Keresés

Részletes keresés

kentaur01 Creative Commons License 2016.04.11 0 0 3464

igaz elmúlt Húsvét, ebben az évben elég későn került kés alá a malacka,füstölés után íme az eredmény

TINTUS Creative Commons License 2016.03.26 0 0 3463

Én is kinyomtattam. Meg fogom csinálni a lányoknak.

Előzmény: zsebi41 (3462)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.25 0 0 3462

Köszi elmentettem, már is készítem!

Előzmény: Mariska néni (3461)
Mariska néni Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3461

Én kb. ezt szoktam készíteni, de a tej/tejszín arány fele-fele. Másnapra tényleg jó.

 

http://azotthonizei.blogspot.hu/2011/12/tojaslikor-hazilag.html

Előzmény: zsebi41 (3457)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3460

hogy lenne hűtőszekrény szaga, mikor, jól záródó műanyag dobozban fagyasztom le.

Előzmény: CBNora (3459)
CBNora Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3459

Én azt a másikat szeretem jobban (általában mindent, amiben lekvár van), a családban viszont hagyomány a barnacsók. Nem vagyok eléggé házias, ritkán marad ki fehérje vagy sárgája. Még a végén hűtőszekrényszaga lenne a hosszú tárolástól, az a biztos, ha rögtön felhasználom. Mert kidobni én sem szeretek semmit.

Előzmény: zsebi41 (3456)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3458

Moist jutott eszembe a másik csoda finomság fehérjéből a cardinális szelet.

zsebi41 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3457

Ha nem gond egy finom tojáslikőr receptet szívesen fogadnék. Igaz, hogy amennyit tudok róla az már húsvétig nem készül el de máskor is elfogyna.

Előzmény: Mariska néni (3449)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3456

Na nálam azért van a mélyhűtőbe a fehérje, hogy ne legyen muszáj másikat sütni.

 

 

Szeretjük a pavlova tortát fehérjéből. Illetve a család szereti én nem vagyok süteményes.

Előzmény: CBNora (3447)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3455

Örülök, hogy tettszett, sokat tanulunk itt egymástól.

Előzmény: Atti6909 (3448)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3454

Én nem fokhagymával töltöm a jalapenót, és nekünk azzal a töltelékkel nincs íz ütközés számunkra

 

 

Persze ez is fokhagymás

 

                                             

Hozzávalók

 

apró kápia paprika (7 db)

az említett csípős (17 db)

500 gr feta vagy görög krémfehér sajt

szükség szerint 2-3 ek tejföl

3-4 duci gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors

olívaolaj

 

Te így csináltad

 

 

  Töltöttem tulipán paprikában is nagyon mutatós benne.

 

 

 

 

 

                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Előzmény: Mariska néni (3450)
CBNora Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3453

Nekünk barna csók (darált dió, porcukor, tojásfehérje, kakaópor összekeverve, sütőpapírra kanalazva, lassan, még nem keményre megsütve) és birsalmalekvárral összeragasztott linzertésztaszerűség diódarabokkal sűrűn megrakva-sülés közben rápirulva, ebbe jön a sárgája.

Előzmény: Mariska néni (3449)
kentaur01 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3452

bizony- bizony kell a sok savanyú a disznóságokhoz, nos ebben nálunk nincs hiány:)

a vödrös savanyúságoktól ugyan már sikeresen megszabadultam- egyszerűen elajándékoztam, még némi karfiolom van de annak a nyakára lépünk a szombati buliban :)

viszont cékla, csemege ubi bőven van még a polcokon, azok hőkezeltek szóval elállnak

 

Előzmény: zsebi41 (3446)
kentaur01 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3451

 a sárga hústönk a nagybátyámé, nem tudom honnan szerezte

nem fáradtunk el különösebben mert hentes csinálta jó részét a melónak

ja nyugodtam jöhetsz kóstolgatni van bőven mindenből :)

Előzmény: TINTUS (3444)
Mariska néni Creative Commons License 2016.03.24 0 0 3450

Kipróbáltam tavaly a Jalapenoba töltött fokhagymát, nem volt egy élmény a magozgatás. Hát szépnek szép volt, de a két íz nagyon üti egymást, az nem lesz többet. Viszont a dobálós recepteddel eltett egész Jalapeno akkora sikert aratott, hogy mire kóstoltuk volna, már elhordták... Idén 50 palántával készülök:).

Előzmény: zsebi41 (3431)
Mariska néni Creative Commons License 2016.03.24 0 1 3449

Nálunk az egyik születésnapra Eszterházy torta jár, az 9 fehérjével indul. Ehhez ajándékként tojáslikőr is dukál:)

Előzmény: CBNora (3447)
Atti6909 Creative Commons License 2016.03.23 0 0 3448

De jó ez az oldal is! :) Itt is látogató leszek. Kedves Zsebi,megtetszikeltem..s majd így csinálom én is.

CBNora Creative Commons License 2016.03.23 0 0 3447

Olyan receptem nekem is van, amibe 6 tojásfehérje kell. Olyankor kénytelen vagyok még egy sütit sütni, ami felveszi a 6 sárgáját. Karácsonykor mindig párban sütöm.

Előzmény: zsebi41 (3445)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.23 0 0 3446

Ez nem volt kevés munka, de biztos eltart majd egy ideig! Ehhez kell majd sok sok savanyú.

Előzmény: kentaur01 (3443)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.23 0 3 3445

Én meg elteszem a felesleges fehérjét egy műanyag dobozba és vagy hamarosan felhasználom mondjuk rántott levesbe, vagy ha 3 tojásból készül rántotta ahhoz teszem simán elbírja.

 

Ha nem kell semmibe akkor megy műanyag dobozba be a mélyhűtőbe, aztán még megy hozzá, 6-ból már finom süti készül.

 

Egy biztos ki nem dobom, meglátszik rajtam, hogy háborús gyerek vagyok.

Előzmény: CBNora (3440)
TINTUS Creative Commons License 2016.03.23 0 0 3444

Lenne nehány kérdésem:

1. Azt a sárga hustönkön honnan lehet szerezni?

2. Jól elfáradtatok ?

3. Ne szaladjak el elhozni néhány dolgot ha nem fér be a hűtőbe?

Előzmény: kentaur01 (3442)
kentaur01 Creative Commons License 2016.03.23 0 0 3443

elég sok toros káposzta is készült, kb. 12 kg. alapanyagból, + a káposzta

kentaur01 Creative Commons License 2016.03.23 0 0 3442

nem volt egy sovány jószág, mondjuk én nem bántam volna ha inkább húsosabb, de ez nem kívánság műsor

lesz zsír bőven, és slambuc alá is jut szalonna rendesen :)

kentaur01 Creative Commons License 2016.03.23 0 0 3441

no tegnap levágtunk egy 230 kg-os sertést, ilyesmik lettek belőle :)

no persze ennél sokkal több minden, a karaj ,tarja, oldalas, pecsenyék mentek a fagyóba

csülök, némi szalonna, sonka ment a páclébe

CBNora Creative Commons License 2016.03.23 0 1 3440

Én úgy oldanám meg ezt a kérdést, hogy beletenném a sárgáját, és a tetejére kenném a fehérjét. Vagy elhanyagolnám azt a kis mennyiséget, és beletenném az egészet. Vagy egyszerűen tennék a tésztába tojás helyett egy kis tejfölt. De én általában elég rugalmasan kezelem a recepteket, és az egyetemi tanulmányaim során véremmé vált az elhanyagolás (más nem is nagyon maradt meg belőle).

Előzmény: TINTUS (3438)
Mariska néni Creative Commons License 2016.03.23 0 0 3439

Annál a receptnél nyilván számít.... De ha eltérsz tőle és beleteszed a fehérjét is, attól az még jó lehet...  Azt pedig nem fogod megtudni, milyen lett volna csak sárgájával:)))

Előzmény: TINTUS (3438)
TINTUS Creative Commons License 2016.03.22 0 0 3438

Tényleg számítana 60 deka lisztnél 1 tojás fehérje??  kb ugye 3 centiliternyi az.

Előzmény: Mariska néni (3434)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 3437

Még annyit a timsóhoz, hogy nem sokat túloztam avval, hogy 100 éves recept mert ez anyukámtól van, aki mindég így készítette, ő 92 évesen halt meg hát nagyon nem volt  alzheimeres, bár én most lennék olyan szellemileg friss mint ő volt.

 

Ráadásul nem betegségben halt meg, az orvosok szerint felélte az életerejét ezért fogta magát és elaludt, de még előtte való napon rejtvényt fejtett.

 

 1908 - ban született  belegondolni is nehéz, hogy mit élt át miket evett (pl a háború után a sok gezarolos krumplit)Ezért is nem vagyok hajlandó minden lenyelt falat után rettegni, hogy vajon egészséges e vagy nem.

Előzmény: TINTUS (3422)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 3436

Ez így van, és vannak olyan receptek, hogy egy része a hozzáadott tojásnak egész tojás és 3 még sárgája. 

 

Gondolom ezt kikísérleteztek, hogy pont így lesz jó.

Előzmény: Mariska néni (3434)
zsebi41 Creative Commons License 2016.03.22 0 0 3435

Így igaz ezt elírtam de a lényegen nem változtat.

Előzmény: öreg_néne_b (3432)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!