Nagyon meggyőzőek a képek..bár a Savoy-nak elég húzós az ára, viszont a luxust sehol nem adják ingyen...nekünk azt gondolom a Dream Beach is megfelel, inkább többször utazunk .., kevesebbért !
Amit még akartam írni, az AI-ról. Nos, szerintem, ha csak 8 napra mentek, és több programot is beszerveztek közben, akkor lehet hogy nem éri meg annyira a kb. 25.000 (?) Ft-os többlet/fő. Viszont ha sokat lesztek a szállodában, akkor igen.
Azonban másik szempont, hogy kisgyerekkel egyszerűbb ha AI-on vagytok. Napközben "Anyu-Apu szomjas vagyok, éhes vagyok, kaphatok fagyit, kaphatok sütit.?..stb" :)))) Szóval értitek :)) Még egy szempont, ha Ti is dőzsölni szeretnétek, és meg is van rá a "Zsé" :)) Akkor mindenképpen megéri az AI, mert ha bármikor megkívántok egy koktélt, egy hideg Colát a Pool bárban, vagy bárhol, akkor nem kell számolgatni, meg aláírogatni stb... csak inni-inni-inni...... No meg enni. :))
Viszont ha bármilyen oknál fogva nem jön össze az AI, akkor sem kell kétségbe esni! A FP nagyon bőséges, ízletes, nem haltok éhen mellette, és így van lehetőségetek, hogy bűntetlenül kipróbáljatok más ízeket, különlegességeket, amit csak megkívántok pl. az A'la Carte éttermek valamelyikében. Viszont az alkoholos italok nem a legolcsóbbak ebben a formában.
Remélem nemírtam sok zagyvaságot: Ja, és íme a Savoy-os képek: (netről)
Azokat a szállodákat, amiket itt felsoroltunk (Dreams, Savoly) tényleg nagyon ajánlom. A Dreamst azért, mert ott voltam, és tetszett, a Savoyt azért, mert arról idáig csak szuperrelatívuszokban beszélt mindenki, és a képek csodaszépek. És jelen pill.ban nem sokkal kerül csak többe mint a Dreams. Azt hiszem a D. akciósan AI, 119.000 Ft + illetékek. A Savoy pedig félpanzióval 139.900 + illetékek.
Tavaly mi 86.400 Ftért voltunk a Dreamsben (FP), és akkor a Savoy ua. volt mint idén.
Akinek vannak jó ötletei,tapasztalatai, kérem ossza meg velem.
Egyiptomot sikerült már megcsodálnunk és megszeretnünk Kairótól - Hurghada - Luxor - Asszuán -Abu Simbelig, de Sharm el Sheikh eddig kimaradt.
Olyan szállodát keresünk, ahol partközelben is lehet sznorkellezni.
Nem kell full luxus, de jó ( megbízható ,fáraók átka nélküli) legyen az ellátás és barátságos a személyzet.
Ne legyen túl messze a várostól.Tiszta, gondozott, stb..,ami kell egy jó , gondtalan,nyaraláshoz.Közvetlen tengerparti.
Milyen ellátást érdemes befizetni itt. ?
Hurghadán több. az all.inc. ajánlat és a meleg miatt érdemes is ezt választani.
(szerintem).
Milyen programokat, látnivalókat nem érdemes itt kihagyni ?Lehet a helyiekkel intézni a programokat ? Árak ? Megbízható taxisok, helyi utazási irodák vannak ?
Ahogy az árakat megnéztem, a Sharm-i ajánlatok drágábbak, mint a hurghadai.
Vajon miért ?
Ha csak azért, mert európaibb,akkor nekem nem nyerő, mert én Egyiptomot nagyon kedvelem és igazi arab stílusra vágyom... Európából van nekem itt elég !
Én a Savoy-t tudom nagyon ajánlani, mert több gyermekmedencéjük is van (legalább 3), de a központi medencéjük a legszuperebb, mivel úgy mélyül mint a tenger - fokozatosan, és napernyők is vannak a szélén. A tengerpart homokos, így ott lehet homokvárat építeni a szélén, és szintén sok napernyő van, és nem kell lépcsőzni, mint a Dreams-ban a parthoz. Ezen felül a kajájuk átlaon felüli, mivel minden este más nemzettség vacsorája van, így arab, mediterrán, kínai, francia, mexikói, de természetesen vannak standard kaják is minden este. Mi tavaly szeptemberben voltunk, és ha most nem lennék veszélyeztett terhes, akkor mi is ide mentünk volna vissza a 3 éves kislányunkkal.
Szerintem az a 20-25e Ft többlet bőven megéri, hogy ide menjetek. Itt még sohasem volt senki gyomorpanasza.
Ja, és a legszebb rész snorkerezésre, mivel a Ras Mohamed Nemzeti park területén van, de ha nem mész bele a vízbe, akkor minden este 1/2 7-7 körül leülsz a stég mellé és várod a gyönyörű halakat.
A Dreams Beach szálloda nekünk nagyon bejött, van gyerekmendencéje, nagy területen van a szálloda, és 5*-os. A partja nem sima, hanem köves korallos, és csak egy stégről lehet bemenni a vízbe, a víz pedig nagyon mély. Szóval a sima part kitételnek nem felel meg, de egyébként csodás. Akikkel mi jöttünk haza a repülőn, és más szállodábann voltak, mindegyikük azt mondta, hogy nem volt homokos a part, és mély volt a víz. Nem tudod Sharmon van-e olyan szálloda ahol teljesen homokos a part, biztosan. Akik jártak ott majd írnak neked. Én erről tudtam írni, mert itt voltunk, és nekünk nagyon tettszett. A szobái nagyon szépek, szabályozható légkondi, hajszárító a fürdőben, és tetszett az is, hogy nem egy központi épület a szálloda, hanem több kis apartmann szerű ház, szétszórva nagy területen. Szóval érdemes utána nézni, pl. a www.slimreisen.hu utazási iroda honlapján is az egyiptomi üdülések alatt vannak infók a Shrami szállodákról, és partokról. A kaja bőséges és nagyon jó volt. Szóval ez is egy lehetőség, a parton meg úgyis kell valami papucs vagy cipő, mert nagyon meleg a homok.
Azért sajnálom, hogy nem találkoztunk. De ki tudja. Semmi sem lehetetlen. Hátha még egyszer egyidőben megyünk Egyiptomba. Legalábbis én szeretnék újra eljutni, ha a párom nem is jön, a gyerekeim biztosan velem tartanak.
Egyébként a tengerpartot megcéloztuk az idén is, Tunézia vonatkozásában. Ünnepelni megyünk, kerek házassági évforduló, és szülinap. Tehát alkalom van rá, remélem tök jó lesz. Jártam már ott kétszer is, az is nagyon tetszett. Bár Egyiptom tengeri vízivilágát meg sem közelíti, de azért jó hely az is.
Ponte ez a "Jaj, Te voltál az aki..." mondat jutott az eszembe nekem is :)) De pl. volt egy srác, aki az utazásunk előtt írt ide a fórumba, írta, hogy a szüleivel jön meg a húgával, agyanakkor mint mi, és képzeld, a transzfer buszon megismertük/ felismertük egymást :))
Igen nekünk is nagyon szimpatikus volt. Volt egy másik csaj nagyon örültünk neki, hogy nem őt kaptuk (nem jut eszembe a neve). Mi két busszal mentünk Kairóban olyan sokat voltunk, meg úgy szervezte az Oli, hogy így kényelmesebb (egy ember ült minden kettes ülésen) azért kényelmesebb volt, mintha tele lett volna az egész busz. Oli a mi buszunkon jött végig, nagyon jól elszórakoztunk. Felkészült volt, nagyon sok dolgot megtudtunk tőle, emellett nagyon jópofa is. Persze biztosan volt akinek nem volt szimpi, de olyan úgy sincs, hogy mindenkinek megfeleljen minden.
Azért klassz lett volna ha most így utólag kiderül, hogy "ja te voltál az aki.....", és lett volna valamilyen közös dolog amire emlékeztünk volna. Mi egyébként úgy jártunk, hogy hajnalban amikor szedtünk össze a Kairóba menő utitársakat, az egyik szállodánál a legjobb barátnőm huga szállt fel a buszra. Itthon nem láttam évek óta, Egyiptomban meg összefutottunk.
Bocs ha hosszabb lettem, de jó esett egy kicsit visszaidézni a tavalyi nyarat.
Igen-igen :)) ÍGy már értem :) Igen, Oli volt a neve, emlékszem rá:) A legjobb sztori, hogy Kairóban egy kicsit romos kerítés mögött álldogált két pici gyerkőc, és sóvárgó szemekkel néztek ránk.... Mi meg összeszedtünk az összes sütit-szendvicset amit a Dreamses dobozunkban találtunk, és megkértük Olit, adja oda a gyerekeknek. Oli hősiesen csimpaszkodott, próbálta a két Picurkának valahogy átrakni a kerítésen a cumót, (végül sikerült is) és mellette 2 méterrel LYUKAS volt a kerítés, jobban mondva nem is volt egyáltalán egy szakaszon, ott persze simán átrakhatta volna, de nem vette észre:)))))))) Utána ahoyg megfordult, mutattuk neki mi a helyzet, hát olyan jóízűt nevettünk, Ő is, mi is :-DDDD Szóval nagyon jó fej volt :)
Sajnos nem egyidőben voltunk (bár nagyon jó lett volna, legalább megismerhettük volna egymást), mi augusztus első hetében voltunk. Az idegenvezető stimmel, nekünk is Ő volt, Olinak hívták (Borsos Olymp) ha jól emlékszem, de az biztos, hogy fejkendős és hosszú hajú volt.
A Dreams-ban szálltunk meg, bár nem oda fiizettünk be, de nem is bántam meg, nagyon tetszett ott minden. Remélem még eljutok oda újra, bár a párom a nagy meleg miatt egyenlőre hallani sem akar Egyiptomról. Pedig annyira jó volt.
Mi is ugyanabban a szállodában jártuk ahol Snorkilla (képekből ítélve), fak. programban az 1 napos Kairó nekünk is nagyon bejött, plusz még elmentük a Delfin-showba. A homok vörös színű volt és nagyon-nagyon meleg. Mi július végén jártunk ott, nappal 42-45 fokok, éjszaka 30-35 fok volt. De minden gyönyörű, bármikor visszamennék.
Fakt. programokról nagyon hosszan nem írok, mert ha visszaolvasol egy picit, sokan elég bőven kifejtették, milyen is volt, hogy zajlott egy X program. - Mehettek búvárkodni: Tiran-szigetek vagy Ras Mohammed nemzeti park - Cairó : 1 vagy 2 napos
- Luxor: repülővel lehet csak Sharmról oda eljutni (nem olcsó mulatság) - Mózes hegy/ Szent Katalin kolostor túra
- Üvegfenekű hajó - Quadro szafari a sivatagban - Szafari a Színes kanyonba - Delfin show
(részleteket bármelyik utazási iroda honlapján találsz. Pl. Kartago, Best=Medina, Otp...stb)
Mia Cairóba mentünk el, egynaposra, és így utólag azt mondom nem bántam meg. Sőt, inkább azt bántam volna ha kihagyom. Igaz, nem volt a legkényelmesebb az út, hosszú is volt, de ott voltam, láttam amit szerettem volna. Egyszer majd ráérősebben beiktatunk egy "Cairói hosszú hétvégét" + Luxort. Mert L. az kimaradt, és egyszer mindenképpen szeretném megnézni.
A másik program amin részt vettünk, a Tiran-szgt. búvárkodás volt. Igaz, jóval messzebb van mint Ras Mohhamed, de ettől függetlenül egyszer ezt is ki kell próbálni.
Mi tavaly voltunk Sharmon:) A homok szerintem inkább az utóbbi. De fehérnek semmiképpen sem nevezhető.
Igaz én még Hurghadán nem jártam, de azt szűrtem ki a hozzászólásokból, hogy Sharmon a part hamarabb mélyül, nem olyan besétálós, mint Hurghadán, hanem a partot körbeveszi egy korall pad, amin van egy stég, kb. 3 métert mész, és egyből ott a 20 m mélység, és a rengeteg hal:)) Legalábbis a mi szállodánknál így volt :))
Van pár képen, az első 5 saját készítésű, az uccsót a neten vadásztam. Ezeken a képeken jól lehet látni, milyen a part :) Én beleszerettem egy életre!
Nekem nagyon tetszett. 2 szintes bungalok vannak, főépületi szoba nincsen. Ahogy én tudom, minden szobája olyan, hogy vagy egy háló rész és egy nappali rész is. Az AI-ben csak pohárban adnak mindent, a vizet is. De a szállodától 50 méterre van szupermarket. A part sziklás, mólóról lehet bemenni, viszont ahogy bemész csodálatos korallfal van. Kaja nem rossz:) Ja, és igaz, hogy a reptérnél van, de nem lehet hallani semmit, egyáltalán nem zavaró.
Asszem 3 medence van, a szobák vagy medencére, vagy kertre vagy tengerre néznek.
Segítség kellene, hogy mit érdemes ki vinni, dollárt vagy eurót?
Személy szerint nálam az euro lenne a nyerőbb mert a megmaradt részét késöbb fel tudom használni. De ha jobba boldogul az ember a dolláral vagy korrektebbül váltják, akkor persze azt vinnék.
Szóval több a kinálat Hurghada-ra és olcsobb is, gondolom ezért megy mindenki ide, meg azért, mert onnan elérhető távolságra van Luxor meg Kairó, míg Sharm-ból Luxor-ba csak repülővel lehet menni.
Idén mi is Hurghada-ra megyünk, pedig Sharm szerintem szebb. Ha csak azt nézzük, hogy majdnem mindegyik szálloda sziklaszírtre épűlt és egyből a szállodánál lehet búvárkodni, már más mint Hurghada.
Nos, csak ennyi, a lényeg a napfény, a tenger és az élmények........
Örülök, hogy végül sikerült minden képet eljutattnom:)
Délelőtt 2x megy be ingyenes kisbusz a központba, de egyébként taxival vagy a szálloda minibuszával lehet bejutni.
Nem tudom, miért mindenki HUrghadára megy, talán felkapottabb picit. Hurghada szerintem sokkal inkább "arab", Sharm euórpaibb, sétálóutcával, plázával:) HUrghadán ilyet nem találsz:) Szerintem, ha teheted, érdemes mindkettőt megnézni:)