Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2003.07.21 0 0 180
KarnEvil,
csak jelzem, hogy megjöttünk, működünk ismét. Ha a problémád még élő, akkor dobj egy mailt, és kitalálunk valamit!
Előzmény: KarnEvil (170)
Perception007 Creative Commons License 2003.07.21 0 0 179
Én ennyi pénzért inkább Access VÍrus XL rackbe vagy Nord G2-be ruháznám be a pénzem.
Persze kérdés az , hogy van e már billentyűzeted illetve milyen stílushoz használnád?
pit2003 Creative Commons License 2003.07.19 0 0 178
Szeretnék venni egy szintit Roland rs-70, ismeri valaki közelebről a gépet, még új Júniusba ért a Roland(hun)-hoz.
Az ára 329.000.-
Milyen választás lenne?
Mi a véleményetek?
Infó a gépről:
Az RS-70 768 Patch-et rejt magában (eredeti gyári 512, GM2 256). A felhasználói memóriába 128 hangszínt tudsz elmenteni. 16 dobkészletet tartalmaz. Bár nem bővíthető, jár hozzá egy Mac/PC editor szoftver, amellyel könnyedén tudsz új hangszíneket kreálni!

A Roland RS-70 nem csupán egy szintetizátor, hanem egy komplett, a produkciós lehetőségek egész tárházát felvonultató hangszer, amelynek kezelése könnyen elsajátítható még az ilyen típusú hangszereket elsőként használóknak is. Az új tervezésű Loop-szekvenszerrel például könnyedén és gyorsan készíthetjük el dalainkat anélkül, hogy bármilyen MIDI beállítást ismernénk. Természetesen, ha egy sávot rögzítettünk, akkor széleskörű editálásra van lehetőség, akár hangonként is. Az újra mintavételezett ROM hullámformákkal és a valódi 44,1 kHz-es lejátszási frekvenciával az RS-70 lehetővé teszi, hogy pillanatok alatt olyan zenei környezetbe kerüljünk, amely alkalmas arra, hogy a ma, sőt akár a holnap slágereit elkészíthessük. Az RS-70 kitűnő kiegészítő hangszere lehet továbbá koncerten egy gitárosnak vagy egy vokalistának is.

Főbb tulajdonságok
ˇ 64 hang polifónia, 16 part multitimbralitás.
ˇ Gyors, hangszer alapú, MIDI ismeretek nélkül is használható Loop-szekvenszer.
A hangszínek közvetlen eléréséhez csak meg kell nyomnunk a feliratozott kategória gombokat és ezzel egyidőben a MIDI-csatorna, a szekvenszer sáv és a Multitimbral-Part minden beállítása a különálló felvételi sávokhoz rendelhető. A beépített Loop szekvenszer lehetővé teszi a hangszer-alapú Pattern felvételt és törlést. A hangszer előre rögzített ritmus Patterneket is tartalmaz. Realtime és Step Recording felvételezési lehetőségekkel és Microscope edit funkcióval bír.
ˇ Legújabb hangszínek a ma és a holnap zenei világához.
Újra mintavételezett ROM hullámformák. Teljesen új, csúcs minőségű hangszínek.
44,1kHz-es mintavételi frekvenciájú CD minőségű hangforrás. Direkt elérésű gombok a hangszínek előhívásához, kategóriánként.
ˇ Színpadi előadásainkat támogató funkciók.
Új Multi Chord Memória akkordok egy billentyűvel való lejátszásához. Programozható Arpeggiator.
ˇ USB-MIDI interfész a könnyebb számítógépes kapcsolathoz.

Egyéb jellemzők
ˇ D-Beam kontroller, Floppy Disk meghajtó, GM/GM2 kompatibilis SMF-file-ok kezelése.
ˇ V-LINK a kép és a zene egy rendszerben történő vezérléséhez.

A véleményeket előre is köszi!

kaszalac Creative Commons License 2003.07.19 0 0 177
helló!
KI TUDJA CAKEWALK P.A.8-ON BENN VAN A MIDI DEVICES-BEN A MICROSOFT GS WAVETABLE SW SYNT.
A SONAR 2-BEN NEM IS JELENIK MEG ÉS GYAKORLATILAG EZ EGY ROLAND SOUND CANVAS SYNTI
ÉS JÓ VELE SZERKEZTENI,DE NEM ÉRTEM MÉRT NEM TUDOM A TÖBBI PROGIHOZ HASZNÁLNI.
ÁLLANDÓAN LUXUS A HANGSZERPARKOT HASZNÁLNI.NEM?
ha találkoztatok ilyennel mondjátok meg a megoldást.
kaszalac Creative Commons License 2003.07.19 0 0 176
jelszómat szeretném megváltoztatni
KarnEvil Creative Commons License 2003.07.18 0 0 175
Bezmag,

Kösz az együttérzést :)

Előzmény: bezmag (173)
KarnEvil Creative Commons License 2003.07.18 0 0 174
Kösz az infót Food,

de mivel a számok nagyrészét újra feljátszottam, és a megmaradt részeket is átírogattam, nem hiszem, hogy bárki bármilyen igényt tarthatna a kész anyagra (talán az eredeti dalok szerzőin kívül...), amely egyébként semmilyen üzleti célú felhasználásra nem kerül (még csak nyilvános előadásra sem). Az egyetlen célja az, hogy valahol messze valaki eldöntse, hogy az említett hölgynek jó-e a hangja, vagy sem.

(Csak négyszemközt: Én lennék a legboldogabb, ha CMS-ék jelentkeznének nálam, ugyanis tartoznak nekem 2x400Ft+ÁFA-val... :)

Előzmény: Food (172)
bezmag Creative Commons License 2003.07.18 0 0 173
Ha én ilyen összebaszott szarokat tennék fel netre, ráadásul pénzért, inkább öngyilkos lennék...

régen még "jó" volt a Chrismidi, de valahogy az újabb zenékhez megszűnt a hallásuk...

nekem is kellett volna 1-2 dal, megnéztem őket, de miután elokádtam magam, feljátszottam :-D

a gregmidi, meg szintén...

Előzmény: Food (172)
Food Creative Commons License 2003.07.18 0 0 172
Hello KarnEvil!

Csak óvatosan szólok, hogy vigyázz azzal, ha Chris midis dalokat veszel fel másoknak: Említett cég honlapján is írja, meg a dallal küldött szerződésben is feltünteti, hogy a dalokat csak nyilvános előadásra használhatod fel. Lemezen történő kiadásra, egyéb felvételi célokra csak külön engedéllyel. Ilyenekre mindig kínosan odafigyel a cég (vagy pl. arra, ha a neten valaki felteszi a dalaikat nyilvános helyre). Valószínű ezek a dalok megbízással készülnek: van egypár ember, aki megcsinálja nekik pénzért ők megveszik és eladják mint saját terméküket. Sajnos nekem is sok szívásom volt a tőlük származó dalokkal. Egyébként meg tudtommal az Edda Karaoke című Edda lemezen rajta van az Érzés alapja.

Food

Előzmény: KarnEvil (171)
KarnEvil Creative Commons License 2003.07.17 0 0 171
Hello,

a magyar midi file-ok vásárlásával kapcsolatban tennék egy megjegyzést. Pár nappal ezelőtt megkeresett egy énekesnő, hogy két számot szeretne felvenni extra sürgősen, mert valahová demót kell küldenie. Persze nem voltak meg neki a számok alapjai... Mivel nem volt elég időm a midi alapok elkészítéséhez, elhatároztam, hogy igénybe veszem a Chris Midi Studio szolgáltatását, vagyis letöltöm tőlük a szükséges 2 midi file-t, és utána alapként felhasználom a további munkákhoz. Letöltöttem darabját 400FT+ÁFA-ért (Edda:Érzés, Unique:Csillagtengereken) sajnos. Mindkét anyag csak úgy, nagyjából van összerakva, tele hibákkal. Az Edda számon olyan szörnyű szólók voltak - és persze hangilag semmi közük nem volt az eredeti szám szólóihoz -, hogy kénytelen voltam én magam feljátszani őket. (Az elfuserált gitárimitációt lecseréltem egy jó zúzós analóg szinti szólóra, a teljesen hiányzó Hammond szólóról nem is beszélve...) Az eredeti szám finom ritmikai betétei is teljesen hiányoznak belőle.
A Unique szám midi elején már fejgörcsöt kaptam, mert fényévekre van az eredetitől. Mind ritmikailag, mind harmóniailag.
Bocs, hogy itt kiöntöttem a lelkem, nem is ez volt a célom, csak figyelmeztetni akarok mindenkit, aki az említett "stúdiótól" szeretne midi file-t vásárolni, hogy csak akkor tegye, ha nem komoly célokra szeretné használni...
Erre feljövök a fórumra és látom, hogy ez a CMS itt hirdeti magát az Adok-veszek rovatban...

KarnEvil Creative Commons License 2003.07.14 0 0 170
Kösz MidiTom,

Valószínűleg jelentkezni fogok.
(Egyébként mi a baj az Abit SA7-el?)

Előzmény: MidiTom (169)
MidiTom Creative Commons License 2003.07.14 0 0 169
Ha modtad volna, hogy kell, ma még tudtunk volna küldeni egyet, mert nálunk van még. Most 22-ig leállás lesz, addig én is offline leszek. Ha utána még aktuális, küldj egy emailt, és megoldjuk!
Az USB-vel az a helyzet, hogy jó azt kipróbálni előtte. El tudom képzelni, hogy azon az alaplapon nem lenne tuti a 4 audio I/O USB-n. De az is lehet, hogy valamilyen szinten menne. Passz.
Előzmény: KarnEvil (168)
KarnEvil Creative Commons License 2003.07.14 0 0 168
Nekem Abit SA7-esem van, Intel P4-2k-val.
Egyébként van rajta egy AC97-es integrált cucc, úgyhogy lehet, hogy nem is tartom meg az Audigy-t, mert a multimédiára elég lesz az alaplapi kütyü is.
De képzeljétek el, ma elmentem Audiophile-t venni, és sehol sem találtam, mindenhol azt mondják, hogy a nagykerben nincs raktáron. A hivatalos miskolci M-Audio dealer (miskolci vagyok) is azt mondja, hogy csak augusztus közepén... jó, mi? Egyébként ő ajánlott nekem egy érdekes cuccot 89ezerért, egy külső, USB-s
M-Audio Quattro-t, aminek tetszett a négy ki/bemenete + MIDI, csak az USB gondolata rémisztett meg egy kicsit... Mi a véleményetek?
Előzmény: MidiTom (167)
MidiTom Creative Commons License 2003.07.14 0 0 167
Igen, voltak ilyen történetek is.
Néha Intel chipes alaplapon is voltak hézagok, amikor a BIOS-ból csak látszólag lehetett az integrált hangchipet dezaktiválni.
A 815 óta ilyen bajunk nem volt, legalábbis az Asus boardokon, emiket használunk.
Előzmény: Haasz Andras (166)
Haasz Andras Creative Commons License 2003.07.14 0 0 166
Szerintem akkor lehet ilyen gáz, ha régebbi Athlonos alaplapot használ az ember (KT133). Ott szokott összeakadni az alaplapi chipkészlet a hangkártya DSP-jével, mind a kettő hasonló motorola cucc, és nem szeretik egymást.
Az újabb alaplapokon már nincs ilyen probléma, legalábbis mesélik ;-)

Mindenképp az a nyerő, ha inteles alaplapot használ az ember (845D pl.)
Kevesebb fejfájás.

Előzmény: MidiTom (165)
MidiTom Creative Commons License 2003.07.14 0 0 165
Mi eddig teljesen stabilnak találtuk a midijét. Többnyire manapság olyan konfigurációkba kerül, melyek tartalmaznak alaplapi midit is. A kettő tökéletesen együtt szokott működni. Ha valami konfigurációs hézag adódott, akkor mindkettő szenvedni kezdett, ha pedig minden stimmel, akkor tökéletesen mennek.
Nekem is volt olyan konfigom, hogy Audigyt használtam a Delta mellett. Azért kellett, mert azon az alaplapon nem volt onboard hang,ill. midi, és szerencsésebb a multimédia alkalmazásokat nem az Audiophile-re engedni. Szóval ez a konfig is ment frankón 98SE és XP alatt is.
Előzmény: KarnEvil (164)
KarnEvil Creative Commons License 2003.07.14 0 0 164
Még egy kérdés :)

MidiTom, volt már valaha gondod az Audiophile MIDI-kezelésével? Egy amerikai fórumban valaki azt írta, hogy a kártya MIDI oldala elég "instabil"... Gondolom ő volt a lamer, de mivel ez nekem nagyon fontos a szoftver-hangszerek miatt, gondoltam megkérdezlek.

Előzmény: MidiTom (162)
KarnEvil Creative Commons License 2003.07.14 0 0 163
Köszönöm MidiTom,
a válaszodat olvasva megnyugodtam a választást illetően. Az említett Hoontech DSP 24 kártyáról egyébként olvastam egy review-t, ahol összehasonlították az Audiophile-al, és a Hoontech "messze" lemaradt a hang tisztaságát illetően. (Persze gondolom ezt is csak nagyon vájtfülűek vehetik észre - én csak egy "süket zongorista" vagyok :)
Még egy kérdés: Szerinted van értelme megtartanom az Audigyt? És ha igen, egyáltalán működhet együtt a kettő gond nélkül? (Bár ezt valahogy nem tudom elképzelni...)
Előzmény: MidiTom (162)
MidiTom Creative Commons License 2003.07.13 0 0 162
KarnEvil,
miután már jó sok gépet konfiguráltunk ilyen kártyával embereknek, tudom mondani, hogy teljesen jól érzi magát mindenféle környezetben és szoftver alatt. Továbbá ezek az emberek számos igen jól szóló produkciót is készítettek ilyen rendszerekkel, közülük egy csomót magad is hallhatsz naponta a rádiókban és tévékben, bár, mint tudjuk, ez önmagában nem referencia -:)
Magam is ilyen kártyát használok már évek óta. Az említett korrekt drivereken kívül az ár/teljesítmény viszony nagyon jó szerintem. A Delta 44 és 66, valamint a 1010 még jobb hangminőségre képesek, de itt már csak nagyon apró, nüansznyi különbségek vannak. Akkor fogod meghallani, ha igen jó alapanyagokat rögzítesz, és az egész láncod (keverő, mikrofonok, monitor falak) teljesen profik. Igazából ebben az árfekvsben az Audiophile-nek egy konkurense van jelenleg, a Hoontech DSP 24 Value. Ez utóbbi tartalmaz egy AC97 chipet is, egyéb hangkeltő rendszerei nagyon hasonlóak az Audiophile-hez. A két kártya közül nekem az M-Audio jött be hangra jobban, meg is lepődtem az említett teszten. A véleményemet annak idején a weboldalunkon kifejtettem, most is olvasható.
Ami a latency-t illeti, az a gépedtől függ, hogy mit tudsz belőle kihozni. Egy biztos. Se a latency, sem a hangminőség esetében nem az Audiophile lesz a leggyengébb láncszem.
Előzmény: KarnEvil (161)
KarnEvil Creative Commons License 2003.07.13 0 0 161
Köszi a válaszokat. Az a baj, hogy a Marc X-ről sehol nem találok egy review-t. Még túlságosan újdonság lehet. Tényleg jobban szól, mint az Audiophile? A csatlakozási lehetőségei csakugyan jobbak, bár annyival drágább is...
MidiTom, tudnál kicsit bővebben nyilatkozni az Audiophile-ről? Tudod, nekem csak az a fő hogy jó minőségben vegyen fel és alacsony latencyvel (2-5ms) tudjam használni, mert több virtuális hangszert használok. (Ezt a két dolgot eddig nem sikerült összehangolnom az Audigyvel.) Valahol olyat is olvastam (azt hiszem, Rigor tollából), hogy az Audiophile hangminősége nem olyan jó, mint a Delta-család többi tagjáé. Az M-Audio honlapján pedig azt írják, hogy igen. Most mi az igazság?
Beat1 Creative Commons License 2003.07.13 0 0 160
Szerintem vegyél Marian Marc X-et.Egyrészt jobban szól,másrészt PCI-s,van benne DSP-s keverő,Word és Superclock,ADAT ki-be.1.5 msec ASIO2-vel.Nekem az usb-s kártyákkal csak negatív tapasztalataim vannak.Marc X:Proline.hu
sanyi72 Creative Commons License 2003.07.12 0 0 159
Keresem Máriótól a "gyöngyvirág"-ot,midi-be,akinek megvan kérem segítsen,hálás maradok.
MidiTom Creative Commons License 2003.07.12 0 0 158
Teljesen jó az kártya, használd nyugodtan!
Előzmény: KarnEvil (157)
KarnEvil Creative Commons License 2003.07.10 0 0 157
Hello!
Van valakinek tapasztalata M-Audio Audiophile 2496-os hangkártyával? Szeretnék egy profi hangkártyát házi stúdiózáshoz, aminek a drivere is megbízhatóan működik (nem úgy, mint a mostani Audigym Creative-je, a kX-et nem is említve...) és pillanatnyilag ez tűnik a legjobb választásnak. Szerintetek?
nroland Creative Commons License 2003.07.09 0 0 156
Sziasztok!

WinXp Prof alatt szeretném a midifile lejátszást megosztani úgy, hogy dob csatorna (ch.10) a MidiOut porton szólaljon meg a többi csatorna pedig a hangkártyán. Win3.1 és Win9x alatt létezett egy midimapper az Audio beállítások közt, de XP esetén ilyet nem találtam. Ha valaki tud erre megoldást, légyszíves jelezzen!

Kösz

Roli

jankobacsi Creative Commons License 2003.06.18 0 0 155
Üdv néktek nálamnál okosabbak! A Roland DisCover5 PC-és a Smart media kapcsolata érdekelne.Előre is köszi
Kevin Moore Creative Commons License 2003.06.04 0 0 154
Sziasztok!

Elado egy Fatar SL-161 midibill.
Erd.: Ranci@freemail.hu

hagalex Creative Commons License 2003.05.26 0 0 153
Sziasztok!

Keresek olyan embert aki jól ismeri a Making Waves nevű audioszekvenszert.
Nem túl régóta foglalkozom pc zenéléssel, néhány amatőrös kérdésem lenne!
Szal nekem sajna csak egy SB 128-am van egyenlőre, a fent említett progival írom a nótákat, de sajna a General midi hangkészleten kívül más instrumentre még nem tudtam szert tenni. Van ugyan a progi alatt XG instrument is, de azt nem kezeli a kártyám. Mire lehet egyáltalán használni az Sb128-at? Más instrumentekkel is így járok? Mekkora előrelépés lehet egy Sb Live? Vagy merre induljak hangkártya ügyileg ha nincs több pénzem 25 rugónál? Pls írjon aki úgy gondolja tud segíteni!
Köszi!

halaloszto Creative Commons License 2003.01.27 0 0 152
sziasztok,

kerdesem lenne a szakemberekhez:

tudtok ajanlani olyan nagyon egyszeru programot, amivel mezei egyszolamos kottat meg lehet hallgatni. mondjuk mid-de alakitani, es ugy elmenteni.

zenei kepzettseg nulla. nem csilivili zeneszerzo programra gondoltam.

koszi

vajk

füri Creative Commons License 2003.01.22 0 0 151
Sziasztok!

A kérdésem a kövi: Nuendo-ban késik a rögzített midi hang kb. 1/16-al. Ez latency beállítás ill. software vagy hangkártya probléma. (SoundBlaster Live). Segítséget kérnék a probléma megoldásához. Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!