Én nem lennék annyira biztos a szavazás kimenetelében. Okés hogy itt a Trek fórumon többen nézünk Treket mint brazil sorozatot, de az igazi világban nem így va. Ott még mindig többen vannak azok akik a dél amerikai sorozatokat nézik.
Szóvel egy fórumszavazás elég pontatlan lenne, és ugyebár egy felmérés célja, hogy a teljes népesség szokásairól szűrjön le infókat.
A gond az, hogy 'hivatalos' magyar cimei csak a TOS-nak és a TNG 1-2. évadjának vannak.
De szerintem tekinthetjük kánoninak a Mr. Fusion féle forditásokat, szóval akkor használjuk azokat a magyar cimeket...
Más: fel kéne dobni egy index szavazást, kb. olyasmit, hogy mit néznének szivesebben az emberek: Star Treket v. a dél amerikai sorozatokat. Előre boritékolhatjuk a végeredményt! És azzal már oda lehet állni a tv-k elé, hogy tessék, egy reprezentativ felmérés. Kinek kéne ez ügyben irni az Indexnél?
Örülnék, ha nem mindenki az angol címmel hivatkozna az egyes részekre, ugyanis én nem tudom öket azután azonosítani. Én eddig sosem fiygeltem az epizódcímekre.
Köszi
De pl. a The thaw c. epizódot el tudnám felejteni. Szerintem a legrosszab Trek epizód volt. Szerencsére több ilyenfajta nincs nagyon...
-----------------
??? Szoval letezik rosszabb resz a Tresholdnal? En meg eddig azt hittem, ez volt a legnagyobb marhasag, amit sikerult Star trekbe passziroszni.
Szoval azt mondjatok, hogy a Voyager nezheto az elso 2-3 szezon utan? Nekem az elso par resz utan ugy elment tole a kedvem, mint soha mas Star trek sorozattol.
Bocsi de félreértettetek engem, én csak annyit mondtam hogy a Janewaytöl ez elég nonszensz döntés volt az eddigi döntéseit nézve. Nekem korántsem az a véleményem hogy Janeway rosszul döntött. Csak éppen ez nem a megszokott Janeway féle tartsuk be az ufp direktíváit mer anélkül elvesztünk döntés volt. Gondoljatok a 40ezer fényéves transzporter technológiára, azt se lopta volna el csakugy Janeway, pedig nem jelentett veszélyt rá az a nép. Mondjuk az igaz hogy ugysem jött volna be a dolog, de azt akkor még nemtutta, mégis elutasitotta, a technologia ellopását.
Hogy mi is lehetett volna, ha Janeway semmibe veszi a UFP elveit? Erre nagyon jó példa a Living witness, mely szerintem az egyik legjobb Voyager rész. Gondolj csak Janeway első mondatára!
Bocs, asszem pontositanom kellene a dolgokat. En arra gondoltam, ha egy FOSZEREPLO ki akar lepni (ergo felbontja, illetve nem hosszabbitja meg a szerzodest) akkor a forgatokonyvirok hamarosan "kiolik" a sorozatbol (mondjuk Kes kivetel, ki tudja miert). Konkretan pedig arra gondoltam, hogy amikor nyilvanossagra hoztak, hogy Terry Farrell (Jadzia) kilep a sorozatbol, kijelentettek azt is, hogy Dax meg fog halni.
A foltamadasra pedig jo pelda Harry Kim zaszlosunk, aki ki tudja hanyadszor tamadt fel halottaibol (temaval kapcsolatban keretik megnezni a SevTrek cimu oldal "Why haven't Ensign Kim got promoted?" cimu kepregenysorat...(kb ez a cime) :))
Szoval korrekt dolgok ezek...... :)
Nem értek veled egyet, mert az a terület nem a krenimeké volt, hanem a zahloké, ezt megmondták az elején, mikor felavatták az asztronómialabort. És a zahlok készségesen átengedték volna őket...
A másik érv: ha te 60e fényévre lennél s Földtől, tennél egy több éves kerülőt?
Az első epizódokban valóban Siddig El Fadil volt a neve, de az ötödik szezontól már Aéexander Sidding. Valószínű nem tetszett neki a Szudáni neve. Most utánanéztem a szinésznek egy érdkes mondat: "Siddig and his wife, former Star Trek: Deep Space Nine co-star Nana Visitor, reside in Los Angeles."
Az Alexander Siddig eddig nem Siddig El Fadil volt?
A VOY mostani, szombat esti részéhez pedig csak annyit, hogy a Janeway az elején olyan döntést hozott amit soha nem szabadott volan meghoznia, mégpedig a kis hajó figyelmeztetésére erőfölénnyel dacolt és ignorálta öket. Ilyen eddig nem volt, szerintem. Csakugy nem volt joga megsérteni a területüket, és azonnal azt a döntést kellett volna hogy hozza mint a második menetben.
Regel letöltöttem a Startrek Armada nevű gamét, nem semmi, mindenknek ssak ajánlani tudom, a dominon háború után játszódik, ugyan még csak a Federációs kampányt játszottam végig, ám máris elég jó történet kerekedett ki. Itt a link a letöltési helyre:
Ez itt az
Hali!
mrzool:
3. Ismerjük a WYLB sztorit, de az alternatív idővonalon ez elvileg meg sem történt.
Amúgy globálisan igazad, már vissza is raktuk a sztorit a DS9 6. évad idejébe:)))
Csak még nem frissítettük a lapot.
Köszi
w és a Solin mindenki
.. és már készülnek a további történetek:))))
Üdv
SPOILER!!!!!!!!!
Tegnap láttam a Drone c. részt a Voyagerből. És Rulez!!! Bár láttam egy egy epizódismertetőt, amiből MINTHA az derült volna ki hogy ONE a VOY ellen fordul. Aztán rájöttem, hogy azt a jelenetet csak ügyesen összevágták, hogy a rész jobban eladható legyen. De nekem így sokkal jobban teccett.
Sziasztok! Azon gondolkodtam, itt a Netdzsungelben árválkodva, hogy miért nincs 1 IRC-s csatija a T. társaságnak? Szerintem nem egy rossz ötlet, nem? Lehetőség nyílna egy kis csevelyre a gondalatainkról. Mellesleg Én is szeretem a Star Trek-et! Szia mindenkinek: Gorzon
Nagyöreg, veled nem értek egyet a Star Trekben sosem lehetsz biztos abban hogy melyik szereplö hal meg, lásd Yar, vagy Dax no1, vgy esetleg az orvos a voyageren, bár ez hüyle példa, mind1, a fórum kiráj, jó tudni hogy ennyi startrekes van Magyarországon. (azér téged is komállak ám nagyöreg:))
Ami a témákat illeti, csak annyit hogy tölem spoilert nemhallotok, én sem szeretem elöre tudni a részek tartalmát. A készülö uj sorozatokat illetöen annyit hogy nem lenne méltó a star trek-hez ha például a Red-Sqad-ból lenne sorozat, de egy sorozat az uj enterprisezal, az tuti lenne.
Nem tom ti hogy vagytok ezzel de "Let's make sure, that the history never forgets the name... Enterprise!"
Hali!
Köszi az építő kritikát, már azt hittem senki sem olvassa el...
Próbálok válaszolni mindenre:
1. Utaltunk rá, hogy a történet alternatív idővonalon játszódik, vagyis elvileg azt írunk le, amit szeretnénk, mert ezzel mindent meg lehet magyarázni. Szerintem teljesen korrekt, mindenben passzoló ST novellát mi nem tudnánk írni, ahhoz hatalmas tudásanyagra lenne szükség, de tisztelet a kivételnek, bizonyára van, akinek sikerül. (amúgy valószínűleg visszatesszük a sztorit az első (és hivatalosan egyetlen) Dominion-háború idejébe, csak már nagyon "ki akartuk adni")
2. A legénység nagy része vulkáni, de a hajó nem is csatahajó, főként diplomácia küldetései lesznek, itt éppen mi voltunk kéznél, azért "vadultunk". Fegyverek azért vannak:)))Amúgy van itt bajori, most ő lett a főgépész, a fődoki pedig egy ember, tele neurózissal. Az első tiszt is "vegyes".
3. A Dominion újra támad? - alternatív vonal, de akkor ez is megoldódik rövidesen.
4. Először futnak, utána robban - te olvastad rosszul.
5. Ejtőernyő: köszi, jól esett, mindenre fel vagyunk készülve, de ha belegondolsz, vannak hátizsákjaik is, azok sem maguktól repülnek:))).
Az ilyen meghal az egész legénység stilusú VOY részekben az a borzalmas, hogy minden nézo tudja, fel fognak tamadni a szereplok, csak ki kell várni az epizód végét. Találó az a megjegyzés, amit valahol hallottam: a Trekben csak akkor hal meg egy szereplo, ha lejár a szerzodése... :)
A holodeckes részek sajnos nem olyan jók, mint a DS9-ban, de azért van egy-két gyöngyszem is (a legjobb ilyen VOY epizód a Bride of Chaotica).
Ami igazan zavar, az a karakterek elhanyagolása. Igaz, hogy hatodik évadnak is már lassan vége (sajnos nem nálunk), de még mindig csak feleannyit tudunk a foszereplokrol, mint a DS9-ban. Ezalól abszolut kivétel Seven, akit a negyedik évadtól kezdve szinte minden egyes jelenetben szerepeltetnek (ami azért kicsit túlzás, mivel elnyomja a többi szereplot).
Viszont a Voyager adta nekunk a holodokit. O az abszolút kedvenc, az egyetlen ténylegesen fejlodo karakter (Seven elott). Egyebkent most jut eszembe, hogy Paris es B'elana is fejlodtek egy kicsit a hosszú évek alatt...
Igen, a Doki tényleg kikerült az űrbe, de arra gondoltam, mikor az epizód elején van egy jelenet, amiben megbeszélik a talaxiaiakkal az esetleges segitségnyújtást.
Az a rész, amiben az a brutális idő-hajó van temporális fegyverekkel, az szombaton lesz, a Year of hell. Egyike a legjobbaknak...