Keresés

Részletes keresés

Náitszirk Creative Commons License 2005.03.11 0 0 1542

The Tube!

Köszi, hogy későn este is jöhettem megnézni és kipróbálni a hangszereket. Nagyon killer orgonáid vannak. A nagyobbik dobogtatta meg a szívemet igazán a fa Leslie-vel... Éjszaka a Hammondról álmodtam.  Az az igazi hang. Ha nagy leszek, megtanulom én is rendesen a Hammond-kezelési stílust (meg szerzek egy nagy orgonát). Nem semmi a garázsod! Ha megtudom, mikor is járok felétek, mail-ezek időben.

Előzmény: tehtube (1540)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 1541

Köszi a választ.

Bocs a többiektől de már csak azt kérdezném meg (én még csak képen láttam hammondot belülről) mik ezek az M-3 alkatrészek.

A felső talán az un. matching transformer (ezt nem tudomlefordítani) a drawbarhoz ???? de a másikról foggalmam sincs.

1

trafó?

2

valami
Előzmény: tehtube (1540)
tehtube Creative Commons License 2005.03.10 0 0 1540

1: A hagyományos TG-ben 91 hangkerék van. Hogy ne legyen egyszerű az élet, a spinetek TG-jaiból kihagyták a szükségtelen hangkerekeket. ( A basszus C-jétől a billentyűzet első F-jéig) Az M3-ban a lábpedál 1-12-ig, onnan szünet majd a 18.-tól (F) ismét megvannak a karikák. M100-L100ban a 13 hangos lábbassz miatt eggyel kevesebb hangkerék hiányzik. A T-kben viszont az egész lábbasszt elektromos leosztással hozták létre, úgyhogy ott még az 1-13-ig is hiányzik, jól láthatók a lyukak a pickupok helyett.

2: Az M-ekben kockamotor van, scannerrel szerelve, a TG túloldalán meg indítómotor. Az L-ekben öninduló zöld motor. A T-kben öninduló zöld motor és valahogy odaszerkesztve egy nem hagyományos hosszúkás scanner.

3: az M-ben rugós a felfüggesztés, L, T-ben gumibak.

Egyébként mint vas, hanxedők, kondik, tekercsek, tök ugyanaz 1934 óta.

A képen jól látszik a 17 kihagyott pickup helyetti lyuk.

Utánanéztem a  B4  kontrollernek: 95-100 körüli árat hallottam. Sajna nem 60 körüli, de nem is 120e!

T200 TG

Előzmény: Lizzi (1539)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.10 0 0 1539
Mi a különbség egy T-500-as és egy M-3-as TG között? A hajtása mindenképpen azt tudom. Ugyanazok a kerekek, szűrők, hangszedők vannak benne?
jon lord Creative Commons License 2005.03.10 0 0 1538

FIGYELM - FIGYELEM !!!

MÁRCIUS 12. SZOMBAT 21:30-TÓL ROXIGEN BAND KONCERT A TISZAKÉCSKEI MOSZKITÓ BÁR SZÍNPADÁN.

LÁTHATÓ EGY L100-AS 760 LACIVAL!!!

AZ LESZEK ÉN. ( jon lord) !!!LITTLE!!!

AKI TUD JÖJJÖN EL. A BELÉPÉS INGYENES.

tehtube Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1537
Wiener Neudorf, Musik Produktiv. Egy Tesco méretű hanxeráruház. Kb 60-65 körüli árra emléxem. De ha vársz 1-2 napot, megkérdezem a mostani pontos árát. Vagy nézz be a netes oldalukra.
Előzmény: Lizzi (1535)
neutrova Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1536

Köszönöm Tehtube és KarnEvil!

Nem szeretem ezeket a mai színpadi zongorákat. Jól szólnak ugyan, (digitálisan) de nincs bennük anyag, megmunkálás. Egyszerű és minimalista, kommersz termékek. Ny-Európában nem véletlen veszik elő a régi hangszereket.

Előzmény: KarnEvil (1531)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1535

Sziasztok,

Nos utánanéztem a B4 controllerének elgondolkodva a 60e körüli áron. Hol lehet ennyiért beszerezni? Sajna én csak 125ezer körül találtam a syncopa-n.

Előzmény: tehtube (1527)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1534

Különösen azért tetszik mert nagyzenekaros jazz-zenében gyakran háttérbe szorul a hammond a saxofon vagy fúvós szekció alá kíséretnek. Itt végig előtérben mozog még a gitárszólók alatt is jól érthető. És nagyon jól virgázik.

Tony Monaco honlapjáról is le lehet tölteni teljes számokat. Nekem Ő is bejön hammondilag.

Előzmény: LaurensHammond (1533)
LaurensHammond Creative Commons License 2005.03.09 0 0 1533
Ez tenyleg jo, es meg a minosege is kivalo!!!Sosem hallottam errol a Joe Anderson palirol...szepen keni a B3-at! Koszi a cimet!!! Netan, ha tudnatok meg ilyen oldalakat ahonna komplett albumok letolthetok, akkor azt szivesen vennem..., ha mar ADSL-je van az embernek akkor hasznalja is ki...:-) Ugysem komazom a matav/axelro kompaniat... A Leon Kuypers videot lattad mar...., na attol szetcsuszol ha meg nem, a cimet megtalalod egy regebbi hozzaszolasnal, kb fel eve....Itt az index, Hammond topikjan irtuk be...toltsd le, erosen ajanlott!!!kb 1ora az anyag!
Előzmény: Lizzi (1532)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.08 0 0 1532

Ismeritek Joe Andersen-t. Ha nem érdemes meghallgatni: http://www.cadillacjoe.com/music.html

Letisztult hammond hangzás. Szerintem nagyon jó.

senkinek nincs meg a Mildred Alexander füzet első két része?

KarnEvil Creative Commons License 2005.03.08 0 0 1531

Én imádom a hangjukat, finom érces, kb. egy Wurlitzer és egy Clavinet között van valahol. De Tehtube mester jól mondta, fellépésre inkább egy modern digi zongi, otthonra pedig egy igazi. A CP-20, -30 persze jóval kisebb, 'hordozható', de még így is majdnem 50 kiló... Talán azért sem érdemes kínlódni vele, mert ezt a hang viszonylag jól modellezhető (nem úgy, mint a Hammond, vagy egy ak. zongi), így egy jobb digi zongiban jó minőségben megtalálhatod. A GEM Pro-1-esemben is pl. nagyon jó a Yamaha CP zongorahang, sokat használom. De ajánlom még másik kedvenc hangszeremet, a Yamaha P90-et is. Vagy a P-120-at, 250-et, az még külsőre is hasonlít a CP-30-ra... Bocs mindenkitől, ez már tényleg nagyon OT volt :)

Előzmény: neutrova (1529)
tehtube Creative Commons License 2005.03.08 0 0 1530

Yamaha zongi... LGT 70-es évek 76-80-ig kb. Fémes, csattogós zongoraszerű hang. Igazi húros elektromechanikus és dögnehéz, elhangolódó szerkezet. Nem véletlenül halt olyan gyorsan ki. Otthonra az igazi zingora jobb, fellépésre meg hamar jobb villanyzongorát konstruáltak samplerekkel kb 1985-től. A legtöbb kommersz szinti is tudja ezt a hangzást.

Íme Veszelinov András úr Viktornál a Hammondján abban a legendás hanglemezboltban (Hammondügyi Hivatal :-)

V +H

Előzmény: LaurensHammond (1528)
neutrova Creative Commons License 2005.03.07 0 0 1529

OFF (bocs):

Ismeri valaki a Yamaha CP20 illetve a CP30 és a zongora méretű CP70/80 digitális zongikat? Milyenek? Milyen a hanguk?

LaurensHammond Creative Commons License 2005.03.07 0 0 1528
Uraim a minap a Syrius egyuttes dobosa Veszelinov Andris ult a Hammond-om mogott, es mit ad Isten, az ordog allarcosbalja szolt akkor, na igy a korabeli hangulatot huztuk is, mikozben alaorgonalgatott:-)) Nem tudom azt a franya kepet felrakni..., Tehtube koma, ha megtenned, hogy fellokod....elkuldtem Neked! Koszi Eljenek a Hammond-baratok sokaig.....:-)
Előzmény: tehtube (1527)
tehtube Creative Commons License 2005.03.07 0 0 1527

Javaslom a B4-et. Kis helyen elfér. Egy midibillentyű és előbbre tartasz hangban mint sok orgona. Neki a legjobb a hanggenerátor és szkennerimitációja. A TG hangonként különböző módon búg, berreg, a scanner meg fémes. Egyébként kapni igazi kontrollerdobozt a B4-hez húzóregiszterekkel, kapcsolókkal, hogy ne kelljen örökké az egérrel frusztrálódni. Kb 60e. Úgy néz ki mint kb. a VK8m.

Igazad van, inkább futamok, harmóniák, stb a lényeg. Azért egy hangszer továbbra is csak eszköz, szerszám kell hogy legyen, nem végcél.

Előzmény: Lizzi (1525)
Lizzi Creative Commons License 2005.03.07 0 0 1526
Az orgonás füzet:Mildred A.
Lizzi Creative Commons License 2005.03.07 0 0 1525

Üdv. Egyenlőre lemondtam a scanner vibrató építéséről (és minden más kínlódásról is). Előkapartam a régi Phase-shifter-emet és egyész jól szimulálja a scanner magaskiemelését viszont elmarad a chorus hatás. De mindegy, egyenlőre megfelel igy is.

Okulásul: hétvégi szenvedésem közepedte rájöttem legnagyobb hibámra. Megfelelő hanszer híján (ami persze nálatok nem áll fenn) az egyébként is kevés szabadidőmből túl sokat fordítottam a hammond hangzás utánzására. Ez soha nem lesz tökéletes ha nem az eredetivel játszik az ember. So nincs értelme vele sokat szenvedni. Jól szólhat egy hangszer (legyen bármi) ha jól szólaltatja meg valaki.

Tehát elővettem a Gonda János: A rögtönzés világa 2. c. könyvecskémet és rájöttem hogy alapvető hiányosságaim vannak. A 20. oldal körül már készségszinten vágni kellene az összes skálát +akkordot fordításival együtt. Hát ehhez még van mit gyakorolni. Aztán jöhet a többi (klasszikus akkordfűzés, II-V-I kadencia, harmoizáció stb).

Megvan még Mildred Alexander Method / Volume 3 ha valakit érdekel. Orgonálni tanulós füzet. (megvan esetleg valakinek az első kettő?)

Ha tehát valaki hasonló cipőben jár, ajánlom a fenti kiadványt. Egyesek szerint nem a legjobb tanulási célra, de legalább Mo-on könnyen (Múzeum krt. zenei antikvárium)beszerezhető. És szerintem lehet mit tanulni belőle.

Üdv:rt

jon lord Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1524
Szerdán viszem a PREAMP-ot.
Előzmény: LaurensHammond (1518)
jon lord Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1523

Az egyrotoros csak maradjon a STEPPENWOLF-nál.

Más egyéb rock, vagy progresszív rock ban is eltudom képzelni.

De sajnos én ragaszkodós típus vagyok és nekem nagyon bevált ez a 760-as.

Ráadásul amint multkorában mondtad nekem ez a legnagyobb!!!

tubes Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1522
A hétvégeén tettem szert egy Hammond 11122 orgonára. Az a bajom, hogy semmi leirás sincs róla. Tud valaki egy service manual-t vagy valami leírást hozzá?
Az orgonárol annyit hogy ez már nem mehanikus hangenerátor van benne hanem tranzisztoros, 2*5 oktáv+lábbaszzus+beépített lezli+analóg dobgép 2*9 regiszter és rengeteg hangszín.
Halsaman Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1521
Nagyon nem akar ez összejönni... tegnap nem jött össze, ma se fog. Holnap hívlak. Elnézést!
Előzmény: tehtube (1520)
tehtube Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1520
Halsaman! ????  200 0606, 20 347 9517
Előzmény: Halsaman (1512)
tehtube Creative Commons License 2005.03.06 0 0 1519

Jaja. Sanyorzóéval jól jártál volna, ráadásul az M100 én nem L, meg a 760 preamppal. Azért elgondolkodnék egy fatokos lezlin. Most hogy kész az enyém, érezni a nagy differenciát. Sokkal zeneibb, pedig nem is olyan hifi, ámbár itt nem az a legfőbb kritérium. Ennek ellenére a koncertekre továbbra is a kettészedhető nagy Allsoundot fogom vinni, mert oda az való. Harangozó bácsi azt is átalakítja tirisztoros vezérlésűre, beteszi a 11-es aljzatot, és felújítja. Láttam én Jon Lordot egy lezlivel is fellépni. 2000-ben Bécsett, amikor a Concertót adták elő. (ok, legtöbbször azért 2-3 laci forog :-)

Mint jó rockos, jazzes orgonistát, Roy Phillipset mindenki figyelmébe ajánlanám. És ahogy énekel... No1.

LaurensHammond Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1518
:-))"kicsi" Lord nagy californiai hangot akar!:-))Hajra!!! Sanyorzonak van egy 760-asa, de a csoves egyrotoros is odaporkolne am rendesen amit Tehtube tud, fatokosat! Éljenek a Hammondbarátok, tünjenek el a műanyagbetyárok!!!!:-) Forogjon hang, üssön a perka, Gyözike meg menjen fasorba....
Előzmény: jon lord (1517)
jon lord Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1517

O.K.

AKKOR EZEK SZERINT SENKI NEM TUD ELADÓ 760-AS LACIKÁT.

SEBAJ MAJD LESZ EGYSZER CSAK.

EGGY NEM ELÉG.

AZ OLYAN SNASSZ.

MAJD 2VEL KONCERTEN. AZ ÁLLAT. ÚGY AHOGY AZ IGAZI IS CSINÁLTA!!!

LaurensHammond Creative Commons License 2005.03.05 0 0 1516
Szep szep, de Hammondot vegyen Norbi elvtars!:-)) Vagy mar van netalan?:-) Kedden gyere am!!!
Előzmény: tubes (1514)
tehtube Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1515

Ki se dugom az orrom, ráérek. Szombat kb 5-től már nem jó. Torlódás lenne.

Úgy kell megtisztítani az NDK-st, hogy fel kell hajtani a billentyűzetet, kitámasztani és egy csipeszbe egy keskeny-vékony csiszolópapír darabkát kell beletenni és a csipeszre ráhúzni egy zsugorcső gyűrűt, aztán lehet csiszatolni ahol kell.

Előzmény: Halsaman (1512)
tubes Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1514
tubes Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1513

Üdv!

Így néz ki egy WELTMEISTER TO200/53 orgona. (:

Thetubes ha tudsz valami jó dolgot mondani az érintkezők megtisztítására azt megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!