zöldséget és gyömölcsöt is ettünk).
Igen, hallotam, hogy a Blue Hole veszélyes, Ti tudjátok, hogy milyen szinten vagytok.
Az egy hét valóban kevés, ami most kimarad, majd legközelebb pótoljátok.
Ha akarsz delfinnel fürödni és nem szeretnéd a véletlenre bízni, akkor van egy kis delfinárium , ahova előre be kell jelentkezni és lehet kb. 1/2 órát a delfinekkel úszni.
Ha jól emlékszem EUR 75,- be került. Ha van kint ismerős, akkor lehet, hogy ő előre meg tudja szervezni, mert korlátozottak a helyek.
Búvárkodás már lebeszélve, vagyis folyamatban van. Van egy magyar srác, a fiúk tavaly is vele búvárkodtak. Te is búvárkodtál??? Azt olvastam, hogy a Blue Hole azért veszélyes. Csak gyakorlott búvároknak való, úgyhogy én mint kezdő biztos kihagyom. Úgy néz ki ott fogom letenni a vizsgát.
A delfinnek igen örülnék, mindig is az volt az álmom egy delfinnel fürödni. Remélem ott lesz. A jeepsafari is jól hangzik, persze jól be kell bugyolálni a fejünk, hogy ne csak homokot nyeljünk. Van más tipp is hozzá?
Már most látom, hogy olyan rövid ez az egy hét. Remélem hasmenés nélküli egy hét!
Eszembe jutott még, hogy a szállodában természetesen van buvárközpont ( persze ha nincs előre lebeszélve, hogy kivel mentek. )
Ezen kívűl jó még az egész napos jeep szafari, tevegeléssel és búvárkodással a Blue Hole-ban.
Ja és kb. 200 m-re a szállodától van egy kis öből - busszal átvisznak oda - ahol szintén lehet nézelődni, mert közvetlen a hotel előtt ezt nem teheted meg.
Szóval a nyáron rendszeresen volt ott egy delfin, akit meg lehetett simogatni.
Mi a CALIMERA Moderna Beach-re megyünk. Igazság szerint 5 fiú, aki búvárkodni akar és én aki csak próbál. Na jó, snokerrel én is a "lájt"-os búvárokhoz tartozom. És Friedrichshafenből repülünk, külföldön élünk, úgyhogy ez van legközelebb. Ahogy a calimera weboldalát néztem, nagyon úgy tűnik hogy toppon van a hotel. Remélem így is lesz.
Nagyjából végigolvastam a topikot, sok jó ötletet olvastam. És nagyon tetszett Dr. OLgyai Gábor élménybeszámolója. Hihetetlen jól írta meg!
Esetleg más nem utazik márciusba??? Mi március 10-17 közt úszkálunk arrafele a tengerbe.
Nos, teljesen mindegy, hogy a jobb vagy a bal kezedben tartod a koktélos poharat. Ha túl sokat iszol, akkor úgy is segítenek megtalálni a szobádat:-)
A lényeg: ezek az 5*-os szállodák mások mint az europaiak, ráadásul ez egy nyaraló hely, tehát csak lazán. Nincsenek különösebb elvárások ( persze fürdőruhában nem mész be az étterembe) egyébként a Calimera-ban sem volt kötelező a hosszú nadrág a vacsoránál a férfiak részére. Melyik szállodába mentek?
Keresek az egyik helyi búvárbázisról egy lányt, neve Helga (Németh). Ha valaki tudja az elérhetőségét légyszi ossza meg velem. Jó lenne vele találkozni, egy régi jóbarát. Bízok bennetek, hogy tudtok segíteni amíg elindulunk, azaz márc 10-ig.
Isis, írtad hogy voltál a Calimera Modernába. Milyen volt?? Van vmi amire érdemes odafigyelni. Mondjuk egy ilyen szállodánál csak arra kelljen, hogy melyik kezembe tartom a koktélt. Na minden viccet félretéve van vmi tanács???
Az OTP-nél kétféle Ras Mohamed kirándulás volt, az egyik busszal, a másik hajóval. Mi hajóval voltunk, búvárkodtunk is, szép volt, jó volt (nyáron volt). Tiran szigeti programra nem jutottunk el, ott is lehet búvárkodni, de kezdésnek nekünk a Ras Mohamed-et ajánlották, mert a Tiran szigetnél erősebbek az áramlatok (mi sosem merültünk korábban). A Jeep szafari + tevegelés a legjobb program szerintem, meg lehet nézni a Blue Hole-t is, bár ott csak sznorkelezni lehet. A templomlátogatáshoz (Szent Katalin kolostor talán) hosszú a buszozás. Választható volt ott is egy program, éjjel fel a hegyre gyalog, vagy tevén, mi arra nem mentünk, OTP-s idegenvezető lebeszélt, hogy nagyon kemény túra. De voltak azért páran a turnusunkból.
Igen, minden benne volt. Talán az italt kellet külön fizetni.
Szerintem inkább Ras Mohamed. Sokat a viz feletti dolgoktól ne várj, mert az egész egy sivatag. A látnivaló a víz alatt van. Feltétlenűl legyen nálatok búvárszamüveg és uszony. Lehet itthon is venni, de kint is megkapod fillérekért.
Keiró repülővel a nyáron EUR 150,-be került. Nem az utazási irodánál fizettük be, hanem egy helyi irodánál Nama Bay-n. Ha jól emlékszem kb. reggel 5-kor jöttek értünk. Repölő út nem egész 1 óra. Idegenvezetés: angol, német, olasz, orosz nyelven. Programm: Kopt templom, Piramisok, hajókázás a Niluson, Egyiptomi Múzeum. A repülő du. 5-6 körül jött vissza, így 8-kor már a szállodában voltunk.
Tiran sziget: Egy korallzátony ahova egész napos utat szerveznek. Reggel kb. 9 kor kihajózás, 2-3 megállással, buvárkodással és ebéddel. Ugyan ez a programm van a Ras Mohamed nemzeti parkba. Érdemes mindkettőre elmenni.
A vízum most már csak abból áll, hogy itthon, a reptéren, beragasztanak két egyiptomi okmánybélyeget, Kairóban, szintén a reptéren, az útlevél ellenőrzéskor pedig ráütnek egy pecsétet. Ha taxival mész valahova, előtte mindég alkudj meg a fuvardíjra!