Végre kaptam megfelelő ékszíjat a kúpos hasítómra.
Gyors próba még írányváltó kapcsoló nélkül. Az 5,5 kW 1440ford 3 fázisú motort indítja a hálózatom. A gyenge pont jelenleg a motoron lévő 120mm átmérőjű ékszíjtárcsán megcsúszik a szíj.
Egy 45 cm átmérőjű nyárfa mérerrönkbe úgy beszorult, hogy majd elő kell venni a láncfűrészt és levágni. Hiába az irányváltó, ha beszorul a kúp, azt nem inditja meg visszafelé a motor.
3 db 17-es szíj van rajta. Még majd ráfeszítek jobban, meglocsolom egy kis csúszásgátlóval esetleg a kúpot is kenegetem olajjal.
Abba maradtunk vele, hogy felhív az árral mielőtt neki kezd. Közben jöttem rá arra, hogy mivel egyből 6-ba akarom hasítani beszorulás végett jobb lenne ha csak külső oldalról van leélezve a kereszthasito, igy a kettő között nem szűkül meg. Na mindegy egyszer csak hívott, hogy készen van minden. :D Most csinálja megint a 4db kereszthasitót megint. :)
Itt már nincs apróság szerencsére, ha itt a kerék beállítom a magasságot és fel hegesztem a motor tartót, meg a olajtartalyt, a talpat és kész. Hidraulikus megcsinálja azt az 5db csövet és teszt.
a nagyja ment nekem is gyorsan a fűrészel, az apróságok meg csak úgy viszik az időt :(
a fűrészlap is jó lenne már ha meglenne mert az ékszíjtárcsákat is jó lenne már megcsináltatni mert attól függ az ékszíj hossz és a feszítés addig azzal nem tudok haladni
jövőhéten megrendelem a lapot, de 2 hét mire megjön :(
Egy az biztos, rohadt nehéz lesz. Motor maga vagy kb 50kg, I-gerenda is, az olajtartaly olajjal megint vagy 35kg, meg a vas ami hozzá lett (kések, merevitők, tartók,..) vágatva az is kb 30-40kg, munkahenger is vagy 30. Szóval simán lesz min 200-220kg.
Nem ismerem a robogókat, de sikerült szereznem 2db egyforma 8"-os kereket. Ennek el kell bírnia igaz?
Holnap végre lesz időm elkezdeni összerakni a hasítót. Készen van a marós is a lemezekkel. jó lenne, ha holnap legalább a hegesztéssel tudnék végezni. Szereztem hozzá két egyforma robogó kereket is, igy talán kulturáltabb lesz mint autó kerékkel. :D
Na ez jó hír, mert a gyártó azt írta, hogy motor nélkül nem adja a szerkentyűt. Úgyhogy inkább eladnám, ha már lehet és jó ára is van.
Amíg 3kW a korlát nálunk, addig tuti nem fog kelleni. Ha egyszer majd mégis kelleni fog, akkor veszek rá egyet.:D Most tényleg. Minek álljon benne ennyi pénzem egy vadiúj cuccban, amit csak teszegetnék ide-oda? A fűrész érdekel, benzines motorom lenne hozzá, ha valakinek meg pont kéne egy szupi erős 1 fázisú valami épített géphez, akkor meg örülni fog neki, hogy én nem tudom használni.:D