Tény és való hogy a hétvégi rész elég jó volt. Nagyot kiátottam magamban, amikor a kapitány öszehívta a legénységet, gondoltam lemond, és hátramaradva meghal, de hát nem ez lett. Szerintem az egyik legroszabb kapitányi húzás pont ilyen demoralizáló helyzetben elbujni a legénység elől. Tovább rontja a helyzetet. Amikor az elején csak árnyékban mutatták a NŐT, gondoltam uj frizura, vagy valami más ujdonság van vele, és így gerjesztik a épet, de aztán kiderült még sem, sebaj. A rész tényleg jó volt, ahhoz képest hogy Voyager ahhoz képest jó volt :))
Pár szó a szavazásról. Eddig még csak én szavaztam :)) így a legkedveltebb karakter: Gul Dukat majd Tomalak, és végül Morn.. :)
Igen, NAGYON jó volt az évadnyitó, és szerencsére ez elmondható az 5. évad részeiről! Szóval aki eddig nem kedvelte a Voyagert, mindenképpen ajánlom az 5. évad megtekintését...
Nem azert mondom, de eleg jo kis evadindito volt ez a mai Voyager epizod. Ujbol kezdek remenykedni, hogy azert meg lehet mit kihozni ebbol a sorozatbol...
Na ja, a Kek Duna keringo zenejere a Voyager bedokkol a Deep Space 9-ra...
Wow... nem is rossz otlet :)
Egyebkent mar csak 12 ora van az elso uj Voyager epizodig...
Egyebkent vege a DS9-nak, es most nem csak a sorozatra gondolok. Miutan befejeztek a sorozatot, valamilyen jol megfontolt okbol az egesz diszletet felszecskaztak :(. Ezek utan leshetjuk, hogy feltunjon az allomas a kovetkezo mozifilmben (illetve feltunhet, de az most mar rengeteg plussz love, mivel teljesen ujra kell epiteni a diszleteket...). Na ja, az osszedarabolas helyett igazan elkuldhettek volna a magyar klubnak az egeszet :). Mi jobban megbecsultuk volna...
Hamár ilyen szépen összejött a dolog, és csak jövőre ér haza a Voyager, igazán átnevezhetnék Star Trek: 2001 Űrodisszeia névre sorozatot. Elég "smashing" megoldás lenne, nem?
Hoppa, most latom, hogy hivatalosan bejelentettek: het evados lesz a Voyager is. Ezen kivul meglepo befejezest es eroteljes (sajnos jobb magyar forditasa most nem jut eszembe a "smashing" szonak) finalet igernek a keszitok. Az utolso reszeket 2001 majusaban mutatjak be majd as USAban.
Kezdjuk ezekkel a nepszerusegi dolgokkal.Az Indexen azert volt olyan kiraly az RTL Klub nepszerusege, mert az az egyetlen tevecsatorna,amelyet nem a nyugdijasok neznek a legtobbet, hanem a fiatalabbak (forras www.mtv.hu-n a Dosszie, amiben van egy nagyon tanulsagos piackutatas a tevek nezokozonsegerol). Mivel altalaban a fiatalok interneteznek, a nyugdijasok nem voltak kepviselve ezen a szavazason, igy az Indexes szavazast nem lehet meg kozelitoleg se reprezentativnak tekinteni.
Borg. Hm..... Nem rossz otlet ez a faj, de van egy apro bibi vele. Tul erosek, es ahhoz kepest benak. Az egesz galaxist siman asszimilalhattak volna, ezzel szemben meg mindig csak a Delta kvadransban benaznak. Raadasul a Voyager eddig nem talalkozott olyan fajjal (OK, a 8472-es fajt es a szauriakat most nem szamitom) amelyik akar csak megkozelitoleg olyan eros lett volna, hogy ellenaljon a borgnak.
A slusszpoen pedig az, hogy a borg max. 30-40 kockaval az egesz Alfa kvadranst el tudna foglalni, es ehhez kepest van tobb ezer kockaja, amik az eg vilagon semmit sem csinalnak ott a Delta kvadransban.....
Na itt jon egy link, azoknak, akik erdeklodnek a Csillagflotta es a tobbiek hajoi irant:
www.adeadend.demon.co.uk
Jo bongeszest (el fog tartani egy ideig, amig atragjatok magatokat rajta...)!
A WYLB ismertetőd JÓ volt, csak kicsit rövid!:) Mostantól viszont készülhetsz a Voyager ismertetőkre, kiváncsi vagyok a véleményedre...:))
A szavazógép nem rossz ötlet, csak körülményes használni a suliból, mert e-mailen küldené el az adatokat... Azért én továbbra szorgalmazom, hogy az Indexes fejekkel kéne beszélni.
Na végre láttam a DS9 utsó részt. Nem volt semmi, kicsit huzosabbra számítottam, de nem volt rossz. Pár percre csak de Gul Dukat a régi önmaga volt :) DE a szentimentáis visszaemlékezések nagyoon ütöttek.. majdnem elsírtam magam :)
Képek: A Star Trek kártyához mindenféle kiegészítő van. van DS9-os is ..abban asszem vannak az ujabb hajóósztályokról is lapok. A neten meg fenn van mindenféle kép.
pár link ahol a kártyalisták vannak, a kártyákról meg képek:
http://decipher.com/startrek/cardlists/blazeofglory/small/ussthunderchild.html
itt talán lehet kresgélni: http://decipher.com/startrek
a szavazással kapcsolatban most akkor hol szvazzunk? Ha ide beszúrok egy formot akkor arra csak ti fogtok szavazni..
Hali!
Ez a közös tudat tényleg érdekes dolog...
Egy Galaktikában olvastam anno egy novellát, nemtom ki írta, de "Kórház a galaktika szélén" volt a címe. Abban szerepelt a telfi közös tudat, a telfi volt a faj és ha jól emlékszem, éppen űrhajóbalesetet szenvedett néhány egyed és mindenki fájt.
Nem ismeri valaki? Elolvasnám megint!
Ja, nincsenek valakinek normális képei "későbbi" hajóosztályokról, pl: Saber, Norway, Steamrunner (azt hiszem van ilyen is), Akira? Elég nehéz őket kiemelni a filmekből és elég keveset látszanak.
w
És szavazzzzzzzzunk!!!!
A szavazásról csak annyit, hogy az indexes tévé népszerűségi versenyben az RTL Klub sokszor annyi szavazatot kapott mint a TV2 (nem tudom pontosan, de legalább 7-8-szor annyit), míg a "reprezentatív" felmérésekben (pl. HVG) eléggé együtt mozognak. Szóval senkit sem érdekelne egy ilyen szavazás eredménye. Egyébként pedig azt hallottam, hogy a TV2-t nem érdekli a nem keresőképes lakosság véleménye, tehát a gyerekek, diákok le vannak ... (érdekelve)!
Ja abban a reszben Piccar megerti a borg kollektiva ertelmet, es akarata ellenere elviszik a gonosz Rikerek :) . Amugy a Borg kozos tudat szerintem nagyon jo lehet, oersze amig el jut oda az ember egyszer "megolik " de utana megvilagosodott lesz, megert mindent amit a belvasztott fajok valaha is tudtak.
Wolf 359 -nal volt a csata ahol a Federaciot lenyomta a Borg kollektiva. Szerintem ok a legjobak az egesz ST sorozatban. Most jaccok az Armadaval, abban is lehet a Borgokkal jaccani, hat eleg kemenyek mig ellenuk vagy, aztan amikor veluk nyomulsz meg sem birnak allitani.
Picard-t a Best of both worlds 1-2-ben asszimilálja a borg. Ja bocs, irjunk magyar cimeket: Két világ bajnokai. Nagy, mozifilm nem készült, ez a sorozatból egy duplarész.
A szavazásról: azért az egy fajta 'garancia', hogy nem olvassa minden Paulinán élő ember az indexet. Vannak, de kis számban. Jó, lehet, hogy nem lenne sima győzelem a Trek számára, de szerintem arra szavaznának többen. Ki kéne próbálni!
Hali!
A "Best of both worlds" dupla részben volt erről szó, ha jól emlékszem kiadták videón is. Picard volt pár óráig Locutus of borg, miközben lenyomták borgék a UFP flottáját a Wolf 3??-nál.
Shelby rulez! - borg expertin
w
Nem vagyok nagy Trekker, talán ezért is volna a következő kérdésem: A First Contact -ben bedobják a Locutus nevet és azt, hogy Pickard pár évnek előtte a borgok karmai közé került. Erről készült-e nagyfilm vagy csak sorozatszinten létezett, esetleg soha nem is forgatták csak utalnak rá? Köszi.
Csendben drukkolok nektek a szavazás ügyében, de én inkább megvárom amig a DS9 és a Voyager kijön DVD-n....
Tartok tőle, hogy ellőbb fogom DVD-n látni, mint a magyar TV csatornák valamelyikén....