Mintha csak én írtam volna a 2011-es autóbeszámítási sztorimat. Dettó u.ez. Így kell ezt csinálni.
Pont tegnap olvastam aZindexen (talán a "Becsületesnepper" blogon) az autóELADÁSI aranyszabályokat. Van benne jó néhány megszívlelendő gondolat, főleg ami az "érzelmi felár"-at illeti. Csak azért, mert a szívedhez nőtt, ettől még másnak csak egy bizonytalan vétel a sok közül.
Végül a használt autó beszámítást töröltük az opciók közül az LTZ vásárlásnál. Tegnap bevittem a kocsit egy helyi dílerhez, azzal, hogy itt van, mennyibe venné be kápéban, úgy, hogy csak február elején adom oda a kocsit. Papírok, szervizkönyv, számlák átnézése után a kocsi lefoglalózva, megkaptam a minimum árat, amit gondoltam. Nyilván hetek, hónapok alatt elment volna tőlem is, lehet, hogy még kicsit többért is, de így nyugodtabban vagyok. Nem kell a fikázásokat hallgatnom egy 9 éves autó eladásakor, nem kell a kisstílű alkudozásba belemennem, pénz a zsebben, csing :) Azt hiszem ezt hívják úgy a szakirodalomban, hogy lesz@rási pénz (copyright by Tóth András). Szépen lassan elvágok minden szálat, alig várom már az elsejét és az LTZ átvételét. Már csak tízet kell aludni :)
Bizony bátyuskám Ványadt Ványatovics Vinyov!Ej, haj, ha ezt az én galambocskám Galuska Galagonya megélhette volna, hogy a szörfmadzagovics madzag nem karistolja meg Lada Zsigulovics Zsiga feje búbocskáját. De sajnos Galuska Galagonya elfogyott, mint az ősi sztyeppe farkasüvöltéses nadragulyafüttye. De, majd jön Alekszander Alekszandrovics Panangin a városból
2012-ben jómagam is szülinapomra kaptam az Orlando-t :-)
Egyszerre ünneplünk (évente egyszer lemosom / én meg lezuhanyozok ;-))
Merkur-os színrevárásról meg mindig az jut eszembe, hogy fél év várakozás után (Lada 1600S, Torinói-kék (gyönyörű!)), - szegény apám 2 hét múlva meghúzta a tetejét (!), - nem kicsit, nagyon.
Asszem már elregéltem: szörftartó lelógó hevederére rátolatott (még nem a Thule kereszttartó éra volt), az meg 4 csavarral "beszántotta" a tetőt, ahogy gyűrte a kocsi maga alá. Ritkán láttam apám szemét könnyesnek (hál'Istennek) ...
Persze mi, büdös kölkei voltunk a hibásak (nem szerinte, mert egy szóval sem bántott bennünket/ hanem ténylegesen...), mert, ha leveszi az a qva kölyök a szörföt a tetőről, akkor miért hagyja úgy a gurtnit, mint eb a Samarát.
Gratulálok, és jó pezsgőzést!!! Sok szép, együtt töltött évet kívánok, minden vonalon!
Nekem az ezüst nagy kedvencem, a Mondeom is az volt. Ha szabadon választhattam volna, akkor valszeg az Orlandom is az lenne. Az LTZ felszereltségben meg csupa olyasmi van, amit szeretek az autóban, szóval szerintem jó választás.
GRATULA!!! Nem is mondtad. Már kitör a frász ,h láthassam a verdád. Ja nem is mondtam a poént volt aki H2 es hez hasonlitotta a gépet, / igaz alkoholista / de eddig ez volt a legkedvesebb. 1 pár szomszédom a mai napig azt hiszi ez 1 TEREPJÁRÓ. Igaz autós újság is már emlittete ebben a szerepben.