Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

rede Creative Commons License 2003.01.20 0 0 766
Na ma voltam a számmitnál lentebb említett problémáimmal.
Nos, izé...
Tehát: j.e. ajtó nehezen csukódik, kormányközép(hivatalos kifejezés, ma tanultam :)) elmászott.
1. Sokáig tart, haladjak el, megvárni nem érdemes(???). Erről egy idő után letett.
2. Szerettem volna egy külső mosást. Válasz: ilyen időben nem tesz jót a kocsinak a mosás(!!!még jó, hogy a kezelési útmutató aszongya: télen gyakrabban kell mosni), különben is tele vannak(vagy ilyesmi, megvallom itt már kezdtem nem figyelni).
3. Szerettem volna egy alvázmosást. Na azt egyáltalán nem lehet mert nem tudják megemelni(!) az autót. Zárójelben jegyzem meg, hogy ha a rönyónál beviszem a szervizbe akármivel a kocsit, akkor automatikusan lemosva és kitakarítva kapom vissza. Ilyesmiről itt szó sincs.
4. Miután kulcsot átvette, kijött egy szerelő fiatalember enyhén olajos ruhában és úgy ahogy volt bevágta magát a 2 hetes szürke kárpitos autómba!!!!!!! Nos, az olajnyomok jól festenek az ülésemen. Megértem, hogy nem tett az ülésre, kormányra, váltógombra nejlont és azt is megértem, hogy nem tett a szőnyegre papírt a lába alá, hiszen ez nem egy rolls, tehát nem érdemlem meg az elvárhatót, meg már amúgy is eladták nekem. Ismét zárójelben jegyzem meg, hogy a rönyónál most voltam pénteken szervízben, volt nejlon az említett három ponton és volt papír a szőnyegen, sőt a szerelő mégcsak össze sem fogdosta olajos kézzel az ajtókárpitot. Merthogy ezt még nem is említettem. Kezd megváltozni a véleményem rönyó szerviz ügyben. :(
5. Mivel az eljén közölték, hogy megvárni nem érdemes, 1 óra múlva jöttek is, hogy kész. Kormány középen áll(örülés), ajtóhoz hozzá sem nyúltak. Fáradt vagyok már az ilyesmihez.....nem vitatkozom. Majd szépen beállítom, mint a lámpát. Tehát: korrekt, normális Nissan szervíz wanted, lehetőleg budán, sőt mondjuk a XI. kerben :))))
A történet meg: :((((((((

Ps: a fentiek kizárólag az én saját szemszögemből nézve értendők.

rede Creative Commons License 2003.01.20 0 0 765
Mondjuk ebben az egyben szvsz hasonlíthatnának a rönyóhoz...
Előzmény: PRIMERA_P11 (764)
PRIMERA_P11 Creative Commons License 2003.01.20 0 0 764
Hát igen, frissítések elég ritkán voltak és infókból sem volt túl nagy bőség. De most talán ez megváltozik. :-)
Előzmény: Dr Rock (763)
Dr Rock Creative Commons License 2003.01.20 0 0 763
Nekem meg ugy tunt, hogy tobb "design" (=lego-emberkek) van rajta, mint tartalom.. semmi bajom a design-nal, meg akkor sem, ha "nem jon be", csak info legyen! de itt alig volt valami..jellemzo, hogy a leghasznalhatobb resze az oldalnak a Summit-os "beszolo" forum (volt). :-/
Az mar mas teszta, hogy en is probaltam hasznalhato oldalakat talalni a temaban, es tenyleg elszomorito, hogy alig van.. nem nagyon latni pl. a tipusokrol, azok parametereivel(!) osszefiglalo site-ot, hirekkel etc. a tobbi marka "jobban el van ereszte" :/
DR
Előzmény: PRIMERA_P11 (762)
PRIMERA_P11 Creative Commons License 2003.01.19 0 0 762
Nekem tetszett a design, de ha nem tudta az ember hogy hol keressen vmit, akkor bóklászhatott egy sort. Meg ezek a kis felugró ablakok. :-( Remélem a mostani már használhatóbb lesz. :-)
Előzmény: Dr Rock (761)
Dr Rock Creative Commons License 2003.01.19 0 0 761
YEAH!!
ideje lenne mar az ozonviz elotti piktogram-dizajnt, vmi hasznalhatobbra cserelni.. :)
Előzmény: rede (760)
rede Creative Commons License 2003.01.18 0 0 760
Nahat! www.nissan.hu >> Fejlesztes alatt
Lehet, hogy vegre megtortenik a beigert honlap felujitas?
Dr Rock Creative Commons License 2003.01.17 0 0 759
Nna, megvolt a napellenzo-csere. Egyenesen az Aldomas utcai bontobol.. Erdekes, mire odaertem, 3.000 lett (de meg igy is olcso). Egybol teszteltem is a napsutesben! Cooool! :-) Kovetkezo lepes a lokharito serulesenek kiugrasztatasa...
DR
Trotter66 Creative Commons License 2003.01.17 0 0 758
Futóműállításról:

Maga a kerék egyensfutásának, utánfutásának, valamint kerékdőlésszögének beállítása nem függ a kormánykerék "egyenes" állásához. Ez utóbbin az értem, hogy az adott kormánykerék küllői vízszintesen, vagy "gyári" közlépállásban állnak.

A fútőmőves először beállítja a futóművet a ketyeréje alapján, aztán a kormányművet is lefixálja.

Én is voltam futóművet állítani, mert minden évben 1x elmegyek, nem árt a mai utak mellett.

A mester beállította, aztán mondta, hogy próbáljam ki. Mentem egy kört, azt kiderült, hogy a kormánykerék balos lett. Visszamentem, elmondtam, hogy mi az ábra. Egy kérdése volt: Mennyire balos? Mondtam neki, hogy egy ricnire, kocsi alá ment kilazította amit kell és arrébbrakta.Azóta egyenes.

Tehát önmagában a keresztbe álló kormány még nem futóműhiba.Igaz a futómű hibás beállítása, vagy hibája nem feltétlenül okoz félrehúzást. Viszont ha nem jó, azt elárulhatja a gumi szabálytalan kopása, ha fűrészfogasra van kopva, az viszont lengéscsillapító hibát jelet.

Én azt javallom, hogy nézed meg egy szakemberrel.

Előzmény: rede (756)
rede Creative Commons License 2003.01.16 0 0 757
OFF
Holnap edzek tovább, viszem a rönyót 30ezresre :)
ON
Előzmény: rede (756)
rede Creative Commons License 2003.01.16 0 0 756
Oké, de nekem nem húz semerre, csak balra áll a kormány amikor egyenesen megyek. Valszeg nagyon hülye lehetek az autókhoz, de nem értem mi köze ennek a futóműhöz. Véleményem még igazán nincs, én is csupa jót hallottam a summitról, azért vettem ott a kocsit. Egyszerűen rönyó szervízeken edződtem. :)
Előzmény: Bor Zong (755)
Bor Zong Creative Commons License 2003.01.16 0 0 755
Szia,

nekem is elmondta ezt a futóműállításra nem vonatkozik a garancia szöveget a bácsi, amikor elvittem.
DE, nálam a történethez hozzátartozik az, hogy használtan vettem a gépet a Summitnál és utána vettem észre, hogy balra húz. Amikor szóltam (rögtön) nagyon korrekten jártak el. Megcsinálták önköltségen a futóműállítást, illetve mikor az nem segített, a lengéscsillapító cserét.

Szóval nekem jó véleményem van róluk.

Előzmény: rede (751)
PRIMERA_P11 Creative Commons License 2003.01.15 0 0 754
Fizetés után én is viszem a gépet a 120.000-es szervízre. Meg hamár ilyen jó idő van mint most (remélem marad hétvégéig :) ) kitisztítom a légszűrőt is .
Előzmény: Dr Rock (753)
Dr Rock Creative Commons License 2003.01.15 0 0 753
ja, volt egy elso fakebetet csere.. igaz, nem gyari ,de "gyari beszallito" (ki az?). a tobbi a szokasos (olajcsere szurobetetek csereje, etc.)
Előzmény: rede (746)
rede Creative Commons License 2003.01.15 0 0 752
betü>>betű
Előzmény: rede (751)
rede Creative Commons License 2003.01.15 0 0 751
Hát a jobb első ajtó nehezen csukódik, zárbeállítás kérdése lehet. Ez nem is téma, hanem a következő a poén: miután elhoztam az autót észrevettem ,hogy a kormány egy kicsit balra áll amikor egyenesen megyek. Gondoltam nem gáz, kormány le, egy foggal jobbra, vissza oszt kész. Majd a szervíz megcsinálja 5 perc alatt. Meg amúgy is ráér. Tegnap behaladtam, mondom a problémát, erre a munkafelvevő úriember közölte, hogy: futóműállítás, nem garanciális(de talán belefér!!!, akkor ha nem látszik, hogy mondjuk megpadkáztam), meg mennyibe kerül a futóműállító berendezés(!), a befektetésnek meg kell térülnie(!), stb.
Egy kicsit csalódtam élböl. Rönyó szervizes utánérzés.
Késöbb átgondolva lehet, hogy félreértett és azt hitte, hogy balra húz az autó? Merthogy nem értem miért kéne futóművet állítani. Majd kiderül....
Ami nem szimpi az az, hogy még nincs is semmi, nem mondtam, hogy cseréljék ki a fél autót, de már jön a garancia erre meg arra nem érvényes szöveg. Arról már nem is beszélve, hogy hülye fejemmel nem vettem észre, hogy a vezetőoldalon alul, a müanyag borításnak le van törve az egyik füle. 100%, hogy nem én törtem le az átadástól hazáig, de ezt már félve megemlíteni sem merem, mert úgy járok mint a rönyónál, hogy majdnem nyiltan közölték, ha jegyzőkönyvet akarok a problémáimról(tenyérnyi foltokban hiányzó alvázvédelem, gyárilag hibás gumik(!)), akkor ne is számítsak normális elbánásra a jövőben xyz. cég szervizeiben. Ezt mondjuk magasról lesz@rom, a rönyóra is megvettem az új gumikat, nem érdekel, csak így már rosszul kezdődik a kapcsolat. Mindenesetre az autóval elégedett vagyok, nagyon tetszik és a rönyó után egy teljesen más világ. Összegezve azért nem bántam meg a választást.
Na most növeltem rendesen a betümennyiséget :)))
Előzmény: PRIMERA_P11 (750)
PRIMERA_P11 Creative Commons License 2003.01.15 0 0 750
És mi a baj az autóval? A Summitról eddig elég sok jót hallottam, elég konstruktívan szoktak hozzá állni a dolgokhoz.
Előzmény: rede (748)
rede Creative Commons License 2003.01.14 0 0 749
Ez egy temaindito hozzaszolas :))))))))))
Előzmény: rede (748)
rede Creative Commons License 2003.01.14 0 0 748
Szerintem ide mi harman irogatunk neha-neha mostansag.
Na beirom a mai valszeg 1db hozzaszolast.
Ma voltam a summitnal, hogy ez+az a bajom...
Tanulsagos volt. :(
PRIMERA_P11 Creative Commons License 2003.01.13 0 0 747
Hello!

Köszi hogy szóltál, így már én is értem! :-)
A freeweb nem rég babrált a serveren, lehet, hogy ezért volt, de már feltöltöttem a jó verziót.
Kőszönöm a jelentkezéseket REde és Szilárd barátunknak, holnap már fent lesznek az ő adataik is.

Primera_P11

Előzmény: Dr Rock (743)
rede Creative Commons License 2003.01.13 0 0 746
akkor vegulis kb. 40K volt a trefa
szvsz kicsit sok, bar attol fugg, hogy mit csinaltak
Előzmény: Dr Rock (744)
rede Creative Commons License 2003.01.13 0 0 745
p11!

hotmeledre ment level.
jelentkeztem jol, de csak akkor ervenyes, ha meg is jelenik az oldalon.
:))

Előzmény: PRIMERA_P11 (742)
Dr Rock Creative Commons License 2003.01.13 0 0 744
Na, kozben megvolt a 105ezres szerviz.. aki 105ezret tippelt, nem tevedett sokat. 102ezer volt.. mondjuk ebben benne volt a 31k/db aru michelin szuper teli gumi is! :) megmeg kapott a jargany gyonyoruuu szep ujj fenyszoroizzokat, a - kisse - kekes fajtabol :) jol all neki :) asszem megint nem szallok ki egy ideig (korozok a haz korul) :))
udv
DR
Dr Rock Creative Commons License 2003.01.13 0 0 743
pedig igen!
primera_p11, valami gixer utott be a honlapon, a "k" betunel nem m1 tovabb a tagok listaja (pedig refresh-elek ezerrel).szerintem rede baratunk erre gondolt; csekkold le, plz!
Előzmény: rede (741)
PRIMERA_P11 Creative Commons License 2003.01.13 0 0 742
Hogy fogynánk? Azt nem mondanám, sőt!
Küldd el az adatokat (meg ha van képet is) !

---------
Szombaton láttam 1 gyanús Nissan terepjárót, hát megnéztem közelebbről is. Mint kiderült egy Infinity QX4-es volt, de valamilyen okból lecserélték a kívül lévő emblémákat Nissan-ra:

Előzmény: rede (741)
rede Creative Commons License 2003.01.13 0 0 741
primera_p11!

A klubban fogynak a tagok?
Eddig többen voltatok, vagy tévedek?
Mindjárt jelentkezem is.
:))

Dr Rock Creative Commons License 2003.01.11 0 0 740
vazz, cserelt valaki fenyszoroizzot mar almeraba? nem is tudom, milyen kezre van szukseg hozza.. pedig a konyv szerint ecceruuu, csak leszedem, kiveszem, etc.. csak eppen a hutofolyadek-tartalyrol nem tesznek emlitest, ami kb. 10 centire van az izzotol :(( ezt az egest, mehetek vele szervizbe (nem baj, ugyis kell). ennyire bena lennek..? :/
Dr Rock Creative Commons License 2003.01.09 0 0 739
Ja, azon az oldalon a BMW mellett van 1 kamei szarny.. gondolom, az is univerzalis, oszt felrak6o nissanra is.. majd meglassuk.. egyenlore 7fon 105-os szerviz (teligumi included) jon, aztan .... :)
Előzmény: PRIMERA_P11 (738)
PRIMERA_P11 Creative Commons License 2003.01.09 0 0 738
Persze, érdemes körülnézni, mert lehetnek elég nagy eltérések az árban, csak nézd meg jól, mert nekem az a tapasztalatom, hogy olcsó húsnak... De ettől függetlenül lehet jó, mert pl. ha nagy mennyiségben gyártják nem pedig egyedileg, akkor jóval olcsóbb lehet.

Üdv: Primera_P11

Előzmény: Dr Rock (737)
Dr Rock Creative Commons License 2003.01.09 0 0 737
kicsit korulneztem, van ahol tenyleg olcsobb a cucc.. peldaul itt: www.mongoose.hu (21.500)
Előzmény: PRIMERA_P11 (725)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!