Jon Lord-ek probajan voltam.....amire elhozta Hammond L100-at, egy 760-as bohom Leslie-vel....huuuuu, azert igy kellene megszolalni Magyarorszagon sok sok bandanak....:-)
Nem volt mese....nagyon kell az a zenebe!!!
Bizony, bizony, én még pár évvel ezelőtt akartam egy Fenderzongit hazahozatni amerikai rokonoktól, de a szállítási költség miatt lemondtam róla... :) Ugyanis valami 7 dolcsi lett volna fontonként! És ez még az itthoni "járulékok" nélkül!
Nem egyszerű, nem bizony. Beírhatnak árat bármit, de felülbírálhatják itthon :-( Mióta EU van, talán méxigorúbb a dolog :-( De nem csak az ár lényeges, a szállítás is igencsak nagy összeg. + ÁFA.
Az orgi árát honnan veszik? A szállítóból? Ha pl nekem kintről ismerős vagy rokon küldi (kvázi ajándékba), mi alapján vesznek összehasonlítási értéket?
Ha az EU-ból hozod, nincs semmi, mintha itthon venneéd. Kintről meg 1: orgona ára, 2: szállítás költsége (szép summa) 3:Vám 10% csak az orgonára van. De viszont megáfázzák az 1+2+3-at 25%-al, tehát az orgi árát, szállítás árát és a vámot is!!! Nemszólva a sok intézéssel járó költségekről amivel le kell bonyolítani egy ilyen távoli ügyletet. Ezért kerül egy komoly A100-B,C3 min. 4000 EU-ba a németeknél is. Esetleg egy leharcolt német A100-ast alkalmanként 3-4000 közt ki lehet fogni, de abban nem lesz olyan maradéktalan az öröm mint Laurensnek az eredeti A100-asába.
milyen vámtarifával vámolnak el pl. egy USA-ból vagy Németországból behozott Hammondot??
Thetube! Próbáltam megkeresni az "behozatok egy hammondot az USA-ból és mit szenvedek miatta" tartalmú hozzászólásodat de sajnos nem találom. Írnál egy pár sort erről mégegyszer. Köszi:rt
Ahhhh so, szoval ezert nem lattam en azt a tetelt az Ebay-en.... kerestem a C3-at, de nem tudtam hol van....., mert visszavonta az elado!??
Ugye Tehtube szaktars, azert meg lehet, hogy tobbet is gondolt erte a gazdaja, es emiatt vette le, miutan latta, hogy ez meg csak 5000-nel tart......hááát kerem...ott csak a Leslie megert 1500EU-t lazan, es akkor nem is mondtam sokat......
Akkor most ki nyert Cola-t Tube??:-)))
Csak annyit arról a bécsi csoda C3-asról és a 22H lezliről, hogy felment vagy majd' 5000 euróig a licit, amikoris a tulaj visszavette az árverésről. Ennyit az 1300 EU-ról és az alkalmi vételről. Ezek nem gagyi kínai dolgok, és ezért áruk van. Viszont kb. holtunkig ki is szolgálnak és is nem avulnak el. Üdv.
A Harangozónak megadhatnád a számát, a Leslie-t vele csináltatnám akkor meg, mert a Hammondom jó lett, de a Dynacordra még ráférne egy kis pofozgatás. A Norbi látta és meg is mutatta, hogy csúnyán meg lett foltozva az ékszíj, azt tanácsolta, hogy a neten próbálkozzak. A felső tölcsér tengelyéből már kitört egy darab, esztergáltak hozzá egy részt korábban, de az sem az igazi sajna.
Szerintem nincs szükség így látatlanban fődarabcserére. AZ én Allsoundom is veterán jószág, ráadásul napi 2-3 órát biztos megy és finom igazításokkal helyrehozható. Inkább egy mechanikus-műszerészt javasolnék. Pl. a Norbit. Ha neki ez nem fexik, akkor a legprofibbat, Harangozót.
Mint alább már írtam, Harangozó Mihály az ország legprofibb technikusa. Veterán, szerény és igencsak ért hozzá. Végre kész lett a 351-es lezlim modernizálásával és egy csodát művelt. (Új trafó, mely egyszerre 3 féle feszt ad ki a régi zárlatos lezlitarfó helyett, tirisztoros garantáltan kattanásmentes lezlivezérlés, beépített preamp mindkét csatornához - mert a 251-351-es lezlik kétcsatornásak- és így fogadja bármely modern digitális klón vezérlését) Nagyon feldobta a VK7-esemet is ez, mert baloldalt a lezligombjaival vezérlem már ezt a csöves jószgot. Ja, és a mai 11-esre alakította a lezlibejáratot és az A102-m kijáratát.
De mechanikus problémákra is van megoldása, Hammond és lezlimotorok újracsapágyazása és egyebek.
Gyakorlatilag kb 30 éve a magyar élvonal összes Hammondja és egyéb zenekari berendezései általa vannak karbantartva. (Presser, Benkő, Gömöry, Papp, Zeffer...) Göme M100-asa kb 3× leesett a teherautóról, azt rakta pl. ősszel össze.
Szóval nagyobb szervízgondokra csak szóljatok. Ha nem sűrgős, akkor egész szolíd árat kér.
Üdv minden hammond rajongónak. Én vagyok az akinek a hírdetésére az egyik kedves hozzászóló felhívta a többiek figyelmét. Valóban preamp csak eredeti leslie-hez szokott lenni, ez egy 760-as-hoz tartozik. A hangszer állapota átlagos, Cserháti Pityi volt a korábbi tulaj a perka egy kicsit zajos egyébként állat hangja van.
Azért adom (adnám) el, mert vettem egy M-2-t és két orgona sok 20 m2-re. Amúgy az M2-t az ebay.de-ről vettem és 300 euroért hozták haza.
Tegnap járt nálam a Norbi! Nagyon szépen helyrerakta az M 102-esemet. Éjszaka álmomban is orgonáltam. Nagyon nyerő a munkája, az orgonám korábbi zaja szépen eltűnt! Mindenkinek én is szívből ajánlom!
Lenne egy kérésem! A Dynacord DC200-as leslie-koppincsom áhítozik két új ékszíjra, ami a hajtást adja át a motor és a hangszóró előtti tölcsérek között. Ha tudnátok még azt is, hogy honnan lehetne esetleg a felső tölcséreket megszerezni újabb kivitelben (mert a mostani majd olyan hangos, mint egy kereplő, mikor forog) jól szétkopott a tengelye szegénynek.
Szerintem Sanyorzó az M100-asát lezli nélkül is eldaná. Szép állapotú. Javaslom keresd meg. Az egy korrekt, karbantartott Hami. Csak be kell kapcsolni és kész. Csillaghegyről még a szállítás sem lehet drága :-)
100ezer alatt, kb akkora mákod kell, hogy legyen, mint a lotto telitalalat manapsag...., es akkor meg az nem is biztos hogy olyan karban lesz , es ugy fog szolni ahogyan azt Te is szeretned....
100 alatt egy jo Leslie-t sem lehet kapni....., ez nem Casio szinti kategoria...:-)
Az a C3 amit latsz.....szerintem fel fog menni a vegere kb 5000-6000 EU-ra....nezd majd meg.....kivancsi leszek en is....!:-)Azt mondjuk mar a vegallomas, kezdetnek mar a legjobb is lenne......egybol Aston Martin-ba ulnel......:-)
Sajnos nincsenek csodák. Odaírta az eladó hogy el lehet vinni tőle, de ő nem küldi sehova. Ha érte mész vagy küldetsz, száz fölött lesz. Angliában gyártották is a Hammondot. Ez is angol jószág. Van belőlük szépen, ezért nekik nem olyan nagy ügy. De ők is messze vannak tőlünk, ezért sok az utiköltség. Ja, sok fórum hemzseg az ebay-os szélhámosoktól.
Karnevilnek igaza van. Látatlanba megvenni, főleg ha nayon olcsó....lehet hogy a szép külső nagy generáligényt rejt. Legtöbbször spórolással nagy többletköltségekbe verhetjük magunkat. Nálam van az eladó E112, a legkisebb de már nagy Hammond. Kipróbálható, részletesen kivallatható, szállítási költség minimális, biztonság maximális.
A zárakról csak annyit (1330-ért C3+22h) hogy nemrég zárult le egy 22-es lezli árverése majd' 1400-ért. Csak a lezli és ráadásul egysebességes 66 előtti. Áll vagy gyorsan forog. Plusz a csomagolás, szállítás.
Igaz ,Earl Grant valoban koran ment el.....Sajnos ez az elet rendje, ami Jimmy Smith-nel is varhato volt.....
Jon Lord a multkoriban pont a dupla Smith koncert cd-t vette meg a boltban...a groovin' at small paradise-ot....azt hiszem!?
Ugye kicsi Lord....tetszik a Hammond tepese az oregnek?:-)
Igazad van. A The Sermon nagyon jó. Épp a 65-ös párizsi koncertváltozatát hallgattam, abban nincs az a zavaró sok dudaszó amit fújnak az 57-es stúdiófelvételen.
De számomra legállatabb az az '57-es Groovin At Small's Paradise duplakoncert. Igazi klubhangulat, számok közt a közönség (csajok) hangját is jól kivenni, nagyon elborul ott fiatalos lendülettel és a legvégén amikor már mindenki lemegy a színpadról és egyedül tépi a B3-ast míg rá nem csapják a kezére a fedelet, az egyenesen kolosszális!!! Ott még nincs az a rutin, ami a hatvanas években már jól hallatszik. Csak az őserő.
El kellett mennie, neki ennyi volt kiszabva, ami nem kevés életút, le a kalappal. Számomra már tavaly júliusban is halott volt, nem is bírtam nézni azt a gyalázatot. Utólag elgondolkodva, ha tudtam volna hogy azt látom, sokat fizettem volna azért hogy ne láthattam volna. Akinek nagyon kevés lett kiszabva az Earl Grant. 38 volt? Szerencsére vagy 30 lemezt maga után hagyott. 5 évvel kb fiatalabb volt Jimmy Smithnél és 70-ben távozott.
Szoval...Jimmy bacsi volt a Mester....eppen a lemezeit halgatom.....milyen blues/jazz, gospel jateka volt!
tehtube koma:hallgasd csak meg a The Sermon! c. lemezet..:-)olyan labbasszjatek van benne, hogy csak na.....tudott az oreg..,Ez a Blue Note-os korszak meg az otvenes evek vegerol....huuu, de jo!!! de kar erte, hogy elment:-(
Jöhetsz bármikor. Budagyöngye környéke, nincs a világvégén. VK7, E112, A102, 3 lacika, van minden. Ámbár a VK-t lassan elviszik. Hó végén mégegy koncert, oszt' mehet. Helyette DB5. Az A102 meg egy bestiális vadállat. (kívülről szinte szűz, annyira új) Az E meg félúton a nagyok és kicsik közt.