Keresés

Részletes keresés

kerpelg Creative Commons License 2008.08.11 0 0 461
ezt te honnan látod?
kfg
Előzmény: Törölt nick (460)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 460
azért a németek se nagyon találják a nyitott ellenszerét. de a koreaiak mintha kevésbé használnák ki a németek balfaszságait.
dabiTomi Creative Commons License 2008.08.11 0 0 459
Azért talán nem, csak mondjuk úgy 5-6 évet késett ezzel a hozzászólásával:)
Előzmény: Luca_41 (458)
Luca_41 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 458
Ezek szerint egy másik univerzumból jöttél.
Előzmény: ShaeLynn (442)
dabiTomi Creative Commons License 2008.08.11 0 0 457

NA ennél azért jobban forgatta a 2005-ös VB-bronz többek között ennek volt köszuönhető. Mocsai idejében meg brutálisan erős kezdősorunk volt, és a játék ritmusa sem volt ilyen gyors. A jó cseréknek, a széles taktikai repertoárnak egyre nagyobb szerepe van.

Jó, Hajdunak eddig 5 tétmeccse volt, úgyhogy még nem ásta el magát teljesen (bár a nyilatkozataival is szépen rásegít erre), csak az a baj, hogy ha sokáig nem jutnak szóhoz bizonyos játékosok, akkor a meccshiány miatt egyre kevesebb az esély, hogy képesek lesznek hozzátenni a játékhoz.

Előzmény: Törölt nick (452)
kerpelg Creative Commons License 2008.08.11 0 0 456
hát, nagyon remélem, hogy az olimpiai közvetítések közül nemcsak a sikereket ismétlik. sajnos, erről lemaradtam - és a pillangócsapás effektus miatt akár az is lehet, hogy miattam kaptak ki.
nagyon szeretném látni, hogy mi zajlott ezen a meccsen - a véleményetek alapján eléggé tragikus lehetett. ha jól összegzem a véleményeket, akkor az van, hogy a magyar női szakág jó ideje egyáltalán nem tud mit kezdeni a nyitott védekezéssel, ami a megújulásra való képesség problémája, és most még ez súlyosbítva volt azzal, hogy ezen a meccsen képtelenek voltunk váratlan helyzetekre reagálni.
mondom, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi történt.
csak most ne zuhanjanak maguk alá, mert még nincs vége. nehezebb lesz így, hogy előre tervezett győzelmet nem bírtunk behúzni, de ha céljaink vannak, amik nemcsak kincstári célok, meg légvárak, akkor meg kell tudni csinálni a nehezebb ágon is.
hajrá, csajok.
kfg
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 455
érdekes, hogy Grimsbö (aki egyébként marha jó csaj:) megkapja a lehetőséget, pedig szerintem Herr és az ő tudása között nincs nagy különbség. ma simán kezdhetett volna Herr, bár így utólag, amennyi ziccert kellett fognia Pálingernek, hát a fene tudja. de lehet, hogy a második félidőt kezdhettük volna vele, ha már szoros állásnál nem cserélünk.
Előzmény: vincentvega78 (447)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 454

de azért remélem, hogy az edzők belátják a saját hibáikat is, és feljavuló játékkal meglesz az elődöntő. ott meg...

Előzmény: Törölt nick (452)
josepapa Creative Commons License 2008.08.11 0 0 453

Me, láttam, hálistennek... Nem igazán értem, hogy történhetett ez, ráadásul Hajdu még mondja, is, hogy nem leptek meg minket ezzel a védekezéssel. Ha tudtuk, akkor még szomorúbb. Ennyire kinyílt falat ifiben játszatnak az edzők büntetésből, mert kurva fárasztó és nem is eredményes egy közepes csapat ellen sem már...

HAJRÁ MAGYAROK!

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 452
én még nem láttam a női kézi válogatottnál olyan szövetségi kapitányt, aki forgatta volna a csapatot. lehet, hogy már ezért érdemes lenne Skaliczkit leültetni a női padra.
Előzmény: dabiTomi (446)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 451
én azt vártam, hogy 10 perccel a vége előtt tuti elfáradnak, de nem... helyettük mi viszont igen.
Előzmény: attus germanicus (440)
vincentvega78 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 449
Szerencse hogy a tények nem a Te gondolataidhoz igazodnak.
dabiTomi Creative Commons License 2008.08.11 0 0 448

"Elfáradtunk." Bravo! És vajon mitől?

Azt mondja, Pálinger jól védett, sok indításgólt nem kaptunk, mégis 16-ot lőttek a brazilok a második félidőben. Szóval hátul is legalább akkora gondok voltak, mint elöl.

Előzmény: Prücsök. (441)
vincentvega78 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 447
a vége: 31-17 a Norvégoknak
Előzmény: vincentvega78 (436)
dabiTomi Creative Commons License 2008.08.11 0 0 446

Hihetetlen, basszus.

Nem a döntetlen zavar, mert ettől még bármi lehet. A legbosszantóbb az egészben, hogy a brazilok taktikailag kerekedtek fölénk. Semmi válaszunk nem volt a nyitott védekezésre, Hajdu átaludta a meccset?! Én már az első félidőben is cseréltem volna, mert a 20. perc körül kicsit megálltunk, csak úgy rémlik, hogy akkor a brazilok még jobban visszaestek. Meg amúgy sem árt, ha nem 7 játékos játszik végig egy félidőt. Már az olimpia előtt is teljesen egyértelmű volt, és többször le is írtuk, hogy itt mind a 14 játékos teljesítményére szükség van, és csak így lehet szép eredményt elérni. Görbicz jó játéka, SZÜKSÉGES, DE NEM ELÉGSÉGES a négybe kerüléshez!

Tóthot meg szívatni akarta Hajdu? Megvárta, míg teljesen összeomlik a védekezésünk. Az első félidő 6. percében időt kér, a másodikban vár 29-et. Szűcs, Ferling, Hornyák minimum 10-20 percet érdemelne. De Bódi, Borbás és Piga is ennél többet. Csőlátás, kamikáze felfogás.

Nyilván nem játszottunk jól a második félidőben, de őszintén szólva az előzmények alapján erre fel lehettünk készülve. De könyörgöm, adjuk már meg mindenkinek a lehetőséget, és legalább a brazilok ne mossanak le minket taktikailag.

Szóval maradjunk annyiban, hogy nem értem Hajdut...

ShaeLynn Creative Commons License 2008.08.11 0 0 445

Igazán nincs rá szükségem.

Csak én így látom.

Előzmény: attus germanicus (444)
attus germanicus Creative Commons License 2008.08.11 0 0 444

>Sajnálom, de én Görbiczet nem tartom világklasszisnak.

Na hallod, ez már kemény. Sajnállak.

ShaeLynn Creative Commons License 2008.08.11 0 0 442

Szerintem 1 van. Sajnálom, de én Görbiczet nem tartom világklasszisnak.

Talán majd pár év múlva, de most még nem az.

Előzmény: Llaca (437)
Prücsök. Creative Commons License 2008.08.11 0 0 441
Hajdu János, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata nagyon sokat köszönhet Pálinger Katalinnak, aki nagyszerűen védett a brazilok elleni meccsen.

„Felemás érzéseim vannak… Voltaképpen valahol örülök az egy pontnak, hiszen a vereség szélén álltunk, a sírból mentettük meg ezt a nagyon fontos pontot – nyilatkozott Hajdu János a találkozó után. – Hogy nyerhettünk volna? Persze, hiszen az első félidőben Pálinger Kati védéseinek, a csapat koncentrált játékának hála rendre négy-öt góllal vezettünk".

"A kézilabda azonban gyors játék, pillanatok alatt változnak a dolgok. A szünetben az öltözőben megbeszéltük, mit kell tennünk a folytatásban, nem lepett meg bennünket a brazilok nyitott védekezése, csak sajnos nem tudtunk ellene semmit sem tenni. Az erőszakosságuk felőrölt bennünket, elfáradtunk, átlövési lehetőségünk nem volt, a leindításokat nem tudtuk megakadályozni. A németek ellen még nehezebb lesz, fel kell nőnünk a feladathoz” – tette hozzá a kapitány.

Tóth Tímea nagyon csalódottan beszélt a döntetlennel záruló találkozó után.

„Nem értem… Nem értem, mi történt. Tudtuk, hogy így védekeznek majd, mégis szétesett a támadásunk. Szomorú vagyok, pedig örülnöm kellene az egy pontnak is” – mondta az átlövő, akit három kétperces büntetése miatt kizártak a meccsen.

Tomori Zsuzsanna az utolsó pillanatban szerzett egyenlítő gólja ellenére nem elégedett az eredménnyel.

„Kérdeztem a Görbét, ki lője el, kinek zárjunk, azt mondta, a tiéd. Ellőttem, bement, ennek örültem, de sokkal boldogabb lennék, ha a kihagyott ziccereim közül bemegy kettő, és nyerünk… Megzavart bennünket a stílusuk, pedig tudtuk, hogy mit játszanak” – hadarta gyorsan rövid értékelését Tomori Zsuzsanna, miután társaival lesétált a pályáról.
attus germanicus Creative Commons License 2008.08.11 0 0 440
Ilyet én még komoly szinten nem os nagyon láttam, hogy 15 méteren védekezzen egy csapat, ráadásul nagyon szervezetten, jól felépítve.
Előzmény: Törölt nick (435)
attus germanicus Creative Commons License 2008.08.11 0 0 439

>Amugy a csapatunk ugyanolyan mint volt jo napjaikba

Az a baj, hogy világverseny előtt mindig jó csapatunk van. De ez nem csak kézilabdára igaz, az olimpia előtt sorban írták meg mindenféle lapok, hogy hogy ezer aranyérmet fogunk nyerni, mert ez is, az is, amaz is esélyes. aztán a nagy "aranyesélyes"-ek sorba hullanak ki a legjobb 16 meg 32 közt.

Nézzünk inkább szembe a tényekkel: ez a csapatunk kb. ennyit tud. A 2005-ös VB bonzérem összejöhetett, mert Görbiczen kívül (aki akkor is nagyon jó volt, de azóta még sokat fejlődött) volt két nagyon jól teljesítő átlövőnk, akik közül előbb Mehlmann, és most egyelőre (remélem, csak egyelőre) Tóth is lenullázza magát.

És ha emellé a védekezést is csak ímmel-ámmal műveljük, mint ma a második félidőben, plusz 8-10 emberrel akarjuk végigjátszani az olimpiát, abból szükségszerűen következik, hogy legkésőbb a negyeddöntőben vége lesz. De ha a brazilok megverik a svédeket, akkor kapaszkodnunk kell már a negyeddöntőbe jutáshoz is.

Előzmény: SzuAt (417)
Ziggy Stardust Creative Commons License 2008.08.11 0 0 438
... Tóth Timi katasztrófa - ez egy dolog. De ott az edző, akinek lépnie kell, és le kell cserélnie, főként ha a posztján 2 másik játékos is rendelkezésre áll.
Előzmény: xxx7 (423)
Llaca Creative Commons License 2008.08.11 0 0 437
Két világklasszis játékosunk van: Görbicz és Pálinger. De valszeg ez is kevés. Főleg ha az olimpiai arany (vagy a 2000-es ezüst) a mérce.
Előzmény: ShaeLynn (432)
vincentvega78 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 436
A félidőben Norvégia-Angola 14-6
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 435
ez ülyeség, mert Koreát gyakran elvertük, és ők sem a hatosfalukról híresek. mondjuk ennyire nyitottat ők se nagyon védekeznek.
Előzmény: _paha_ (431)
KXL Creative Commons License 2008.08.11 0 0 434
A pár percet pihentetett kezdőjátékosokkal meg valószínűleg simán hoztuk volna a meccset.
Legalább egy korábbi második félidei időkérés lehetett volna...
Előzmény: mondial (430)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.11 0 0 433
lehet, de ha az első félidőben plusz négynél leviszi 5-10 percre, akkor a végén nem a fülén veszi a levegőt. volt egy gól a huszonvalahányadik percben, amikor már oda se tudott lépni védekezésben a befutó szélsőhöz, aki majdnem a hatos közepéig futott fel. ott van Pigniczki, aki nem játszik egy ilyen meccsen, amit szint neki találtak fel? és azon csodálkozik, hogy nem lőttünk átlövés gólt? hát, baszki a félpályánál védekeztek. még Bódit is belehetett volna hozni középre Tomori helyett, de a friss Szűcs is nagyobb eséllyel vette volna fel lábbal a versenyt. ehelyett állva tologattuk a labdákat. ha meg ez nem, akkor 2 beállóval legalább kicsit hátrébb húzhattuk volna a védekezésüket. meg ha Görbiczet nem akarja levinni, akkor legalább a szélen pihentette volna 5-10 percre.
Előzmény: mondial (430)
ShaeLynn Creative Commons License 2008.08.11 0 0 432

"Amugy a csapatunk ugyanolyan mint volt jo napjaikba barkit elkaphatnak..."

Ez a csapat nagyon messze van attól, hogy jónak lehessen nevezni. A 2000-es csapat tudását meg sem közelíti.

Egyetlen világklasszis játékosunk van: Pálinger.

És ez rettenetesen kevés.

Előzmény: SzuAt (417)
_paha_ Creative Commons License 2008.08.11 0 0 431
lassan 13 éve követem kézilabdát, azóta a nyitott védekezéssel szemben semmilyen magyar csapat (klub/válogatott) nem tud mit kezdeni és egy olyan magyar csapatot sem láttam még, aki hosszú távon alkalmazni merte volna.

miért és miért?
Előzmény: lavi (411)
mondial Creative Commons License 2008.08.11 0 0 430
sztem Görbicz nélkül simán kikaptunk volna
Előzmény: gerg0 (425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!