8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Nem szoktam sűrűn NS-t venni,de ma megtettem,hát nekem is csalódás volt..
Viszont a csapat..atyaég!Illyés játéka lenyűgöő volt,ahogy Nenad a kapuban is!Németek ellen iszonyat nagy meccs lesz,ugye aki nyer,az csoportelső,valszeg:-)
Nem tudom olvastátok-e a mai NemzetiSportot.De ilyenkor,amikor sikerül egy ilyen bravúr kizilabdában,akkor is csak 1 oldalt írnak róla,míg a címplaon ismét a fradi van...
Köszi a beszámolót! Légyszíves üzenjél a csapatnak, hogy tovvábbra is ezt szeretném/szeretnénk látni! A kinti sajtó, az ellenfelek mit szóltak a játékunkhoz? Mi volt a reakció?
Na az ilyen beszámolókat szeretem igazán. Kevés tudósító vállalkozik arra, hogy bepillantást engedjen a helyszíni körülményekbe, érzésekbe, hangulatvilágba, menetrendbe; vagy ha vállalkozik is rá, nem képes ilyen színvonalon írni. A norvégiai életképek ezekből az írásokból maradéktalanul "átjönnek". Sok ilyet kérünk még! :) Köszönjük. Gratulálok a beszámolókhoz.
És természetesen gratulálok a CSAPAT-nak is! A CSAPAT-nak, mert tegnap valóban egy CSAPAT-ot láttam, csupa nagybetűvel.
A decemberi női vb történései által "belémültetett" mélabú tegnap 60 perc alatt tovaszállt. :) További sikeres folytatást!
Egy alkalmas pillanatban megtennéd, hogy megkérdezed Skalát, hogy saját tudomása szerint "y" vagy "i" van a vezetékneve végén? A sajtómunkások random módon kétféleképpen írják, ezért ha megvan az igazság, kérlek oszd meg a szakmával is:) Hajrá holnap! Köszi
Köszönjük szépen az összefoglalót. Hát igen ez a Norvégia egy más világ, mármint így "anyagilag" :) meg persze más viszonylatban is. Holnap pedig természetesen "ott leszünk" :)
„Tékitízi”
Úgy terveztem, hogy ma kirándulni megyek (elvégre szünnap van, vagy mi a szösz), de aztán reggel nem akaródzott felkeni, meg esett is, meg egyáltalán…
Úgyhogy Flam és Myrdal (utóbbi csodafjord) várhat a következő nyárig. Most itt ülök a csarnokban, a magyar csapat edz, a srácok jókedvűek, a doktor adott nekem szopogatós tablettát, mi kell még a teljes boldogsághoz?
Mondjuk egy pont a németek ellen szombaton este. (Kettő is lehet, ha úgy játszunk, mint a spanyolok ellen, de ne legyünk telhetetlenek.) Mindenestre a szállodámban lakó német nyugdíjasok csütörtök este óta mintha nagyobb tisztelettel pislognának, midőn beszállok melléjük a liftbe. Különben ez a szurkolói csoport egész egyszerűen elképesztő. A spanyol meccs közvetítése alatt már megemlítettem, hogy Norvégiában egy korsó sör 2200 forintért kapható, persze a szállodában még rátesznek egy kis extra költséget is, így a fizetendő összeg lassan eléri a 3000 forintot. (Én amúgy soha nem iszom.) Na most, ezek a derék németek tegnap a fehéroroszok legyőzése után rendeltek néhány kör sört, majd a számlát ott felejtették az asztalon, persze csak a fizetés után. Érdeklődő ember lévén (bár nem volt szép dolog) belepillantottam, s visszahőköltem a 3000 koronás végösszeg láttán, ez ugyanis csaknem 100000 (százezer) forint. Egyetlen este alatt. Mindenesetre, amikor én nyugdíjas leszek, szeretném megélni, hogy turistaként Norvégiába utazok.
A délelőttöt a csapat szállójában töltöttem, a már teljesen kopasz Klembucz gyúrót kerestem (fogadásból érte el őt a nullásgép az első győzelem után), aki a hátamat tette volna rendbe. Sajnos, elkerültük egymást, de ami késik, nem múlik, a kolbászkirály megígérte nekem, hogy Trondheimben kezelésbe vesz. (Ebből az is következik, hogy a magyar csapat ott lesz a legrégebbi norvég városban, a spanyolok ellen elővezetett produkció után ez már aligha lehet kétséges, persze tudom, hogy mindezek ellenére még kieshetünk, de erről senki sem beszél.) Na de vissza a Scandic Bergen Hotelbe, amelynek 234-es szobája a gyúrószoba. Oda járnak a játékosok, ott gyúr Mezey Csaba, ott veszik kezelésbe legjobbjainkat azok a német szakemberek (hölgyek), akik a magyar együttessel tartottak ezen a világeseményen is. Ebben a szobában üldögéltem egy órát (hátha befut Klembucz), s hallottam, mennyire visszafogatottan értékelték a játékosok saját teljesítményüket. Ez a szerénység vezethet újabb sikerekre az EB-n, egyetlen nagyképű gondolat, vagy megnyilvánulás sem hagyta el senkinek a száját, s ez így van jól. Ez volt a 234-es szoba „titka”, s ez a titka ennek a csapatnak is.
Később kiderült, hogy Buci bácsi az egyik kollégám szobájában volt, fájdalomdíjként meghívott ma estére, amikor raguleves, rántott csirke és hasábburgonya lesz a menü a szállodában. Természetesen mindezt nem a norvég szakácsok, hanem Feri bácsi készíti el, aki szakácstudományával már elkápráztatta az északiakat a korábbi Posten Kupa alkalmával. Bár a norvég konyha nem éppen világhírű (hal, hal és hal mindenütt), azért nem főznek rosszul az északiak. A hazai ízek azonban mindenért kárpótolnak. (Közben idejött hozzám a helyi főszervező és megnyugtatott, hogy az a fémtákolmány, amelyen a médiumok képviselői foglalnak helyet, abszolút biztonságos. „Tékitízi” – mondaná erre a művelt angol, mindenesetre ugrálni akkor sem fogok, ha szombat este megverjük a németeket.
A buszon idefelé azzal a Herbert Gáborral beszélgettem, aki nyitómeccsen mindössze 12 percet játszott, mégis a magyar együttes egyik hőse volt. A védekezésben olyan extra teljesítménnyel rukkolt elő, amely hozzásegítette a magyarokat a 7 gólos diadalhoz. A szegediek nagyon szimpatikus játékosa szerint ez a csapat bárkit legyőzhet az EB-n, s kis lépésekkel messzire juthat. Magát nem tartotta hősnek, csupán annyit jegyzett meg: igyekezett jól játszani és végrehajtani a feladatokat.
Továbbra is állítom: mindez maradéktalanul sikerült neki.
Végül idebiggyesztem, hogy az MR1 Kossuth Rádió szombaton este 18.14-től élőben közvetíti a németek elleni csatát. Gyertek a készülékek elé és drukkoljatok úgy, ahogyan tettétek azt csütörtökön a spanyolok elleni meccsen.
Bergen, 2008. január 18. péntek
Lantos Gábor
Persze látszik, hogy angol írta, hiszen a ES szerint a lengyelek kaptak ajándékba 10 gólt és így lenyomták déli szomszédainkat :))) Na ennyit az angolokról :)
Bizonyára igazad van, hiszen szerepel egy név is az írás után és ez az emberke, valószínűleg norvég nemzetiségű lehet. Bár épp most keresgéltem a Eurosport oldalán és meglepődve tapasztaltam hogy van handball fülecske is (More/Handball) ahol ismerős arcokat láttam:) Szöveg itt nem sok van de ezt valószínűleg egy angol írhatta :)
Ha jól tudom a két hatos csoportból majd az első és második helyezett megy tovább, ami értelemszerűen egy-egy elődöntőt jelent. Javítsatok ki, ha rosszul tudom. De hol van még az :) Most a holnapi rangadóra kell koncentrálni. Én már nagyon koncentrálok :))