Keresés

Részletes keresés

mrzool Creative Commons License 2000.03.24 0 0 315
Weirdo!

Oké, majd megnézem a frissitést...:))

Kiváncsi vagyok a további storykra, csak igy tovább!

Előzmény: weirdo (314)
weirdo Creative Commons License 2000.03.24 0 0 314
Hali!
mrzool:
3. Ismerjük a WYLB sztorit, de az alternatív idővonalon ez elvileg meg sem történt.
Amúgy globálisan igazad, már vissza is raktuk a sztorit a DS9 6. évad idejébe:)))
Csak még nem frissítettük a lapot.
Köszi
w és a Solin mindenki
.. és már készülnek a további történetek:))))
Előzmény: mrzool (313)
mrzool Creative Commons License 2000.03.24 0 0 313
Weirdo!

Akkor pontokba szedett reagálás:

1. Az alternativ idővonal jó ötlet, igy már más szemmel nézem a storyt.

2. Igen, tényleg vannak nem vulkániak, de az olvasás alatt valamiért állandóan az az érzésem volt, hogy a vulkániak 'uralják' a hajót...

3. Erre inkább nem válaszolok, nézd meg holnap az utolsó DS9-t!:)

4. Ezt asszem' átolvasom mégegyszer.:)

Előzmény: weirdo (306)
wildman Creative Commons License 2000.03.24 0 0 312
Üdv
SPOILER!!!!!!!!!
Tegnap láttam a Drone c. részt a Voyagerből. És Rulez!!! Bár láttam egy egy epizódismertetőt, amiből MINTHA az derült volna ki hogy ONE a VOY ellen fordul. Aztán rájöttem, hogy azt a jelenetet csak ügyesen összevágták, hogy a rész jobban eladható legyen. De nekem így sokkal jobban teccett.
Alatar Creative Commons License 2000.03.23 0 0 311
Igen, a csati neve #trek.hu, es az IRCNeten van rajta.
Magyar szervereket most nem tudok mondani, de az irc.funet.fi-rol mennie kellene (6667. port)
Dob Creative Commons License 2000.03.23 0 0 310
Aszem régebben meg lett emiltve egy irc csati.. talán a #trek.hu
vagy valaki javítson ki.. de most is vannak rajta sokan.. meg pár bot is..
Előzmény: Gorzon (309)
Gorzon Creative Commons License 2000.03.22 0 0 309
Sziasztok! Azon gondolkodtam, itt a Netdzsungelben árválkodva, hogy miért nincs 1 IRC-s csatija a T. társaságnak? Szerintem nem egy rossz ötlet, nem? Lehetőség nyílna egy kis csevelyre a gondalatainkról. Mellesleg Én is szeretem a Star Trek-et! Szia mindenkinek: Gorzon
Előzmény: Pacho (4)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.03.22 0 0 308
Na sziasztok

Nagyöreg, veled nem értek egyet a Star Trekben sosem lehetsz biztos abban hogy melyik szereplö hal meg, lásd Yar, vagy Dax no1, vgy esetleg az orvos a voyageren, bár ez hüyle példa, mind1, a fórum kiráj, jó tudni hogy ennyi startrekes van Magyarországon. (azér téged is komállak ám nagyöreg:))

Ami a témákat illeti, csak annyit hogy tölem spoilert nemhallotok, én sem szeretem elöre tudni a részek tartalmát. A készülö uj sorozatokat illetöen annyit hogy nem lenne méltó a star trek-hez ha például a Red-Sqad-ból lenne sorozat, de egy sorozat az uj enterprisezal, az tuti lenne.

Nem tom ti hogy vagytok ezzel de "Let's make sure, that the history never forgets the name... Enterprise!"

Dob Creative Commons License 2000.03.22 0 0 307
Spolier: a következő részeknek az elmesélése.. nagyon nem szeressük..
Előzmény: weirdo (306)
weirdo Creative Commons License 2000.03.22 0 0 306
Hali!
Köszi az építő kritikát, már azt hittem senki sem olvassa el...
Próbálok válaszolni mindenre:
1. Utaltunk rá, hogy a történet alternatív idővonalon játszódik, vagyis elvileg azt írunk le, amit szeretnénk, mert ezzel mindent meg lehet magyarázni. Szerintem teljesen korrekt, mindenben passzoló ST novellát mi nem tudnánk írni, ahhoz hatalmas tudásanyagra lenne szükség, de tisztelet a kivételnek, bizonyára van, akinek sikerül. (amúgy valószínűleg visszatesszük a sztorit az első (és hivatalosan egyetlen) Dominion-háború idejébe, csak már nagyon "ki akartuk adni")
2. A legénység nagy része vulkáni, de a hajó nem is csatahajó, főként diplomácia küldetései lesznek, itt éppen mi voltunk kéznél, azért "vadultunk". Fegyverek azért vannak:)))Amúgy van itt bajori, most ő lett a főgépész, a fődoki pedig egy ember, tele neurózissal. Az első tiszt is "vegyes".
3. A Dominion újra támad? - alternatív vonal, de akkor ez is megoldódik rövidesen.
4. Először futnak, utána robban - te olvastad rosszul.
5. Ejtőernyő: köszi, jól esett, mindenre fel vagyunk készülve, de ha belegondolsz, vannak hátizsákjaik is, azok sem maguktól repülnek:))).

Egy hülye kérdés: Mi az a SPOILER????????????

Amúgy köszi a segítséget!
w

Előzmény: mrzool (301)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.03.22 0 0 305
Az ilyen meghal az egész legénység stilusú VOY részekben az a borzalmas, hogy minden nézo tudja, fel fognak tamadni a szereplok, csak ki kell várni az epizód végét. Találó az a megjegyzés, amit valahol hallottam: a Trekben csak akkor hal meg egy szereplo, ha lejár a szerzodése... :)

A holodeckes részek sajnos nem olyan jók, mint a DS9-ban, de azért van egy-két gyöngyszem is (a legjobb ilyen VOY epizód a Bride of Chaotica).

Ami igazan zavar, az a karakterek elhanyagolása. Igaz, hogy hatodik évadnak is már lassan vége (sajnos nem nálunk), de még mindig csak feleannyit tudunk a foszereplokrol, mint a DS9-ban. Ezalól abszolut kivétel Seven, akit a negyedik évadtól kezdve szinte minden egyes jelenetben szerepeltetnek (ami azért kicsit túlzás, mivel elnyomja a többi szereplot).

Viszont a Voyager adta nekunk a holodokit. O az abszolút kedvenc, az egyetlen ténylegesen fejlodo karakter (Seven elott). Egyebkent most jut eszembe, hogy Paris es B'elana is fejlodtek egy kicsit a hosszú évek alatt...

Előzmény: mrzool (301)
mrzool Creative Commons License 2000.03.22 0 0 304
Dob!

Igen, a Doki tényleg kikerült az űrbe, de arra gondoltam, mikor az epizód elején van egy jelenet, amiben megbeszélik a talaxiaiakkal az esetleges segitségnyújtást.

Az a rész, amiben az a brutális idő-hajó van temporális fegyverekkel, az szombaton lesz, a Year of hell. Egyike a legjobbaknak...

Előzmény: Dob (302)
Dob Creative Commons License 2000.03.22 0 0 303
Természetessen Vor'Cha -ra gondoltam..
Tényleg. Játszik valaki Star Trek kártyát??
Előzmény: Dob (302)
Dob Creative Commons License 2000.03.22 0 0 302
A hologramos részre még én is eméxem, aanak ellenére, hogy hétközben nem tudom követni a sorozatot, de régebben amikor adták már egyszer, akkor láttam. Ebben a részben volt, amikor a Dokit is kirakták az ürbe véletlenűl.
Az egyetlen hátrány a Voyban, hogy nagyon összevissza sorozat, semmi folytatásos szál, semi kötődés a részek között (igaz a TNG is ilyen volt, de akkor még nem zavart, azóta van DS9)
, meg a "mindig meghal az egész legénység" részek már unalmassak, olyanok mint a Holodeck részek, nem tudnak mit kitalálni.. igaz van egy nagyon jó rész amikor egy olyan hajó nyírja a Voyt, ami képes az idő folyását megváltoztatni, az a rész nagyon bejött, a végén meg Janavaj :) belerohan az ellenbe (ennek a résznek mi a címe?).

A mult DS9 részben ami még megragadot a Jem Hadarok öbfeláldozása, a kamkiaze akcióik nagyoin látványossak, és hatásossak voltak. Egy Jem-Hadar vadász leszed egy V'orcha-t.. nem rossz arány

mrzool Creative Commons License 2000.03.22 0 0 301
Elolvastam a USS Soleta pilotot. Jöjjön a vélemény:

Először is szép munka volt egy ilyet összehozni, és nincs jogom kritizálni, mert én még nem irtam ilyesmit. De pár dolgon elgondolkoztam. Ötletnek nem rossz, hogy a UFP lesz a vesztes oldalon, és az összeomlás szélén áll. Csakhogy: a Voyager a legrosszabb esetben 2405-re ér haza. Mit is hoznak magukkal? Slipstream és transwarp meghajtás, borg technológia, új fegyverek... Szóval szép kis előny a Föderáció számára. Ha a UFP tényleg egy vesztes háborúban van, még a hazaérkezés előtt megkontaktolják a Voyagert az infókért, tehát nem hinném, hogy ilyen mélyre tudna süllyedni a UFP... De ki tudja? Az is lehet, hogy a Voyager nem ér haza, ezt csak Rick Berman mondhatja meg...:)))

A hajó legénységének nagy része vulkáni. Ezzel csak annyi lenne a gond, hogy a vulkániak nem egy harcos nép. Okés, hogy hidegfejjel logikus döntéseket hozhatnak, de egy egész hajó vulkániakkal... Volt már rá példa a DS9-ban, de szerintem nem túl szerencsés. Legalább egy bajori magasrangú tiszt lehetne, szegénykéket mindig is elnyomták...

Hogy a Dominion újra megtámadja a UFP-t? Erre !!!SPOILER!!! nélkül nehéz lenne válaszolni, de megpróbálok úgy fogalmazni, hogy ne lőjem le a WYLB végét (aki nem akarja tudni, ugorjon
a köv. bekezdésre!): szóval a DS9 legénységéből lesz vlki, aki meg tudná akadályozni, hogy a Dominion erősitést kapjon. És ugye utánpótlás nélkül nehéz háborúzni...

Még valami: ha jól értettem, a Galor előbb felrobban, utána pedig még futnak a siklókhoz? Vagy csak én olvastam nagyon felületesen?

Az ejtőernyős ötlet nem semmi!:)) Éljen a trek-féle 'mindent meg lehet oldani elv'...:)) De tényleg, kicsit mellbevágott, hogy a 25. században az ejtőernyő alapfelszerelés egy siklón,
de valamiért tetszett ez a fajta megoldás!

Végülis a story tetszett, örülök, hogy vannak akik ilyesmivel is segitik a Star Trek magyarországi elterjedését, egy szó mint száz: gratulálok az iróknak!

Más téma: nektek is feltűnt, hogy a Sat 1 kihagyott egy elég fontos részt a tegnapi Voy-ból? Mert én totál nem emléxem arra a részre, amikor arról beszélnek, hogy a talaxiaiak segithetnének + a holo talaxiai hajók ötlete. Vagy leadták, és én perceken keresztül csak bámultam a tv-t és nem láttam...:)))

Egyébként még nem sok reagálás jött arra, kinek hogy tetszenek azok a Voyager részek, amikben 'felrobban a hajó v. meghal a legénység, de persze megoldjuk egy tér-idő anomáliával' elv érvényesül. Persze még csak pár nap telt el a felvetés óta...

Előzmény: weirdo (300)
weirdo Creative Commons License 2000.03.21 0 0 300
Ja, bocs:
www.extra.hu/soleta
weirdo Creative Commons License 2000.03.21 0 0 299
Sziasztok!
Örömmel közlöm veletek, hogy elkészült a USS Soleta pilot epizódja (Parancsnokunk ill. jómagam műve), várjuk a véleményeket, építő kritikákat!
Az még valószínű, hogy időben egy kicsit "előretoljuk" a sztorit, de alapjában nem fog semmi változni.
Üdv
CMO Wace "weirdo" "a doki" Corgan
Dob Creative Commons License 2000.03.20 0 0 298
A Sörgyárak több szempontból is jó válastások lennének :) trek nézés közben a bennfentesek (értsd: mi) szóval kapunk vetítésenként egy rekesz sőrt..
Szóval nem mindeggy hogy melyik sörgyárhoz megyünk (én a Sopronit támogatom)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 297
Műsorajánló Sat1

Március 25
14:00 - TOS The Menagerie II
15:00 - DS9 What You Leave Behind II
20:15 - VOY Year of Hell

Április 1
15:00 - VOY Night (5. szezon indul)

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 296
mrzool

Ez az, irány a sörgyárak. Ne hugyozós reklámokat szponzoráljanak, hanem az igényes sorozatainkat...

Előzmény: mrzool (295)
mrzool Creative Commons License 2000.03.20 0 0 295
Bravo tv! tényleg! Majd hanyattestem, hogy mit keres a tv1-en, de ez tényleg azt bizonyitja, hogy van egy kis zsetonuk... Hat, próbáljuk meg velük!

Egyébként a szponzorálás dolog Németo. több adónál is megy, lásd még Pro7, RTL2, ott a sörgyárak támogatják az X-aktákat ill. a Csillagkaput.:)

Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 294
Van pénz. Most vették meg a bravotv-t az rtl elől. Meg egyébként is kultúrális missziónak számit a Trek terjesztése... Pl. a Sat1-en is az epizód előtt kiirják, hogy melyik cég szponzorálta éppen, ha emlékszel. Szóval szerintem nem reménytelen.
Előzmény: mrzool (293)
mrzool Creative Commons License 2000.03.20 0 0 293
Nos, a magyar 2-es jó lenne, mert tényleg nincsenek rajta mexikói sorozatok (bár ki tudja, meg nem tudnám mondani mikor néztem utoljára a 2-est. Néha kapcsolgatás közben annyit látok belőle, hogy ugyanazt nyomják, mint az 1-esen...). Csak tudod 1 'apró' gond van: közszolgálati, állami tv. Nincs pénz! Igaz, most az új design, meg minden, de ennek ellenére ők azok, akikben a legkevésbé bizom. De azért szép lenne...
Előzmény: Törölt nick (292)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 292
Éppen mostanában gondoltam arra, hogy melyik tv lehetne a gazdája az ilyen (sci-fi, mystery, stb) sorozatoknak, mert ugye ezek rétegfilmek - sajnos egy valószinűleg elég szűk rétegnek. Arra jutottam, hogy a magyar 2 vagy m2 lehetne, mert a nyálaséktól kár lenne bármi értelmeset várni, a dunatv meg más profilú. Úgyhogy most reménykedem, hogy az X-Akták után erősitenek a 24 órás adással.
Előzmény: mrzool (289)
mrzool Creative Commons License 2000.03.20 0 0 291
Dob!

Ebben igazad van, nem lenne sok hatása, hacsak annyi nem, hogy tudnának rólunk. Szóljon még a tv2 mellett, hogy leadták az ST filmeket... Persze nem a mi kérésünkre, csak úgy leadták. De ez is vlmi. Egyébként én sem várok sok eredményt, de egy próbát megérne...

Előzmény: Dob (290)
Dob Creative Commons License 2000.03.20 0 0 290
Akcio? ugysem lessz semmi látszatja. Már probálta valaki a RTL-klubbot is levélbombákkal hergelni, de nem sikerült nekik sem.. szerintem a brazil TV-be nem fér bele egy ilyen sorozat..
Előzmény: mrzool (289)
mrzool Creative Commons License 2000.03.20 0 0 289
Trekker társaim!

Most jártam a tv2 -mellesleg bűnrossz- homepage-én, és mit találtam?:))

kozonsegszolgalat@tv2.hu

Tervezünk valami akciót? Mert akkor hangoljuk össze...:))

mrzool Creative Commons License 2000.03.20 0 0 288
James!

>Csak jelezni kivántam, hogy nem az én irásomra reagáltál... Mindegy.

OK.

Nem, a Thaw, az az 'álomvilágos' rész, a sok bohóccal... Most volt múlt héten. Szerintem rém gyenge. Amiről te irtál, az a Demon, nos, az sem egy diszpédány, de szerintem nem annyira rossz, főleg, hogy lesz folytatása is.

Előzmény: Törölt nick (287)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.20 0 0 287
mrzool

Csak jelezni kivántam, hogy nem az én irásomra reagáltál... Mindegy.

!!SPOILER !!
A The Thaw az, amikor - a mérgező levegőjű bolygón - az a folyadék replikálja a legénységet ? Ha igen, akkor tényleg az a legrosszabb ....

Előzmény: mrzool (286)
mrzool Creative Commons License 2000.03.20 0 0 286
James!

>Én nem bántottam a Voyagert ...

Én nem is mondtam ilyet...

Igen, valóban a 3. évadtól indul be, de aztán NAGYON...:) De pl. a The thaw c. epizódot el tudnám felejteni. Szerintem a legrosszab Trek epizód volt. Szerencsére több ilyenfajta nincs nagyon...

Most nézem csak, nem válaszoltam Dob kérdésére: Mila Enabran Tain-nek volt a házvezetőnője, és SPOILER!!! (annak aki még nem látta:)) ugyebár Tain Garak apja volt...

Előzmény: Törölt nick (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!