Keresés

Részletes keresés

Minizsarnok Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1680
Pont így jártam én is nem régen egy azóta isteni pörkölté akakult fekete kopasznyakúval. A börzén vettem, hogy milyen szép kis jérce és amint levágtam az ügyeletes fő kakast kibújt a szög a zsákból 1 hét alatt kikupálódott olyan farktolla nőtt ,hogy csoda és úgy kergette a tojó hibridjeimet ....szóval le kellett vágnom soha egyetlen egyszer sem hallottam kukorékolni.
Előzmény: kotkoda 1 (1678)
tyuktartó Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1679
Szia Marika!
Szép "kis kakas"magnak marad?
Még jó,hogy a verebek tudnak repülni.
Érdekes valamik lenének.
Előzmény: kotkoda 1 (1678)
kotkoda 1 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1678
Szép jó estét mindenkinek!
Dehogy vagy magad, megjöttünk a kopasznyakúval (ma délutáni kép) sokáig hezitált fiú legyen-e vagy lány, (nem is kukorékolt) de most már eldöntötte. Nem csak a tyúkokat, de a verebeket röptükbe is megbúbolná ha hagynák.

Előzmény: tyuktartó (1677)
tyuktartó Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1677
Hát szép kis társaság egy magam kell itt beszélgetni.((:((::(:(:(
Merre van mindenki?A tegnap esti buli után elfáradtatok?
tyuktartó Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1676
Na szép jó estét mindenkinek.:))::):):)
Hát meg érkeztek a csibék.
Jól vannak esznek isznak meg sz........:)):)):)))))))))))))
capricorn18 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1675
Szia Dia!
Nagyon sajnálom a tegnap esti dolgot, és bocsánat, hogy belekevertelek.
Többet nem fog előfordulni!!!

Mégegyszer bocsánat!
Előzmény: Bolboja (1674)
Bolboja Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1674
Oké, csinálok párat, és a Silymuttertől ( mivel mi nem megyünk) sok szertettel át lehet venni :)
Előzmény: Barbika25 (1673)
Barbika25 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1673
Húúúúúúú de édesek rendelhetek én is???? Olyan csirkéset lehet?????a múltkor a sátronál 1 sárga csibéset vettem el aki aludt :-)) de a katicás sem rossz mivel a fiam katica csoportos:-)) Olyan jó lenne 1 ilyen kis kövecske párom tasijában van a pipikés:-)) DE 1 ilyen Monoros szupi lenne egyébként nem lenne rossz hűtőmágnesnek sem!!!!!!!
Előzmény: Bolboja (1600)
Bolboja Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1672
Hát semmi komoly, csak majd az érettségi :))) De persze minden órán számon kérés, az előző anyagokból, és új anyagok vétele.
Na, megyek tanulni, este találkozunk :)
Előzmény: silkymuter (1670)
silkymuter Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1670
Mikor lesz a vizsga? Milyen tárgyból?
Előzmény: Bolboja (1669)
Bolboja Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1669
Szia Silkymuter:)
A búrám tele van az olasz, német kis és nagy egységgel, az angol szavakról ne is beszéljünk. Zúg a fejem a sok infótól, bár már túl lennék a vizsgákon :)
Bolboja Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1668
Jaj, hát azért csináltam mert szívesen küldök, ha tetszik :)

Gondolom már ettél, pihiztél kicsit s elzúztál melózni, majd este gyere ám :)
Előzmény: tyuktartó (1666)
tyuktartó Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1667
Szia
Nem tudom mikor érnek ide de van itató a ketrecben amit küldtem értük.
Előzmény: silkymuter (1665)
tyuktartó Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1666
Szia Dia!
Válaszoltam is,hogy ha nem okoz gondot akkor kérünk.:)):):):):):)
Előzmény: Bolboja (1662)
silkymuter Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1665

Szia!

Köszi! Szegények jó nagy utat megtesznek. Nem tudod, hogy kb. mikor érnek Hozzád? Biztosan nagyon szomjasak és éhesek lesznek szegények:(((((((

Örök hála!

Előzmény: tyuktartó (1661)
silkymuter Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1664

Te se haragudj, de ha Te is úgy tartod korrektnek, hogy a sérelmeket nem a fórumon kell megvitatni, akkor Te miért ide írtad?

Többesszámot használsz és Nekem címzed. 

Kívülállónak mondod magad, pedig nem látom, hogy mást is megszólítottál volna egy ilyen levéllel itt a fórumon. Tudod a csatához min. két fél kell és ha nem tetszik, akkor minden felet illik megszólítani.

Ide, csak azért reagáltam, mert Te is ezt tetted. A többit magánban írtam.  

Előzmény: hatvanhárom (1660)
Bolboja Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1663
Egy kis múlt idézés:

A " Háztartás" című (A magyar háziasszonyok közlöny alcímű újságból) :
(1896.október 20.-i számából)

" 14-én déli 12 órakor megnyilt az élő állat- kiállitások egyik legszebbike, a szárnyasok, a baromfiak kiállitása." ...." Körülbelül 2600-2800 drb. szebbnél-szebb galambot, tyukot, kacsát, libát, pulykát, nyulat s más éneklő madarat látunk itt együtt 170 kiállitótól, kik között 20 hölgy is részt vett a nagy versenyben." ......" A tyukok csoportjában először a Cochin-Chinákat emlitjük meg, melyek négy szinben vannak igen szép példányokban képviselve. 1847-ben kerültek először Európába, Tartásuk városokban kiválóan alkalmas, nagy tereket nem igényelnek s kitünő kotlók. Szinük fehér, sárga, fekete, és fogolyszinü. Áruk törzs szerint 10-25 frt. Szép példányokat láttunk Geiduschek, Darányi Ferencné, Ermel Gyuláné és Susztek Józseftől."

Ha esetleg érdekel valakit, akkor még írtak a következő fajokról is :
"Plymouth-Rocks, Langshan, Olasz tyuk, Minorka, Brahma, Wyandotte, LaFleche, Páduai, Hollandi, Houdan, Bantam és egy specialitásról, amit Szalay János kendermagos magyar tyuknak nevez"

Kacsák:
"Pekingi, Roueni,"
Ludak:
"toulousi"

Szó szerint másoltam ki, és képek sajna nem voltak.
Bolboja Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1662
Szép jó reggelt Mindenkinek:)
Jó lesz a katicás kő? Tegnap dobtam fel róla képet.
Előzmény: tyuktartó (1661)
tyuktartó Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1661
Sziasztok!Jó reggelt.
Silkymuter!
A csibék reggel 7-kor elindulta mifelénk.:):)):):):
Már csak pár nap és nálad lesznek.
Na megyek melózni majd délben benézek.
hatvanhárom Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1660
Ne haragudj, de nem unjátok még ezt az áskálódást? Fogadjátok már el, hogy mindenkinek megvan a kialakult baráti köre, ahogy Ti is, mások is leveleznek beszélgetnek magánban is. Nem kell mindenkit szeretni. Nem vagyunk már gyerekek, van annyi élettapasztalatunk, hogy ezen valahogy túl tudjunk lépni. Nem kellene sem a DEK-es sem más fórumot tönkre tenni az örökös bocs a szóért "cseszegetéssel". Ha valakinek gondja van a másikkal, akkor ott az e-mail, tessék neki megírni és ott megbeszélni a dolgokat és nem egymás ellen kellene az embereket uszítani. Ahogy Nektek is úgy másoknak is vannak megbeszélni valóik a fórumon kívül is és annak nem kell pont más szapulásának lennie. Gondolom Téged sem érdekelne ha valaki leírná itt a magánéleti dolgait. Pedig akik már ismerik egymást személyesen is, és jó barátságot kötöttek e-mailben vagy msn-en van hogy ezt is megbeszélik, de hát Ti is szoktatok levelezni, beszélgetni egymással fórumon kívül is.
Bocs hogy ilyen hosszúra sikeredett, de tényleg tele a hócipőm már ezzel az örökös cirkusszal, és most ne vedd ezt sértésnek kérlek, hiszen én csak kívülállóként írom ezt, de biztos vagyok benne, hogy többünknek akiknek nem kenyere a balhézás kínos már ez itt is és a Dek-esen is. Attól hogy nem szólunk hozzá még megvan a véleményünk és előbb vagy utóbb tele lesz ezzel a hócipőnk a (tudom ismétlem magamat) vitához hozzá nem szólóknak is. Azt pedig vegyétek már tudomásul hogy a fórum az mindenkié. Minél több emberke vesz rész benne annál színesebb.
Ha esetleg válaszolsz, akkor csak (ha nem esik az eső) holnap tudok reagálni akár itt akár az e-mailedre, mert ma a nagymamámat költöztetjük. Na és bocs a helyesírási hibákért is, de nagyon siettem, nem is akartam írni, csak olvasni, de egy kicsit most már betelt nálam is a pohár.
Előzmény: silkymuter (1629)
silkymuter Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1659

Köszönöm a fáradozásodat, de nem a ház a lényeg, hanem a többi:))))))))))))))

Puszi és mégegyszer köszönöm!

Előzmény: kotkoda 1 (1657)
silkymuter Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1658
Akkor szia, hogy a Gábor ne miceráljon:)))))))))))))))))))
Előzmény: Bolboja (1655)
kotkoda 1 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1657
Az első képen Anikóék virágos házuk
A másodikon gyönyörű réce birodalmuk
A többi meg a kilátóból készült.
Holnap estére is hagyok képeket (a selymecskékről)
silkymuter Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1656
Szép álmokat János!
Bolboja Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1655
Ne haragudjatok, de nekem is el kell mennem,mert a Gábor ide akar ülni, és micerál már.

Mindenkinek további szép estét, és bocs ha kicsit "sűrű" voltam.( de lehet, hogy vissza jövök még:)
silkymuter Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1654
Azért néha megfésülhetnéd őket!:)))))))))))))))))
Előzmény: kotkoda 1 (1649)
silkymuter Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1653

Drága Kotkodám!

Tennél fel ide képeket arról is, amit itt fényképeztetek? Had lássák Harcosék és Tyúktartó, hogy miről maradtak le:)))))))))) Ők is hivatalosak voltak, de felmentést kaptak érthető okokból:))))))))))))))

Előzmény: silkymuter (1648)
tyuktartó Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1652
Sajnos nincs több.:)
Az a pár db a jövő évi projekthez kell.
Bolboja Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1651
Ha majd szeretnék mindkettőtől fodrost, akkor azok nem lesznek közeli rokonok?
tyuktartó Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1650
Még nincs de jövőre még az is lehet.
Most meg jó éjszakát nektek.
Előzmény: Bolboja (1647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!