Keresés

Részletes keresés

Dob Creative Commons License 2000.03.29 0 0 345
Na végre láttam a DS9 utsó részt. Nem volt semmi, kicsit huzosabbra számítottam, de nem volt rossz. Pár percre csak de Gul Dukat a régi önmaga volt :) DE a szentimentáis visszaemlékezések nagyoon ütöttek.. majdnem elsírtam magam :)

Képek: A Star Trek kártyához mindenféle kiegészítő van. van DS9-os is ..abban asszem vannak az ujabb hajóósztályokról is lapok. A neten meg fenn van mindenféle kép.
pár link ahol a kártyalisták vannak, a kártyákról meg képek:
http://decipher.com/startrek/cardlists/blazeofglory/small/ussthunderchild.html

itt talán lehet kresgélni: http://decipher.com/startrek

a szavazással kapcsolatban most akkor hol szvazzunk? Ha ide beszúrok egy formot akkor arra csak ti fogtok szavazni..

weirdo Creative Commons License 2000.03.29 0 0 344
Hali!
Ez a közös tudat tényleg érdekes dolog...
Egy Galaktikában olvastam anno egy novellát, nemtom ki írta, de "Kórház a galaktika szélén" volt a címe. Abban szerepelt a telfi közös tudat, a telfi volt a faj és ha jól emlékszem, éppen űrhajóbalesetet szenvedett néhány egyed és mindenki fájt.
Nem ismeri valaki? Elolvasnám megint!
Ja, nincsenek valakinek normális képei "későbbi" hajóosztályokról, pl: Saber, Norway, Steamrunner (azt hiszem van ilyen is), Akira? Elég nehéz őket kiemelni a filmekből és elég keveset látszanak.
w
És szavazzzzzzzzunk!!!!
Előzmény: Dob (340)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.29 0 0 343
Dob

Erre az ismertetôre kapsz tölem 9 pontot :)))))

Előzmény: Dob (340)
comes Creative Commons License 2000.03.29 0 0 342
Köszi mindenkinek a segítséget!!

Ja, és hüjje klingonok! ;-)

Chtka Creative Commons License 2000.03.29 0 0 341
A szavazásról csak annyit, hogy az indexes tévé népszerűségi versenyben az RTL Klub sokszor annyi szavazatot kapott mint a TV2 (nem tudom pontosan, de legalább 7-8-szor annyit), míg a "reprezentatív" felmérésekben (pl. HVG) eléggé együtt mozognak. Szóval senkit sem érdekelne egy ilyen szavazás eredménye. Egyébként pedig azt hallottam, hogy a TV2-t nem érdekli a nem keresőképes lakosság véleménye, tehát a gyerekek, diákok le vannak ... (érdekelve)!
Előzmény: mrzool (331)
Dob Creative Commons License 2000.03.29 0 0 340
Ja abban a reszben Piccar megerti a borg kollektiva ertelmet, es akarata ellenere elviszik a gonosz Rikerek :) . Amugy a Borg kozos tudat szerintem nagyon jo lehet, oersze amig el jut oda az ember egyszer "megolik " de utana megvilagosodott lesz, megert mindent amit a belvasztott fajok valaha is tudtak.

Wolf 359 -nal volt a csata ahol a Federaciot lenyomta a Borg kollektiva. Szerintem ok a legjobak az egesz ST sorozatban. Most jaccok az Armadaval, abban is lehet a Borgokkal jaccani, hat eleg kemenyek mig ellenuk vagy, aztan amikor veluk nyomulsz meg sem birnak allitani.

Előzmény: weirdo (337)
mrzool Creative Commons License 2000.03.29 0 0 339
Oops, Weirdo megelőzött, nem kellett volna egyszerre több dolgot csinálnom...:))
Előzmény: weirdo (337)
mrzool Creative Commons License 2000.03.29 0 0 338
Comes!

Picard-t a Best of both worlds 1-2-ben asszimilálja a borg. Ja bocs, irjunk magyar cimeket: Két világ bajnokai. Nagy, mozifilm nem készült, ez a sorozatból egy duplarész.

A szavazásról: azért az egy fajta 'garancia', hogy nem olvassa minden Paulinán élő ember az indexet. Vannak, de kis számban. Jó, lehet, hogy nem lenne sima győzelem a Trek számára, de szerintem arra szavaznának többen. Ki kéne próbálni!

Előzmény: comes (336)
weirdo Creative Commons License 2000.03.29 0 0 337
Hali!
A "Best of both worlds" dupla részben volt erről szó, ha jól emlékszem kiadták videón is. Picard volt pár óráig Locutus of borg, miközben lenyomták borgék a UFP flottáját a Wolf 3??-nál.
Shelby rulez! - borg expertin
w
Előzmény: comes (336)
comes Creative Commons License 2000.03.29 0 0 336
Sziasztok!

Nem vagyok nagy Trekker, talán ezért is volna a következő kérdésem: A First Contact -ben bedobják a Locutus nevet és azt, hogy Pickard pár évnek előtte a borgok karmai közé került. Erről készült-e nagyfilm vagy csak sorozatszinten létezett, esetleg soha nem is forgatták csak utalnak rá? Köszi.

Laa-Yosh Creative Commons License 2000.03.28 0 0 335
Huh, télleg kiadják a sorozatokat DVD-n? Hol, mikor? :)
Előzmény: Cifu (334)
Cifu Creative Commons License 2000.03.28 0 0 334
Hááttt.....

Csendben drukkolok nektek a szavazás ügyében, de én inkább megvárom amig a DS9 és a Voyager kijön DVD-n....
Tartok tőle, hogy ellőbb fogom DVD-n látni, mint a magyar TV csatornák valamelyikén....

Locutus_hun Creative Commons License 2000.03.28 0 0 333
Hajrá mrzool!
Teljes mértékben egyetértek, ideje ,hogy végre tegyünk valamit.
Dob Creative Commons License 2000.03.28 0 0 332
Én nem lennék annyira biztos a szavazás kimenetelében. Okés hogy itt a Trek fórumon többen nézünk Treket mint brazil sorozatot, de az igazi világban nem így va. Ott még mindig többen vannak azok akik a dél amerikai sorozatokat nézik.
Szóvel egy fórumszavazás elég pontatlan lenne, és ugyebár egy felmérés célja, hogy a teljes népesség szokásairól szűrjön le infókat.
Előzmény: mrzool (331)
mrzool Creative Commons License 2000.03.28 0 0 331
A gond az, hogy 'hivatalos' magyar cimei csak a TOS-nak és a TNG 1-2. évadjának vannak.

De szerintem tekinthetjük kánoninak a Mr. Fusion féle forditásokat, szóval akkor használjuk azokat a magyar cimeket...

Más: fel kéne dobni egy index szavazást, kb. olyasmit, hogy mit néznének szivesebben az emberek: Star Treket v. a dél amerikai sorozatokat. Előre boritékolhatjuk a végeredményt! És azzal már oda lehet állni a tv-k elé, hogy tessék, egy reprezentativ felmérés. Kinek kéne ez ügyben irni az Indexnél?

Előzmény: Locutus_hun (330)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.03.27 0 0 330
Örülnék, ha nem mindenki az angol címmel hivatkozna az egyes részekre, ugyanis én nem tudom öket azután azonosítani. Én eddig sosem fiygeltem az epizódcímekre.
Köszi
Nagyoreg Creative Commons License 2000.03.27 0 0 329
Budapest!!!!!!!! :))))))
Előzmény: wildman (327)
powerage Creative Commons License 2000.03.27 0 0 328
De pl. a The thaw c. epizódot el tudnám felejteni. Szerintem a legrosszab Trek epizód volt. Szerencsére több ilyenfajta nincs nagyon...
-----------------
??? Szoval letezik rosszabb resz a Tresholdnal? En meg eddig azt hittem, ez volt a legnagyobb marhasag, amit sikerult Star trekbe passziroszni.

Szoval azt mondjatok, hogy a Voyager nezheto az elso 2-3 szezon utan? Nekem az elso par resz utan ugy elment tole a kedvem, mint soha mas Star trek sorozattol.

Előzmény: mrzool (286)
wildman Creative Commons License 2000.03.27 0 0 327
Minszk!
Locutus_hun Creative Commons License 2000.03.27 0 0 326
Nem-nem

Bocsi de félreértettetek engem, én csak annyit mondtam hogy a Janewaytöl ez elég nonszensz döntés volt az eddigi döntéseit nézve. Nekem korántsem az a véleményem hogy Janeway rosszul döntött. Csak éppen ez nem a megszokott Janeway féle tartsuk be az ufp direktíváit mer anélkül elvesztünk döntés volt. Gondoljatok a 40ezer fényéves transzporter technológiára, azt se lopta volna el csakugy Janeway, pedig nem jelentett veszélyt rá az a nép. Mondjuk az igaz hogy ugysem jött volna be a dolog, de azt akkor még nemtutta, mégis elutasitotta, a technologia ellopását.

mrzool Creative Commons License 2000.03.27 0 0 325
Hogy mi is lehetett volna, ha Janeway semmibe veszi a UFP elveit? Erre nagyon jó példa a Living witness, mely szerintem az egyik legjobb Voyager rész. Gondolj csak Janeway első mondatára!
Előzmény: Dob (323)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.03.27 0 0 324
Bocs, asszem pontositanom kellene a dolgokat. En arra gondoltam, ha egy FOSZEREPLO ki akar lepni (ergo felbontja, illetve nem hosszabbitja meg a szerzodest) akkor a forgatokonyvirok hamarosan "kiolik" a sorozatbol (mondjuk Kes kivetel, ki tudja miert). Konkretan pedig arra gondoltam, hogy amikor nyilvanossagra hoztak, hogy Terry Farrell (Jadzia) kilep a sorozatbol, kijelentettek azt is, hogy Dax meg fog halni.
A foltamadasra pedig jo pelda Harry Kim zaszlosunk, aki ki tudja hanyadszor tamadt fel halottaibol (temaval kapcsolatban keretik megnezni a SevTrek cimu oldal "Why haven't Ensign Kim got promoted?" cimu kepregenysorat...(kb ez a cime) :))
Szoval korrekt dolgok ezek...... :)
Előzmény: Locutus_hun (308)
Dob Creative Commons License 2000.03.27 0 0 323
Ha 60e fényévnyire lennék otthontól, akkor nem igazán törödnék a Fedráció elveivel, sőt Dzsanavéj helyében talán már rég otthon lennék.
Előzmény: mrzool (321)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.27 0 0 322
Egyetértek, szerintem is igaza volt Janeway-nek. Kirk kapitány nevében még hozzátenném, hogy kicsit még finoman bánt velük...
Előzmény: mrzool (321)
mrzool Creative Commons License 2000.03.27 0 0 321
Locutus_hun!

Nem értek veled egyet, mert az a terület nem a krenimeké volt, hanem a zahloké, ezt megmondták az elején, mikor felavatták az asztronómialabort. És a zahlok készségesen átengedték volna őket...

A másik érv: ha te 60e fényévre lennél s Földtől, tennél egy több éves kerülőt?

Előzmény: Locutus_hun (318)
wildman Creative Commons License 2000.03.27 0 0 320
Minszk !
Dob Creative Commons License 2000.03.27 0 0 319
Az első epizódokban valóban Siddig El Fadil volt a neve, de az ötödik szezontól már Aéexander Sidding. Valószínű nem tetszett neki a Szudáni neve. Most utánanéztem a szinésznek egy érdkes mondat: "Siddig and his wife, former Star Trek: Deep Space Nine co-star Nana Visitor, reside in Los Angeles."

Előzmény: Locutus_hun (318)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.03.27 0 0 318
Az Alexander Siddig eddig nem Siddig El Fadil volt?

A VOY mostani, szombat esti részéhez pedig csak annyit, hogy a Janeway az elején olyan döntést hozott amit soha nem szabadott volan meghoznia, mégpedig a kis hajó figyelmeztetésére erőfölénnyel dacolt és ignorálta öket. Ilyen eddig nem volt, szerintem. Csakugy nem volt joga megsérteni a területüket, és azonnal azt a döntést kellett volna hogy hozza mint a második menetben.

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.26 0 0 317
Aki esetleg lemaradt a WYLB második feléről, a Sat1 hétfőn (27.) hajnalban ismétli 04:05-kor.

Dob Creative Commons License 2000.03.26 0 0 316
Regel letöltöttem a Startrek Armada nevű gamét, nem semmi, mindenknek ssak ajánlani tudom, a dominon háború után játszódik, ugyan még csak a Federációs kampányt játszottam végig, ám máris elég jó történet kerekedett ki. Itt a link a letöltési helyre:
Ez itt az

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!