A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Sziasztok, egy Skoda Octavia III Columbus rendszerét szeretném frissíteni (firmware). Tavaly frissítettem térképet, de ahogy olvasgattam a fórumot a firmware frissítés is előnyökkel jár :)
Lefotóztam a system info oldalt.
Szeretnék segítséget kérni, hogy erre a hardware-re, milyen software telepíthető, és honnan tudom letölteni?
Beüzemelem, bekapcsoláskor egyet csippan, majd a VW logo-nál kifagy. Csak és kizárólag a reset gombbal tudom kikapcsolni, vagy ha leveszem a gyújtást. Tud valaki valami tippet mondani hogy ez miért van? Nem tudom milyen verziójú, milyen idős, semmit nem találok róla.
Sziasztok. Van egy 2008 as passatomba egy rns 510 es készülék ami valószinüleg alaplap hibás,vagy a can bus nem jo benne( nem ertek hozzá).Tudtok esetleg valaki olyat ajanlani aki megcsinálja nem horror áron.100 000 ft nem költenék egy 8 éves technikára. Köszönöm.
Ez a VW saját webshopja! Teljes biztonsággal vásárolhatsz innen, de nem árt a vásárlás előtt egy alvázszám szerinti cikkszám egyeztetés amit minden márkakereskedés alkatrészese akár telefonon is megcsinál neked, és azt sem árt tudni, hogy a frissítés ilyenkor a saját felelősséged! Egy márkaszervizben ennél az árnál kb.: 5 ezerrel kérnek többet a kártyáért (nemrég érdeklődtem) és a frissítésért is pénzt kérnek! Így lesz a vége szerintük 70-90 ezer Ft! ...de cserébe minden esetleges hibáért övék a felelősség!
Vagy megveszed a legfrissebb 7-es verziót 60 eFt-ért, vagy az egyel azelőttit (V6) 40 körül. Sajnos tört verzió nincs, nem is lehet! Mindössze ennyi a lehetőséged!
Következő lenne a problémám és szeretném a segítségeteket kérni a passatomban (2012-es) egy rns510-és fejegyseg van. Kérdésem a következő lenne amikor Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonom a rendszerhez kétféle módot ,,lehet" választani. Van az egyik mód aminek a neve szabadfordításban szabadbeszélgetes. A másik variációhoz kéri a telefon pin kódját és ezután csatlakozik a prémium módhoz.
A szabadbeszelgeteses móddal semmi probléma nincs,viszont ha a prémium módra csatlakozik a pin kód megadása után akkor a telefonom átvált és távoli sim-kent üzemel. Ezzel annyi lenne a problémám hogy ilyenkor csak a fejegysegről tudok hívást indítani, viszont ami nagyobb probléma hogy ilyenkor megszűnik az internet elérése a telefonon (viber,messenger üzenetek miatt fontos lenne a net)
Valamit tudnék ezzel kezdeni, hogy prémium módban használom a rendszert viszont a netem megmarad a telefonomon?
Nos, a jó ár az 35 eFt, de ez a V6-os verzió, tehát nem a legújabb (V7), hanem az azelőtti. A frissítés pedig saját maga is elvégezheti az ember az sd kártyáról, mely kizárólag egy készülékhez használható, mert ráír fájlokat... tehát csak egy készülékhez lehet.
Beteszi az ember a kártyát rákérdez, hogy telepíti-e, vagy a kártyáról használja az adatokat. Ha telepíted (célszerű), akkor kb 1,5 óra alatt települ rá!
Ja, ez engem is érdekelne. Most kérdeztem meg a márkaszerviznél és a V7 Ny-E az ~59 600 Ft és azt mondták, hogy otthon nem állnának neki, tehát ehhez még hozzá jönne egy óra díja is tehát a vége valahol 70 környékén lenne... (a munkafelvevő azt mondta, hogy ezeket online frissítik, a raktáros meg azt, hogy ez egy SD kártya...)
Rájöttem a hibára.... hát, hogy is mondjam... én voltam a szűk keresztmetszet!
Ismét bebizonyosodott, hogy az ember azt olvassa amit akar... Az eddig használt iGo8.3-ban az útvonal típusokat, amit használni akartam be kellett bepipálni, így nem is nagyon foglalkoztam, hogy mi van elé írva csak a típusokat olvastam el, highway, ferries stb, ... de azt már nem, hogy az volt elé írva "avoid" azaz elkerülés... Szóval amit kipipáltam azokat elkerülte...
Azt nem tudom, hogy ezzel a Gyulára vezető út anomáliái is megoldódtak-e azt még nem ellenőriztem.
Ez mennyire biztos? Fontos lenne. Meg tudná valaki nézni, mondani biztosra? Még gondolkodom, hogy cseréltessek-e 510-re. Mennyiért lehetne eladni az Rns315-öt kb?