Huuu, ez nem semmi..., mar ranez az ember, es rosszul lesz tole!:-)
Ez meg nagyon a szazad eleje lehet....
TehTube koma:azert is jatszik consol-on az Olasz, mert annak a padja masszivabb, mint pl egy spinet, 4 labas....:-)
Maradt még valaki egyáltalán? Lassan lezárul egy korszak. Wild Bill Davis, Bill Doggett, Jackie Davis, Earl Grant, Milt Buckner, Charles Earland, Jack McDuff, Ethel Smith, Shirley Scott, Jimmy McGriff, John Patton, Reuben Wilson, Richard Groove Holmes, Jimmy Smith. + ......................Talán még Booker T. Jones, Johnny Hammond Smith, Lonnie Smith. Meglepően jó karban van Rhoda Scott, Eddy Louiss. Viszont ha az olasz így folytatja a hízókúrát könnyen követheti mestereit :-)
Elment a "MESTER" nem visit a B3-ja tovabb...:-(
Miles Davis csak ugy nevezte: "a vilag nyolcadik csodaja"....incredible!!!
Hallgassatok minnel tobb lemezet a hatvanas evekbol foleg, ha tehetitek!
Mindenki peldakepe volt....meg a Jon Lord-é is tobbek kozt.....
R.I.P. Mr Smith
Táborfalván lakom, az 50-es mellett, Bp-től 58 km-re D-Dk irányban. Jazzos elméleti dolgokat (skálák, akkordok, miegymás) szívesen mondok, de a windowsom az utolsókat rúgja, másodszori indításra sikerült eljutnom a fórumhoz, hogy írni is tudjak. A kottás és zeneszerkesztő cuccaim egy nem-internetes rendszeren vannak, ezért még csak kottákat sem tudok feltenni.
Ha bárkinek bármilyen zenei kérdése lenne, ha tudok rá válaszolni, szívesen közzéteszem.
Mi lenne ha nyitnánk egy online kurzust itt a fórumon belül orgonálásból. Ha van valakinek jó gyakorlási példája (pl.: akkordhasználat, -menet, basszus menet, skálák stb.)vagy online zenetanítási hajlama (jazz elmélet), leírhatná és együtt okosodhatnánk hammondügyileg.(csak ötlet!)
Magamról annyit, hogy a Liszten végeztem jazz-zeneszerzés szakon, előtte egyházkarnagy szakon végeztem Szombathelyen, és zenetanár vagyok. Épp várom a szerelő ember válaszát, hogy rendberakja a Hammondomat és a leslie-koppincsomat . Velem az a bibi, hogy Bp-től 60 km-re lakom. Konkrétan jazz zongoratanárt keresel? Vagy inkább orgonáláshoz kellene?
Eladó L100+leslie: Nem tudom milyen, de ha preamp II van hozzá akkor igazi 760-as lezlinek kell lenni................................(A lezlikbe nem tettek előerősítőt, külön van egy könyvméretű dobozban. Viszont a régi orgik nagyon nagy jelet adnak ki, meg általában hangszórójellel szokták a lezlivégfokot meghajtani. A legtöbb régi orgona típustól függetlenül szekrényes, hangszórós volt és a gyártónak eszébe sem állt vonalkimenetet tenni bele. Így a legegyszerűbb volt a hangszórójelet használni.)...................... Létra: 1-L100 - hozza már a sima Hammond hangot. 2-M100 szintén, de sikít a scannervibrátója is. 3-M3 mint előző szintén, de jó játszani a waterfall billentyűzetén és a "szabványos" felületén. 4-E100 Már nagy orgona. Mindkét manuálon 2×5 oktávban végig hozza a Hammond hangot. Scannervibrátó és foldbackelt!!!. Perkáját vissza kell "butítani" a klasszikus koppanásra. Billentyűzete viszont nem waterfall. 5-A100, B3, C3, D100, RT3 Csak formai különbségek. Dinamikában verhetetlen mint szintik közt az eredeti minimúg..........................Aki Pesthez van közel, csak egy telefon, bármikor szívesen látom. 20 347 9517 csőőőőő
.----------------------------------
Foldback: F# után a fölső két és fél oktávban hiányoznak a regiszerek, itt a 91-ik, utolsó hangkerék. A kicsiknél itt elnémul a magas. A nagyoknál ha egy oktávval lejjebivel is, de vissza van csatolva a megfelelő hang a fölső 5 regiszterben és végig kiegyenlített a hangkép. Szóval az alap blueseos 888000008 beállítás kézibasszussal csak nagy Hammondon játszható le.............................................. Zenekarba basszer mellé, főleg perkás beállítással elég a spinet. Egy jó még a kicsiben, rákényszeríti az embert hogy megtanuljon lábbasszussal játszani. Engem pl. Lord M3-asa:-)
Hajra akkor, gyozd meg faterodat valahogy, es a lemezvasaralsnal meg igazi Hammond-ot is hallhatsz:-)
Tehtube koma: hallgatom a Doggett- prelude to blues lemezet......azert ez a 21 H Lacika nagyon ott van...., kell ez a lassu , csak neha neha nem de!??:-)
Jo ez az egysebesseges regi amerikai Leslie....igazi autentikus....es a Sam Paglia is......ki gondolta volna...:-)
Az az igazság, hogy még soha nem láttam testközelben valamilyen Hammondot. (A legközelebbi egy Cry Free koncerten volt a Wigwamban, de az csak Suzuki volt, XB-1) Szívesen kipróbálnám az A100-at, csak apámat rá kéne beszélni hogy elmenjünk, és persze kipróbálnám a boltot is :)
Bocsi, a kerdesedre nem valaszoltam:
volt mar tobb tipus is nekem, es L102-sem is volt, ami detto tulajdonkeppen....jo volt, igazi orrhangja volt, szepen kapart, de mar egy mas ketagoria boldog gazdaja vagyok, Tehtube szaktars nagy segitsegenek koszonhetoen!
A jelenlegi osszeallitas, egy amerikai A100 ami egyenloa B3-al, es egy klasszikus, nagy meretu Solton 2 rotoros Leslie....
Erre jarsz Kecskemet kozeleben, ne feledd, johetsz kiprobalni, es korulnezni Hammond orgonas zenek ugyeben is:-)
Victor Audio, a cimet mar Jon Lord le is irta....kulon koszonet Neki a reklamert!:-)
Az attol fugg milyen allapotu....egy L100 a legolcsobb csoves, hanggeneratoros Hammond..., ha le van strapalva, es a Leslie is mondjuk egy olcsobb europai...akkor nem bitos, hogy olyan kedvezo az az ar....de jol hangzik.....
Ki kell probalni...lehet jo az meg attol....
Hammond mindenkinek!!!:-)
Tegnap voltam Laurens-nél, állati motyója van. Gondoltam, hogy nagyon jó lehet egy ennyire nyerő cuccot kipróbálni, de minden elképzelésemet felülmúlta. Hogy lehet egy 62-es orgona olyan állapotban, mint amit akár tegnap adtak ki a gyárból? :-)
Sajna a Leslie, amit tegnap megnéztem, csak egy Allsound volt. Pedig volt esély arra, hogy eredeti lesz. Azért nem tudok szomorkodni annyira miatta. Inkább beállíttatom az orgonámat a Norbival.
Aki esetleg kíváncsi a 351-es lezlimre a captain-foldback-on megnézheti a decorator leslies-nél. Nekem a talán világ összes lezlijéről van valamim, legyen az amerikai, európai vagy ausztrál. Ha érdekel valamelyik, szólj. A klasszikus nagyok: 122, 122rv, 142, 145, 147, 147rv, 251, 351, 222, 222rv, 247, 247rv. És ha nincs az első számjegy, akkor 1966 előtti egysebességesek. (plusz Jimmybácsi kedvence a 21H és 31H) A 2-3-assal kezdődőek fekvőlezlik, de ugyanakkorák. A 142, 145, meg alacsonyabb méretű ugyanazon beltartalommal. Az rv-reverb.
Huuu, 4-en.....hogy fogunk elferni a boltban.....annyira nincs hely a nagy Hammond-tol....:-), sebaj, majd kirakjuk a a bolt ele a Leslie-t, ha mas nem....:-))Gyertek nyugodtan...., reg jartal mar...., egeszen pontosan az elso igazi Hammond-om bucsuztatasanal...:-)
Ha nem megy a lassú sebesség: szedd szét, olajozd meg. Lehet, hogy kell a relén is finomhangolni egy kicsit. Az én DC-100-asom is ezt csinálja mindig. Sajna, minden koncert előtt ápolgatni kell... lelke van neki is.