újkorában az ac-k lb 5%-on belül szórnak, de a használattól és a lerakódástól ez szépen elmászik.
Ezért aztán ha azt szeretnénk, hogy ne legyen túlzott koromképződés hát muszály szépen próbapadon beállítani minden egy kályhát egy adott ac-van lambda és egt alapján.
Lenne egy olyan kérdésem hogy Webasto Airtop 2000D típusú kályhának valaki tud valami"direkt" inditási kapcsolási rajzot? Gondolok itt olyanra hogy programóra nélküli indítás.
Szeretném kizárni a programkapcsoló hibáját a műszerfalon.
Használom nyáron is , pár hetente elindítom . De ha jól értem a pumpa maga is hajlamos szarakodni ?
Van egy tartalék kályhám , azt ha elküldöm hozzád egy tesztre ,meg beállításra, akkor csak egy adott pumpával lesz jó a szórás miatt , vagy hogy megy ez ?
Üdv. Nincs olyan h élettartam. A kályhák minél többet mennek annál hosszabban élnek alapvetően, nyílván nem a 0-24h futásra gondolok.
Ha gyengébbnek érzed a fűtő teljesítményét az anem megfelelő üzeanyag-levegő arányból ered. Ha pl nyáron nem használod egyálltalán, akkor 2-3 hónap állás után már sajnos hozamveszteséges lesz az ac-ja a kályhának.
5 éve megy egy felújított darab a kocsimban, idén talán mintha kicsit gyengébb lenne a teljesítménye . Mikor lehet szükséges egy felújítás ? Illetve a ventilátor része jó hangos lett idő közben .
Üdv. Sajnos a venturi kályha nyügös jószág, javítható ez a jó hír. Ha a kályha magas fokú hibát észlel az öndiag alatt, akkor szépen kizáratja magát az autóval a használt perifériák sorából.
Nem véletlen, szakember kell a javításához.Ha ezt nem hozzáértő kezdi el bőrözni abból akár simán lehet komolyabb gond is.....
Naponta látok ilyen kályhákat sajnos, amiket elkezdett vki már bűvölni
Nem is elsősorban a megbízhatóság érdekelne hanem az, honnan lélegzik és hová füstöl ez a technika. Amit az alin látok belőle abból számomra pont nem derül ki.
Ford Mondeo 2009 évjárat Webasto Thermo Top V kályhám van , nem lehet bekapcsolni a kályhát.
Termo test programmal elérem a kályhát , minden részegységet el lehet indítani , minden működik, de amikor kiválasztom azt, hogy állóhelyzeti vagy kiegészítő fűtés a bekapcsoló ikon nem lesz aktív.
Nem lehet se diagnosztikával sem az autóról elindítani.
Az autóval VAN -on keresztül kommunikál , tehát vcds-sel nem érem el.
A kályha vezérlője Continental 5WK11590JBF a kályha 00 0018 03 1232
Megtaláltam a hibát. Eltört egy kábel forrasztás (valószinüleg akkor, amikor próba után kábelkötegelökkel rögzítettem a kábelt). Most vettem csúszósarukat, és azzal kötöttem össze.
Helyileg merre dolgozol? Nekem is fura dolgokat művel az állófűtésem. Webasto Thermo Top Z/C-D gyári kiegészítő fűtés van átalakítva állófűtésnek.Tavasszal vagy amikor hazajutok Ausztriából, felkeresnélek a problémámmal.
Kicseréltem a vízszivattyút, (mert a szivattyú hibája miatt csak járó motorral lehetett üzemeltetni a kályhát). Csere után kipróbáltam, álló motorral, új szivattyú szépen dolgozik,felfűtötte a vizet.
Ma reggel meg már nem akart elindulni. Ha hazaérek kiolvasom a hibatárolót, mivel ez gyárilag van beépítve, bizonyos szintig az OBD-n keresztül is lehet diagnosztizálni.
Sziasztok! Citroen c8 fűtésével/kiegészítő fűtésével kapcsolatos anomália miatt keresnék olyan embert, aki rendszeresen lát thermo top c állófűtést. Ajánlást és jelentkezést is szívesen fogadok, amit előre is köszönök! Boldog 2022-őt!
Sziasztok! Jó rég nem írtam ide, mert minden hibátlan volt. Tegnap reggel otthon (osztrákoktól hozok mindig gázolajat) fullra tankoltam a DCI Lodgy-t. Aztán elindítottam az álló fűtést, le is ment rendben a 30perc a Webasto Thermo Top Evo4-el. Mivel a család nem bírta összeszedni magát ennyi idő alatt, így 10 perc után elindítottam ismát 30 percre. Az is lement rendben. Az uató ritkán van használva, így mindig rajt a csepptöltő a csarnokban. Mikor levettem, még garantáltan száraz volt minden. Napközben volt egy 330km-es kirándulás Győr mellől fel Bp.-re pályán, meg ide-oda mászkálás, többet nem használtam aznap az állófűtést. Hazaérve pont letelt a szerviz periódus. Így a műhelybe beálltam, olaj és szűrő cserék. A gázolaj szűrő ennél (mint sok renaultnál) elcseszett helyen a jobb első kerék dobbetét és a lökhárító között van. Így kerék és dobbetét le. Mielőtt a kereket levettem, már akkor feltűnt, hogy bal dobbetét nedves egy sávban végig (mint ha a kerék szórná) Elsőzör azt hittem víz. Aztán később sem száradt el, a túl oldalon pedig nem is volt. Ekkor kezdett gyanús lenni. Elkezdtem szaglászni, ez bizony gázolaj :( Dobbetét burkolatok le, gyári csövek, szűrő csatlakozás száraz, hibátlan. Pár helyen a nyúlvány viszont olyan volt, mint ha gázolajjal permetezték volna be vékonyan (tűzveszélyes kategóriától még messze) Ekkor kezdtem gyanakodni az állófűtés üzemanyag rendszerére. A gyári üzemanyag csövek mellett elfűzött-rögzített kb. 4mm vastag cső rendszer is teljesen ép. A motortér jobb felső-első sarkában a lámpa mögött, van a Webasto üzemanyag pumpa. Gumi tartó konzolját lecsavarozva, és abból kihúzva (csöveket nem bontottam meg, csatlakozóját nem húztam le) már egyértelműen látszott, hogy valahol ott lesz a hiba. Onnan cseppenhetett (mert még a gumi bak is jó gázolajos volt) és fújta a menetszél szerte széjjel. Ez a pumpa úgy van bekötve, hogy mindkét végére megy egy kb. 5cm hosszú gumicső, roppantó bilinccsel rögzítve. A másik felébe szoros illesztéssel bedugva a műanyag cső, és ott is egy roppantós bilincs. Ez a megoldás mondjuk már beszereléskor sem volt szimpatikus, de ha ez van a Webasto szettben, és más autóknál sincs gond, nem aggódtam. Roppantottam összébb célszerszámmal még a 4db bilincsen. Féktisztítóval elmostam, letörölgettem mindent. Ma reggel korán keltem, próba. Épp úgy fullra tankoltam (hogy olyan legyen mint tegnap) 2-szer lefuttattam ugyan úgy a 30 perces programot, majd 20 percig járattam a motort, 1500-2500 fordulat között. E közben most mindvégig száraz maradt minden. Remélem így is marad, legközelebb kiderül, de az már csak januárban lesz, ritkán használt autó. A blincs, csövek lehetett a hiba, vagy van esetleg ezeknek valami típus hibája, gondja? pl. hajszál repedés a fém házon, elektromos csatlakozónál átereszt, stb.?
Nem gondoltam hogy ennyire bonyolult lesz egy rohadt csatlakozót szerezni hozzá, másrészt nem akrtam szétszedni, mert ha eltöröm a fedelet, dobhatom ki a pumpát a francba...
2011 évjáratú ,de utólagosan lett beszerelve Németorszagban és nem tudom pontosan mikor, viszont 2016 előtt mert akkor hozta be akitől megvettem.Dízel az autó egyébként és arra gondoltam esetleg a gyertyát vágta haza az üzemanyag.Amennyire utána tudtam járni elvileg van a webastoban.Azért gondolok erre mert az autónak sem olyan szép a hangja amióta bevezzették a 480ft maxot.Más kollémnak is volt godja az üzemanyaggal.
Nem azt írtam hogy ilyet vegyen, azt írtam hogy én itt vettem. Nyilván meg kell keresni a megfelelőt.
Szia
Vettem egy olyan csatlakozót amit mutattál, de sajnos nagy bele. Találtam komplett kábelt, de nem szeretnék több mint 10000Ft-ot kiadni ezért. Ha nagyon nem megy, akkor levágom a kábelt a régi pumpáról, és ráforrasztom az új pumpára. Csak gondoltam hátha itt valaki szembesült már ezzel a problémával, és tud valami elfogadható megoldást.
Üdv. A neten azért van bőven analóg kapcsrajz......x1 stekker 1-es vagy 3-as lábra kapcsolt +12v, 6-os láb az ac pozitívja....x2 stekker 1-es lába a 12+ a 2-es láb -12, ezek az akkuról nyílván levéve.