Szia.Szerintem olyan nyúlházat,amibe nem jut be egy szúnyog se(akár a szénával vagy zöldtakarmánnyal)Nem hiszem,hogy lehet csinálni! Az tény,hogy gyötrik őket,még ha be is vannak oltva,de nálunk nem szoktak elpusztulni.
Szia,van má'!18-ból eddig 8 fialt,de jövőhét csütörtökig mindnek kellene.Az egyik öreg nőstény,amivel kezdtem,félidős vemhesen hirtelen lesoványodott(betegnek egyáltalán nem látszott),kettőt fialt halva!Úgy nézem,hogy az már leves,de a többi rendben van.Gyere nyugodtan!
Az anyák által védetté válás szerintem nem igaz. Erre bizonyíték a sok 4-5 hetesen elpusztuló mixos nyúl. Én a legfiatalabb ajánlott 5 hetes kor helyett már 4 hetesen oltottam őket szezonban. Így is volt amelyiken a védettség kialakulása előtt (10 nap?) előjöttek a tünetek. Egy volt amelyiket agyon kellett csapni a másik csak 2 napig szörcsögött és jobban is lett. Az alom többi tagja tünetmentes maradt. Ennyi volt az idei veszteségem mindenféle betegség miatt.
Az igaz hogy a betegségtől véd az oltás, de a szúnyogok csípéseitől nem. És mikor ennyi van belőlük, már tudnak kárt okozni. talán nem is a kiszívott vér mennyisége a döntő, hanem az, hogy az állatokat megállás nélkül gyötrik. Még nappal is volt hogy a nyúl orrát egyszerre 3 szúnyog csípte. Be is dagadt be is varasodott szerencsétlennek. De nem tudtam mit tenni. Nekem télen-nyáron kint vannak a szabadban, nem tudom máshol elhelyezni őket. Raktam gázolajos rongyot egy rakást mindenhová, de sz@r sem ért. Még arra is rátelepedtek a szúnyogok. Egyetlen hatásos módszer az volt, hogy reggel és este befújtam a ketrecek környékét, réseket, tető alját stb. szúnyogirtóval. Csak úgy hullottak a dögök.
A lényeg, hogy az oltás egy nagyszerű dolog, de még jobb lenne egy a nyulak igényeit kielégítő nyúlház....
Hali!:) Valóban a leghatásosabb módszer a szúnyogok ellen az oltás.Nekünk egy sem pusztult el a szúnyogok miatt! Március környékén,a "szúnyogszezon"beállta előtt kell beoltatni mixó(szúnyogcsípés)és ajánlott egyúttal tüdővérzés ellen is,ez az oltás fél évig míg a mixó egy évig hatásos,s csak az anyákat és a bakokat kell,mert a kicsik védettek lesznek az anyák miatt,illetve a három hónaposnál idősebb egyedeket,amiket továbbtartásra akarsz tartani.
Az viszont tény, hogy az egyik leghatékonyabb mód a védekezésre.
De vannak még praktikák!
1. Zárt részben tartás. 2. Ablakokat, szellőzőnyílásokat szúnyoghálóval védeni. 3. Sokan még a ketrecajtóra is raknak. 4. Szúnyogriasztó, vagy vonzó/elégető lámpa. 5. Lehet már kapni szúnyogriasztó energiatakarékos izzót is! 6. Gázolajos rongy a ketrecek, illetve ablakok és bejárati ajtó fölé. 7. Neostomosanos permetezés. 8. Szúnyogriasztó fák ültetése a nyúlház mellé.
Én egy állatpatikában vettem. Szerintem bármelyik állatpatikában beszerezhető vagy kutya macska eleségesnél. Gyönyörűen felnőttek ha jól emlékszem 8 db volt. A videón már nagyobbacskák :) http://videa.hu/videok/allatok/nyuszik-etetese-aranyos-etetes-nyul-YHIm7LIhSVODzXBL
Egyszer én is jártam így. Elpusztult az anyám, és ott volt alatta 6 db hetes kisnyúl. Elkezdtem keresgélni a neten, összehasonlítottam a nyúl és más állatok tejének beltartalmát. A különböző tejekkel az a baj, hogy magas a tejcukor (laktóz) tartalmuk. Valóban a macska tejének összetétele áll a legközelebb a nyúléhoz. Állatgyógyszertárban lehet kapni tejpótló tápszert macskáknak ahogy az előttem szóló is írta. Nagyon jól fel lehet vele nevelni őket. A fecskendős etetéssel az a baj, hogy nagyon könnyen mellé mehet, és akkor a tüdőbe is kerülhet tápszer, ami halálos is lehet. Ha jól emlékszem a tápszerben van cucli (gumi szopóka) is. Én ezt felhúztam egy féldecis szeszes üvegre, arra pont jó volt. Egy-két etetés után rájöttek, hogy hogyan kell használni, és ragyogóan szoptak. Egy gond van még, hogy mivel van foguk, és elég hamar használni is kezdik, gyorsan kirágják a szopókát, úgyhogy gyakran kell cserélni.
a csicskár be veheti.tavaj hozot egy őreg nyulat amin logot a bőr ez kizáro ok.persze a szlovák birok nagyon rendesek voltak és kb 90pontot adtak neki.ő persze sértődőten kitalálta hogy azért pontozták alul mert leakarják irni a magyar nyulakat hogy nálluk kint vásároljanak mikor én mondom neki hogy kint nicsen is ilyen fajta ő erre azt álitota hogy van soknak.milyen kár hogy senkisem látot és halot szlovkiában magyar oriásokat.ja és odajőnnek a király barátyával aki ki van zárva mert megbukot hogy más nyulával pároztat titokban ez lopásnak minősű és ennek elenére volt pofája kérdezés nélkűl űres ketrecbő árulni mikor ez nem igy műkődik.rolluk kb enyit