Keresés

Részletes keresés

iityam Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1518

Szia!

Nekem nagyon bejött a Dreams Beach. Mi ugyan nem ide fizettünk be, csak ide kaptunk szállást, de a mi szobánk nagyon klassz volt, a tengerre nézett, és nem találtam kivetnivalót benne. Tisztaság volt és rend, mindennap takarítottak és cseréltek töröközőket is. A kaja kifogástalan volt, a part és a tenger csodás. A másik szállodát nem ismerem, de ide bármikor szívesen visszamennék. Egy dolog volt csak ami nem nagyon tetszett, nem voltak a pincérek valami barátságosak, Tunéziában ez ügyben jobbak voltak a tapasztalataink. Bár igaz, hogy ott kaptak borravalót, a Dreams-ben pedig csak számla aláírás volt, és a recepción kellett fizetni.

Szóval én ide szavazok, de más biztosan tud írni a másik szállodáról is.

Szia: Iityam

Előzmény: redsea (1517)
redsea Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1517

Egy kis friss infó, első kézből (a főnököm most van kint Sharmban, az előbb beszéltem vele).

Repülőút katasztrófális volt. 13-kor indult Bp-ről, 21 körül volt Sharmon, közben leszállt a charter Hurghadán is. Fele társaság kiszáll, hazautazók beszállnak, másfél óra. Csak aztán át Sharmba, pedig úgy hirdetik, hogy közvetlen Malév-charter.

Ők Dreams Beach-esek. Szállodára ráférne egy kis felújjítás. Márvány kopott, fahíd korhad....képeken szebb. A part viszont csodaszép! Reggeli bőséges, vendég elég sok, de nagy a terület. Ja, 10 körül 35 fok volt, éjszaka 32.

Szobakiosztás: Első szoba nagyon gáz! Mint egy szott-üdülő, semmire se néz. Reklamálás, recepció, room change...kenőt nem fogadnak el, a jobb szobáknak hivatalos ára van, 100 dolcsi/hét számlával. Így tengerre néz és szép. (Ennyiért már lehet is .)

Ha lesz még infóm, megosztom Veletek.

Ezt a szállodát egyébként Én ajánlottam Neki. Remélem nem fog szidni nagyon. És lesznek pozitívabb benyomásai is.

Nekem még mindig adott a kérdésem: Dreams Beach vagy Maxim Plaza?

Előzmény: redsea (1516)
redsea Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1516

Csináltam gmailt. Köszi mégegyszer az ötletet beeee!!!

Szóval ide küldj akkor légyszi: honey.dr@gmail.com

VÁROM:)))

Előzmény: Zümee (1515)
Zümee Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1515

Szia redsea!

Igen, volt egy bár/pult az éttermen belül ahonnan el tudtad hozni az italt.

A pincérek inkább csak az üres poharakat és tányérokat vitték el.

A képekkel az a baj, hogy mivel elég nagyok, feltölteni nem tudom sehova, de ha esetleg sikerülne ezt a gmail-es címet megcsinálni, akkor oda át tudnám küldeni, csak írd majd meg légyszi:)

Köszi

Előzmény: redsea (1509)
EdgaR Creative Commons License 2005.06.15 0 0 1514

Sziasztok

Most jöttem haza a Koral Beach Tiran-ból. Mi nagyon meg voltunk vele elégedve, minden szuper jó volt. A kaja /számunkra/ kifogástalan, a part szuper, a szobák tiszták. Nekünk minden várakozásunkat felülmult.

Ajánlom mindenkinek!

A Tiran szigeteki fak.program nagyon bejött, gyönyörű szép a tenger még snorizva is.

beeeeeee Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1513

persze, ingyenes.

máris küldöm!

Előzmény: redsea (1512)
redsea Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1512

Szia!

Engem érdekel! És ez is ingyenes?

Ha a felhasz. nevemre kattintasz, akkor tudsz Nekem emílt küldeni.

Köszi, várom:)

Előzmény: beeeeeee (1511)
beeeeeee Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1511
(nem több mint, hanem pontosan annyit, bocs félregépeltem...)
beeeeeee Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1510

OFF

Akik Freemailt használtok, nincs kedvetek csinálni magatoknak GMAIL-es címet? Több mint 2293 mega helyet ad (ami pontosan 458,6-szorosa a Freemailnek). Nem lennének ilyen fényképküldési problémáitok többet... :)

Csak meghívóval működik, de ha gondoljátok, én szívesen küldök nektek.

Üdv., Bee

ON

redsea Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1509

Szia Zümee!

Csak egy kép jött át, nagyon nagy a felbontása, sajna!

Nem tudod valahova esetleg feltenni, képtár vagy valami ilyesmi, ahol meg tudom nézni?

Vagy le tudod kicsinyíteni?

Ha egyik sem, akkor légyszi dobj Nekem a freemailes címemre egy emílt (mert hülye fejemmel kitöröltem a címedet) és akkor elküldöm a munkahelyi címemet, ott többet tudok fogadni!

Köszönöm szépen:)))

A sült krumpli és társai a strandon az AI ellátás részei voltak? Pl. a vacsinál nem kellett megvárni a pincért, nem Tőle kérted az italt? Hanem odamentél valahova (éttermen belüli bár?) és ott kértél magadnak? Bocs, ha hülye a kérdés, de ezt a részét nem nagyon értettem. Még csak FP-osban voltunk, ott pincér hozza ki, vársz rá, sőt fizetsz is.

Előzmény: Zümee (1508)
Zümee Creative Commons License 2005.06.13 0 0 1508
Redsea!
Visszajöttek a képek, mert tele a postaládád. LÉgyszí próbálj meg üríteni és szólj, akkor újraküldöm.

Üdv,
Zümee
Zümee Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1507
Szia redsea!
Az sajnos igaz, hogy tényleg sok az orosz, de szerintem ez nem csak erre a szállodára igaz..:(
Én arra emlkészem, hogy lent a parton volt sültkrumpli, hotdog, kebab meg ilyenek a bárban egész nap, és olyannal nem szembesültünk, hogy valamilyen italból ne lett volna, mert elfogyott....mindig mindent kaptunk:)

A repcsiket mi nem igazán hallottuk, így azt tudom mondani, hogy szerintünk egyáltalán nem volt zavaró.

Zümee
Előzmény: redsea (1494)
Zümee Creative Commons License 2005.06.12 0 0 1506
Szia redsea!
KÜldöm a képeket. Bocsi, hogy csak most válaszlok, de nem voltam gépközelben. Ha jól emlékszem, 4 medence van ebből egy temperált vízű és az egyiknél vannak csúzdák is. Senki nem kekeckedett velünk, hogy mit viszünk be, nem nézték.
Általában mindenhol oda tudsz menni az italért is, a vacsinál is ez a jellemző, így a pincérekről nem nagyon tudok nyilatkozni.
Szerintem hasonló a partja, mint a dreams-nek, legalábbis nagyságát tekintve, de el lehetett férni.

12 kép ment, külön mélben mind, mert nagyok. Szólj majd, hogy mennyi ment át, ami visszajön azt majd próbálom újra.

Üdv, Zümee
Előzmény: redsea (1481)
Snorkilla Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1505

Sziasztok!

Találtam a neten két linket, ahogy csodaszép fotókat lehet látni Egyiptomról, SHARMról!!!!  és Hurghadáról is. SZállodákról (Holiday Inn, Grand Resort), kirándulásokról, stb...

http://www.varsanyipeter.com/

http://travelstar.freeweb.hu

iityam Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1504

Mi minden nap otthagytunk az asztalon 1 USD-t. Nagyon rendesen takarított az a srác aki hozzánk volt beosztva, volt olyan, hogy még délután is bekopogott, hogy minden rendben van-e, nincs-e szükségünk valamire. Szóval ennyit kibír az ember, nekik jól jön, mert alig keresnek valamit.

Szia: Ica

Előzmény: Bucilu1 (1503)
Bucilu1 Creative Commons License 2005.06.10 0 0 1503

Sziasztok!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy idén Sharmba megyünk nyaralni, de lenne még egy pár kérdésem ezzel kapcsolatban....

A szobalány/fiúnak naponta kell valamennyit adni vagy az első éjszaka után kell ott hagyni egy összegben... Mennyi az az annyi összesen? Köszi!

annadr Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1502

Szia Borti!

Azt látom, hogy a Hostmarkról érdeklődsz, ha leírod, hogy pontosan mi érdekel, szívesen válszolok, akár e-mailben is (anna-frocsi@freemail.hu) mi tavaly aug végén, szept elején töltöttünk ott 1 csodás hetet.

Előzmény: borti (1501)
borti Creative Commons License 2005.06.08 0 0 1501

Elolvastam, mit mondjak, elég vegyes a kép...

Bár a kronológia fontos lehet, hiszen  - ha jól tudom, tavaly levált a szálloda a Hostmark-ról - van olyan vélemény is, amely 2004.előtti időszakra vonatkozóan sem jó és viszont.

Kérdés: Mennyi a hozzászólók közül az "örök elégedetlen".

Ha hazajöttem, megírom a tapasztalataimat.

Előzmény: redsea (1500)
redsea Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1500
Előzmény: borti (1498)
redsea Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1499

Hát erre!

De nem vagyunk egyformák. Én nem szeretnék 1000-1500 métert be, majd utána ki gyalogolni. Kisgyerekeseknek viszont ideális.

Előzmény: borti (1498)
borti Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1498

Igen, olvastam, tudod lesz a csapatban olyan aki kifejezetten az ilyen sekély-langyi részt kedveli, snorizni pedig -ahogy olvastam - beljebb kell menni, de úgyis elmegyünk egy kis hajókázásra (Ras Mohamed pl.)

Mire gondoltál ? : "amiatt nem választanám"

Előzmény: redsea (1497)
redsea Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1497

Az igazság odaát van:))) Na de félre a tréfával...megnéztem külföldi honlapokat, főleg német és angol utazási irodák kínálatát, hogy mégis ők mit írnak az adott hotlekről, ott mik az árak stb. Mindnél írták a poharas felszolgálást. Ez tény!

A no snack, gyümi, pia elfogy már más infok, azokat guessbookokban találtam.

Azt tudod, hogy a Ti szállodátoknak milyen a partja? (Én pl. amiatt nem választanám.)

Előzmény: borti (1496)
borti Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1496

Egy kis adalék:

Mi a Tensí-vel utazunk, pontosabban ott foglaltam le az utat, az ő site-jukon ez áll:

A Tensí az OTPTravel útjait értékesíti (d. lejjebb)

"Ellátás: All inclusive, mely napi háromszori svédasztalos fôétkezést, snack ételeket, a helyi üdítôitalokat és a helyi alkoholos italokat foglalja magába. (az ingyenes szolgáltatásokról a vendégek írásos tájékoztatót kapnak)"

És álljon itt az OTP Travel site-ján lévő tájékoztató az Oriental AI-ról:

"Ellátás: all inclusive. Naponta 10 és 24 óra között tartalmazza a napi három főétkezést, délelőtt snacket, délután süteményt és teát, helyi alkoholos és alkoholmentes italokat pohárban felszolgálva a kijelölt éttermekben és bárokban, valamint a fitness terem és a teniszpálya nappali használatát."

Emberek, hol az igazság ?

borti Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1495

Szia redsea !

Nem akarok parázni, de a gondolat tovább foglalkoztat, az a kérdésem, hogy Te ezt TAPASZTALAT-ból írod, vagy csak itt a topocon nyomott valaki ilyen infót?

(sajna nem olvastam végig mind az 1500 bejegyzést).

Hurghadát ismerem, ott az AI = AI.

Tudom, szállodalánca válogatja..

Szia

borTi

Előzmény: redsea (1493)
redsea Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1494

ZÜMEE!!!

Nagyon várom a képeket!

Te, mint tapasztalt "maximos", mit mondasz arra, hogy no snack napközben, no gyümi, vagy a bárban közlik, hogy elfogyott az xy pia, mert sajnos az oroszok ma többet fogyasztottak (ez idézet valakitől). Nálatok mi volt a tapasztalat? És tényleg a vendégek 85% ruszki? Vagy ez minden szállodára igaz?

S még egy kérdés: valóban hallani a fel, s leszálló gépek zaját? A Maxim 4 km-re van az erporttól.

Várom válaszod, plíííííz!!!

Előzmény: Zümee (1476)
redsea Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1493

Szia Borti!

Ha poharas felszolgálást írnak az AI-nál, akkor az sajnos azt jelenti, ahogy Te értelmezed. Nekem sem tetszik ez a dolog, pedig mi idáig a Maxim Plazara gyúrtunk, sajnos ott is ugyanez a helyzet, ha nagyobb kell fizess! S valóban nem csak pénz kérdés, de pl. nincs napközben snack, gyümölcsért külön fizetni kell. Igazából szerintem ez a pofátlanság. Akkor miért AI? Ha FP-ra mennénk, eszem ágába se jutnának ezek a kérdések! Én is erőssen elgondolkodtam a dolgon... Persze, lehet, hogy csak túl van lihegve az egész. Ezeket pl. angol guessbook-okból olvastuk, ők eléggé lehúzták pl. a Maximot. Pedig a magyar kínálatok között a drágábbak egyike. Szóval...

Előzmény: borti (1492)
borti Creative Commons License 2005.06.07 0 0 1492

Sziasztok !

Csak ismételni tudom magam :

Jön valaki július 7-én a 13.00-s géppel ?

Szívesen felvennénk vele a kapcsolatot.

Még egy kér(d)és:

A kiválasztott szállodánk : Oriental Resort (ex-Hostmark), AI.

Kissé zavar, hogy mintha azt olvastam volna itt a fórumon, hogy az alkoholos és nem alkoholos italokat pohárban szolgálják fel. (ami napközben nem okoz problémát), DE:

A fogmosáshoz, az éjszakai lőtölyéshez tavaly (Hurghadaán voltunk) simán tudtunk felvinni a szobába palackozott vizet.

Akkor itt most poharazni kell, egyensúlyozni, vagy van palackozott víz is? Esetleg ezért külön kell fizetni ?

Nem a pénz a lényeg, hanem az elv. Az AI ellenére fizetni ?

Ha valakinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem.

Előre is köszi.

borti

redsea Creative Commons License 2005.06.06 0 0 1491

Köszi mindent Snorki!

Jó volt a sok infó, bár ezeket ált. tapasztaltuk mi is, de az ember pár év távlatából már nem emlékszik néhány "csipp-csupp" részletre.

A Dreams idén már AI, remélem nyárra felgyorsul majd a topic élete és lesznek friss tapasztalatok!

Előzmény: Snorkilla (1490)
Snorkilla Creative Commons License 2005.06.06 0 0 1490

Igen ez igaz :) Bárhol és bármikor  bárkinél előfordulhat :))
A szállodán kívül, a közvetlenül előtte nincs kisbolt.  Amikor  kimentünk az Old Marketbe vásárolgatni, meg nézelődni, ott vettünk magunknak vizet. Na, ott viszomt tényleg nagyon-nagyon olcsó volt!! Mi odafelé vittünk 2-2 palack ásványvizet,és betettük a minibárba. Aztán az Old Marketben vett vizet ittuk a szobában, a parton meg a poolbárban vettet.  Már nem emlékszem pontosan mennyibe került, de annyira nem volt drága. Igyekeztünk nem sokat költeni a szállodában plusz dolgokra, de pl. eg ebédet az ún. Fish  Marketben (a parton lévő hal étterem), pár colát a pool bárba, meg a már fennt említett ásványvizeket engedéyleztük magunknak. A végén, ha jól emlékszem a plusz fogyasztásaink kb. 8-10.000 Ft körül voltak a 8 napra (a szállodában).

Nagyon fontos, hogyha átváltjátok a pénzeteket LE-re (Egyiptomi Fontra), akkor a végén mindenképpen váltsátok vissza, mert pl. a Dreams Beach recepcióján ki volt írva (persze nem túl nagy betűkkel), hogy valamilyen állami rendelet következtébe a  szálodai fogyasztást csak külföldi valutában (USD, EUR) lehet kifizetni. Nálunk volt olyan vendég, maki nem keveset fogyasztott, és persze félretette rá a LE-ot... pechjére. Mert amikor este 10 körül kicsekkoltunk,  a váltó már zárva volt, amikor szembesült ezzel a dologgal. A recepción pedig hatalmas vita keveredett ebből( mondjuk elég pofátlanság, hogy a sajárt pénzüket nem fogadják el...), és csak nagy nehezen tudott a Kartago küldeni egy kihelyezett kollégát (egyiptomit), aki a sajárt pénzéből váltotta át a LE-ot USD-ra. 

Ami még tavaly fontos megvitatnivaló volt itt a topicon, az a vízum.

Amit itthon 10.000 Ft-ért sóznak (akarnak...) ránk az utazási irodában, az Egyiptomi reptereken 15-20 USD. Azért írom hogy 15-20, mert tavaly állítólag Hurghadán 15 USD volt, Sharmon meg 20 USD-t kértek el. (mint ahogy tőlünk is)

De akárhogy is számoljuk, mégsem 10.000 Ft......  Ez azért szimpatikus volt Kartagóéknál, hogy nem erőltették a befizetést. Elmondták, hogy náluk 10.000, a nagykövetségen ha jól emlékszem 6000 Ft körül volt, a reptéren meg annyi amennyi. Hátrányba senki sem kerül a már befizetett vízumosokhoz képest, mert ők is csak egy igazolást kapnak arról hogy azt már befizették, be kell állniuk ugyanabba a sorba ahová a még be nem fizetett vízumosoknak is, és ugyanolyan bélyeget nyalnak az Ő útlevelükbe is, mint azokéba, akik a bélyeg nyalás közepette nyomják az emberke kezébe a 20 USD-t.  :)))

Az árusok iszonyú erőszakosak.  Nekem második nap begyulladt a fülem a klímától, és utána egészen a hazajövetelünkig Catafanon éltem. Mielött kimentünk az Old Marketbe (ez a régebbi városrész, ahol olcsóbbak az árak mint Naama Bay-ben)vásárolni meg megvenni  az ajándékokat, bevettem egyet, hogy nehogy akkor jöjjön rám a fülfájás, mert olyan állapotban nehezn tudtam volna "harcba szállni" velük.    Kifejleszettem egy "ha nem hagysz békén két percen belül-akkor letépem az arcodat mint egy papírkutyának" nézést, amit a már túlontúl erőszakos árusok felé küldtem a megfelelő pillanatban az éles hangsúllyal értehtően kiejtett NO,THANKS!!! mondta közepette..... :))))

Bátran kijelenthetem, egy ilyen vásárlás után megtudod mennyire magas az ingerküszöböd... :)) Mi durván 4 óra hosszat tekeregtünk egyik boltból a másikba, és egész jól ment a dolog. Persze van olyan ember aki 1 óra után  megőrül ;-))
Naama Baybe is elmentünk, sajnos az ingyenes buszjáratról lemaradtunk.
Juj, na ez is nagyon fontos: mindenszállodából van ingyenes buszjárat (ált. tizenakárhány fős buszokról van szó) Naama Bay-be, de jobb időpontok (esti) már napokkal előtte elfogynbak. Úgyhogy azt tanácsolom akinek van ingeranciája hozzá, az még a megérkezés napján vagy max. az azt követőn cselekedjen, és iratkozzon fel vmelyikre :)))  
Aztán ha így nem jön össze, arad a taxi :)) Az meg megint egy külön élmény......  Index nuku, duda ezerrel, klíma megy mint az állat (Klíma = mind a négy ablak tövig lehúzva) , és az esetek nagy százalékában egy mosolygós de igen rafkós sofőr, aki minden bizonnyal megpróbál megkopasztani.
Taxi: aranyszabály, hogy mielőtt beszállsz, egy fix árban alkudj meg, és csak annyit adj neki, mert visszaadni nem mindíg tudnak....  Ha látja rajtad a bizonytalanságot, még megérkezés után is próbálhat emelni az áron, szóval ne hagyd magad.  :))

Kicsit sokat írtam, bocsi... :) De ahogy így írok, egyre jobban előjönnek az emlékek :)))

Előzmény: redsea (1486)
Bucilu1 Creative Commons License 2005.06.06 0 0 1489

Nah, sikerült elolvasnom a Mózes-hegyi beszámolót. Őszintén szólva egyáltalán nem tudom, hogy belevágjunk-e vagy sem, de az biztos, hogy nagyon jól leírt mindent. Így aligha történik az emberrel "meglepetés". Megmutatom a páromnak aztán majd határozunk. Egyébként, ha a helyieknél fizeted be a fakultatív dolgokat, akkor nem vágnak át? Mi voltunk két éve Tunéziában, de ott egyáltalán nem ajánlották az ilyen "egyéni akciókat". Mi a tapasztalat ezzel???

Előzmény: redsea (1488)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!