Keresés

Részletes keresés

Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4722

Javasolhatod - egy sértés, egy javaslat, egy hazugság, egy szmájli - érdekes sormintát alkotgatsz.

Azért jó éjt

Előzmény: asta (4720)
saidac Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4721

Még jó, hogy kiemeltem a nyilas szót.

Szóval, honnan tudni, hogy nyilas is volt?

Előzmény: asta (4719)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4720

Callie, ha javasolhatom - relax! :O)))

Jó éjt!

Előzmény: Callie (4716)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4719

Jesszu! Olvass vissza, többször feltették azt a papírkát, amelyen a kedves olvtársak elmésen élcelődtek is egy sort a tejről.... na azon ottan virít csatáry testvér sk. aláírása, mint gettóparancsnok.

Tudod én eléggé el nem ítélhető módon, szoktam hinni a szememnek....:O))

Előzmény: saidac (4710)
saidac Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4718

Ha lenne megint egy rendszerváltás, nagy tanulság, hogy max 3 év alatt le kellene zongorázni az elszámoltatást. Szépen összeszedni, kit kell személyesen is megvizsgálni, plusz akik ellen van valami terhelő bizonyíték, a többi meg a bíróság dolga, és akit 3+1 év alatt nem sikerül elítélni vagy felmenteni, az megúszta, kész.

Pető Iván elvtárs-fajtársnak pedig utólag is a jqa.

forraslajos Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4717

nem a te hozzáállásodat minősítettem, csak az általános tapasztalatomat írtam le.  amúgy meg meg vagyok elégedve.:)

Előzmény: asta (4709)
Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4716

Célpont......ugyan. Neked üldözési mániád lehet.

Előzmény: asta (4714)
Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4715

Fáraszt az is, hogy a 4695-ben velem kapcsolatban leírt hazugságodat visszavond vagy megpróbáld alátámasztani?

Előzmény: asta (4712)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4714

Tudod, nekem eljött az alvásidő... holnap munka van, de  nem kell sokat keresgélni, itt van nem olyan messze... nézegesd, miket írtál:O)) Belémkötsz mindenáron... sajnálom, de a célpontod, hamarosan távozik és elrontja a szórakozásodat:O))

Előzmény: Callie (4700)
Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4713

Vannak azért biztató jelek is a médiában, pl. Bacher Iván friss írása az ügyről:

http://www.vasarnapihirek.hu/szerintem/bacher_ivan_tizenhet_es_kilencvenhet

legalább észreveszi és ki is meri mondani a dolog morális ambivalenciáját és kontraproduktivitását  - abban a közegben ahol ő táborozik, ez nem kis teljesítmény. Persze azért ismételget alaptalan állításokat-kliséket is, de cikkének fő mondandója szerintem az előbbi.

asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4712

Basszus Callie, mondtam, hogy k. fárasztó vagy!:O)) Hányszor kell még leírnom ugyanazt.

Pont az, amit most leírtál, azt írtam én is, már vagy   tízszer, különböző formában - tehát  ebben teljesen egyetértettünk,. Azt hittem, hogy ez pipa:O)))

Valójában nem is értem, miért vitatkozol velem?:O)))

Amit írtam, az most is az erkölcsi oldalról szólt...Biszku esetében is. Biszkut soha nem fogom  megszeretni, akkor se, ha 90 vagy 100 éves... de én a  magam részéről már rég lezártam a multat és csak az érdekel, hogy ma hogyan viselkedik, gondolkodik valaki és ez milyen viszonyban van azzal a jövővel, amit én üdvösnek tartanék a magunk számára.

A multhoz való viszony éppen erről árul el nagyon sokat. Analógia ... ismered ezt a szót? Persze, hogy ismered... akkor gondold tovább!

Előzmény: Callie (4697)
saidac Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4711

Én is így gondolom, Biszkut is hagynám a picsába, ha már eddig megúszta. A rabszolga is szabad lett, ha egy évig és egy napig sikeresen bújdosott.

Előzmény: Callie (4697)
saidac Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4710

Miből gondolod, hogy _nyilas_ gettóparancsnok volt?

Előzmény: asta (4693)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4709

Kertész kirohanásáról a megfelelő topicban leírtam a véleményemet.... aminek a  lényege - pontosan nem emlékszem - az volt, hogy semmi szükség nincs ilyen kijelentésekre, mert ez ellenpárja a hasonlóan elitélendő másfajta általánosításoknak és nem használ egy normális párbeszéd kialakulásának... Tehát nem helyeseltem és ezt most is megerősítem.

Most meg vagy elégedve?:O))

Előzmény: forraslajos (4696)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4708

Vannak emlékképeim, mintha mondtam volna erről véleményt itt a fórumon is...sok hsz.-om volt már 10  év alatt... nem gyűjtöm őket, ez nekem csak szórakozás:O))

Ha mégsem, akkor most mondtam:O)) De eddig is mindig így gondoltam...

Deha mégsem, miért kellene Csatáríról hallgatnom, ha van róla véleményem?

Meg tudnád indokolni?

Előzmény: möndikk (4694)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4707

Nyilván az a nem könnyű.

Egy balesetet 10 szemtanú 10 féle képp mondja el. 

Akkor egy ilyen több évtizedes dolog mégnehezebb ügy.

Előzmény: Callie (4704)
forraslajos Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4706

nem,csatáry testvérről egyelőre nem tudjuk egészen pontosan,mit tett vagy nem tett.

Előzmény: Törölt nick (4699)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4705

Ott a pont!

Előzmény: Törölt nick (4701)
Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4704

Ezzel miért zavarnál össze?

A szöveged gyenge pontja különben a "mondják ki". Beszélni sokat, sokfélét és alap nélkül is szoktak.

Ezek helyett a korrekt igazságszolgáltatásnak kell megállapítania, hogy van-e a vádaknak erős alapjuk. De ne előre és ne enélkül "mondja ki" valaki a "bűnösséget". Braham-könyvekre hivatkozva, meg 48-ban leírt papírokra.

Előzmény: Törölt nick (4701)
asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4703

Hát basszus! Így legyen lottó ötösöm! Bakker!:O)))

Mindig nyújtjátok az illusztrációt ahhoz, amit mondtam:O)))

Honnan veszed a bátorságot, hogy te nekem javasolgass bármit is? Mit gondolsz mégis, mitől vagy te magyarabb?

Én itt nagyon jól érzem magam, mert hálistennek, mi magyarok nem olyanok vagyunk, mint te vagy néhányan mások itt a fórumon is. Csak itt vagytok többségben, mert a legtöbben - a normálisak- már elmenekültek innen, mert kevésbé bírják a gyűrődést mint én, aki nem veszem komolyan ezt az egészet:O)))

A való életben a normálisak vannak többségben, csak azok nem fogadnak barátjukká, tudod?  Ők nem gyűlölnek téged ... legfeljebb reménykednek benne, hogy egyszer majd neked is megjön az eszed és te is hazatalálsz ... az igazi Magyarországra:O)) A te Magyarországod  illúzió.... mese, legenda.... próbálj meg visszatalálni a valódi világba!

Mivel azt hiszed, hogy minden magyar olyan mint te vagy, mindenkit, aki másképpen gondolja, annak teszel egy visszautasíthatatlan ajánlatot?..... huuuuh... komolyan megáll az eszem ...

Hogy gyűlölhetném a saját honfitársaimat? Ha szidom a gyerekemet, mert rosszat tett, akkor én gyűlölöm őt? Nem inkább azért kritizálom, mert szeretem? Csak azt kritizálom, aki fontos nekem, a többire teszek... nem ér el hozzám.

De ezt te nem érted ... talán majd eljön az  idő, mikor talán megérted.... és boldogabb leszel.

Én köszönöm, nagyon jól vagyok!:O))

Előzmény: möndikk (4690)
newnikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4702

Vérszomjas és bosszúálló aki nem tud nyughatni egy vitatott múltú 97 éves vénembertől, amíg meg nem öleti. Ennyi köze van ennek a Luther által írt frappáns, és hibátlan jellemzéshez.

Előzmény: Törölt nick (4698)
Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4700

Tehát általánosítasz. Mindenkit, aki nem úgy gondolkodik lehülyézel, majd sivítozol - mint Callie is - ha valaki ugynezt csinálja fordítva:O))))

Beidéznél tőlem ilyesmit? Hogy "lehülyézek és sivítozok" bárkit, aki "nem úgy gondolkodik"?

Vagy ha nem tudsz, elnézést kérsz a gátlástalan hazugságodért?

Előzmény: asta (4695)
Callie Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4697

Akkor most összezavarlak:

szerintem Csatáry bácsi is meg Biszku bácsi is éldegéljen békében tovább, ne zaklassák, fenyegessék őket. Magasabb hatalmak majd elintézik, ha büntetésre/meghurcolásra/fenyítésre szorulnának az igazságosság nevében.

Akkor én szerinted egyszerre "szimpatizálok ordas nyilas eszmékkel" és " embertelen bolsevista valamikkel" - ilyen ilyen sokrétűen szörnyű lennék, mert nem kívánom száz év felé közeledő emberek szenvedését?

forraslajos Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4696

kertész általánosságban beszélt a magyarokról, tehát akinek nem inge,nem veszi magára. ha viszont kimondjuk úgy általánosan,hogy pl. mocskos zsidók,akkor antiszemita vagyok,meg nyilas és náci is. értem.

asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4695

Tehát általánosítasz. Mindenkit, aki nem úgy gondolkodik lehülyézel, majd sivítozol - mint Callie is - ha valaki ugynezt csinálja fordítva:O))))

Én meg  jókat tudok szórakozni ezen:O)))

Előzmény: möndikk (4689)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4694

"Én pl. soha meg nem próbálnám Biszkut mentegetni, semmilyen formában"

És szót emeltél már (akár itt a fórumos) azért, mert még mindig nem vonták felelősségre?

Mert ha nem, akkor Csatáryról is ugyanúgy hallgatnod kellene.

asta Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4693

Ha az egyiknek szabad, akkor a másik is használja.

Én ritkán szoktam, de most arról volt szó, kinek szól Kertész sértett megjegyzése.

Merészeltem úgy vélni, hogy nekem nem. Nekem nem ingem.... vannak viszont, itt is nagyon jól láthatóan, akiknek bizony ingük.... azért is olyan sértettek, mert talált-sűllyedt:O)) Bizony. Tudom nehéz szembenézni az igazsággal.

Továbbra is állítom, hogy akik egy nyilas gettóparancsnokot bármilyen formában is mentegetni vagy mosdatni próbálnak, azok a régi ordas eszmékkel szimpatizálnak.....

Én pl. soha meg nem próbálnám Biszkut mentegetni, semmilyen formában .... pedig egyelőre nála sincsenek az általad megkívánt bizonyítékok, mert senki nem is gyűjtött ilyet... mégis. Tudod ! Az erkölcsi megítélés. Nálam rá is vonatkozik..... csak hgy egy másikat is említsek a másik oldalról.

Előzmény: Callie (4685)
forraslajos Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4692

Ezt már II. András királyunk is tudhatta:

"24. CZIKKELY.

Hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek.

Pénzváltó kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbeli nemesek legyenek.

1. §. Izmaeliták és zsidók ne lehessenek."

pedig ez pár száz évvel korábban volt...

Előzmény: newnikk (4686)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4690

"és szívesen kizárnál a saját hazámból, mert nem  úgy gondolkodom,ahogy te."

Valóban van javaslatom számodra.

Ha utálod az ittenieket (magyarokat), ahogy a hsz-eidből ez látszik, akkor javaslom, hogy olyan helyre költözz, ahol számodra szerethető emberek élnek. Szlovákia, Románia, Izrael, USA, stb.

Ha meg maradsz, akkor a legjobb az neked, ha elfogadod az itteni embereket......a gyarlóságaival együtt.

De így, ahogy most viszonyulsz a magyarsághoz, itt csak boldogtalanság, meg nem értés, idegen közeg vár rád.

Előzmény: asta (4680)
möndikk Creative Commons License 2012.07.29 0 0 4689

"Egy ballib magyar is ugyanolyan magyar mint te, mégis gyűlölöd:O))"

Gyülölööööm??

Egy frászt.

Hülyének tartom, bár még ezt is pontosítanom kell. (Gyurcsibohócot pl. egyáltalán nem tartom hülyének. Csak aljasnak.)

A választások előtt már írtam erről. A ballib tábor hülyítőkből (csekély számban) és hülyítettekből (sokan) áll.

Előzmény: asta (4678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!