Ebben már propaganda van, szerintem. Hogyne akarnának államot alapítani. Izrael nem engedi nekik: "policide" egy izraeli politológus saját terminusa.
Izraelnek lépnie kell, a változtatás irányába, szerintem, mert változik a világ. Egyébként is teljesen irracionális gondolat, hogy egy pár milliós ország majd terrorizálja és diktálja az egész, többszáz milliós környéket. De az usákok sok ilyent tudnak kitalálni. Csak nem bírják most már. Ideje észre térni.
Most olvasom: US and EU warn Israel: Must follow "The Rules of War". :)
Én nem "pampogtam" semmi ilyesmiről. És egyáltalán. Az Unió meg usák megérik a pénzüket. De ebből a xarból Izraelnek kell kiszállnia. Különösen, hogy az előbbiek finanszírozzák a "bölcsőt" IS. Jól keres a hadiipar. A cinizmus nem ismer határokat.
"Ha ellenséges csapatok és civilek össze vannak keveredve, a civilek jelenléte nem feltétlenül akadályozhat meg egy támadást, de a támadónak kisérletet kell tenni, hogy a civileket kímélje. Civil célpontok, civil létesítmények csak akkor támadhatóak, ha az ellenség azokat fedezékként használja vagy onnan indítja támadásait, vagy ha azok lényegesek az ellenség katonai infrastruktúrája szempontjából".
Iszlamisták rendre a civilek mögé bújnak. Szaddam is azt csinálta, hogy lakó toronyépület tetejére telepitett parancsnoki irányító központot. Az amerikaiak teljesen jogszerűen lebombázták.
Ja, azt tudtad, hoyg Orbánnak 900+ katonai bázisa van szerte a világban? Putyinnal mahinálják ezeket. Szíjjártó meg búvárruhában robbangatja a gázvezetékekekt. Bizony!!!!:)
Az egyiptomi hírforrás, ha elhisszük, bizony azt jelenti, hogy Neta félrenézett, hogy legyilkolhassa a palikat. És az egész ellenséges frontvonal teljesen őrizetlen. Senki őrségben sem. Álmukban ölnek le katonákat. Katasztrofális rendezés, ezer kilógó lólábbal.
A valóságban nem így van. A Hamasz cska úgy ejtőernyővel pottyant be a társadalomba, mélyen a társadalomban gyökeredzik. Támogatottsága óriási. Ezt jól mutatja pl. az is, hogy azok az arab munkások akik 6-án még a kibucokban dolgoztak azok vezették a támadókat a helyszíneken, mutatták meg nekik a célpontokat. A kollektiv felelősség nagyon is megáll. Ennek ellenére Izrael betartja a nemzetközi jogot és értesítette a gázai arab lakosságot, hogy a hadműveleti területet hagyják el. Ennél több kötelessége Izraelnek nincs
"Ha ellenséges csapatok és civilek össze vannak keveredve, a civilek jelenléte nem feltétlenül akadályozhat meg egy támadást, de a támadónak kisérletet kell tenni, hogy a civileket kímélje. Civil célpontok, civil létesítmények csak akkor támadhatóak, ha az ellenség azokat fedezékként használja vagy onnan indítja támadásait, vagy ha azok lényegesek az ellenség katonai infrastruktúrája szempontjából".
Az arab terrorista harcmodor bőven lefedi a nemzetközi jogban leírt feltételeket.
"Egészen egyszerűen a II. világháború végén amerika úgy tudta befejeztetni németországgal és japánnal a háborúskodást hogy ahelyett hogy börtönbe zárta volna őket mint izrael a palesztinoikat ehelyett felemelte és alternatívát kínált nekik."
Kit nem zárt börtönbe?
Egész Németországot?
"És lám németország és japán is kigyógyult a háborúskodás nevű betegségéből."
Hja ja. A mostani
-Merkel óta széthülyített,
-WillkommensKultur imádó,
-2015 óta az erőszakoskodó és bünögyi statisztikákat elrejtő
-muszlinokat sértő német zászlókat elrejtő -szívárvány és büszkeség parádézó
-lányaikat toleranciára és muszlimokkal való barátkozásra hirdető -mai napig amcsi katonák által megszállt
kasztrált németek tényleg nagyon 'egészségesnek' tűnnek...
Én pont nem keverem a palesztinokat a Hamas-szal, de itt sokan vannak, akik igen, kollektív igazságszolgáltatást követelnek minden palesztin ellen, akár a Hamas tagja vagy szimpatizánsa, akár nem.
Igaz ami igaz, még a nyugati nagyvárosokban élő palesztínok is újjongva táncoltak az izraeli vérengzések hírére...
Elég nehéz belemagyarázni, hogy nem Hamasz támogatók.
És azt is nehéz belátni, hogy a nagy palesztin többség ELLENÉRE hogyan tudott volna kialakulni egy ilyen vérszomjas állati társaság...
Én pont nem keverem a palesztinokat a Hamas-szal, de itt sokan vannak, akik igen, kollektív igazságszolgáltatást követelnek minden palesztin ellen, akár a Hamas tagja vagy szimpatizánsa, akár nem.
Biztos, hogy pont nekem akartad írni azt, hogy keverem őket? Elég fura.