Nna, sikerült regenerálnom az accomat ide...
Nekem tetszett a VOY mostani része...
De a múlt heti mégjobban! Az a 29. századi borg kiráj volt, de nem tudtam eddig hogy a borg naniták nem csak biológiai anyagot tudnak asszimilálni...tök jó volt.
A hétvégi Voyager tényleg nem volt annyira rmes. Azonban nem értem mért kellet azt a kis hülye szondát mindenképpen visszaszerezni.. Erre én kitaláltam magamnak hogy a technmológia védelmében.. de hát van rajta self destruct.. mér nem lehetett felrobbantani??
A hajó amugy jol nézett ki..
Delta Flyer.. hát ez nem jelzős szerkezet?? delta (mert ugye deltán néz ki :), meg Flyer mert ugye repül :)) és az ER-re végződő főnevek der-ek :)) az angolhoz nem tudok hozzászolni
A film remélhetőleg jó lesz, én mondjuk csak keveset láttam róla. És ha sikeres, az emberek talán elkezdenek érdeklődni az eredeti után is...
400 felett? Szép! Csak igy tovább, lassan beérjük a B5 topicot.:)))
A mai Voyager sem volt rossz, bár az előző kettő kicsit jobb volt. Azért az epizód végére minden kialakult. Csak egy dolgot nem értettem: miért mondta Tuvok azt, hogy 'der Delta Flyer'? Úgy tudtam a hajók nőneműek, és ez alól a Delta Flyer sem kivétel, hisz az Alice-ban (angolul) a DF-re she-vel hivatkoznak.
En ugy tudom, a film cime Galaxy Quest. Az alapszituacioja az, hogy a foldonkivuliek fajuk megmentese erdekeben felberelnek nehany foldi szineszt, aki egy urhajos sci-fi sorozatban szerepelnek. Figyelem, a filmben jatszik Sigourney Weaver is, aki ebben a sci-fiben egy szoke bombazot alakit... :)
>> Engedd meg hogy kötözködjek, nem ugyanaz a színész játszotta zászlóst meg a Borgot.
> Könnyelmű kijelentés volt részemről, mert nem vagyok benne biztos.
Most már biztos, hogy nem volt igazam. Megint előbb járt a szám, mint az eszem:
A http://www.startrek.com/library/episodes_voy_detail.asp?ID=103571 -ról:
==
Guest Cast:
J. Paul Boehmer as Drone
Todd Babcock as Lt. Mulchaey
> Engedd meg hogy kötözködjek, nem ugyanaz a színész játszotta zászlóst meg a Borgot.
Könnyelmű kijelentés volt részemről, mert nem vagyok benne biztos.
De szerintem nagyon hasonlít a szinészre, no meg ha az általa alakított karakterről vett DNS mintát, akkor logikus lenne. No meg minek két vendég színész ebben az esetben?
> Egyebkent ki nezte az Earth: Final Conflictot hetfon a M1-en? Benne volt Roddenbery felesege, aki meglepo modon itt is doki nenit jatszott :).
Azért a TNG-ben Lwaxana karaktere nem volt semmi!
>Szerintem eleg csendes inditas volt, remelem majd jobban belejonnek az evad soran. Amugy az M1 csak az elso evadot (22 resz) vette meg (bar mintha a masodik evadot meg mindig forgatas alatt allna).
Nekem tetszett, pedig a Trek után megnőtt az igényességem a TV-sorozatokkal szemben. De legalább most értem, hogy ki hol áll (kezdetben). A VOX-on azért nem néztem az E:FC-t, mert nem láttam az elejét és telejsen érthetetlen volt ki kivel, ki ellen van, ki hova van "beépítve". :)
Én a kapitányosditól vagyok kiakadva, az FBI-nál SZVSZ nincs ilyen rang. Jól emlékszem, "főhősünk" ott volt alkalmazásban, ugye?
Hmm, a Voyager... Mar szamtalanszor oda-vissza atbeszetuk a sorozatot, de eddig talan nem hangsulyoztunk (elegge)egy aprocska tenyt: HOLODOKI RULEZ!!!! A Voyager ketseg kivul legjobb karaktere, akit a poen kedveert meg a First Contactban is szerepeltettek ("a borg implantumok sulyos allergias reakciokat valthatnak ki"). Errol nem szabad megfeledkeznunk, ha merlegre allitjuk a sorozatot...
Egyebkent ki nezte az Earth: Final Conflictot hetfon a M1-en? Benne volt Roddenbery felesege, aki meglepo modon itt is doki nenit jatszott :). Szerintem eleg csendes inditas volt, remelem majd jobban belejonnek az evad soran. Amugy az M1 csak az elso evadot (22 resz) vette meg (bar mintha a masodik evadot meg mindig forgatas alatt allna).
>Hm.. nálam ott kezdődik a jó Voy rész, hogy nem >alszom el rajta...
>A TNG és Ds9 részeken ez még sosem fordult elő >velem, de nem viccelek, az általam
>látott Voyager epizódok legalább harmadának >elaludtam a végére, és vissza kellett
>tekernem a videót. A már többször vetített >epizódoknál pedig még erősebb az altató hatás.
>Mrzool, mint fanatikus Voyager-rajongó, bocs, de >ez van.. :(
Valóban vannak "unalmasabb" Voy részek (a többihez képest). Ez ellen már semmit sem tehetünk... Azt azért sajnálom, hogy elalszol néhány részen. Na mindegy, ez a te véleményed, nem kell bocsánatot kérned. Különben is, addig jó, mig mindenkinek van külön véleménye...:)
>Ha továbbra is háborúk fogják szabdalni a föderációt, akkor el fog bukni.. mint ahogy a >tüköruniverzumban elbukott.
Én örülnék, ha összeomlana a Föderáció, abból lehetne egy jó 5. sorozatot csinálni.
Képzeljük csak el, a Föld és a legtöbb bolygó megszállás alatt, a Cs.flottából csak
néhány elszigetelten küzdő hajó maradna, szórványosan meginduló ellenállási mozgalom,
megint összefogás a klingonokkal és a romulánokkal, és persze Section 31 ezerrel.
Szerintem ebből sokat ki lehetne hozni.
>Már megint bántjátok szegény Voyagert...:( Most őszintén, ha jó borgos részek vannak, akkor >miért baj, hogy szerepelnek?
Hm.. nálam ott kezdődik a jó Voy rész, hogy nem alszom el rajta...
A TNG és Ds9 részeken ez még sosem fordult elő velem, de nem viccelek, az általam
látott Voyager epizódok legalább harmadának elaludtam a végére, és vissza kellett
tekernem a videót. A már többször vetített epizódoknál pedig még erősebb az altató hatás.
Mrzool, mint fanatikus Voyager-rajongó, bocs, de ez van.. :(
Leginkább a ST:űrlázadásban látni mennyire korrupt lett a föderáció. Végülis mint minden álam, őnekik is a profitra, a saját hasznukra kellen hajtaniuik, és az állandó felfedezésből nem lehet annyit profitálni. Igazán már közel sem olyan a föderáció mint amilyen a TOS-ban volt.. sokkal militánsabb lett, ami megérthető a felmerülő ellenfelek láttán, azonban hiányzik belőlük a harcos szellem. Igaz hogy technológia van, de nincs harci szellem, mint a Klingonokban. Ők hajlandóak feláldozni embereiket, mig a föderácio odzkodik áldozatot fizetni a sikerért. (látsd amikor Martrok jó izüan iszik Kardaszia romjai között, mig a föderációs alakok nem élvezik a győzelmet, mert elvesztettek "pár" embert. ) Ha továbbra is háborúk fogják szabdalni a föderációt, akkor el fog bukni.. mint ahogy a tüköruniverzumban elbukott.
>Elég jó volt a mai Voyager is, és még az éppen aktuális zászlós is életben maradt :)
Ráadásul a Borg-ot is az a színész játszotta. Ugyanis generikai mintát vett tőle és leklónozta.
>Minden esetre ez a 29. századi Borg elég durva volt (saját transzporter... huh), érdekes lett volna, ha a hajón marad...
Ugyan már, ilyet nem lehet... :) Az epizód végére mindennek a réginek kell lennie (majdnem).
Szerintem a DS9 végével eljutottunk egy fordulópontra. A TOS-TNG párosban a Föderáció az abszolút jó megtestesítoje volt (egy példakép és - legalábbis mai szemmel - egy utópia). Bár a TNG-ben néha utaltak a hibáira is, de ezek nem jöttek annyira a felszínre. A DS9
Szerintem a Trek-ben a föderáció pontosan megfelel a szerzők készítéskori világfelfogásának. TOS-ban mindenki gonosz, csak mi tartjuk fenn a szép világot. De azért vannak "nemes" ellenfelek is.
A TNG-től pedig az általad leírt folyamat folytatódik.
>Most szerintem az a kérdés, hogy a következo sorozat folytatja-e ezt a sötétbe csavarodást (ez most egyébként elég divatos...), vagy megpróbál részben-egészben visszatérni az eredeti Föderáció képhez.
SZVSZ ez nem fog menni, ugyanis eladhatóságra megy ki minden. A trek régóta a franchise rabja.
Már megint bántjátok szegény Voyagert...:( Most őszintén, ha jó borgos részek vannak, akkor miért baj, hogy szerepelnek? Ráadásul nincs olyan sok borg témára épülő epizód: az 5. évadban összesen KETTŐ van: a Drone és a Dark Frontier. Mondjuk a 6. szezonban valóban lesz több is...
Én úgy hallotam, hogy Patrick Steward egyáltalán nem akarna játszani az ujabb ST filmekben. Annyi pénzt kr gázsiként, hogy nem bírják megfizetni. Kár..
Na igen, már a csapból is a borg folyik a Voy-ben. Annak idején, amikor a TNG-ben
összesen 3x megjelentek mindig iszonyú nagy különlegesség voltak, most meg már
állandóan őket nyomatják. Ráadásul, amennyire tudom az 5.-6. évad is tele van velük. Kár.
Amúgy Braga kiszáll a Voy-ból, és az 5. sorozaton fog dolgozni! Nagyon úgy tűnik, hogy a Paramountnál mindenáron most akarják megcsinánálni az új sorozatot és nem várnak, amíg lesz valami rendes ötlet, pedig pihenhetnének...
Inkább ST X kéne, amíg Picard nem öregszik ki véglegesen.
> Iagz a borgokat már lehetne hanyagolni, lassan már mindenki volt asszimilálva. Amikor a hidon állt az "erste", és hallota a borgok hívását, felkapta a fejét Seven is, már csak arra vártam, hogy a kapitány mikor hallja meg a közös tudat hangját, mert ugyebár már ő is volt egyszer közös tudatban.
Türelem, türelem, kicsit spoiler, de ráéreztél ...
Nem volt rosz ez az uj Voy rész, egyre jobban tetszik. Seven megint domborított egy kicsikét, és elég jól játszotta is a szerepét.
Iagz a borgokat már lehetne hanyagolni, lassan már mindenki volt asszimilálva. Amikor a hidon állt az "erste", és hallota a borgok hívását, felkapta a fejét Seven is, már csak arra vártam, hogy a kapitány mikor hallja meg a közös tudat hangját, mert ugyebár már ő is volt egyszer közös tudatban.
Az uj sorozat tényleg lehetne valami ujabb fajta, és időben is előrébhaladott.
Szerintem egy romulán (vagy vulkáni) nézőpontból (is) mutatott cselekmény is lehet érdekes. Egyébként a rajongói beleszólásról meg annyit, hogy ha annak idején ilyen kérdőív alapján dolgoztak volna, nem lenne TNG DS9 és Voyager sem, hanem TOS 3649. rész, és csak a legelszántabbak néznék.
A mai Voy epizódban (Drone), ismét felcsillant egy kis jópofaság : a Doki a borgnak - "amint látom, a humorát az anyjától (Seven) örökölte" :)))
Ezért nem értem, miértnem csinálnak valami eltérőt végre, pl: lehetne a középpontba állitani a Klingonokat, vagy lehetne egy komolyabb diplomáciai krapekot beállitani egy sorozat közepébe... Szóval nem tudom...
Bár igaz, nekem az fáj a legjobban, hogy a DS9-et és a Voy-t se láttam még... (német tudás hiánya,illetve időzavarok :)
Elég jó volt a mai Voyager is, és még az éppen aktuális zászlós is életben maradt :) Minden esetre ez a 29. századi Borg elég durva volt (saját transzporter... huh), érdekes lett volna, ha a hajón marad...
Ez a szavazási eredmény nem túl meglepo, mivel ez a változat nagyon behatárolná az írók (és a kalandok) mozgásterét.
Szerintem a DS9 végével eljutottunk egy fordulópontra. A TOS-TNG párosban a Föderáció az abszolút jó megtestesítoje volt (egy példakép és - legalábbis mai szemmel - egy utópia). Bár a TNG-ben néha utaltak a hibáira is, de ezek nem jöttek annyira a felszínre. A DS9 csavart egyet a dolgon, kiderültek benne a Föderáció gyengéi és megalkuvásai. Ennek ellenére még mindig a pozitív értékek voltak túlsúlyban. Most szerintem az a kérdés, hogy a következo sorozat folytatja-e ezt a sötétbe csavarodást (ez most egyébként elég divatos...), vagy megpróbál részben-egészben visszatérni az eredeti Föderáció képhez. Hogy melyik lenne a jobb, nem igazán tudom, de szerintem ennyi elég is vitaindítónak...
What do you think of the rumored Series V idea?
38%
It's an okay premise but I don't see it as a huge success.
23.8%
Time travel is best left to Micheal J Fox and his delorean.
23.8%
Traveling to the past is a great idea!
14.2%
This is the end of Star Trek as we know it.
Dob, nem tudsz véletlenül egy működő letöltési linket az Armadahoz?
Lemaradtam róla. :(