Keresés

Részletes keresés

mrzool Creative Commons License 2000.04.20 0 0 405
Kicsit elmerült a topic...:(

Figyelem, szombaton két Voyager lesz! 14-16 h, az In the flesh és a Once upon a time.

Előzmény: Locutus_hun (404)
Locutus_hun Creative Commons License 2000.04.18 0 0 404
Nna, sikerült regenerálnom az accomat ide...
Nekem tetszett a VOY mostani része...
De a múlt heti mégjobban! Az a 29. századi borg kiráj volt, de nem tudtam eddig hogy a borg naniták nem csak biológiai anyagot tudnak asszimilálni...tök jó volt.
Dob Creative Commons License 2000.04.17 0 0 403
A hétvégi Voyager tényleg nem volt annyira rmes. Azonban nem értem mért kellet azt a kis hülye szondát mindenképpen visszaszerezni.. Erre én kitaláltam magamnak hogy a technmológia védelmében.. de hát van rajta self destruct.. mér nem lehetett felrobbantani??

A hajó amugy jol nézett ki..
Delta Flyer.. hát ez nem jelzős szerkezet?? delta (mert ugye deltán néz ki :), meg Flyer mert ugye repül :)) és az ER-re végződő főnevek der-ek :)) az angolhoz nem tudok hozzászolni

mrzool Creative Commons License 2000.04.15 0 0 402
A film remélhetőleg jó lesz, én mondjuk csak keveset láttam róla. És ha sikeres, az emberek talán elkezdenek érdeklődni az eredeti után is...

400 felett? Szép! Csak igy tovább, lassan beérjük a B5 topicot.:)))

A mai Voyager sem volt rossz, bár az előző kettő kicsit jobb volt. Azért az epizód végére minden kialakult. Csak egy dolgot nem értettem: miért mondta Tuvok azt, hogy 'der Delta Flyer'? Úgy tudtam a hajók nőneműek, és ez alól a Delta Flyer sem kivétel, hisz az Alice-ban (angolul) a DF-re she-vel hivatkoznak.

Előzmény: Nagyoreg (401)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.04.14 0 0 401
Porter!

En ugy tudom, a film cime Galaxy Quest. Az alapszituacioja az, hogy a foldonkivuliek fajuk megmentese erdekeben felberelnek nehany foldi szineszt, aki egy urhajos sci-fi sorozatban szerepelnek. Figyelem, a filmben jatszik Sigourney Weaver is, aki ebben a sci-fiben egy szoke bombazot alakit... :)

Egyebkent jo, hogy tul vagyunk a 400-on...

Előzmény: Porter (400)
Porter Creative Commons License 2000.04.14 0 0 400
Ajanlom minden Star Trek rajongonak, hogy nezzek meg a Space Quest cimu, valamikor nemsokara a mozikba kerulo baromi jo Trekkie-parodiat.
wildman Creative Commons License 2000.04.14 0 0 399
Figyusztok! Én vagyok a 400.
wildman Creative Commons License 2000.04.14 0 0 398
De azér' teccik, nem ? :-)
(egyébiránt egy animGIF kép lett volna)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.04.14 0 0 397
Wildman!

Nem tudom, a tobbiek hogy vannak vele, de en nem latom mit szurtal ide be :( (nem muxik a link).

Előzmény: wildman (396)
wildman Creative Commons License 2000.04.14 0 0 396
Ez egy HTML próba. (de azért remélem teccik)

wildman Creative Commons License 2000.04.13 0 0 395
Figyelem!
Az Earth:FC topic átkerült a törzsasztalra, ide.
zsurmi Creative Commons License 2000.04.12 0 0 394
>> Engedd meg hogy kötözködjek, nem ugyanaz a színész játszotta zászlóst meg a Borgot.
> Könnyelmű kijelentés volt részemről, mert nem vagyok benne biztos.

Most már biztos, hogy nem volt igazam. Megint előbb járt a szám, mint az eszem:
A http://www.startrek.com/library/episodes_voy_detail.asp?ID=103571 -ról:
==
Guest Cast:
J. Paul Boehmer as Drone
Todd Babcock as Lt. Mulchaey

Előzmény: zsurmi (393)
zsurmi Creative Commons License 2000.04.12 0 0 393
> Engedd meg hogy kötözködjek, nem ugyanaz a színész játszotta zászlóst meg a Borgot.

Könnyelmű kijelentés volt részemről, mert nem vagyok benne biztos.
De szerintem nagyon hasonlít a szinészre, no meg ha az általa alakított karakterről vett DNS mintát, akkor logikus lenne. No meg minek két vendég színész ebben az esetben?

> Egyebkent ki nezte az Earth: Final Conflictot hetfon a M1-en? Benne volt Roddenbery felesege, aki meglepo modon itt is doki nenit jatszott :).

Azért a TNG-ben Lwaxana karaktere nem volt semmi!

>Szerintem eleg csendes inditas volt, remelem majd jobban belejonnek az evad soran. Amugy az M1 csak az elso evadot (22 resz) vette meg (bar mintha a masodik evadot meg mindig forgatas alatt allna).

Nekem tetszett, pedig a Trek után megnőtt az igényességem a TV-sorozatokkal szemben. De legalább most értem, hogy ki hol áll (kezdetben). A VOX-on azért nem néztem az E:FC-t, mert nem láttam az elejét és telejsen érthetetlen volt ki kivel, ki ellen van, ki hova van "beépítve". :)

Én a kapitányosditól vagyok kiakadva, az FBI-nál SZVSZ nincs ilyen rang. Jól emlékszem, "főhősünk" ott volt alkalmazásban, ugye?

Előzmény: Noe (392)
Noe Creative Commons License 2000.04.12 0 0 392
Kedves Zsurmi!

Engedd meg hogy kötözködjek, nem ugyanaz a színész játszotta zászlóst meg a Borgot.

Előzmény: zsurmi (387)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.04.12 0 0 391
Hello mindenkinek!

Hmm, a Voyager... Mar szamtalanszor oda-vissza atbeszetuk a sorozatot, de eddig talan nem hangsulyoztunk (elegge)egy aprocska tenyt: HOLODOKI RULEZ!!!! A Voyager ketseg kivul legjobb karaktere, akit a poen kedveert meg a First Contactban is szerepeltettek ("a borg implantumok sulyos allergias reakciokat valthatnak ki"). Errol nem szabad megfeledkeznunk, ha merlegre allitjuk a sorozatot...

Egyebkent ki nezte az Earth: Final Conflictot hetfon a M1-en? Benne volt Roddenbery felesege, aki meglepo modon itt is doki nenit jatszott :). Szerintem eleg csendes inditas volt, remelem majd jobban belejonnek az evad soran. Amugy az M1 csak az elso evadot (22 resz) vette meg (bar mintha a masodik evadot meg mindig forgatas alatt allna).

mrzool Creative Commons License 2000.04.12 0 0 390
Galen!

>Hm.. nálam ott kezdődik a jó Voy rész, hogy nem >alszom el rajta...
>A TNG és Ds9 részeken ez még sosem fordult elő >velem, de nem viccelek, az általam
>látott Voyager epizódok legalább harmadának >elaludtam a végére, és vissza kellett
>tekernem a videót. A már többször vetített >epizódoknál pedig még erősebb az altató hatás.
>Mrzool, mint fanatikus Voyager-rajongó, bocs, de >ez van.. :(

Valóban vannak "unalmasabb" Voy részek (a többihez képest). Ez ellen már semmit sem tehetünk... Azt azért sajnálom, hogy elalszol néhány részen. Na mindegy, ez a te véleményed, nem kell bocsánatot kérned. Különben is, addig jó, mig mindenkinek van külön véleménye...:)

Előzmény: Galen (389)
Galen Creative Commons License 2000.04.11 0 0 389
>Ha továbbra is háborúk fogják szabdalni a föderációt, akkor el fog bukni.. mint ahogy a >tüköruniverzumban elbukott.

Én örülnék, ha összeomlana a Föderáció, abból lehetne egy jó 5. sorozatot csinálni.
Képzeljük csak el, a Föld és a legtöbb bolygó megszállás alatt, a Cs.flottából csak
néhány elszigetelten küzdő hajó maradna, szórványosan meginduló ellenállási mozgalom,
megint összefogás a klingonokkal és a romulánokkal, és persze Section 31 ezerrel.
Szerintem ebből sokat ki lehetne hozni.

>Már megint bántjátok szegény Voyagert...:( Most őszintén, ha jó borgos részek vannak, akkor >miért baj, hogy szerepelnek?
Hm.. nálam ott kezdődik a jó Voy rész, hogy nem alszom el rajta...
A TNG és Ds9 részeken ez még sosem fordult elő velem, de nem viccelek, az általam
látott Voyager epizódok legalább harmadának elaludtam a végére, és vissza kellett
tekernem a videót. A már többször vetített epizódoknál pedig még erősebb az altató hatás.
Mrzool, mint fanatikus Voyager-rajongó, bocs, de ez van.. :(

Dob Creative Commons License 2000.04.11 0 0 388
Leginkább a ST:űrlázadásban látni mennyire korrupt lett a föderáció. Végülis mint minden álam, őnekik is a profitra, a saját hasznukra kellen hajtaniuik, és az állandó felfedezésből nem lehet annyit profitálni. Igazán már közel sem olyan a föderáció mint amilyen a TOS-ban volt.. sokkal militánsabb lett, ami megérthető a felmerülő ellenfelek láttán, azonban hiányzik belőlük a harcos szellem. Igaz hogy technológia van, de nincs harci szellem, mint a Klingonokban. Ők hajlandóak feláldozni embereiket, mig a föderácio odzkodik áldozatot fizetni a sikerért. (látsd amikor Martrok jó izüan iszik Kardaszia romjai között, mig a föderációs alakok nem élvezik a győzelmet, mert elvesztettek "pár" embert. ) Ha továbbra is háborúk fogják szabdalni a föderációt, akkor el fog bukni.. mint ahogy a tüköruniverzumban elbukott.
zsurmi Creative Commons License 2000.04.11 0 0 387
>Elég jó volt a mai Voyager is, és még az éppen aktuális zászlós is életben maradt :)

Ráadásul a Borg-ot is az a színész játszotta. Ugyanis generikai mintát vett tőle és leklónozta.

>Minden esetre ez a 29. századi Borg elég durva volt (saját transzporter... huh), érdekes lett volna, ha a hajón marad...

Ugyan már, ilyet nem lehet... :) Az epizód végére mindennek a réginek kell lennie (majdnem).

Szerintem a DS9 végével eljutottunk egy fordulópontra. A TOS-TNG párosban a Föderáció az abszolút jó megtestesítoje volt (egy példakép és - legalábbis mai szemmel - egy utópia). Bár a TNG-ben néha utaltak a hibáira is, de ezek nem jöttek annyira a felszínre. A DS9

Szerintem a Trek-ben a föderáció pontosan megfelel a szerzők készítéskori világfelfogásának. TOS-ban mindenki gonosz, csak mi tartjuk fenn a szép világot. De azért vannak "nemes" ellenfelek is.

A TNG-től pedig az általad leírt folyamat folytatódik.

>Most szerintem az a kérdés, hogy a következo sorozat folytatja-e ezt a sötétbe csavarodást (ez most egyébként elég divatos...), vagy megpróbál részben-egészben visszatérni az eredeti Föderáció képhez.

SZVSZ ez nem fog menni, ugyanis eladhatóságra megy ki minden. A trek régóta a franchise rabja.

Előzmény: Nagyoreg (379)
mrzool Creative Commons License 2000.04.10 0 0 386
Üdv!

Már megint bántjátok szegény Voyagert...:( Most őszintén, ha jó borgos részek vannak, akkor miért baj, hogy szerepelnek? Ráadásul nincs olyan sok borg témára épülő epizód: az 5. évadban összesen KETTŐ van: a Drone és a Dark Frontier. Mondjuk a 6. szezonban valóban lesz több is...

Előzmény: Galen (384)
Dob Creative Commons License 2000.04.10 0 0 385
Én úgy hallotam, hogy Patrick Steward egyáltalán nem akarna játszani az ujabb ST filmekben. Annyi pénzt kr gázsiként, hogy nem bírják megfizetni. Kár..
Előzmény: Galen (384)
Galen Creative Commons License 2000.04.10 0 0 384
Na igen, már a csapból is a borg folyik a Voy-ben. Annak idején, amikor a TNG-ben
összesen 3x megjelentek mindig iszonyú nagy különlegesség voltak, most meg már
állandóan őket nyomatják. Ráadásul, amennyire tudom az 5.-6. évad is tele van velük. Kár.

Amúgy Braga kiszáll a Voy-ból, és az 5. sorozaton fog dolgozni! Nagyon úgy tűnik, hogy a Paramountnál mindenáron most akarják megcsinánálni az új sorozatot és nem várnak, amíg lesz valami rendes ötlet, pedig pihenhetnének...
Inkább ST X kéne, amíg Picard nem öregszik ki véglegesen.

Előzmény: Törölt nick (383)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.09 0 0 383
> Iagz a borgokat már lehetne hanyagolni, lassan már mindenki volt asszimilálva. Amikor a hidon állt az "erste", és hallota a borgok hívását, felkapta a fejét Seven is, már csak arra vártam, hogy a kapitány mikor hallja meg a közös tudat hangját, mert ugyebár már ő is volt egyszer közös tudatban.

Türelem, türelem, kicsit spoiler, de ráéreztél ...

Előzmény: Dob (382)
Dob Creative Commons License 2000.04.09 0 0 382
Nem volt rosz ez az uj Voy rész, egyre jobban tetszik. Seven megint domborított egy kicsikét, és elég jól játszotta is a szerepét.
Iagz a borgokat már lehetne hanyagolni, lassan már mindenki volt asszimilálva. Amikor a hidon állt az "erste", és hallota a borgok hívását, felkapta a fejét Seven is, már csak arra vártam, hogy a kapitány mikor hallja meg a közös tudat hangját, mert ugyebár már ő is volt egyszer közös tudatban.
Az uj sorozat tényleg lehetne valami ujabb fajta, és időben is előrébhaladott.
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.08 0 0 381
Szerintem egy romulán (vagy vulkáni) nézőpontból (is) mutatott cselekmény is lehet érdekes. Egyébként a rajongói beleszólásról meg annyit, hogy ha annak idején ilyen kérdőív alapján dolgoztak volna, nem lenne TNG DS9 és Voyager sem, hanem TOS 3649. rész, és csak a legelszántabbak néznék.

A mai Voy epizódban (Drone), ismét felcsillant egy kis jópofaság : a Doki a borgnak - "amint látom, a humorát az anyjától (Seven) örökölte" :)))

Előzmény: Cifu (380)
Cifu Creative Commons License 2000.04.08 0 0 380
Ezért nem értem, miértnem csinálnak valami eltérőt végre, pl: lehetne a középpontba állitani a Klingonokat, vagy lehetne egy komolyabb diplomáciai krapekot beállitani egy sorozat közepébe... Szóval nem tudom...
Bár igaz, nekem az fáj a legjobban, hogy a DS9-et és a Voy-t se láttam még... (német tudás hiánya,illetve időzavarok :)
Nagyoreg Creative Commons License 2000.04.08 0 0 379
Hello!

Elég jó volt a mai Voyager is, és még az éppen aktuális zászlós is életben maradt :) Minden esetre ez a 29. századi Borg elég durva volt (saját transzporter... huh), érdekes lett volna, ha a hajón marad...

Ez a szavazási eredmény nem túl meglepo, mivel ez a változat nagyon behatárolná az írók (és a kalandok) mozgásterét.

Szerintem a DS9 végével eljutottunk egy fordulópontra. A TOS-TNG párosban a Föderáció az abszolút jó megtestesítoje volt (egy példakép és - legalábbis mai szemmel - egy utópia). Bár a TNG-ben néha utaltak a hibáira is, de ezek nem jöttek annyira a felszínre. A DS9 csavart egyet a dolgon, kiderültek benne a Föderáció gyengéi és megalkuvásai. Ennek ellenére még mindig a pozitív értékek voltak túlsúlyban. Most szerintem az a kérdés, hogy a következo sorozat folytatja-e ezt a sötétbe csavarodást (ez most egyébként elég divatos...), vagy megpróbál részben-egészben visszatérni az eredeti Föderáció képhez. Hogy melyik lenne a jobb, nem igazán tudom, de szerintem ennyi elég is vitaindítónak...

Galen Creative Commons License 2000.04.07 0 0 378
Egy szavazás az Excelsioros 5. sorozatról:

What do you think of the rumored Series V idea?
38%
It's an okay premise but I don't see it as a huge success.
23.8%
Time travel is best left to Micheal J Fox and his delorean.
23.8%
Traveling to the past is a great idea!
14.2%
This is the end of Star Trek as we know it.

Dob, nem tudsz véletlenül egy működő letöltési linket az Armadahoz?
Lemaradtam róla. :(

wildman Creative Commons License 2000.04.07 0 0 377
Hát azt a galériát már láttam, ami azt illeti, SZVSZ ideje lenni bővíteni. . .

Ha Neten nem tudom mexerezni a videót, akkor hol a bűnbe ?!?!

zsurmi Creative Commons License 2000.04.07 0 0 376
>Kérdés: A Uss Árpád filmhez hogyan lehet hozzáférni ? Képeket, videókat a neten lehet találni ?

http://startrek.scifi.hu/ussarpad/galeria/index.html

Képek vannak, videók nincsenek.

Előzmény: wildman (375)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!