Keresés

Részletes keresés

jon lord Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1517

O.K.

AKKOR EZEK SZERINT SENKI NEM TUD ELADÓ 760-AS LACIKÁT.

SEBAJ MAJD LESZ EGYSZER CSAK.

EGGY NEM ELÉG.

AZ OLYAN SNASSZ.

MAJD 2VEL KONCERTEN. AZ ÁLLAT. ÚGY AHOGY AZ IGAZI IS CSINÁLTA!!!

LaurensHammond Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1516
Szep szep, de Hammondot vegyen Norbi elvtars!:-)) Vagy mar van netalan?:-) Kedden gyere am!!!
Előzmény: tubes (1514)
tehtube Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1515

Ki se dugom az orrom, ráérek. Szombat kb 5-től már nem jó. Torlódás lenne.

Úgy kell megtisztítani az NDK-st, hogy fel kell hajtani a billentyűzetet, kitámasztani és egy csipeszbe egy keskeny-vékony csiszolópapír darabkát kell beletenni és a csipeszre ráhúzni egy zsugorcső gyűrűt, aztán lehet csiszatolni ahol kell.

Előzmény: Halsaman (1512)
tubes Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1514
tubes Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1513

Üdv!

Így néz ki egy WELTMEISTER TO200/53 orgona. (:

Thetubes ha tudsz valami jó dolgot mondani az érintkezők megtisztítására azt megköszönném.

Halsaman Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1512
Hétvégén nem érsz rá véletlenül? Leülhetnénk esetleg az orgonáid körébe átdumálni a dolgot...:)
Előzmény: tehtube (1511)
tehtube Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1511

Nem lehetetlen, miért is ne?. Az E112-m már ilyen zöld, öninduló motoros és abba is betették ezt a klasszikus scannert. A túloldalra. (A H, T szériának már másféle van, az nem jó :-( ). A scannerban van egy fogaskerék, mert nem egyezik a fordulatszáma a főtengelyével. Mivel a TG ugyanaz, két lehetőség adódik: vagy kompletten kicserélni a zöldmotort a kockára scannerral és a túloldalra az indítómotorral, vagy csinálni egy ilyen sárgaréz fogaskereket a túloldalon a scannernek mint az E-nek. Ez talán egyszerűbb, de a kockamotor bizony halkabban fut.

sc E

shift l E

Motor ABC

Halsaman Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1510
Filcügyben senki többet?
Halsaman Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1509
Gondom van vele, nincs benne az enyémben!:)
De szívesen belekonstruálnám...
Előzmény: tehtube (1506)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1508

Üdv. Kösz a képeket, így még sosem láttam szétszedve. A scannert nem szeretném kikerülni elektronikával. Ha nem sikerül szereznem akkor megpróbálok valami hasonlót építeni kétoldalas nyáklemezből. Aztán motort rá (egyenáramút fordulatszámszabályzással (TIP147 a leslie kezdeményem is ezzel működik), ezzel belőhetem a sebességét).

Lassan átkeresztelem magam tákolmánynak:(

Előzmény: tehtube (1506)
tehtube Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1507

Figyelem! Barbara Dennerlein lesz Bécsett a Ferenc József csatorna partján a F J Kai 29 alatt.

Jazzland nevő klub. Március 30-31-01-02. A kíséret Daniel Messina dobos. Mint a Love Letters lemezen lévő felállás (Funkish pl.). Szintinyűvőknek is ajánlanám, hisz ez a B3 fullmidis és felsamplerezett. Én ott leszek. Ki jön? Üdv.......cső...........

Bebabbal

Előzmény: Lizzi (1498)
tehtube Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1506
Nem ezt a képet akartam hozzátenni. No mindegy legalább lesz választék. Ha valakinek gond van a scannervibrátójával, szóljon, már többön túl vagyok.Scanner
Előzmény: Lizzi (1503)
tehtube Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1505

Érdekes terv, magyarul prodzsekt. Ok, biztos működik és miértisne adna jobb hangot. No mostmár csak a vezérlés van hátra. Elvileg lehetne szimulálni a mechanikus scannert. Az L típusokban valami ilyesmi van, de persze ott nem az igazi. Szóval azt a körbeforgót biztosan lehetne valami elektronikával heyettesíteni. Vagy pedig motrot neki oszt' hadd pörögjön! :-)

scanner rebuilt

Előzmény: Lizzi (1503)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1504
bocsi, közben befutott az első válaszom is. Hát hogy ilyen béna legyek...
Lizzi Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1503

Na még egyszer. Az előbb nem vette be a válaszom.

Az M-3 egy gyönyörű hangszer. Nálam a befutó, de arra még várnom kell egy darabig. Nem értem pl az USA e-bay-en miért adnak többet L vagy T sorozatú hammondért vagy M100-ért mint egy M3-ért. Talán több a gomb rajta ???

A scanneres vibrato-t csak effektként terveztem megépíteni a saját erősítőm effekt körébe kötve. Így a shift line még érekelne is csak scannert nem tudom fel tudok-e hajtani.

Tudom hogy ez kapálás de TG-nek most az M1-emet tekintem. Színusz hullámokból keverek össze felharmónikusokat. A neten találtam egy L-100 szimulációt korg X5/X5DR-re, ez adta az ötleltet. Sajnos a 16 hang polifónia miatt nagy a korlátja és így csak 3 regisztert használhatok egyszerre de ezek variációiból is jókat lehet kicsavarni. Nem az igazi de egy rosszabb L sorozatú hangjára hasonlít egy kicsit. A csöves torzítóval minimális túlvezérléssem most koszosítottam a nyers digitális hangján, de a scanneres visítás hiányzik. A beépített chorus effekt pedig elég halovány ennek utánzására.

A b4-el tesztelem a hangzását. Jó a B4 is, de csak otthonra. Színpadra állni vele..hm..??

Hát ilyen favágó módszerekkel kell élnem. És most szolidalitásból gyűrjétek meg a hammondjaitokat egy kicsit.

Üdv.: rt

Előzmény: tehtube (1501)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1502

Az M-3 az egy gyönyörű hanszer. Nálam az a cél, de még arra várni kell egy kicsit.:(

Nem is értem hogy pl az usa e-bay-en miért adnak többet L vagy T sorozatú hammondokért mint egy M3-ért. Több gomb van rajta????

A scanner vibrato-t csak effectként terveztem megépíteni. A shift line így érdelkelne is. Scannert pedig megpróbálnék szerezni. Tudom hogy ez "kapálás" de TG-nek most a hangszerem szolgál. Az M-1 en színuszhullámból keverek össze felharmónikusokat. (Egy hanlapon találtam L-100 szimulációt Korg X5, X5DR-re, ez adta az ötleltet). Sajnos polifonia probléma miatt le van korlátozva nálam 3 regiszterre, de ezek variációiból is jókat lehet kicsavarni.Egy rosszabb Lsorozatú hangjára azért hasonlít egy kicsit. Most a csöves torzítóval minimális túlvezérléssel koszosítottam a nyers digitális hangján, de a scanneres visitás hiányzik. A beépített chorus effect pedig elég halovány.

Hát sajna ilyen favágó módszerekkel kell hogy éljek. A B4 is jó, de csak otthonra. Színpadra állni vele ...hm.?

Előzmény: tehtube (1501)
tehtube Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1501

A saját készítésű csöves dologok szinte mindig a transzformátorokon buknak el. Legalább egy csövetlen lestrapált A0-28-at kéne venni. Úgy szerintem már nem lehet olyan drága. A perkát sem szabad kihagyni. A Radio-phono az nem kimenet. Oda kötik be a dobgépet, vagy a tévét, vagy akármit. Rendes kimenete csak szimmetrikusan van kimenőtrafóval. Sajna nem ez a méret és súly legfőbb problémája. 1: a hanggenerátor scannerrel akkora amekkora. És a billentyűzet. Fantasztikus, de végighúzódik a duplahosszú billentyűsor alatt/mögött az a fémdoboz tömve alkatrésszel, érintkezőkkel, csavarokkal, távtartókkal.

A 3.generációs shift line-t 1959 után építették be minden B3 alapúba. Kissé egyszerűbb a kapcsolása és méretben is tömörítettek rajta. (1: 1946->, 2: 1952->) Persze, 18 fokozatú mindegyik. Igaz, ugyanolyan jól szól az M3-as 14 fokozatúja, csak ott a középső állást kihagyták, amit gyakorlatilag sohasem használok egyébként sem. Ezt tudnám inkább javasolni. Tudok (igaz első generációs) shift line-t és M100-as agyat. Az az A0-29 majdnem A0-28!!! De TG-d, scannered van? Szóval ha gazdaságosabb megoldást keresel, akkor M3 alkatrészeket javaslok. A kapcsrajzok meg letölthetők. Azt még igazi B3-nak lehet tekinteni. Nekem volt, Laurens is megtapasztalhatta, Lord is tudja.

szervíz

Előzmény: Lizzi (1500)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1500

Az AO-28 megépítése nem kis kihívás lenne. A percussion trafói és a vég trafó méretezése villamosmérnök uraknak sem kis feladat lenne, ezekről pedig infót beszerezni vagy a trafókat külön megvenni szinte lehetetlen. Bár egy AO-28 a perka kivételével bármely digitális clone hangját megdobná. Megépíteni szigorúan a percussion egység kihagyásával és esetleg az utólsó erősítő fokozat kihagyásával a Radio-phono nem szimetrikus kimenetéig  lenne ésszerű. Milyen hangja van ezen a kimeneten?

Barkácsszenvedélyemnek egy oka van: a jelenlegi pénztelenségem. Sajna most nem tudnék vanni még klónt sem. + a saját építésű kütyüket ugy dobozolhatja az ember hogy még szállítható is legyen. Egy eredeti hammond viszont csak szobahangszer, nem szívesen fűrészelnék ketté egyet a "hordozhatóság" kedvéért.

Apropó, melyik típusokba használták a 3. generációs shift line-t? Ez most hirtelen nem tudom melyik lehet. Nekem egy 18 fokozatú kapcsolása van meg.

Előzmény: tehtube (1499)
tehtube Creative Commons License 2005.03.03 0 0 1499
Letölthetők sok helyről a B3-asok kapcsolási rajzai. De nem javaslom a megépítést. Itt-ott szoktak árulni shift line-t. Abból is a 3. generációs legkisebbet javaslom, azzal mégjobban csikorog a scannerhang. Csak sajna nem elég a shift line. Kell még hozzá scanner, az A0-28, 2×5 oktáv waterfall, teljes (nem hiányos) hanggenerátor. Egyet megtapasztaltam, az utólagos tuningolások mindig többe kerülnek mint amennyit érnek orgonaügyben.
Előzmény: Lizzi (1498)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.02 0 0 1498

Érdekes hangzása van. Én 2nd perkával próbálkoztam. Nem tudom miért.

Más: milyen értékű tekercsek vannak a deley line-ban? Egy fórumon azt találtam hogy 510mH de ez óriási érték. Tényleg olyan nagyok azok a tekercsek?(terveztem egz scanner vibrato építését is, de ezt lehet elvetem)

Előzmény: tehtube (1497)
tehtube Creative Commons License 2005.03.02 0 0 1497
Ja a beállitás: a tipikus: 888000000 3. soft/fast perka esetenként c3 és fast/stop lezli. Alul: 008800000. Lábbasszra midivel bőgőhangot tett.
Előzmény: Lizzi (1495)
tehtube Creative Commons License 2005.03.02 0 0 1496

Sokmindenből adódhat. Lehet hogy a perkaerősítő csövei már nem újak. Nem mindig baj. Nem használ erős perkát. Onnan hallani, hogy az orgonahang perka nélkül is dinamikusan szól. ami állítható a perkában azt cutoff-nak írják, de nem olyan mint a szintiknél, hanem a lecsengés hossza. Itt egy kicsit a szokásosnál hosszabbra van állítva, így erősebb is kissé a perka kattanása, de ez továbbra is csak a soft állás. Egyszerűen ezeknek a B3 alapú orgonáknak az A0-28 előerősítője ennyire dinamikusan szól. Az a leheletnyi torzítást is az előerősítő produkálja, de lehet fokozni a lezli bemeneti szintjének állításával is. A torzításban minden egység kissé kiveszi a részét. Hadd izzanak a csövek!

Érdemes megfigyelni a számban az 1'20"-nél, amikor erre ráteszi a C3-at (chorus/vibrato3) Mennyire keményebb, fémesebb lesz még a hangja. Sajna ezt csak ezekkel a hardverekkel lehet megoldani.

Előzmény: Lizzi (1493)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.02 0 0 1495

Köszi a választ.

Sajnos nekem nincs Hammondom de rengeteg felvételen hallottam ezt a jellegzetes percussion torzításrt ami szerintem nagon jó. Főleg a felső oktávokon lehet jobban hallani. Csak az hammond orgona lelkivilágát szerettem volna egy kicsit megérteni mert építettem egy csöves torzítót (4558-al meghajtott 12ax7 avagy nálam ecc83)és nem tudom hogy egyenesbe a hangszerem teljes jelét adjam rá vagy hozzam ki külön kimeneten a percussiont és csak azt torzitsam meg egy kicsit. rt

Előzmény: tubes (1494)
tubes Creative Commons License 2005.03.02 0 0 1494
Üdv! Ha jól tudom a perc erősítőn van egy szintszabájzó poti. Próbálj meg azon állítani az majd változtat rajta egy kicsit. De a torzítás oka lehet az orgona előfok csövének az öregedése is.
Előzmény: Lizzi (1493)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.02 0 0 1493

Üdv: valaki tudja hogy Barbara D. a Funkish című számában milyen beállítást használ? Eszméletlen jó ez a szám. Minden benne van amit egy Hammondból ki lehet hozni.

A másik kérdésem hogy a B3 perkás orgonák erős percussionnál torzítanak egy haloványat.( megfogalmaztam ám: szóval a trafós percussion) Maga a percussion egység torzít vagy az utána lévő előfokot vezérli túl? rt

LaurensHammond Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1492
Gyere majd be Norbi, ugyis jott egy csomo bakelitlemez..., es megnezed a Leslie-t is, tetszeni fog:-)Penteken ahogy megbeszelve akkor.... Ja, a postara menned kel sajna ugy nez ki.....:-( "balhezni"
Előzmény: tubes (1491)
tubes Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1491

Üdv!

Viktor megérkezett  lezlid??? Mit tudtál intézni???

Előzmény: LaurensHammond (1490)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1490
Tehtube tud egy csoves egy rotoros Lacikat, az is jo lehet, de 760-as, a Sanyorzonak van..., bar Ő egyben adna ugy tudom a motyojat... Koszi az elismerest kicsi Lord, valoban baro ez a konfiguracio..., nincs mese:eredeti cuccokat kell hasznalni:-) de az a preamp sem piskota, "killer":-)
Előzmény: jon lord (1489)
jon lord Creative Commons License 2005.03.01 0 0 1489

Üdvözlégy mindenkinek!

Először is nem tusd valaki eladó 760-as Leslie-t

Másodszór qrva jól szól a 710-es ed Laurens!!!

Halsaman Creative Commons License 2005.02.28 0 0 1488
Helló emberek!
Tud-e valaki olyan helyet, ahol hangszerfilcet lehet kapni? Zongorarenováláshoz kellene.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!