Keresés

Részletes keresés

Cifu Creative Commons License 2000.05.11 0 0 466
A mai rész se volt semmi, bár kicsit kavarásos, hiába ez az idő-dolog... :)
Dob Creative Commons License 2000.05.11 0 0 465
Tényleg nem rossz rész. Poénos ezerrel. A végén az van hogy.. :) de ez már spoiler..
jah van spoileres topic is :)
Előzmény: Paradoxie (464)
Paradoxie Creative Commons License 2000.05.11 0 0 464
Udvozlet mindenkinek!
Felhivnam a figyelmet a jovo het csutortoki voyager epizodra.
Foderacio vs. Romulanok es egy uj designu foderacioshajo az epizod kozeppontjaban, amin a doctor fog tenykedni (eredetileg uzenetvivokent kerul at, de a legenyseg romulanokbol all akik "elloptak" a hajot a foderaciotol ...) a romulanok ellen es bar ezt meg nem lattam, a haverom szerint nagyon jo resz.
Na most csak ennyi.
Csao!
Valiant Creative Commons License 2000.05.09 0 0 463
Üdvözlet minden Kerti Patkánynak!
Ha valaki érti, mire célzok, az szóljon!

(Hé, tudom, hogy ez a Star Trek topic, idevág, amit irtam!!!)

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

wildman Creative Commons License 2000.05.08 0 0 462
Üdvözletem!
Ha tud vki közületek kódokat a ST:Generations játékhoz, az legyen szíves közzé tenni, mert már lassan egy éve megvan, de egy páján(amikor Data a vízben mászkál) nem tudok túljutni. Kösz!
Dob Creative Commons License 2000.05.07 0 0 461
Nekem anyira nem tetszett a szombati rész. Igaz Jeri Ryan megint sokat szerepelt, és hól néz ki a kék ruháan, de mégsem gyakorolt rám akkora hatást, hogy jó legyen a rész tőle.

Kérdés: én valahol azthallotam hogy a Borgok nem aszimilálnak Klingonokat, ám mégis volt sevennek Klingon személyisége.

Paradoxie Creative Commons License 2000.05.07 0 0 460
Udvozletem!
Mit szoltok a Voyager szombati epizodjahoz?
Elegge megkevertek megint a szallakat.
De Seven szemelyisegmegvaltozasai (borg vinculumban tarolt szemelyisegek felszinrekerulesei) elegge durvan volt megvalositva. Pl. a klingon ferfi le akart fekudni belanaval es seven alakjaban ez elegge komikus volt, ja es a voyager tenyleg a humor fele tolodik inkabb kozeppontban a doktor figurajaval megint nyomta a hulye poenjait bar nekem tettszett meg amikor seven a ferengi szemelyisegeben tettszelgett fel akarta vasarolni a fel hajot meg amikor a doki megemlitette hogy beteg a ferengi megkerdezte : mennyibe kerul a kezeles doki: a teljesen ingyenes ferengi: (felderulve) akkor csinaljon rajtam egy ... , ..., ... es egy ... tesztet is(ha ingyenes :)).
Az a borg altal majdnem teljesen kipusztitott faj is eleg tapos volt.
De egyet nem ertek a Voyeger alapvetoen jol felszerelt hajo es a taktikai tudasuk is uj a "helybeliek" szamara, megsem hasznaljak ott van pl a Piccard manover vagy nekem is lenne nehany jo otletem erre alt strategiajuk delta kiteromanover viszonozzak a tuzet - mire eljutnak eddig az elsotiszt rogton beszol a celzoberendezes nem mukodik (manualis tuzelesrol nem hallottak?) vagy valamilyen rele ment ki/ energiarendszereket at lehetne vezetni masfele ...
Szoval mit szoltok hozza?

Larel Anorien!
Hat alapjaban veve (mint epizod igen) elveben es megvalosulasaban azonban nem.
Ott kiserletekkel tunkoltak fel azt a csavot(mellesleg a bab5ben a Psi chor rulez, a tobbi elegge gyenge, arnyekok, angyalszeru izek(asszem volunok vagy mi regen lattam mar a pro7en)).
Ja es a hajtovadaszat amit utana rendeztek az sem volt semmi viszont Talia most ez utan lett ketszemelyisegu / mar ez elott is az volt? mert ha egy ilyen supertelepata nem tudta voln rola megallapitani akkor bug van a tortenetben(szerintem utana, de mikor???)
Visszaterve a voyegerhez ott ertelemszeruen nem volt semmilyen hajtovadaszat, es Janeway anyaskodasat kiveve nem nagyon tartotta vissza senki Kest (bar a legenyseg arckifejezese huen tukrozte a veszteseget)
Sebaj majd visszater hogy elpusztitsa a Voyagert kesobb, es itt az is hasonlo volt ,hogy a renegat telepata is adott talianak valamit / kes 10 evet adott a voyagernek.
Szerintem tehat nem(tulontul), de megvannak a hasonlosagok. Viszont Kes atvaltozasa jobban meg volt csinalva (nem a kepi elemekre celzok) - mig a B5ben valami eroterszeru akarmi volt az ipse korul es neki is voltak "rohamai" addig Kesnel mar lattszott a fejlodes eszmei szinten is (az atomi szerkezet moge latott kvarkokon belulre ...)
elegge durva es a buvesztrukkok. Tuvok szerepe mostanaban elegge valamely crewmittlgied Kontrolljanak visszaszerzese iranyult, tobbszor is csinalt a doki szerint "vulcani hocus pocust"
Na ennyi egyelore ...
- "Hosszu es eredmenyes eletet" -

Larel Anorien Creative Commons License 2000.05.05 0 0 459
Nem tudom,hogy jutott eszembe,de: Kes "átváltozása" nem hasonlított túlontúl is a Bab5 egyik részéhez,amikor az a szupertelepata emberke szintén ugrott egyet az evolúciós létrán?
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.03 0 0 458
Jó estét

Fordítás - és kiejtés - ügyben ma ismét tanultam újat. Csak időnként jön ez a csatorna, és kátékprogramokkal, filmekkel foglalkozil, de ma este éppen a Star Trekről volt szó. Először hírek az új játékokról (lesz néhány, pl. ST Voyager Quake motorral), majd interjú Max Grodenchik-el, hangalámondással. És ebből megtudhattam, hogy a DS9 egy nagyszerű hely, a 'ferengeken' kívül élnek még itt 'bandzsorik', és 'karacinák' (vagy karaciánok), a többire nem emlékszem, mert leblokkoltam.

wildman Creative Commons License 2000.05.03 0 0 457
Die Scwachen werden zur Gründe gehen!

Szerintem ezzel a résszel egy kicsit elrontották ezt a fajt. Bár . . .

Előzmény: mrzool (455)
BahnScorper Creative Commons License 2000.05.03 0 0 456
Hey Beavis! Is it something like little green guys with big green weenies or something...
mrzool Creative Commons License 2000.05.03 0 0 455
Dob!

Mivel irtad, hogy nem láttad az In the flesht, ezért igy nehezebb megérteni a 8472 ügyet.

>Akkor most már nem félnek??

Már nem. De ehhez látni kellett volna a fent emlitett epizódot.

A támadások célja: el akartak pusztitani mindent a galaxisunkban, mert úgy vélték, hogy a mi galaxisunk 'szennyezés'. A Scorpionban elhangzott mondatuk: 'A gyenge el fog pusztulni.'

Előzmény: Dob (454)
Dob Creative Commons License 2000.05.03 0 0 454
Akkor most már nem félnek?? Kináncs vagyok mikor támadnak.. mondjuk nem értem mérjo nekik ha támadnak.. területszerzés??nem hiszem.. nem értem a céljaikat..
Előzmény: mrzool (453)
mrzool Creative Commons License 2000.05.03 0 0 453
Örülök, hogy végre ilyen sokat beszélünk egy-egy epizódról! Legalább van egy kis forgalom...:)

A Scorpion valóban nagyon király, ez a folyékony űr dolog meg olyan, hogy vagy elfogadod vagy nem.:) Szóval az én értelmezésemben ez egy másik galaxis, vagy legalábbis térrész, de egy időben létezik a mienkkel. A 8472 pedig bárhova tudna szingularitást nyitni, akár a Föderáció területére is, csak azért nem tették, mert féltek, hogy a UFP-nek is nanoszondás fegyverei vannak. Erről bővebben a 2 hete vetitett In the flesh c. epizód szólt.

Előzmény: Paradoxie (451)
Dob Creative Commons License 2000.05.02 0 0 452
AKi lemaradt DS9 részekről az nézheti az Osztrák1-en (ORF1), ott miden nap fél négy fele van a sorozat..

csak a tévés téma eszembe jutatta..

Előzmény: Paradoxie (451)
Paradoxie Creative Commons License 2000.05.02 0 0 451
Udv. mindenkinek!
Ma lesz jobbanmondva rovidke 45 perc mulva kezdodik a Sat1 en a Scorpion part II. szerintem ez olyan resz, hogy megeri akar tobbszor is megnezni , egyreszt mert itt jon seven a fedelzetre eloszor es mert egesz jo tema ez a folyekony ter meg a szingularitas amin keresztul kozlekedni lehet a ketto kozott bar ez nekem elegge meresz es nehezen elhiheto feltetelezes - es a folyekony ter egy parhuzamos sik /dimenzio /universum vagy csak egy a mi univerzumunkal egyutt letezo zart terresz ?

Es a kozlekedes a ketto kozott terhez kotott vagy onnan az univerzum barmely reszere lehet szingularitast nyitni (bar ez nekem meg mindig eleg hulyen hangzik) mert ha ebbol indulunk ki akkor ha nemreg volt sat1 es reszben maskent alakult volna a dolog akkor a foderacio most nagy pacban lenne.

Dob Creative Commons License 2000.05.02 0 0 450
Aham.. az adatok amiket seven kapott, az azok alapján megadott paraméterek léptették ki a hajót a streamből..

Más: 4 másodperccel a lezuhanás elött lépett ki a hajo a folyamból, és amikor lezuhant akkor az alfa kvadráns peremén voltak.. amikor pedig kiléptek csak 10 évet spóroltak.. 4 másodpercen múlott annyi???

Előzmény: mrzool (449)
mrzool Creative Commons License 2000.05.02 0 0 449
Paradoxie!

Amiről az első bekezdésben filózol, arra szerintem tökéletes a válasz Janewaytől: "Az én jó tanácsom az idõparadoxonok megértéséhez egyszerû: meg sem kell próbálni."

Szóval meg is történik, de mégsem, máshol lépnek ki a slipstreamből, de mégis a jégbolygón kötnek ki, etc...

Egyébként 2 mp nem olyan sok még slipstream sebességnél sem, hiszen 3 hónapig tartana az út a Földig (Hope and fear).

Kétlem, hogy az üzenet bontotta volna le a slipstream mezőt, sokkal inkább annak tartalma. Kim olyan adatokat küldött, amivel simán ki tudtak lépni.

>az elejen szo volt arrol is hogy tobb deck >osszezuzodott a jeg miatt

Pontosan. Kim: "A kilencestõl tizennégyesig terjedõ szintek most a tízes szint."

-Idézetek: Replikátor homepage-

Előzmény: Paradoxie (444)
mrzool Creative Commons License 2000.05.02 0 0 448
FCs!

Ha eddigi hozzászólásaimból nem derült volna ki: én is a 'warp' mellett vagyok, csak ha már mindenképpen forditani kell, akkor ne mindenféle hülyeség legyen... Tehát egyetértek veled. Még egy érv a warp mellett: a transwarp-ot már tényleg nem lehetne magyarra forditani (görbületen túli sebesség?:))))) Szóval ez irreális...

Viszont a 'beam'-dologba belédkötnék: a beam angolul sugarat jelent, igy szerintem nyugodtan lehet erre forditani.

Előzmény: Törölt nick (447)
Dob Creative Commons License 2000.05.01 0 0 446
Ez a rész még nekem is tetszett. Levar Burton rendezte, szóval neki van már tehetsége hozzá.
Azonban kicsit furáltam hogy 15 év után is még Galaxy osztályú hajóval mennek.. na sebaj.. nagyon jo volt.. a következő rész kicsit poénos lessz, meg 7of9-os..
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.30 0 0 445
Jó estét mindenkinek

> 3. A végén a Delta Flyer miért lassult le a Voyagerrel együtt?

A TNG-ben volt egy rész, amiben egy warp - szubtéri - hullámot (?) indítottak el, és abban mintegy szörfözött az űrhajó, hajtómű nélkül. Ott is volt gond belőle, át kellett menniük rajta, és torpedókkal destabilizálták a "jelenséget". Tehát a Delta Flyer mintegy az "oldalvizen" hajózott. Természetesen ezért nem kell feltétlenül történik ugyanaz mindkettőjükkel, de ha figyeltél mondta Kim zászlós, hogy néhány mp-el mehetnek csak előttük, különben nem tudnak bent maradni a slipstream-ben (ezt hogy írjam magyarul ?). A végén tehát olyan adatokat küldött, ami úgy destabilizálta azt az izét (slipstream), hogy a D.Flyer is kijutott, míg első alkalommal valószínűleg a Voyager kirepült, nem volt akkora a hatás, a D.Flyer meg egy picit még "szörfözött", és utána hagyta el az izét. De majd megkérdezem Spockot, ő minden jobban tud :-)))

Előzmény: Locutus (441)
Paradoxie Creative Commons License 2000.04.30 0 0 444
Hali!
Megint irok, van egy otletem miert esett ki a Delta Flyer a slipstreambol : tehat elso temporalis uzenet az uj szamitasokat tartalmazta de utana volt ra valamilyen homalyos emlites Harry reszerol /miutan a doki lehordta ,hogy ne ebben a kritikus helyzetben sajnalkozzon a 150 fos legenyseg "meggyilkolasarol"/ ,hogy a masodik temporalis transzmisszioval megszunteti a slipstreamet - az otletem a kovetkezo bar lehet , hogy nincs igazam az elso "tervezett" uzenet szamitasai is hibsak voltak /"mult:seven emlitette hogy a helyzet stabilizalodik de csak idoleges volt a javulas" a Voyager szinten lezuhant a jeges bolygora mas kerdes ,hogy szerintem ha kb 2 masodpercel voltak tovabb a slipstreamben el kellett volna joval kerulniuk a bolygot sot azt a rendszert is /persze felmerulhetne a kerdes ha a modositasok miatt lepett fel a helyzet akkor mi volt a gond azelott mert eleg valoszinutlen ,hogy 2 rendszer ami slipstreamben merve 2sec tavolsagra van ugyanolyan jegbolygoval rendelkezzen ... de ez most nem erdekes / szoval a masodik transzmisszio szerintem felulirhatta az elsot es azt kapta meg seven hiszen azt beadva azt mondta : a modositasok nem hasznalnak semmit - mi van ha a slipstreamet voltak hivatottak megszuntetni hiszen a 15 evvel kesobbi Harry tokeletesen tisztaban volt a slipstream mukodesi elvevel - masodik szerintem eroltetett feltetelezes :haverom szerint a transzmissioban kuldott valamit ami szetszedte a slipstreamet (na ez mar szerintem tulzas- bar volt ra pelda hogy a warp fieldet valami lebontotta de annyit nem nezek ki a borg kronometrikus implantbol hogy olyan keves energiaval ami a DF rendelkezesere allt "maghasadas" elott lebontson egy slipstream mezot /ja es a slipstreambol eloszor kilepve iszonyuan kozel voltak az alpha kvadranshoz mig a "masodik alkalom" csak 10 evet sporolt meg nekik hat a slipstream ben 2 sec sokat szamit ...

Az impulznal valo becsapodas temahoz csak annyit hogy az enerprisenak a becsapodas elott sikerult valamennyire stabilizalni a palyat es a sebesseguk se volt akkora, legalabb is latszolagosan. A voyager eseteben itt a termeszeti tenyezo is mert a becsapodas kovetkezteben valoszinuleg a foenergiat elvesztettek es a tartakekok se biztos hogy elerhetoek voltak -> eletfenntarto rendszerek felmondtak a szolgalatot -> a jeg bortonebol probal a nehany tulelo kiszabadulni "az elejen szo volt arrol is hogy tobb deck osszezuzodott a jeg miatt vszinu az alsobb szintek a warp kern meg nagy tobb szinten van a hajoban a gephaz is elegge a torzs es a tanyer atmenetben lehet (bocs a kommersz szavakert) tehat a gephaz tuti tropara ment ... Bar szivem majd megszakadt mit csinalt az a szadista aberalt holodoki sevennel nem kerulnek a kese ala ... :)

Na ennyi most mar megyek szunyalni mert vege a dunenek.

mrzool Creative Commons License 2000.04.29 0 0 443
Locutus, ez jó kérdés, hogy a DF miért esett ki a slipstreamből...

Egyébként a #trek.hu-n nemrég beszéltünk arról, hogy miért halt meg mindenki. Azért ha impulzussal belecsapódsz egy jeges felületbe tehetetlenségi tompitó nélkül, hát az elég gázos...

Ez egy nagyon jó rész volt, és tényleg lehetne hibákat találni, de azt mondom: élvezzük igy ahogy van.:)

Előzmény: Locutus (441)
Larel Anorien Creative Commons License 2000.04.29 0 0 442
Szerintem: nagy volt a sebesség,és elég meredeken csapódtak be...ha figyelted, láthattad,nagyot csattant,elég kemény volt.
Előzmény: Locutus (440)
Locutus Creative Commons License 2000.04.29 0 0 441
Csak most látom, hogy a szimulációk hiányának problémáját már említették előttem.
Azért még írnék egyet, bár ebben nem vagyok biztos:
3. A végén a Delta Flyer miért lassult le a Voyagerrel együtt?
Végülis semmit sem csinált máshogy, mint az első alkalommal.
Locutus Creative Commons License 2000.04.29 0 0 440
Nekem is nagyon tetszett a Timeless, bár én nem most láttam először.
Azért szerintem voltak olyan részletek (elég jelentősek) amikbe okkal bele lehetne kötni. És én ezt most meg is teszem. :-)
1. Miért nem tudták leszimulálni azt a holodecken, hogy mi történne, ha a Delta Flyer a Voyager előtt menne?
Szóval kicsit jobban előkészíthették volna a dolgot. (előtte Paris és Kim 23-szor kipróbálta az eredeti tervet - ami hibásnak bizonyult)
2. Miért halt meg mindenki a Voyegeren a zuhanás során? (A ST: Generations-ben az Enterprise majdnem teljes legénysége túlélt egy hasonló landolást) - jó, még el tudom képzelni azt, hogy túl nagy sebességgel csapódott be, de pár túlélő biztos maradt volna.

Az pedig tényleg elég morbid volt, ahogy a Doki Seven "fejét" vizsgálgatta.
Bocs a szőrszálhasogatásért, de ilyen a természetem. :-)

Larel Anorien Creative Commons License 2000.04.29 0 0 439
Nagyon tetszett a Timeless... Az ütött kicsit szöget a fejembe,hogy nem az lenne a logikus,hogy ha bevezetnek egy új technológiát,előtte sokszorosan ellenőrzik? Holoszimuláció is beletartozik ebbe.... Vajon a slipstreamnél miért nem? Illetve Paris csinált sokat,de mondjuk Torres miért nem? Lehet,hogy hülyeség...
mrzool Creative Commons License 2000.04.29 0 0 438
Szerintem nem lenne nehéz bevezetni a 'fokozat' helyett a 'görbület'-et. Ami rossz, az rossz, akkor miért kéne azt használni továbbra is?

Persze pl. a 'warp-bubble' kifejezésben a görbületnek semmi értelme nem lenne, ez lehetne 'szubtér-buborék'.

A 'nulltér' is úgy hülyeség ahogy van... Hogyan lehetett ilyeneket kitalálni? A 'subspace' az szubtér, akkor hogyan lett belőle nulltér? Na mindegy, én azt mondom, még nem késő áttérni a helyes forditásokra. Erről már csak a forditót kéne meggyőzni...

Előzmény: Chtka (433)
mrzool Creative Commons License 2000.04.29 0 0 437
Paradoxie!

Üdvözöllek a fórumban!

>Osztom tobbek velemenyet miszerint a Voyager >haladva az evadokkal egyre jobb lesz.

Erre nagyon vegyes választ tudnék adni, de a legdiplomatikusabb, ha azt irom: várjuk ki.

A Timeless tényleg fantasztikus, jó, hogy felvettem videóra.:) Nekem is nagyon tetszett a rendezés. Ami megfogott, az -többek közt- Harry bűnbánata, szerintem eddig nem nagyon volt bármi ilyesmi észrevehető a karakterében (ne értsetek félre, nem azt mondom, hogy hanyag lenne!).

Azért kicsit durva volt, ahogy a Doki Seven koponyáját (már ami maradt belőle) csak úgy forgatta a kezében... Mindenesetre Seven és az alkohol kapcsolatáról is megtudtunk valamit.:))

Előzmény: Paradoxie (436)
Paradoxie Creative Commons License 2000.04.29 0 0 436
Udvozlet mindenkinek!

A szombat 15.00-as Startrek Voyager egyszeruen profi munka volt a rendezostabtol.
Osztom tobbek velemenyet miszerint a Voyager haladva az evadokkal egyre jobb lesz.
Mondom ezt mint aki latta az osszes ST:Next Gen. /ST:DS9 /es a Sat1 en levo Voyager epizodot.
Bar sokat kell meg dolgozniuk a szerzoknek hogy a Next Generationt behozzak mert nalam meg mindig az a best. De ugy tunik a voyager helyzete hasonlo a DS9-ehoz. Az elso reszek abban se voltak olyan eredetiek. Mondhatni a Dominion hozott valtozast a helyzetbe, a Voyagernel is van szamtalan ilyen tenyezo ami arra var ,hogy kihasznaljak ...

De a mai epizod az valami fantasztikus volt.
Bar nehany kerdest felvet a temporalis fizika - a borgal kapcsolatban miszerint az idoben torteno transmissio igen helyfuggo legalabb is nagy erosito kell a tavolsagok lekuzdesehez. Bar ez szerintem eleg valoszinutlen lenne, tobb epizodban volt mar ra pelda hogy a Borg ennek ellenkezojerol tett tanubizonysagot.

De ha ez meg igy is van logikatlan a First Contact mert ott visszament a borg az idoben mikor a Cube elpusztult hogy onnan(multbol) asszimilalja fajunkat, ezt meg seven is tudja tobbszor emlitette meg a sorozatban, na tehat azt mondom en , hogy ha a borg csak igy sity-suty kuldozgethet uzenetet a multba miert nem asszimilalaja az emberiseget ugy hogy a multba kuldi az uzenetet ... bar a borgtechnologia a multban nem lehetett olyan fejlett mondhatna egy rendezo (bar ez a first conntact miat valoszinutlen)vagy de akkor meg miert nem vegezte el az idoutazast meg a borgterben meg a technologiat is atadhatta volna az akkori borgoknak elosegitve ezzel az asszimilaciot a jovoben ...

Szerintem vigyazni kene milyen "technologiat" adnak egy fajnak mert e meg visszauthet elkovetkezo epizodokban.

Egyebkent a megvalositasa a resznek jo a fagyott Voyager a jeg alatt konzervalt holttestek ... azt viszont mar tulzasnak tartottam hogy LaForge volt az elfogo foderacios hajo kapitanya/parancsnoka (?), de a hosi halal amit a cillagflotta ket renegatja halt nem hagyta magat atsugaroztatni igazan impozansnak talaltam ez inkabb egy kicsit marki vonas ja meg a regi TOS egyik romulanos epizodjara emlekeztetett, meg a kulonbozo idosikokban mozgo cselekmenyszalak az epizod vegen a Kimtol kimnek uzenetben teljesednek ki igazan ott az epizod csucsa (szerintem)/(izlesek es pofonok)

Na lehet ez hosszura sikeredett bar eddig is sokat olvastam a forumot es voltam mar mas ehez hasonlo levelezgetos "parodiaban" (aki komolyan csinalja ezt attol elnezest kerek de szerintem a szemelyes kapcsolatok eredetibbek erre is van St epizod - aki akarja megnezi en nem arulom el a cimet)
Ennyi fert bele ebbe a remelem tartalmas hozzaszolasba.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!